mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:687/1172)

Zapiekany makaron z kurczakiem, mozzarellą, pomidorami i bazylią 339

drobno pokrojoną/startą mozzarellą, mięsem, pozostałym wywarem z gotowania makaronu, sprasowanym czosnkiem, posiekaną bazylią, solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, wyłożyć mieszankę makaronową, a na wierzchu poukładać pomidory- koktajlowe przekrojone na pół, a duże w grube plastry. Wierzch posypać startą mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni (z termoobiegiem) i piec przez około 10 minut, a najlepiej

Kraina Miodem Płynąca
Schab nadziany suszonymi pomidorami i żurawiną 156

drobiowego  sól do natarcia mięsa Wykonanie: Por myjemy, kroimy na mniejsze części by zmieściły nam się do naczynia żaroodpornego. Zalewamy dwiema szklankami rosołu.Schab nacinamy przez całą długość i nadziewamy go na przemian żurawiną i suszonymi pomidorkami. Nacieramy na wierzchu solą. Nadziany schab kładziemy na por zalany rosołem, przykrywam  i wstawiam do pieca. Piekę koło 1.1/2 godziny

Różowa kuchnia
Karp marynowany w cebuli i majeranku 218

Wycinamy dzwonki lub płaty. Kawałki mięsa umieszczamy w szczelnym pudełku przekładając obficie plasterkami cebuli oraz posypując z jednej strony majerankiem. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na 48h. Po tym czasie płaty karpia obustronnie solimy i pieprzymy oraz obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym. Przed podaniem karpia umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku ryby kładziemy kilka

Pyry na Gaz
Chińskie pierożki z wieprzowiną i krewetkami 192

drobno siekamy i mieszamy z mięsem i pozostałymi składnikami farszu. Ciasto dzielimy na mniejsze części. Podsypujemy mąką i wałkujemy na bardzo cienki placek. Wycinamy krążki ciasta, nakładamy łyżeczkę farszu i lepimy pierogi. Stawiamy je "po chińsku" falbanką do góry. Pierożki gotujemy przez około 8 minut na parze w bambusowym koszyku wyłożonym papierem do pieczenia. Papier wcześniej nacinamy w kilku miejscach

Smakowity Blog Kulinarny
paszteciki fińskie 129

mięso i pokrojone pieczarki. Kiedy mięso się usmaży, wrzucić kapustę, dodać czosnek i przyprawić. Wystudzić, dodać jajko i ser. Wymieszać. Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć łyżkę  farszu i składać na pół zlepiając brzegi. Paszteciki smarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem i czarnuszką. Widelcem posypanym mąką można ładnie wykończyć brzegi ciasta. Piec w 200*C kilkanaście minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pęczakiem z szybkowaru lub pieczona 146

dodajemy jajka i mięso mielone - doprawiamy  Farsz dokładnie mieszamy i napełniamy nim papryki - zakładamy czapeczki Układamy w szybkowarze zalewamy rosołem   (możemy potem na jego bazie przygotować sos np : pomidorowy) lub wodą  Zamykamy szybkowar ustawiamy na 2 poziom Od momentu ujścia pary gotujemy koło 15 minut w zależności od wielkości papryk  Jeśli pieczemy :  Układamy

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Pieczona owsianka śliwkowo - kokosowa 125

Śliwki znane są od tysiącleci. W Europie pojawiły się w II wieku n. e. i stały się przysmakiem Rzymian. Obecnie na świecie uprawia się dwa tysiące

My Chcemy Jeść
Kluski śląskie idealne 165

organizm, który w procesach trawienia mięsa wytwarza większą ilość kwasów. Są lekkostrawne. Ze względu na wartość użytkową możemy wyróżnić trzy podstawowe typy ziemniaków.   Typ A to odmiany sałatkowe, twarde. Nie rozpadają się podczas gotowania, mają w sobie mało skrobi a dużo wody. Najlepiej nadadzą się na sałatki, do dań z ziemniakami smażonymi bądź pieczonymi w plastrach(...)Irys, Irga, Orlik, Flaming, Gala, Bila, Justa).   Typ C to ziemniaki najbardziej mączyste, zawierające najwięcej skrobi- one łatwo się rozpadają, mają najczęściej jasny i sypki miąższ. Doskonałe na pieczone babki, farsze, np. do pierogów, na kluski, do purée, jako smażone placki, pyzy czy kopytka (Bryza, Tajfun, Ibis, Gracja, Bursztyn, Etiuda, Legenda).   W Polsce oficjalnie jest zarejestrowanych

