kawałki bułkę paryską. Wykładamy farsz z mięsem i porem, na wierzchu posypujemy pokrojonym w kostkę pomidorem. Sos: Jajka miksujemy z mlekiem doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, wrzucamy starty na tarce ser mozzarella, sosem zalewamy zapiekankę. Wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, zapiekamy 20 minut, podajemy gorącą po wyjęciu z pieca. Życzę smacznego
Wanilia i Kardamonwystudzić. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Żółtka ubić z cukrem pudrem na puszysty kogel mogel. Białka ubić na pianę. Do masy z żółtek dodać pomarańczę, orzechy i mąkę. Wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do kokilek do zapiekania do 2/3 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 20 minut
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianajwiększy płat , rozbić trochę młotkiem do mięsa, Przeciąć na dwie części. Nałożyć nadzienie, zrolować i obwiązać sznureczkiem. Skropić oliwą, octem balsamicznym i sosem sojowym. Podlać niewielką ilością wody. ok pół szkl . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st z termoobiegiem na ok 30 min. po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 150 st i piec jeszcze ok 15 min. Kaszę
Gotowanie jest łatwepołowy cytryny. Usmażyć mięso na rozgrzanej patelni z olejem. Odstawić. Na tej samej patelni przesmażyć cebulę pokrojoną w pióra i odstawić. Wyjąć z lodówki ciasto. Rozwałkować. Wysmarować formę olejem i posypać mąką, Przełożyć ciasto do formy. Po nakłuwać widelcem ciasto i wstawić na 10 minut do lodówki. Przykryć papierem do pieczenia i dociążyć grochem/ryżem
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoSposób przygotowania: Mięso mielone podsmażamy. Dodajemy przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku. Dodajemy obrane ze skórki pomidory i fasolę. Następnie kroimy na małe kawałki suszone pomidory. Dodajemy do reszty składników. Doprawiamy przyprawami i chwilę wszystko razem smażymy. Cukinie myjemy, obieramy i wydrążamy środek. Doprawiamy solą i nakładamy mięsny farsz. Pieczemy przez około 35 minut
Pan i Pani Smith w kuchnipatelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso. Dodać pokrojone warzywa, groszek, czosnek (starty na tarce), koncentrat pomidorowy i sos sojowy. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Z ciasta francuskiego wykrawać kubkiem kółka.Nałożyć farsz, złożyć na pół i skleić pierogi. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć pierożki. Posmarować je jajkiem. Piec
Moja Galeria Smakustworzyłam swój własny pomysł na gulasz;) mięso wyszło bardzooo soczyste, doskonale będzie smakować z żytnimi kluskami na parze lub kaszą;) Składniki: około 500g piersi z kurczaka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula ulubione przyprawy (ja dałam 1 łyżeczkę papryki słodkiej, sól, pieprz, lubczyk) opcjonalnie można dać paprykę czerwoną (pokrojoną w kostkę) woreczek do pieczenia (ja użyłam woreczka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzeszklić na oliwie, dodać do niej mięso mielone i chwilę podsmażać. Następnie dodać pokrojoną cukinię i oliwki. Wszystko razem wymieszać i dusić przez kilkanaście minut. Dodać pastę Bomba i pozostałe przyprawy. Wymieszać i spróbować czy jest odpowiednio doprawione. Makaron odcedzić. Muszle nafaszerować i ułożyć w naczyniach żaroodpornych. Pomiędzy wlać wcześniej przygotowany sos pomidorowy Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni
MarciochaKucharzyhamburger" nie był zbyt wysoki). Na mięso układamy pokrojone w plasterki ogórki kiszone. Następnie kładziemy porwaną na mniejsze kawałki sałatę oraz kilka listków roszponki. Na wierzch kładziemy plasterek sera. Przykrywamy górną częścią bułki i wkładamy do piekarnika. U mnie "hamburgerowe" grahamki zapiekają się wraz z frytkami w temperaturze 200 stopni. Pod koniec czasu pieczenia frytek wkładam bułki. Czas oceniam
Słodkie okruszkiwierzch na każdą porcję mięsa.Tak zrobione udka przełożyć do miski z resztą marynaty. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny. Kurczaka wyjąć z marynaty, nie ściągać jej nadmiaru ( dzięki temu panierka lepiej się przyklei) i obtoczyć w zmielobych wiórkach kokosowych połączonych z bułką tartą. Ułożyć na siatce i piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym
Gosia gotujeosóbSkładniki:2000 g kiszonej kapusty500 g wieprzowej łopatki350 g kiełbasy350 g pieczonego boczku250 g pieczarek3 łyżki koncentratu pomidorowego1/2 szklanki suszonych śliwekkilka plasterków suszonych jabłek500 ml czerwonego wytrawnego wina1 garść suszonych grzybów2 cebule1 łyżeczka kminku1 łyżeczka cząbru1/2 łyżeczki mielonych liści laurowych1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiegopieprzsólWykonanie:Mięso kroimy w kawałki, kiełbasę i boczek w kostkę, cebulę również. Kiełbasę
Kulinarne przygody GatityZapraszam na tradycyjne gołąbki których nie może nigdy zabraknąć na świątecznych stołach :) Składniki :1 kg ryżu1 kg mięsa1 duża kapusta włoskaPieprz ziołowy PiątnicaBazylia PiątnicaPapryka
Sama słodycz i szczypta chilizmielonego mięsa dodajemy -jedno jajko -pieprz -przyprawę barbecue i dokładnie mieszamy. Farsz gotowy. Przygotowujemy ciasto, jak na sakiewki z kaszanką. Do tej ilości farszu wystarczy połowa ciasta, drugą połowę wykorzystamy na leniwe poduszeczki. Wycinamy kółeczka, nakładamy farsz, sklejamy brzegi, dociskamy widelcem i układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Możemy na pierogach zrobić delikatny wzorek
Maminek kulinarnygyros. Cebule kroimy w kostkę. Mięso wraz z cebulą podsmażamy na oleju. Przekładamy do miski (staramy się odcedzić bez oleju). Następnie do miski dorzucamy kukurydzę, drobno pokrojoną paprykę, natkę lub szczypiorek. Śmietanę i jajka roztrzepujemy. Solimy, pieprzymy i wlewamy do zawartości naszej miski. Całość mieszamy i wlewamy powoli na naszą podpieczoną tartę. Pieczemy przez około 35min w tem.180st
Walijskie Pichcenie