mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:705/1172)

Galaretka drobiowa w wersji wielkanocnej 231

blogu. Gotowanie i pieczenie ograniczam raczej do dobrych, znanych, sprawdzonych i szybkich przepisów. Receptury na pasztet, babeczki i inne świąteczne przysmaki z przyczyn logistycznych pojawią się dopiero po świętach, jeśli tylko czas pozwoli mi pstryknąć zdjęcia. Dzisiaj pokażę pomysł na galaretkę drobiową, który robił rok temu furorę na znanym portalu społecznościowym. Rzecz jasna, można użyć dowolnego mięsa i dodatków. Potrzebne

Wrzosowa Polana
Kanapka z Pastrami i Grillowaną Papryką 170

jasnego chleba ( ja piekłam sama, ale możecie też kupić gotowy) kilkanaście plasterków pastrami , wcześniej odparowanego papryka słodka (u mnie spiczasta) kilka plasterków sera żółtego dressing (nie)rosyjski (nazwa jest linkiem do przepisu) Wykonanie: Gotowe pastrami możecie zamówić od chłopaków z Pastrami Del i. Jak już je mamy, to w garnku do gotowania na parze musimy odparować mięso, czyli na małym

Blondynka Gotuje
Schab po Warszawsku 173

stopni, rękaw rozcinamy , pieczemy jeszcze 30 minut. Odstawiamy do ostudzenia, następnie schładzamy. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, masło ucieramy do białości, dodajemy jajka i chrzan, doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Natkę pietruszki drobno siekamy , pomidora i ogórka kroimy w plasterki. Schab kroimy w plastry o grubości 1cm., plastry nacinamy tworząc kieszeń, wypełniamy farszem. Mięso obtaczamy w natce

Bajeczna Kuchnia
Grillowany szaszłyk w polędwiczce wieprzowej 172

Mięso zwijamy sznurkiem spożywczym i obtaczamy w mące, a następnie opiekamy na 2 łyżkach oleju rzepakowego. Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z pozostałymi pokrojonymi składnikami i ziemniakami. Polewamy olejem ziołowym i posypujemy granulowanym czosnkiem. Wstawiamy do nagrzanego do 170St C piekarnika na ok 1 godzinę.   Ziemniaki wcześniej możemy lekko obgotować,  wtedy czas pieczenia dania skróci się

Kuchnia w czekoladzie
Cukinia faszerowana indykiem 165

Kiedy zmiękną dodajemy mięso. Smażymy ok. 10 minut, aż straci smak surowizny. Dodajemy koncentrat pomidorowy i szklankę wody. Podsmażamy jeszcze ok. 5 minut aż sos ładnie zgęstnieje. Wrzucamy ryż i posiekaną drobno pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Cukinie przekrawamy wzdłuż. Wydrążamy środki i napełniamy przygotowanym farszem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy

Pobite gary Barbary
Faszerowane bataty kuskusem z warzywami 191

tradycyjne nadzienie z mięsa mielonego. Składniki na 1 porcję: 1 większy batat 1/3 szklanki kuskusu 1/3 szklanki wody lub bulionu do kuskusu 1 łyżeczka pasty z suszonych pomidorów (dostępna w biedronce) lub kilka suszonych pomidorów kilka pieczarek 1 mała marchewka 1/3 kulki mozzarelli szczypta ostrej papryki w proszku ½ łyżeczki tymianku Przygotowanie: Batat przekroić na pół wzdłuż. Piec w piekarniku rozgrzanym

Fabryka pomysłów
Polędwica w cieście i cebulowo-orzechowej kołderce 139

klarowane i przesmażamy mięso ze wszystkich stron na złoto. Zdejmujemy z patelni i studzimy. Na tej samej patelni szklimy cebule posiekane w piórka. Studzimy. Orzechy obieramy. Płat ciasta rozwijamy i układamy na nim przestudzoną polędwicę. Na mięsie układamy cebulkę. Całość posypujemy orzechami włoskimi. Zawijamy ciasto pozostawiając łączeniem do dołu. Wierzch smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w 210 stopniach

Pyry na Gaz
Pasztet z resztek rosołowych 410

ognia.  Mięso i warzywa przełożyć do miski. Za pomocą blendera wszystkie składniki zmiksować.  Na sam koniec wbić jajka, a całą masę doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Przypraw nie żałować, ponieważ pasztet musi być wyrazisty w smaku. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.  Przygotowaną masę przełożyć do żaroodpornego naczynia (lub małej, aluminiowej formy keksowej) i piec około

