mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:701/1172)

Schabowe po królewsku 207

rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć. Następnie obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć z pokrojoną w paski cebulą - z niewielką ilością tłuszczu. Delikatnie posolić i popieprzyć. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i pokroić w plastry. Usmażone schabowe poukładać na błaszce do pieczenia. Na schabowych rozłożyć pieczarki

W kuchni u Moniki
"Danie inspirowane podróżą" - podsumowanie akcji 208

przepadam za mięsem mielonym, ale kupiłeś mnie Jarku dodatkiem oscypka,który uwielbiam :) A oto pozostałe dołączone przepisy: Sałatka z kalafiorem i tuńczykiem Camembert w sosie malinowym z salsą pomidorową Najłatwiejszy sposób na kukurydzę Fasolka szparagowa do obiadu Kurczak w śmietanie Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Papryki faszerowane warzywami i amarantusem Tortilla patatas z chorizo Pieczony kurczak po portugalsku? Kakaowe

Weekendy w domu i ogrodzie
Strucla szpinakowa z kurczakiem w cieście francuskim 141

mięsa. Na to rozkruszamy ser feta, wyciskamy czosnek, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.  Ser jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5-10. Mieszamy z podsmażonym kurczakiem. Płat ciasta francuskiego dzielimy na dwie części. Rozkładamy na całości farsz . Zwijamy i zlepiamy boki. Farszu powinno wystarczyć na cztery strucle. Pieczemy w rozgrzanym

W kuchennym oknie Ewy
Kurczak na ryżu 148

masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem i odstawiamy na dwie godziny.  Masło kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia żarodopornego. Na masło wsypujemy suchy ryż, a nim układamy pokrojone cebule. Następnie układamy udka. Całośc zalewamy bulionem warzywnym lub rosołem. Naczynie wstawiamy do piekarnika na jedną godzinę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Przepis na… – Lasagne Verdi alla bolognese 273

następnie dodajemy mielone mięso, bulion oraz passatę i goździki. Płaty ciasta gotujemy w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Naczynie żaroodporne albo blachę prostokątną smarujemy masłem. Na spód kładziemy ciasto, smarujemy je beszamelem i ciepłym farszem. Powtarzamy czynność do uzyskania kilku warstw. Następnie całość posypujemy startym parmezanem i świeżymi ziołami . Pieczemy w temperaturze 180 stopni

Bon Ton Italia
Ziemniaki smażone z boczkiem i czosnkiem. 180

dodatek do każdego mięsa czy ryby. Zresztą takie aromatyczne ziemniaczki nawet tylko z młodymi warzywami czy z jajkiem zachwycają smakiem. SKŁADNIKI: 1kg. młodych ziemniaków 10 dag. boczku wędzonego 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 1-2 łyżki masła klarowanego, smalcu domowego lub oliwy z oliwek sól, pieprz, vegeta, papryka(lub gotowa mieszanka przypraw do pieczonych ziemniaków)  , ulubione

Kuchnia Beaty
Kotlety mielone inaczej 263

składniki.   Mięso mieszamy najpierw z jajkami i przyprawami. Następnie dodajemy podsmażone na patelni składniki i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy-najlepiej rękami.  Ważne składniki równomiernie się wymieszały. Bułkę tartą mieszamy z parmezanem. Dłońmi zamoczonymi w zimnej wodzie formujemy kotlety, a następnie każdego obtocz dokładnie w bułce tartej z parmezanem.     Ja swoje kotlety piekę w piekarniku, dzięki

Mania Gotowania
V Ogólnopolski Salon Win i Alkoholi M&P 118

mięsnymi sosami, grillowanym mięsem i włoskimi wędlinami. De Stefani Kreda Refosco zdecydowanie najsmaczniejsze wino od tego producenta (choć wszystkie są zdecydowanie godne polecenia). Wino o głębokiej, rubinowej barwie, intensywnym aromacie dojrzałych owoców, suszonych śliwek i fiołków. Eleganckie, dobrze zbudowane z aksamitnymi taninami i bogatym finiszem. Leżakuje w dębowych beczkach przez 24 miesiące. Jest idealne do pieczonych mięs, w szczególności

królestwo garów
Schab z ziemniakami i kolendrą. 144

około 1 cm mięsa niedokrojonego.  Cały schab natrzyj przygotowaną wcześniej pastą z ziół. Schab zwiąż wzdłuż bawełnianym sznurkiem. Posmaruj resztą pasty. Włóż do żaroodpornego naczynia, podlej olejem. Obrane i opłukane ziemniaki ( duże ziemniaki przekrój na mniejsze kawałki ) ułóż obok schabu. Dopraw do smaku solą i pieprzem, skrop olejem. Włóż do nagrzanego piekarnika ( 190 C ) i piecz około 80 minut