Karo in the Kitchen
No i klops! Prosto z Kalifornii 280

dużej misce połączyć surowe mięso wieprzowe i wołowe, jajka, podsmażoną cebulkę i czosnek, rozmoczony chleb, prażone nasiona kopru włoskiego, kminek; dobrze wymieszać całość na jednolitą masę; przyprawić wedle uznania solą i pieprzem; uformować z masy klopsy o średnicy nie większej niż 4 cm. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni; płaską blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na niej podsmażone

Jem więc Jestem
Szaszłyki z salami 163

ryżem. Szaszłyki z salami 2015-04-28 13:17:17 Inspirowane kuchnią węgierską kolorowe szaszłyki z salami, wędzonego boczku, jabłka, papryki i cebuli. Można grillować na świeżym powietrzu lub piec w piekarniku cały rok. Najlepsze podane z ryżem. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 150g salami 200g wędzonego średnio przerośniętego boczku bez skóry i kości 1 średnia zielona papryka(...)każdy kawałek zawierał również fragment skórki – patrz zdjęcia. Cebulę kroimy najpierw wzdłużnie w ósemki, a następnie każdą z nich dzielimy jeszcze raz w poprzek na 2 części. Kawałki mięsa, warzyw i jabłek nadziewamy na patyki do szaszłyków np. w takiej kolejności: papryka → salami → jabłko → cebula → boczek, „zakańczając” każdy szaszłyk dodatkowym kawałkiem papryki. Szaszłyki dość dokładnie smarujemy olejem, zwłaszcza jabłka

Kulinarna Pokusa
Dorsz smażony 111

patelni kawałek papieru do pieczenia, rozpuścić na nim masło – wymieszać z oliwą z patelni, położyć na nim rybę skórą do dołu i smażyć aż skórka się zrumieni, odwrócić na drugą stronę, dodać soliród i smażyć jeszcze chwilę. Najlepiej sprawdzić czy ryba jest usmażona wkładając metalową wykałaczkę na 3-4 sekundy w środek mięsa, jeżeli koniec wykałaczki włożony w rybę będzie

królestwo garów
Zapiekanka z dynią i mięsem mielonym 192

mielone mięso, smażyć aż całe mięso zmieni kolor. Doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną papryczkę chilli i resztę przypraw. Smażyć przez chwilę. Dodać, ryż i soczewicę, smażyć przez ok. 3 minuty a następnie dodać gorący bulion, dynię i pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko wymieszać i zagotować. Naczynie przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec w temperaturze

Mama Gotuje
Krem z dyni 96

dynia będzie miękka (ja piekłam około 45 minut). W międzyczasie marchewki obrać, umyć i pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać i przekroić na 4 kawałki. Do garnka wlać 1,5 l wody i dodać warzywa, a także umytą pierś z kurczaka. Przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować na średnim ogniu tak długo, aż mięso i warzywa będą miękkie. Upieczoną dynię obrać

Ugotować
Chrupiąca tarta z cukinią 212

Sezon na cukinię już się zaczął. Póki jest młoda (i dzięki czemu nie wymaga obierania) polecam wykorzystać ją do zrobienia pysznej i chrupiącej tarty. Zapach unoszący

Moja Delicja
Roladki z kurczaka, z sosem i pesto 91

kotlety schabowe :) Mięso ubijamy pięściami. Smarujemy je marynatą (czosnek drobno posiekany, posiekana papryczka chilli, utarta skórka  z cytryny). Owijamy w folię i odkładamy na godzinkę. Obrane i umyte warzywa kroimy z paseczki. Warzywa kładziemy na początku mięska i zawijamy. Następnie roladkę owijamy szynką dojrzewającą. Całość zawijamy z sreberko jak cukierka :)  Pieczemy 45 minut - 180 stopni - góra i dół

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania