ciasto - 161133 przepisów (strona:682/10743)

CIASTO „WULKAN BUDYNIOWY” – MOŻESZ JE ZROBIĆ BEZ UŻYCIA MIKSERA 123

Przepis na pyszne czekoladowe ciasto z budyniowym kremem. Ciasto, które jest bardzo proste do zrobienia, ale wygląda bardzo oryginalnie i atrakcyjnie. Zdziwisz się jak łatwo jest je zrobić. Na pewno zachwyci gości. SKŁADNIKI: KREM BUDYNIOWY: 50 G MASŁA 600 ML MLEKA 120 G CUKRU 60 G MĄKI ZIEMNIACZANEJ 2 ŁYŻECZKI CUKRU WANILINOWEGO 1 JAJKO CIASTO: 300 G MĄKI PSZENNEJ(...)ZGĘSTNIEJE, ZDJĄĆ Z GRZANIA I ODSTAWIĆ NA 5 MIN NA BOK. PO PIĘCIU MINUTACH DO BUDYNIU DODAĆ MASŁO I DOBRZE WYMIESZAĆ. GARNEK PRZYKRYĆ FOLIA KUCHENNA. NASTĘPNIE W MISCE ZROBIĆ CIASTO: DO MISKI PRZESIAĆ MAKE WRAZ Z KAKAO. DODAĆ SOL. ORAZ PROSZEK DO PIECZENIA. WYMIESZAĆ I ODSTAWIĆ NA BOK. W OSOBNEJ MISCE ROZTRZEPAĆ JAJKA. DODAĆ DO NICH OBA CUKRY I DOBRZE

Pani M - kuchnia smakowita
Kruche ciasto sernikowe z rabarbarem i kokosową kruszonką 157

Jest to kolejne moje autorskie ciasto z rabarbarem, tym razem z dodatkiem sernika. Ciasto jest hitem u mnie w domu, delikatne, z wyrazistym smakiem rabarbaru i rozpływającym się w ustach serniku. Ciasto jest zrównoważone w smaku, nie za kwaśne i nie za słodkie. Przepis jest na blachę o wymiarach 28 cm x 36 cm Co potrzeba na ciasto(...)cukru (40 g), Wykonanie: Do misy robota lub na blat dajemy mąkę, żółtka, zimne masło pokrojone w kawałki, proszek do pieczenia i 5 łyżek cukru, wyrabiamy na plastyczne ciasto. Robimy z niego wałek i dzielimy na dwie części   w proporcji 2/3 i 1/3. 2/3 wałka dajemy do woreczka, wkładamy do zamrażarki na 2-3 godziny do całkowitego zamrożenia

Bułka z Chlebem
Ciasto Truskawkowe 86

źródło:pixabay (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne, wilgotne, puszyste ciasto z truskawkami. Biszkopt : 1/4 szklanki cukru pudru, 2 szklanki mąki, 1/2 szklanki oleju, 1/3 szklanki mleka, 1 duże jajko, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka skórki z cytryny 1/2 łyżeczki soli, Nadzieni e: truskawki(...)szklanki cukru, mąkę, olej, mleko, jajko, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny i sól. Za pomocą miksera o średniej prędkości wymieszaj składniki, aż dobrze się połączą i powstanie miękkie ciasto. Rozłóż ciasto równomiernie na przygotowanej formie. Piecz 15 minut w 230 stopniach. Wyjmij ciasto z piekarnika. Za pomocą noża do chleba ostrożnie rozetnij ciasto poziomo na dwa kawałki. Ubij bitą

