Pyszny chruścik z piekarnika, a smakuje jak ten z tłuszczu ! Składniki na 2 blachy : 1,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 3 kopiaste łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% aromat waniliowy 50 gramów stopionego, schłodzonego masła 2-3 łyżki cukru szczypta soli cukier puder do posypania po wierzchu 1. Zagniatam ciasto z podanych składników. 2. Następnie schładzam je w lodowce przez około jedną godzinę. 3. Po tym czasie wyjmuje ciasto na stolnicę i uderzam w nie przez około 10 min tłuczkiem do mięsa lu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...