Przepis na… – Lasagne Verdi alla bolognese

Przepis na… – Lasagne Verdi alla bolognese

Przepis na… – Lasagne Verdi alla bolognese

Makaron w postaci dużych, prostokątnych płatów, zapieczony z farszem pod sosem beszamelowym to idealna potrawa na obiad we dwoje lub kolację ze znajomymi. Włosi kochają lasagne bolognese i napoli, każdą. My pokusiliśmy się o zrobienie zupełnie nowej, wiosennej, zielonej wersji tej sycącej włoskiej potrawy. ciasto: pół kilograma mąki pszennej 3 jajka 300 gramów szpinaku 2 łyżki oliwy z oliwek farsz: 220 gramów mięsa mielonego 40 gramów boczku 40 gramów masła 1 łodyga selera naciowego 1 cebula 1 marchew 1 szkl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Autor

BonTonItalia

Projekt Bon Ton Italia ma na celu promowanie włoskiej kultury i świadomego wyboru produktów, abyśmy sięgali tylko po to, co najlepsze.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mielone, lasagne, szpinak, zupa pomidorowa, mięso, boczek, mięso mielone, seler, sos beszamelowy, seler naciowy, sosy, rosół, kolacja, makaron, makarony, obiad, marchewka, warzywa, mielone z warzywami, jajka z farszem, sos do makaronu, obiad z makaronem, makaron na obiad, lasagne ze szpinakiem, jajka w sosie wiosennym, sos do jajek, mięso na obiad, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.