Przepiski.pl
Ciastka gruszkowo pietruszkowe dla koni. 135

pietruszki.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/konskie-smaczki-ciastka-gruszkowo-pietruszkowe-dla-koni\/#wpzoom-rcb-direction-step-5ed6c2365a1fd","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Wszystko mieszamy dodaj\u0105c po trochu wody a\u017c uzyskamy g\u0142adk\u0105 konsystencj\u0119 ciasta. Ilo\u015b\u0107 wody zale\u017cy od tego jak soczyste s\u0105 gruszki i pietruszki. Mo\u017cna przyj\u0105\u0107, \u017ce b\u0119dzie to 1 szklanka, lecz to kwestia indywidualna(...)u0142adnik\u00f3w.","text":"Wszystko mieszamy dodaj\u0105c po trochu wody a\u017c uzyskamy g\u0142adk\u0105 konsystencj\u0119 ciasta. Ilo\u015b\u0107 wody zale\u017cy od tego jak soczyste s\u0105 gruszki i pietruszki. Mo\u017cna przyj\u0105\u0107, \u017ce b\u0119dzie to 1 szklanka, lecz to kwestia indywidualna sk\u0142adnik\u00f3w.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/konskie-smaczki-ciastka-gruszkowo-pietruszkowe-dla-koni\/#wpzoom-rcb-direction-step

ProstePesto.pl
Rabarbar i kokos czyli szybkie ciasto do kawy 108

tygodniu była u mnie premiera na rabarbar. Upiekłam galette z rabarbarem , który jest niesamowicie prostym wypiekiem. Jeśli galette był prostym i szybkim wypiekiem to nie wiem jak nazwać dzisiejsze ciasto, które zawiera rabarbar i kokos. Chyba zwariowanie szybkie ciasto, gotowe w 40 minut. Wystarczy wszystkie składniki wymieszać i wyłożyć na pokrojony rabarbar. Rabarbar i kokos to świetne połączenie, które smakowo(...)bardzo mi odpowiada. Piekłam kiedyś ciasto ze świeżym kokosem z malinami. Maliny często mieszam z rabarbarem, zwłaszcza z zielonym, aby go trochę zafarbować. Ciasto z kokosem jest bardzo aromatyczne. Lekko ciepłe, idealnie pasuje do lodów. Kiedy zdąży ostygnąć można je zjeść z kremem z mascarpone z kokosową nutą. Malibu likier to idealny likier do kremów o kokosowym smaku. Upiekłam

codojedzenia
Keto kostka rabarbarowa (Paleo, LowCarb) 144

ostatnio prawie 10 zł, a po oczyszczeniu z liści i skórek zostało mi nieco ponad 0,5 kilo surowca. No nie była to transakcja życia… Grunt, że starczyło na ciasto. Keto ciasto z rabarbarem i mleczną pianką Keto kostka rabarbarowa poleca się na wiosenny deser Ależ! Co to jest za ciasto! Keto kostka rabarbarowa to cudowne współistnienie smaków i faktur(...)Półkruchy spód (do mojego standardowego kruchego ciasta na mące kokosowej dodałam po prostu spulchniacza w postaci cream of tartar i odrobiny sody ), rabarbarowo – cytrynowa galaretka, a na wierzchu puchata pianka mleczna. No cud miód i orzeszki, chociaż tych produktów nie ma akurat w składzie… Galaretka o smaku cytrynowym tym razem kupna (bez cukru!). Zaś pianka mleczna pochodzi z tego

Modern Cave Girl
Ciasto camargo z kremem RUSSEL 83

Dzisiaj polecam ciasto camargo z kremem RUSSEL Ciasto camargo z kremem RUSSEL Składniki na ciasto biszkoptowo- tłuszczowe Składniki są podanie na formę 20 X 25 cm piekłam w rancie stąd te wymiary. 150 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanej 4 jajka 100g masła 150 g cukru 50 ml mleka 8 g proszku do pieczenia 8 g cukru wanilinowego Mąki(...)ucierając, na koniec dodać mleko. Białka ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Ubitą piane delikatnie połączyć z masą tłuszczowo-żółtkową, mąka i piane z białek. Gotowe ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy i piec w temperaturze 170-180 stopni do suchego patyczka i lekkiego zarumienienia. Ciasto camargo z kremem RUSSEL Składniki na krem RUSSEL 250 g masła

