Galantyna z kurczaka

Galantyna z kurczaka

Galantyna z kurczaka

Zawsze zastanawiałam się jak podzielić na porcje faszerowanego kurczaka. Jest na to sposób. Należy kurczaka wyluzować, czyli pozbyć się kości i nie jest to trudne.  Galantyna smakuje na ciepło i na zimno.  Składniki: 1 kurczak nadzionko przygotowane według przepisu  http://saloniksmakow.blogspot.com/2014/12/nadzionko.html#more sól pieprz Układamy kurczaka na desce piersiami do góry. Odcinamy szyję i skrzydełka. Zawsze przecinałam korpus na pół, dzisiaj skórę z mięsem delikatnie podcinałam nożem i zsu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, dania mięsne, przetwory, skrzydełka, sałatki, sałatka, mięso, pierś, piersi, udka , pierś kurczaka, pierś z kurczaka, dania z kurczakiem, udka z kurczaka, sałatka z kurczakiem, kurczak pieczony, piersi z kurczaka faszerowane, dania z piersi kurczaka, pieczone udka, mięsa pieczone, salatki warzywne, sałatka warzywna, smaczna sałatka

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.