mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:690/1172)

Kurczak faszerowany mięsem mielonym 337

nadmiar wody z pieczarek wyparuje. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać cebulkę i pieczarki, majeranek, jajko, sół i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Kurczaka wyjąć z lodówki i do środka nałożyć farsz, dokładnie zamknąć kurczaka. Używając do tego celu wykałaczek. Skropić kurczaka oliwą i włożyć do rękawa foliowego. Wlać trochę wody i dokładnie zamknąć. Piec kurczaka w 180 C, godzinę

Kuchnia Pokoleń
Pikantne pulpeciki z fetą 241

gładką pastę. Dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy, mieszamy i łączymy z bułką tartą do uzyskania jednolitej, odpowiednio klejącej się konsystencji, by pulpeciki nam się nie rozpadały (na moje oko wystarczą 2-3 łyżki). Z uzyskanej masy lepimy kulki i smażymy na rozgrzanym oleju na złocisto-brązowy kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami, ryżem lub kuskusem

Gotuj z Rumcajsem
pierś gęsi w śliwkowo żurawinowym sosie 114

pieczona   pierś gęsi Gęsina należy to tego rodzaju mięs, z którymi należy obchodzić się w sposób szczególny. Aby w pełni wydobyć  smak delikatnej gęsiej piersi, należ wpierw pozwolić jej na odpowiednio długie leżakowanie w marynacie, a później poddać ją krótkiej obróbce termicznej. Taki sposób przyrządzenia da nam gwarancję, że mięso będzie delikatne, miękkie i soczyste. składniki

Miód i pieprz
Nuggetsy rybne w tajskim stylu 225

mąkę ziemniaczaną do obtoczenia Mięso ryby zmiel pulsacyjnie w malakserze. Dodaj drobno posiekaną papryczkę chilli, zmiażdżony ząbek czosnku, imbir, posiekaną kolendrę ( zostaw trochę kolendry do dipu), dymkę, sos rybny, jajo i makę ziemniaczana. Wymieszaj masę. Mokrą ręką formuj małe kule lekko spłaszczając. Obtoczyć w mące lub kaszce kukurydzianej i... smażyć na złoto lub piec w piekarniku nagrzanym

AZgotuj!
Paszteciki z ciasta francuskiego 153

zeszklić na oleju. Ugotowane mięso drobno pokroić lub zmielić w maszynce. Dodać jajko, odciśniętą bułkę, cebulę, kukurydzę i fasolę. Doprawić do smaku. Ciasto francuskie przekroić na pół wzdłuż dłuższego boku. Nałożyć farsz i zwinąć ciasto jak roladę ( łączenie ciasta powinno znaleść się pod spodem, boki zawijamy pod spód ). Paszteciki układamy na papierze do pieczenia, smarujemy żółtkiem i kroimy na kawałki

Atlas Smaków
Gołąbki cygańskie 1511

tłuszcz ze smażenia mięsa wrzucamy czerwoną paprykę, smażymy kilka minut, aż zmięknie. Wlewamy bulion, dodajemy koncentrat i ketchup, doprawiamy pieprzem czarnym, pieprzem cayenne i solą. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Dodajemy pomidory i natkę pietruszki. Przygotowanym sosem polewamy gołąbki. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Wkładamy gołąbki i pieczemy 35-45 minut. Najlepiej smakują podane

My Culinary Art
Nuggetsy rodem z KFC 290

pozbywając się tłuszczu itp. mięso solimy i pieprzymy z każdej strony płatki miażdżymy tak żeby powstała z nich dość drobna panierka, dodajemy odrobinę papryki, mieszamy białko i mleko roztrzepujemy widelcem, kolejno maczamy w nim kawałki kurczaka, a następnie obtaczamy w płatkach dość mocno dociskając  tak przygotowane mięsko wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Lazania z brokułami i indykiem. 199

lazanii -dwie rynienki aluminiowe do pieczenia wymiarów płatów makaronu W rondelku na maśle szklimy cebulę, solimy i pieprzymy. Różdżki brokuła gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, cedzimy i wrzucamy je do cebuli. Dodajemy parmezan, mieszamy intensywnie. Zalewamy około 120 ml śmietany, 100 ml śmietanki i małym kubkiem jogurtu naturalnego. Mieszamy intensywnie rozdrabniając brokuł. Odstawiamy. Mięso wyrabiamy z papryką, solą, pieprzem

