mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:704/1172)

Zrazy z porem i serem 149

gdzie jest końcówka mięsa po zwinięciu. W tem sposób unikniemy rozwinięcia się zrazika. Zdjąć zrazy z patelni, włożyć do żaroodpornego naczynia. Na patelnię wrzucić pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem i lekko je obsmażyć. Muszą tylko zmięknąć, następnie wlać wodę i zagotować. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać wszystko na zrazy. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 1,5 godziny

Kuchnia Pokoleń
TOSTY Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI I SEREM + FILMIK 186

Tosty można przygotować z różnymi farszami, ja dzisiaj zrobiłam rewelacyjny, farsz z pieczonym kurczakiem, pieczarkami, porem i serem. Wyszły przepyszne.  SKŁADNIKI :   3 pieczone udka 20 dkg żółtego sera 20 dkg pieczarek por- biała część ( kawałek ) 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka ostrego ketchupu sól, pieprz do smaku kilka małych bagietek lub chleb tostowy(...)PRZYGOTOWANIE :  Kurczaka obieramy z kości i skórek, drobno rozdrobnimy.  Por przecinamy wzdłuż, kroimy w paseczki, pieczarki szatkujemy a ser ścieramy. Do rozdrobnionego mięsa dodajemy wszystkie pokrojone składniki, sól, pieprz, majonez i ketchup, dokładnie mieszamy masę.  Bagietki przecinamy wzdłuż, nakładamy obficie farsz i zapiekamy w piekarniku około 15 minut. Natomiast chleb tostowy z farszem można zapiec w opiekaczu

Kulinarne Fantazje Marioli
Faszerowane polędwiczki wieprzowe 195

miejscach ( patrz zdjęcie ). Mięso doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Przykryć pokrywkę na patelnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st. Zapiekać około 15 minut. Upieczone polędwiczki wieprzowe wyjąć na deskę do krojenia i odstawić na 5 minut do odpoczęcia. Usunąć sznurek i pokroić na plastry. Patelnię na której piekły się polędwiczki ponownie

Pieguskowa Kuchnia
Gołąbki z kapusty włoskiej – pieczone w piekarniku 101

wkładam mięso mielone, ugotowany ryż, wbijam jajko, dodaję sól, pieprz, kminek mielony, cebulę zeszkloną z czosnkiem na oleju. Mieszam wszystko. Układam w naczyniu żaroodpornym kilka liści, układam koło siebie gołąbki. Wlewam do naczynia 1 szkl. bulionu warzywnego. Zakrywam folią aluminiową. Pieczkę w piekarniku w 180 stopniach przez 40 minut.   Artykuł Gołąbki z kapusty włoskiej – pieczone

MojaQchnia.pl
Schab w warzywach 202

Mięso pokroić na kotlety, przekręcić przez kotleciarkę lub lekko rozbić. Przyprawić solą i pieprzem. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Pozostałe warzywa pokroić: cebulę w piórka, paprykę w paski, cukinie w półplasterki, kapustę posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w ósemki. Wszystko razem wymieszać, przyprawić vegetą, pieprzem i przyprawą do grila. blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć połowę warzyw. Ułożyć kotlety, przykryć

Praktyczna pl
Zajączki w sosie z pomidorów – kuchnia podkarpacka 262

niej mielone mięso, jajka, kaszę mannę i drobno posiekamy cebulę. Dodajemy do smaku pieprz i ewentualnie trochę soli. Masę dobrze wyrabiamy. Na patelni podgrzewamy olej. Dłonie zwilżamy wodą i formujemy niewielkie podłużne kotlety. Obsmażamy je z obu stron na złoto i układamy w naczyniu żaroodpornym. Kotlety zalewamy sosem i przykrywamy naczynie pokrywką lub folią aluminiową. Pieczemy 45 minut w piekarniku

