Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

Składniki: 500 g żołądków drobiowych 2 marchewki 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego kawałek selera 1 puszka pomidorów 1 szklanka bulionu 2 łyżki masła klarowanego 1 garść posiekanej natki pietruszki 1 mały por sól, pieprz Wykonanie: Żołądki dokładnie oczyścić, pokroić  i gotować w wodzie 20 minut. Odcedzić. Masło rozgrzać w rondlu i podsmażyć żołądki, a następnie dodać startą marchewkę, seler, pietruszkę i pokrojony seler naciowy oraz por. Podsmażyć chwilę i zalać bulionem oraz pomidorami. .Doprawić sol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.