mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:682/1172)

Gołąbki z brązowym ryżem i z mięsem 255

ryż, surowe mięso, zeszkloną cebulę razem z tłuszczem i przecier. Przyprawić solą i pieprzem. Inne przyprawy dodać wedle uznania. Na najładniejsze liście kapusty nakładać farsz i zwijać. Duży rondel posmarować tłuszczem i wyłożyć liśćmi kapusty. Gołąbki układać tak aby ściśle do siebie przylegały. Gdy rondel będzie pełny wlać szklankę wody. Wierzch wyłożyć liśćmi kapusty. Piec pod przykryciem

Ze smakiem i z pasją
Faszerowana ,,kaczka dziwaczka” pieczona w garnku rzymskim 333

Lubicie mięso kaczki? Ja tak średnio ale rosół z kaczki to mój ideał. Jednak ostatnio Rysiowa Mama dała nam kaczkę którą wcześniej poluzowała. Pamiętacie w Julie&Julia przepis na kaczkę luzowaną? Wyższa szkoła jazdy - jednak bardzo mi się spodobała. Znalazłam kilka przepisów jednak tego Julii Child nigdzie dorwać nie mogłam :-(. Zaintrygował mnie jednak przepis z bloga Kulinarne Etiudy(...)kaczkę faszerowaną w cieście. Jednak ciasto sobie podarowałam :-). A przepis na farsz również delikatnie zmieniłam.  Polecam pieczenie w naczyniu rzymskim - dla mnie to niesamowite odkrycie. W momencie kiedy piekłam w nim kaczkę, co prawda, nawet nie wiedziałam, że naczynie które posiadam jest ,,naczyniem rzymskim" jednak już wtedy się nim zachwyciłam - kaczka wyszła soczysta, przeszła idealnie ziołami a do tego

sierotka maRysia w kuchni
Kaczka faszerowana zapiekana w cieście 216

piechotę wracaliśmy do centrum, by nieco zdążyć strawić przed domniemanymi tańcami . Te jednak przemilczmy zupełnie. Ich faszerowana kaczka zapiekana w kruchym cieście podana w towarzystwie purée buraczanego i pieczonego czosnku jako danie główne po najpyszniejszej na świecie zupie cebulowej, a tuż przed deserem, zwaliła wszystkich z nóg. Spróbujcie sobie zrobić coś podobnego i utrzymać pion. Według przepisu Julii Child(...)łyżki porto sól, pieprz, mielone ziele angielskie Farsz: 4 łyżki drobno posiekanej cebuli 2 posiekane ząbki czosnku 2 łyżki masła 120 ml porto lub madery po 350 g mielonego mięsa wieprzowego i cielęcego 230 g mielonej słoniny 2 lekko roztrzepane jajka ½ łyżeczki tymianku sól, pieprz i ziele angielskie do smaku Ciasto kruche: 600 g mąki pszennej 60 g smalcu

GRUBY WAŁEK
Kapsalon – Holenderski fast food 34226

Kapsalon to nic innego jak frytki z mięsem (u mnie drobiowym) zapieczone z serem, a następnie przykryte sałatką. Jest to więc połączenie wszystkiego tego, co chyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść. Propozycje na ten holenderski fast food widziałam na wielu blogach. Zazwyczaj podawany był w aluminiowych foremkach. Stwierdziłam jednak, że skoro przygotowuję sobie taki fast food(...)domu nie muszę specjalnie na potrzeby tego dania zakupywać foremek – zrobiłam większą porcję na blaszce do pieczenia i tym sposobem każdy mógł sobie nabrać tyle, na ile miał ochotę. Samo danie smakuje wyśmienicie. Frytki z podsmażonym kurczakiem, obsypane serem cheddar, same w sobie smakują świetnie (frytki z serem – to dopiero wynalazek! Jadłam po raz pierwszy – pycha

