mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:693/1172)

Schab wolnoduszony w syropie z bzu czarnego i soku z granatów 186

Mięso ze schabu duszone w syropach jest delikatne, miękkie, kruche, soczyste i bardzo aromatyczne i uprzedzając pytania, nie jest za słodkie tylko ma lekki posmak słodyczy. Miałam syrop z bzu lekko słodki, najlepszy byłby wytrawny ale nie zawsze można go nabyć a ja w tym roku nie zrobiłam. Schab tak pieczony z zewnątrz jest prawie czarny a w środku

Moje Małe Czarowanie
Kurczak pieczony w całości z chorizo 127

problem z surowym mięsem. Nie lubię go dotykać... Jeszcze gorzej jest z rybami, ale staram się z tym walczyć i pokonać swoje słabości. Normalnie jakbym po jakiejś sesji z prywatnem coachem była ;) Z tym kurczakiem dałam radę sama, samiuteńka i myślę, że teraz będzie już tylko lepiej.  Choć tak naprawdę, w przypadku kurczaka pieczonego w całości mam jeszcze

bistro mama
pasta z pigwy 163

papierze do pieczenia ,ułożyć na płaskie sito np.od suszarki do owoców .  Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie do  lodówki, odsłonięte przez kilka dni, aż do momentu gdzie  można ciąć nożem. Pokroić na kwadraty ,obtoczyć w cukrze i proszku z malin( wysuszone maliny zmiksować ).Smacznego :))  ps.moje dziecko je to z serami pleśniowymi i mięsem

w mojej kuchni
Podudzia z ryżem i papryką czerwoną. 234

jego siostry i piekłyśmy razem ciasto czekoladowe oraz zapiekankę warzywną. Kiedyś, jak miałam więcej czasu, to często się spotykałyśmy i razem coś pichciłyśmy. Zawsze upiekłyśmy ciacho i coś pysznego zrobiłyśmy na kolację, oczywiście pogadałyśmy też :). Część czerwonej papryki już spożytkowałam. Dwie wzięłam do obiadu. W niedzielę zrobiłam podudzia z ryżem i papryką czerwoną. Mięso najpierw podsmażyłam, później ułożyłam

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Domowe burgery + film 165

masę. Z tak przygotowanego mięsa formujemy niezbyt duże, płaskie kotlety. Czerwoną cebulę oraz pomidora kroimy w plastry. Następnie przygotowujemy sos, do miski przekładamy ketchup dodajemy majonez i całość odkładnie mieszamy. Kotleciki smażymy na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu z obu stron po około 4 – 5 minut. Bułki przekrawamy na pół, umieszczamy w formie do pieczenia i zapiekamy w piekarniku

Smakowite Dania
Szybka i dietetyczna pierś kurczaka 515

przepisie wykorzystujemy tylko inne mięso. I inną panierkę. I inny olej. Reszta jest identyczna. Po czwarte: jest przejrzysty. Zmielone płatki owsiane są o niebo bardziej naturalne niż bułka tarta będąca produktem przetworzenia pieczywa, które – nie oszukujmy się – nie do końca wiemy, co zawierało i w jakim stanie w momencie mielenia było. Chyba że sami pieczecie chleb, który później suszycie

Proste-przepisy.pl
Makowiec z kremem wg. siostry Anastazji 244

której piekliśmy poprzednie placki. Pieczemy ok 25 minut w 170 st. C. Nadzienie makowe: 1 szklanka maku, 3 łyżki cukru, 2 łyżki miodu, 2 jajka, olejek migdałowy garść rodzynek i orzechów włoskich (można pominąć)  Mak zalewamy wodą i gotujemy przez chwilę, a następnie odcedzamy na sitku i mielimy co najmniej dwukrotnie w maszynce do mięsa. Żółtka ucieramy z cukrem