Pomysłowa kuchnia
Ciasto marchewkowe z płatkami owsianymi 108

Pyszne ciasto marchewkowe z płatkami owsianymi, orzechami i rodzynkami. Obłędnie pachnie i obłędnie smakuje. Polecam na podwieczorek i na piknik. Uda się każdemu :) Upieczcie podajcie z ulubioną kawą, herbatą czy mlekiem. Ciasto można zabrać do pracy, szkoły czy na piknik. Słodkich inspiracji życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 3 jajka 4 łyżki oleju pół szklanki miodu ( u mnie z mniszka lekarskiego(...)pieczenia 4 średnie marchewki 3 łyżki rodzynek 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich Dodatkowo: masło lub margaryna do posmarowania foremki 1 łyżka bułki tartej do oprószenia foremki Wykonanie pysznego ciasta marchewkowego: 1. Zaczynamy od marchewki: Marchewki obieramy, myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, dodajemy miód, ekstrakt waniliowy i olej, miksujemy

Izabelawkuchni
Brownie z musem malinowym 121

Jestem przekonany, że brownie z musem malinowym posmakuje wszystkim bez wyjątku ! Dzisiejszą zabawę zaczynamy od przygotowania mocno czekoladowego spodu, który można również upiec jako samodzielne ciasto i podać z polewą czekoladową, bitą śmietaną i na przykład sezonowymi owocami. W trakcie, kiedy brownie siedzi już w piekarniku możemy zabrać się za przygotowanie musu z malin, można zrobić go z malin świeżych(...)wystudzenia. W innym naczyniu ubijamy na sztywno śmietanę i mieszamy z dokładnie wystudzonym musem malinowym. Teraz możemy wylać tężejący mus na wierzch brownie, całość dokładnie schłodzić przed podaniem. Wierzch ciasta można udekorować polewą czekoladową lub posypać proszkiem kakao albo musem malinowym. Ciasto jest naprawę pyszne, do szczęścia przyda się jeszcze filiżanka dobrej kawy! Przygotowując brownie, pamiętajcie o temperaturze składników, powinny

KUCHNIA POLSKA
CALZONE 97

pomidorowym, udekorowane listkami świeżej bazylii. Calzone to danie, które podacie zarówno na co dzień, w weekend lub na rodzinną uroczystość. Cazlone z warzywami i szynką Zasmakuj Kuchni SKŁADNIKI NA CIASTO: 3 szklanki mąki pszennej 200 g zimnego masła 2 żółtka 3 łyżki gęstej śmietany 18% łyżeczka cukru pudru łyżeczka soli SKŁADNIKI NA FARSZ: 1 mała czerwona papryka 150 g dobrej(...)mięsa. Calzone przez pieczeniem można posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem lub makiem. Jeśli zostanie Wam farszu możecie podać go z makaronem lub ryżem. PRZYGOTOWANIE: Pierwszym krokiem jest przygotowanie ciasta. Farsz możecie przyrządzić nawet dzień wcześniej i przechowywać w lodówce pod przykryciem. Przed faszerowaniem calzone warto go trochę podgrzać, spróbować i ewentualnie doprawić. Zagniatam ciasto – w tym celu

Zasmakuj Kuchni
Ciasto MLECZNA kanapka 660

Ciasto MLECZNA kanapka – Zapraszam na pyszne ciasto z kakaowym biszkoptem przełożone kremem na mleku ze śmietanką. Ciasto jest kremowe, puszyste, wilgotne, apetycznie wygląda i jest bardzo smaczne. Uważam, że nie jest trudne w przygotowaniu, tylko pamiętajmy, aby składniki na krem były w temperaturze pokojowej. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej(...)Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto MLECZNA kanapka Składniki: Ciasto: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 160g cukru 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 40g kakao bez cukru 100ml oleju 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: 180ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 150ml mleka 200ml śmietanki kremówki 30% (śmietana