Smaki Na Talerzu
Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym 288

owinięcia poledwiczek Polędwiczki płuczemy, osuszamy i oczyszczamy z błon i tłuszczu. Każdą nacinamy wzdłuż do połowy głębokości. Każdy nacięty kawałek ponownie nacinamy do połowy głębokości (nacięca ułatwią nam rozbicie mięsa). Polędwiczki rozbijamy pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej (ja używam rozciętych 3 litrowychworeczków do mrożonek – są mocniejsze) nadając kształt prostokąta. Do pojemnika blendera wkładamy pokrojone w kostkę filety drobiowe, czosnek, pokrojony(...)nadziewamy mozarellą. Papryki układamy naprzemiennie kolorami wzdłuż krawędzi dłuższego boku rozbitej polędwiczki i ciasno zwijamy roladę. Każdą owijamy plastrami prosciutto, następnie obwiązujemy bawełnianą nicią. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, skrapiamy olejem lub oliwą do smażenia. Kładziemy polędwiczki, też lekko skrapiamy olejem, posypujemy rozmarynem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185°C na ok. 50 minut. Co 15 minut obracamy

mojewypiekiinietylko
BANANOWE PANCAKES Z KARMELEM + TEST PATELNI HAPPYCALL TITANIUM 187

świetne przewodzenie ciepła ( zmniejsza czas pieczenia ), wytrzymałość oraz nieprzywieranie, a d zięki zamykaniu unikamy chlapania się tłuszczu, a równomiernie dopiekamy obie strony. Budowa z silikonowym uszczelnianiem sprawia, że do pieczenia / smażenia potrzebuje ona minimalną ilość energii. Dbałość o szczegóły, m.in magnetyczne złącze sprawia, że mamy pewność w zamknięciu i łatwość obracania patelni podczas przewracania na drugą stronę. Nie ma obaw(...)wszystkie przygotowane przeze mnie smakołyki, były równomiernie smażone / upieczone … a kuchnia czysta chyba jak nigdy dotąd podczas smażenia! Świetnie spisuje się również w przypadku ryb albo delikatnych mięs ( koniec problemów z rozwalającym się podczas obracania fletem z dorsza! ) Przygotowałam w niej pyszny soczysty omlet z warzywami, delikatne bananowe pancakes z karmelem i chrupiące tosty na słodko. W każdym przypadku

Ostra na Słodko
Kotlety z kurczaka po farmersku 138

Kotlety z kurczaka po farmersku – to nic innego jak zamarynowane w sosie farmerskim kawałki filetów z piersi kurczaka, które następnie obtaczamy w bułce tartej i

Kulinarne Przeboje
Granola migdałowa z sezamem 228

Chrupiąca granola migdałowa z sezamem pieczona w piekarniku z dodatkiem masła migdałowego. Prosta i szybka w przygotowaniu. Idealna na śniadanie, np. z owocami , jogurtem, mlekiem

Moja Delicja
Faszerowana papryka 197

Faszerowana papryka może być pyszną kolacją lub doskonałą przystawką. Zawsze jest chętnie spożywana przez domowników i każdy lubi w niej coś innego. Moi chłopcy farsz, a

Tylko pysznie
Dip jogurtowo-migdałowy 192

Dip jogurtowo-migdałowy to propozycja zastąpienia tradycyjnego dipu czosnkowego aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno

Magiczny Garnek
Wegetariańska tarta z pieczoną czerwoną kapustą i zielonym pesto 208

Wegetariańska tarta kapuściano-batatowo-buraczkowega ze szpinakowo-pietruszkowym pesto. Brzmi nieźle i jeszcze lepiej smakuje. Czas: 1,5 godziny (w tym godzina na rośnięcie ciasta) Poziom

Niedzielny kucharz
Pity z serem korycińskim, prażoną cebulką i miksem papryk 266

  Ostatnio bardzo często przygotowuje pity lub tortille. Proste, szybkie, sycące dania, których „nadzienie” można dowolnie modyfikować. Dziś zapraszam Was na pity z serem

Słodkie okruszki
Woll Saphir Lite Induction – recenzja nadzwyczajnej patelni 204

Dokładnie miesiąc temu trafiła do mojej kuchni nowa Przyjaciółka – patelnia  Woll Szafir ze sklepu  GUSTUS Na czym polega jej nadzwyczajność? Smaży w małej ilości

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczarki faszerowane kuskusem i fetą 254

    Pieczarki faszerować można na wszelakie sposoby. Dziś polecam Wam pieczarki zapiekane z kuskusem i serem feta. Danie doskonałe na lekki obiad lub jako

kolorowotorcikowo
Włoska zupa z kurczakiem, pieczonym czosnkiem i parmezanem / Italian chicken, roasted garlic and parmesan soup 444

Dziś proponuję przepyszną, sycącą i bardzo pożywną zupę w stylu włoskim. Z dużą ilością warzyw, w tym mojej ukochanej dyni i jarmużu, z kurczakiem, pieczonym

karmelowy

Proponowane wyszukiwania