Ugotować
Różyczki z piersi kurczaka 233

paski. Na mięso nakładamy porcję masła z czosnkiem, posypujemy pietruszką. Rozkładamy paski papryki i filet składamy na pół. Zwijamy rulon i związujemy nicią, Górę różyczek posypujemy słodką papryką. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju i ustawiamy różyczki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 25 minut. Gotowe. Do tego pieczony naleśnik i sałatka

Maminek kulinarny
Gulasz z karkówki w sosie musztardowo- pieprzowym z ogórkami 169

Zamiast tradycyjnie pieczonego mięska wybrałam gulasz, bo w końcu trzeba sobie w kuchni coś urozmaicić. Polecam wszystkim, zwłaszcza tym którzy mają dość tradycjonalizmu :) Składniki: ½ kg karkówki lub łopatki 30g margaryny 1 łyżeczka soli 1 ½ łyżki musztardy (np. stołowej) 3 ogórki konserwowe 1 cebula Pieprz 1 łyżka mąki ½ szklanki wody Podawać z kluseczkami, ziemniakami lub kaszą. Mięso kroimy w kosteczki

Smakowy Raj
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus 147

drobne kawałeczki. Podsmażone mięso mieszamy z kaszą, papryką, porem, musztardą, kremem paprykowym i posiekaną natką pietruszki. Farsz doprawiamy sola i pieprzem. Z cukinii ucinamy końcówki, kroimy wzdłuż na połówki i łyżką usuwamy środek z pestkami. Tak przygotowane cukinie posypujemy pieprzem i natką pietruszki i uzupełniamy przygotowanym farszem i wkładamy do piekarnika wcześniej nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 30 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
naleśniki z gotowanych ziemniaków 101

maszynkę do mięsa. Do masy ziemniaczanej dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy na gładką masę. Jeśli masa będzie za gęsta można dodać więcej mleka,lub wodę mineralną. Masę nakładamy chochelką na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju. Smażymy z obu stron na złoty kolor. U mnie po 3-4 minuty na jednej stronie... Do naleśników mogą być Pieczone pieczarki Przepis

w mojej kuchni
Roladki z mięsa mielonego 233

która pomaga zwinąć mięso w roladkę. Na każdy z "placków" kładę plaster szynki i sera oraz grubą frytkę z jabłka. Całość zręcznie zawijam.Smażę na dobrze rozgrzanej oliwie po kilkanaście sekund z każdej strony a następnie już na gotowy złoty kolor.Podane z ziemniaczkami i buraczkami smakuje świetnie a szczególnie ten rozpływający się ser i smak pieczonego jabłka w każdym

Mechanik w kuchni
Muffiny z cukinią, fetą i szynką! 291

Mąkę, mleko i jajka powinien mieć każdy w swojej lodówce! Te 3 podstawowe składniki w połączeniu z ulubionymi warzywami bądź mięsem przemienią się w pyszne przystawki! Długo myślałam nad moją kombinacją, aż zdecydowałam się na połączenie cukinii, szynki i fety.Składniki:1 + 1/2 cukinii2 plastry szynki1 duża cebula1 łyżka masła1/2 opakowania sera FETA 1 szklanka tartego sera (u mnie Emmentaler(...)suchych składników. Mieszamy krótko, niezbyt dokładnie, do połączenia się masy.Dodajemy warzywa do masy, kroimy fetę w kostkę i posypujemy wszystko szklanką sera. Mieszamy.Wkładamy naszą masę do foremek. Pieczemy ok. 20 minut

Kitchens Alphabet
Karkówka w herbacie 252

wrzucamy do mięsa. Wlewamy wino oraz dodajemy pokrojone w kostkę jabłko ( razem ze skórką ). Dokładnie mieszamy , dolewamy śmietankę słodką i na wolnym ogniu dusimy jeszcze ok. 20 minut. Podajemy gorące pokrojone w plastry i polane sosem z przysmażonymi ziemniakami i buraczkami na ciepło. Smacznego! Smakowita pajda zaskoczyła mnie swoją „uniwersalnością” – nadaje się zarówno do smażenia pieczenia , ale też jest wspaniałym

Ostra na Słodko