Cynamonowe szczęście
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 138

ugotowane wcześniej mięso i  dodałam do pieczarek. Farsz wymieszałam. Jeżeli jest za gęsty można dodać wywaru z rosołu. Wyrośnięte ciasto podzieliłam na części. Podsypywałam mąką  i wałkowałam je na  cienkie płaty. Ciasto kroiłam radełkiem ( można nożem) w  trójkąty. Na szerszą część kładłam farsz.  Zwijałam paszteciki. Układałam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam około

potrawyregionalne
Włochy: Lasagne 158

Wszystkie składniki poza makaronem, mięsem i serem wrzucić do rondelka razem z sosem pomidorowym i dusić pod przykryciem. W tym czasie podsmażyć kurczaka, a zaraz po nim cebulę. W dużym naczyniu żaroodpornym układać kolejno płatki makaronowe, sos pomidorowy i cebulę z kurczakiem, aż do wykończenia wszystkich składników. Na samym wierzchu wysypać starty żółty ser. Piec w piekarniku nagrzanym

Przepysznik - BLW i nie tylko
Bułki drożdżowe z mięsem i cebulą. 146

się zeszkli dodajemy mięso i smażymy dalej. Po około 2 minutach doprawiamy solą, majerankiem, papryką i pieprzem, mieszamy i wyłączamy grzanie, studzimy.      Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 równych części, z każdej formujemy gładką kulę, a następnie każdą z nich wałkujemy na placuszki o grubości około 5 mm. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i odkładamy

Rozpustne gotowanie
Burgery z niespodzianką 149

mielonej wołowiny 1 duży, pieczony burak szczypta posiekanego koperku kilka plasterków ogórka kilka grubych plastrów pomidora 3 bułki pełnoziarniste rukola ziemniaki olej do smażenia śmietana 100g sera pleśniowego domowej roboty ketchup sól, pieprz Przed przygotowaniem burgerów, buraka obieramy i kroimy w niezbyt dużą kostkę. Mieszamy go z drobno posiekanym koperkiem. Solimy i delikatnie pieprzymy Mięso dzielimy na trzy porcje

Okolice Palnika
Sernik Babci Krysi 364

przez maszynkę do mięsa wraz z masłem. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą jasną masę. Cały czas ubijając, łyżka po łyżce dodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę pomarańczy, rodzynki i orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Sernik pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie

My Culinary Art
Kotlety pożarskie 154

masłem. Do posiekanego mięsa dodajemy żółtka utarte z masłem, majonez, masło, odciśniętą bułkę, sól i pieprz oraz podsmażoną i ostudzoną cebulę. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do masy mięsnej, delikatnie mieszamy aby piana nie opadła. Jajka wbijamy do miseczki solimy i widelcem roztrzepujemy. Formujemy kotleciki, maczamy w jajku i w bułce tartej. Pieczemy na złoty kolor

Amatorka kuchenna
Pasztet z Tuńczyka z Puszki i Pistacjami 210

zmieliłam w maszynce do mięsa. Do składników dodałam gałkę muszkatołową, doprawiłam solą i pieprzem, wlałam żółtka i sok z cytryny i wszystko razem dokładnie wymieszałam łyżką. Na koniec partiami dodawałam pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszałam, na końcu wsypałam pistacje i wymieszałam po raz ostatni. Masę pasztetu wylałam do keksówki wyłożonej  papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika

Blondynka Gotuje
Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami 185

przyprawa do mięsa Dodatkowo: folia aluminiowa Wykonanie: Piersi kurczaka oprószamy ulubioną przyprawą, po czym robimy kieszonkę tak jak na zdjęciu. Plaster fety dzielimy jeszcze na pół, zaś brokuła dzielimy na małe różyczki. Do każdej kieszonki kurczaka wkładamy kawałek fety i różyczki brokuła. Każdą pierś kurczaka zawijamy oddzielnie w folię aluminiową. Zawinięte piersi pieczemy w piekarniku nagrzanym

IMPRESJA SMAKU