mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:673/1172)

Bałkańska musaka 163

nich połowę ziemniaków. Dodajemy mięso, na mięso wykładamy resztę bakłażanów i resztę ziemniaków ( każdą warstwę solimy i pieprzymy do smaku ) 5. Z masła i mąki robimy zasmażkę , zalewamy zimnym mlekiem i gotujemy. Jak się zagotuje , zestawiamy z ognia , wlewamy  jogurt wymieszamy z jajkami i startym serem.Całość mieszamy i zalewamy musakę.  Pieczemy 40 min. w piekarniku nagrzanym

Różne smaki w kuchni
Healthy bowl czyli miska pełna zdrowego jedzenia 176

pełna zdrowia zawiera ulubione warzywa, ser, mięso, ryby czy owoce. Nie może zabraknąć pysznego dressingu. Healthy bowl musi porządnie nakarmić! Miska pełna zdrowia może być miską z resztek . Jedzenie resztek wcale nie oznacza niesmacznie i nijako. Wręcz przeciwnie! Zostały mi resztki bulgur, jarmuż zerwałam z domowej hodowli, dodałam kozi ser i pieczone śliwki, a całość posypałam orzechami

codojedzenia
Muffinki kokosowo-marchewkowe 144

2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 0,5 szklanki mąki 1 pełna łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżki

Korniszonki
Pasztet wieprzowo-drobiowy 176

mięso i włoszczyznę zmielić w maszynce do mięsa, a także wątróbkę z cebulę. Do zmielonej masy dodać jajka, namoczoną i odciśniętą bułkę, zioła, natkę pietruszki, gałkę muszkatołową. Przyprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy. Dobrze uklepać mokrą ręką, żeby nie było powietrza w środku. Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do temp

talerz przyjemności
Kuchnie świata: Pieczony omlet z warzywami z San Escobar 112

San Escobar, choć dopiero odkryte, szybko zyskało sympatię turystów z całego świata. To maleńkie państwo, oprócz pięknej architektury i malowniczych krajobrazów, ma ciekawą kuchnię. Jedną z

My Chcemy Jeść
Pieczona jaglanka szarlotkowa z orzechami włoskimi 129

Lekka i bezglutenowa kasza jaglana, bogate w sole mineralne soczyste jabłka, poprawiające koncentrację orzechy włoskie, rozgrzewający i aromatyczny cynamon oraz jedwabisty miód. Te składniki wystarczą, aby

My Chcemy Jeść
Ciasto z kremem budyniowym i galaretką bez żelatyny 224

Propozycja na smaczne ciasto z galaretką, do której nie potrzeba żelatyny. 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 jajka 3/4 szklanki mleka 6 łyżek masła 1

MarcinChef
Kruche ciasteczka na Halloween 187

Takie ciasteczka w tym roku zrobiliśmy na Halloween. I razem z dziećmi je dekorowaliśmy. Ciasteczka są super kruche i bardzo smaczne. U nas w wersji na

kuchnia doski
Pieczone warzywa 181

bardzo często, oczywiście jako dodatek do mięsa. Warzywa możemy dodać takie jakie lubimy, nie podaję ilości, bo oczywiście kroimy tyle warzyw na ile mamy apetyt... Z niezjedzonych warzyw można zrobić zupę krem (to taka podpowiedź dla tych co nie lubią marnować jedzenia):-) Składniki: buraki ziemniaki marchew pietruszka seler tymianek przyprawa do pieczonych ziemniaków olej Wykonanie: Wszystkie warzywa obieramy

IMPRESJA SMAKU
Kotlety z mięsa mielonego i kaszy kuskus 130

posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski, dodać wystudzoną kaszę i wymieszać. Dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, otręby owsiane i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wyrobić. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać jajka i ponownie dokładnie wyrobić. Formować niewielkie kotleciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni około

kuchnia doski
Pieczone ziemniaki ze śródziemnomorskim serkiem z chili i świeżym oregano 195

Polskie ziemniaki, śródziemnomorski serek, włoskie oregano i ostre chili. To pyszne połączenie światowych składników może być gorącą przekąską lub dodatkiem do dania głównego. Oto prosty i

My Chcemy Jeść
Frykadelki z indyka z warzywami z patelni. 272

około 10 minut (fasolka ma być półtwarda). Mięso mielone z indyka zagnieść z jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i cayenne oraz ziołami prowansalskimi. Z masy uformować 4 - 6 frykadelków i usmażyć je na oliwie. Klopsy przełożyć na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pasztet drobiowy z suszoną żurawiną 139

Bułki moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe jajka, żurawine, obie papryki, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy ręką. 6. Pasztet przekładamy do aluminiowych foremek, pieczemy przez około 1h, w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Gyros domowy w chlebku pita 136

przekładamy razem z papierem na gorącą blachę. Pieczemy przez około 8 minut, aż się zrumienią. Filety nacieramy przyprawami i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Na patelni rozgrzewamy olej, przekładamy przyprawione filety, opiekamy na dużym ogniu po 2 minuty z każdej strony, aż się zrumienią (nie dłużej bo przypalą się przyprawy i mięso będzie gorzkie), zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię

Gotowanie moimi oczami
Kurczak faszerowany pieczarkami i suszonymi pomidorami 221

miski z piersią z kurczaka dodajemy mięsa mielone, przestudzone pieczarki, posiekane suszone pomidory i pietruszkę oraz jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę. Kurczaka zszywamy ( od szyi )i tworzymy coś w rodzaju  worka. Wypełniamy go farszem. Zszywamy do końca. Kurczaka na zewnątrz przyprawiamy czerwonym delikatem. Pozostawiamy na około godzinę. Pieczemy w temperaturze 190 o C przez około

Smaki Ewy