BaRepas
Kulki mięsne 161

Koperek drobno posiekać Do mięsa dodać zeszkloną cebulkę, koperek, bułkę tartą, jedno jajko i przyprawy. Z masy mięsnej formować małe kulki. Ciasto francuskie pokroić na cieniutkie paseczki ok 0,5 cm i owinąć nimi kulki mięsne.  W wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Kulki poukładać na blaszce, na papierze do pieczenia i piec ok 30 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekanka " pokaż lodówko, co masz w środku" :) 173

wykładamy mięso mielone, potem układamy por, a następnie pomidory pokrojone w plastry i na sam koniec ostatnia warstwę ziemniaków, którą posypujemy pieprzem i ziołami. Sos: śmietankę mieszamy z 2 jajkami oraz rozpuszczonym masłem. Dodajemy do sosu ulubione zioła. Polewamy zapiekankę sosem a na wierzch posypujemy tartym serem. Dekorujemy koperkiem. Całość pieczemy w 200 stopniach

Bon Appetit Małgorzaty
Pierś kurczaka z camembertem gotowana w folii spożywczej 368

Dzięki temu, że kurczak był gotowany w szczelnie zamkniętej folii spożywczej  mięso było bardzo soczyste. Uważam, że jest to najlepszy sposób by podczas obróbki

Bon Appetit Małgorzaty
Zrazy z mięsem mielonym 275

ogórka i "kulkę" mięsa mielonego. Zawijamy karkówkę i obtaczamy w mącę tak jak na zdjęciu :  2.  Nastawiamy piekarnik na 180 C. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy zrazy ( do 10 minut).  Następnie wykładamy je na blachę. Obieramy i kroimy cebulę w piórka i kładziemy ją na zrazy.  Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez

Gotuj Z Muzyką
Karkówka po cygańsku 126

Aromatyczna, miękka karkówka pieczona z warzywami w niezwykle pachnącym, ostro - słodkim sosie na bazie wyrazistego czosnku, pikantnej musztardy, które idealnie komponują się ze słodkością miodu połączoną z delikatną jabłkową nutą. Składniki: 1,7kg karkówki bez kości 3 czerwone cebule 300g pieczarek 300g czerwonej papryki 300g kiszonych ogórków przyprawa do karkówki sól pieprz mąka pszenna olej Sos: 4 łyżki sosu(...)jabłek 80ml wody 4 ząbki czosnku 3 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżeczki suszonego, niedźwiedziego czosnku Wykonanie: 1. Mięso umyć, pokroić w cienkie plastry, oprószyć przyprawą do karkówki, solą oraz pieprzem i odstawić na około 2-3 godziny. Po tym czasie karkówkę obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasztet z grzybami 168

mojej kuchni stawiam na zdrowe domowe wyroby. Nie tak dawno robiłam pasztet w słoikach a dziś proponuję podobny ale pieczony w foremkach. porcja na 2 foremki 9/22 cm: 800 g łopatki wieprzowej bez kości 500 g wątróbek drobiowych 2 cebule 1 duży ząbek czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 średniego selera 200 g suszonych grzybów leśnych 4 łyżki masła(...)ziela angielskiego świeżo mielona gałka muszkatołowa 1 czerstwa bułka moczona w mleku 2 jajka Łopatkę pokroić w grubą kostkę,oprószyć solą i pieprzem,usmażyć na patelni na rumiano. Usmażone mięso przełożyć do garnka. Na patelnię wlać wodę i wypłukać resztki po smażeniu ,wlać do mięsa. Wody powinno być tyle aby zakryć mięso. Dodać obrane marchewki,pietruszkę ,seler,listek laurowy,kilka

Kolorowa kuchnia Elki
HAGFISH QUENELLES – DISHONORED 2 – serkeńskie rybne kluski 197

wskazuje na inspirację francuską kuchnią, gdzie oznacza delikatne kluski gotowane na wodzie, podobne kształtem i konsystencją do gnocchii. Ich bazą jest ciasto parzone (Pâte à Choux) połączone ze zmiksowanym mięsem z ryby, chociaż wersje z kurczakiem są też często spotykane. Receptura z gry nie wskazuje dokładnych proporcji, dlatego sugerowaliśmy się tradycyjnymi przepisami na ten francuski rarytas. Mimo, iż na pierwszy(...)rybne kluski z „The Fishmonger’s Cookbook” 60 min 15 min (czekanie) 12,70 zł 2 porcje średnio trudne POTRZEBUJESZ miska łyżka garnek piekarnik forma do pieczenia Składniki Koszt filet z łososia lub pstrąga/szczupaka [200g] 8 zł masło – 1 łyżka [20g] 0,40zł mąka – 3 łyżki [40g] 0,10 zł jajko

Nerds Kitchen