Gołąbki z kapusty włoskiej – pieczone w piekarniku

Gołąbki z kapusty włoskiej – pieczone w piekarniku

Gołąbki z kapusty włoskiej – pieczone w piekarniku

Przepis na : obiad

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego 1 torebka ryżu 1 jajko sól pieprz 1/3 łyżeczki mielonego kminu 1 cebula 2 ząbki czosnku olej Do dużego garnka wlewam wodę. Solę ją. Wkładam całą główkę kapusty włoskiej – wcześniej nacinam jej liście, żeby odeszły od gołębia. Po kilku minutach – gdy widzę, ze liście są już miękkie wyjmuje pojedynczo na durszlak i pozwalam im ostygnąć. Do dużej miski wkładam mięso mielone, ugotowany ryż, wbijam jajko, dodaję sól, pieprz, kminek mielony,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.