Mała Cukierenka
Drożdżowa babka z czekoladą 126

podaję ilość żółtek od 4 do 6, bo jak wykorzystacie 4, to jest to ilość wystarczająca, ale jak macie więcej, bo np. piekliście bezy, to koniecznie wykorzystajcie 6, bo ciasto będzie dzięki temu jeszcze bardziej delikatne. SKŁADNIKI 130 ml mleka 3,2% 30 g świeżych drożdży 400 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) szczypta soli 50 g cukru(...)temperaturze pokojowej. Do dużej miski wsypać pozostałą mąkę, dodać rozbełtane jajko z żółtkami, cukier, cukier waniliowy, wlać połowę masła i zaczyn. Wszystko wymieszać łyżką, po czym zacząć zagniatać ciasto. Po jakimś czasie wlać pozostałe masło i wyrabiać ciasto, aż stanie się gładkie i elastyczne. Jeżeli ciasto lepi się do rąk, to dłonie posypać mąką i zetrzeć z nich ciasto pocierając

Passions hobbies life
Szarlotka 140

Szarlotka to pomysł francuskiego kucharza i cukiernika, zatrudnionego przez cara Aleksandra I. Pomysł się przyjął i przetrwał do dziś i gości prawie w każdym domu. Ulubione ciasto wielu dzieci "bo mokre". I to co najważniejsze - zgodne z dietą rozdzielną... :) Link do filmu: 031 Szarlotka na kruchym cieście Deser, deserek Szarlotka została przygotowana na kruchym cieście, a jeśli potrzebujecie przepis(...)kruche ciasto do szarlotki, to znajdziecie je w tym filmie: 027 - Kruche ciasto baza do ciast ciasteczek i różnych deserów Składniki: Ciasto kruche 1,5kg jabłek (najlepsze do szarlotki są renety, antonówki lub takie, które są lekko kwaskowe) lub duży słoik gotowych jabłek smażonych Cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie: Dno brytfanki wylepić ciastem (większą częścią 2/3 wielkości). Następnie wyłożyć

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Żytnia tarta ze szparagami / Rye asparagus tart 88

salmon and cherry tomatoes too. The fish isn’t ‘gotta to be’ in the tart – it’ll taste as good in vegetarian version! SKŁADNIKI: Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mąki razowej 2 całe jajka 2 żółtka 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Farsz: pęczek szparagów (500 g) kilkanaście pomidorków(...)trochę za mało dodaj łyżkę wody. Łososia umyj, osusz, włóż do miski zalej marynatą, dokładnie go w niej obtocz i odstaw do lodówki na możliwie jak najdłuższy czas. Teraz ciasto – ja do początkowego gniecenia ciasta używam robota kuchennego, dopiero pod koniec pracy robię to ręcznie. Wszystkie składniki ciasta umieść w misce robota, albo jeśli nie masz robota

Martyna Cooks
Naleśniki – przepis 108

właściwie może pójść nie tak? Okazuje się jednak, nie każdy jest w stanie przygotować perfekcyjne, chrupiące naleśniki. Ważne, by wszystkie składniki miały temperaturę pokojową, liczy się także gęstość ciasta i odpowiednia patelnia. Trzeba przyznać, że perfekcyjnie usmażone naleśniki są świetną bazą wielu potraw. Możemy podać je na śniadanie w wersji słodkiej, a także na obiad – z dodatkiem warzyw lub mięsa(...)łyżki) i znowu wymieszaj. Możesz w tym celu użyć trzepaczki lub miksera. Ja zdecydowanie polecam ten drugi sposób – głównie ze względu na mąkę, którą teraz należy dodawać stopniowo do ciasta. To bardzo ważne, by ciasto na naleśniki było jedwabiste, najgorszą rzeczą w naleśnikach są grudki. Ważna jest również jego gęstość, ciasto powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietanki. Przed smażeniem naleśników ciasto

Przesmacznie

Proponowane wyszukiwania