Trzeci talerz
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką 117

sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką Czas przygotowania:  60 minut Proporcje  na tortownicę o średnicy 27 cm Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 60 g masła 1 jajko 1 szklanka kefiru 3/4 szklanki drobnego cukru 1 kopiasta łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowe paszteciki z mięsem 218

oliwie.  Mięso zmielić w maszynce razem z cebulą, dodać przyprawy i wymieszać masę. Dodać do niej tyle rosołu, aby nie była zbyt sucha.  Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt. Podzielić go na trzy paski, na środku każdego ułożyć farsz i zlepić brzegi, aby powstał rulon. Podzielić go na 5 cm kawałki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć paszteciki, przykryć

wyzwania kuchenne
GRILLOWANE BEFSZTYKI a'la GORDON RAMSAY 103

polędwicę do zamarynowania : mięso wkładamy do płytkiego naczynia, nacieramy 1 łyżeczką mielonej papryki i posypujemy ziarnami różowego pieprzu, całość polewamy winem oraz 2 łyżkami oliwy. Naczynie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Krok 2. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Na blasze układamy papryki, polewamy 2 łyżkami oliwy, obkładamy ząbkami czosnku - pieczemy 15-20 minut(...)oraz pieprzem. Krok 4. Pozostałą cytrynę kroimy w plastry - usuwamy pestki. Krok 5. Zamarynowaną polędwicę pieczemy na mocno rozgrzanym grillu przez 3-5 minut z każdej strony, upieczoną przekładamy na talerz i, pod przykryciem, odstawiamy na 5 minut, aby soki dokładnie rozeszły się w mięsie. Befsztyki podajemy polane sosem z plastrami cytryny oraz ulubioną, lekką sałatką. Smacznego :) * zdjęcie dzięki użytkownikowi

Moja Książka Kucharska
5 smacznych pomysłów na kurczaka 301

przygotowaniu. Mięso z kurczaka jest niskokaloryczne, a także zawiera bardzo dużą ilość białka. Kurczak jest bowiem niezastąpionym produktem dla osób będących na diecie, sportowców, jak i tych, którzy lubią szybkie dania. Specjalnie dla Was wybrałam najciekawsze przepisy z kurczakiem z mojego bloga Zapraszam po inspiracje! Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Kotlety z kurczaka Pieczone udka z kurczaka

Kuchnia Bazylii
Kaczka w pomarańczach 170

akurat za mięsem z kaczki nie przepadam, tolerują ją tylko w rosole, a i to jak jest dodatkiem do drobiu, a nie głównym składnikiem, ale Mąż nie pogardził ;) By kaczka była naprawdę dobra, najpierw solidnie ją rozmrażamy, później marynujemy i odstawiamy najlepiej na całą noc, ale wystarczą także 4 godziny jeśli o tej nocy zapomnimy. Pieczona w rękawie, podlewana

Kuchnia w czekoladzie
Indyk w sosie curry z mango. Przepyszne! 137

dodatkiem mięsa z indyka. Sos jest delikatnie kremowy, złagodzony poprzez dodatek mleczka kokosowego, będzie też idealny dla dzieci, podany z kaszą jaglaną i świeżą szałwią. Bardzo proste danie, które na dobrą sprawę robi się prawie samo. To moje pierwsze curry do, którego postanowiłam dodać przecier z mango. Zazwyczaj do curry dodaje pure z dyni pieczonej, ale postanowiłam poeksperymentować

SMYKWKUCHNI
Pasztet z królika 205

przez maszynkę do mięsa. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć i również zmielić w maszynce. 4. Do masy dodajemy jajka, majeranek, posiekaną natkę pietruszki, czerwoną paprykę, gałkę muszkatołową. Dokładnie wyrobić rękoma. 5. Dwie aluminiowe keksówki posmarować smalcem i obsypać tartą bułką. Wyłożyć masę na pasztet. Wierzch można lekko oprószyć bułką tartą, ale nie jest to konieczne. 6. Piec w 180st.C przez

Kuchnia domowa Ani
Indyk po francusku - rolada 159

wykładamy na nim mięso, które rozprowadzamy równomiernie pozostawiając wolne brzegi, od dłuższej strony ciasta. Ser camembert kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm i układamy na środku ciasta po długości. 1/3 część ciasta ( brzegiem dłuższym) składamy do wewnątrz i przykrywamy pozostałym ciastem, tworząc płaską roladę. Roladę przekładamy łączeniem, na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciasta smarujemy

Moniki Smakołyki
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 128

patelni. Dodajemy mięso, cukinię i pokrojone w pół plastry pieczarki. Całość dusimy do zmniejszenia objętości. Wlewamy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą, pieprzem, oregano i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dusimy jeszcze kilka minut do momentu odparowania płynu. Farszem napełniamy cukinie. Wierzch obsypujemy startym na tarce o średnich oczkach serem.  Gotowe układamy na blaszce na folii aluminiowej. Pieczemy w nagrzanym

VioletoweKucharzenie