Przepisy i porady kulinarne
Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem 436

kazdy kawałek mięsa wykładam plaster szynki i sera. Zwijam w roladki. Panieruję w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. ( jajka doprawiam obficie czosnkiem i wegetą ). Smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. W międzyczasie rozgrzewam piekarnik i po usmażeniu roladek, wkładam je na kilka minut ( aby doszły) do lekko nagrzanego piekarnika.Po takim potrzymaniu w piecu, są najsmaczniejsze, bo wypływa

Kuchnia z widokiem na ogród
Polędwiczki z dorsza w sosie cytrynowym z łódeczkami z ziemniaka 202

każdy dzień roku. Mięso dorsza jest białe i można przyrządzać je w różnoraki sposób. To głównie tę rybę znajdziemy w angielskiej "fish and chips". W Portugalii i jej byłej kolonii Brazylii dorsz tradycyjnie podawany jest w Wigilię. Mojego dorsza zapiekłem w piekarniku, a podałem z sosem cytrynowym, który dobrze pasuje do większości ryb oraz z pieczonymi łódeczkami z ziemniaka

W SMAK
Kurczak a’ la z Mezlai 111

kurczaka podałam z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków oraz z mizerią z ogórków. Polecam, bo przepis jest godny zainteresowania. Składniki: - duża pierś kurczaka, - szklanka rosołu, - duże opakowanie jogurtu naturalnego; - sól, czarny pieprz, kurkuma + (ewentualnie świeża mięta posiekana); - oliwa; - ząbek czosnku Wykonanie: Kurczaka umyć, podzielić na kotlety, skropić oliwą. Wrzucić na patelnię, zalać rosołem, gotować bez przykrycia, aż mięso dojdzie a rosół

dom-agi.pl
Gołąbki z wołowiną i grzybami leśnymi zapiekane w kapuście włoskiej z sosem śmietanowo - pomidorowym. 159

minut. Tak przygotowane mięso łączymy z kaszami i ryżem, dorzucamy posiekany tymianek. Zawijamy w liściach kapusty. Dno naczynia żaroodpornego wykładamy odłożonymi wcześniej liśćmi, układamy zwarto gołąbki, podlewamy je pomidorami z puszki i startymi pomidorami, solimy delikatnie. Zalewamy bulionem wołowym, tak by przykrył gołąbki. Wkładamy gałązkę rozmarynu. Układamy na wszystkim pozostałe liście kapusty. Zakrywamy pokrywką i pieczemy w pierwszym etapie około

BaRepas
Pieczone ogony langusty 248

przy skorupce, aby mięso po upieczeniu łatwiej odchodziło. Przygotować sos. Wymieszać – roztopione masło, zmielony czosnek, sól, biały pieprz i szczyptę słodkiej papryki. Przygotowane ogony, każdy osobno, ułożyć na folii aluminiowej (błyszczącą stroną folii do wewnątrz - porady), polać kilkoma łyżkami sosu (resztę zużyjemy do upieczonej langusty). Folię zawinąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 225ºC. Pieczemy 12 minut(...)dłużej. Po upieczeniu, do pozostałego sosu dodajemy posiekany koperek (nie przesadzać z ilością) i podgrzewamy go. Ogony wyjmujemy z folii i podajemy z przygotowanym sosem. Pieczone ogony langusty, to danie wykwintne i bardzo smaczne. Cena może odstraszać, ale skoro karnawał, to dlaczego nie zaszaleć. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Pieczone ogony langusty appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Udka faszerowane 231

mocno tłuczkiem). Odcinamy mięso od kości, mielimy je w maszynce o grubych oczkach lub miksujemy w blenderze. Dodajemy żółty ser, pietruszkę, sól, pieprz i trochę słodkiej papryki. Dokładnie wyrabiamy masę. Udka napełniamy farszem, zawijając skórę do środka. Z wierzchu posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej. Wkładamy udka zawinięciem do dołu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania