mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:672/1172)

Jak zaoszczędzić czas i pieniądze? Oraz co polecam na śniadanie. 390

ilości zakupów czy to artykułów spożywczych czy innych do domu. Zawsze jest coś potrzebnego, coś się skończyło. A to mąka i jajka do wypieków lub na śniadanie, a to mięso i warzywa do obiadu, a to jakieś przekąski, bo zbliża się mecz i przyjdą przyjaciele. Okazji na zakupy nigdy nie brakuje, prawda? Nie omijamy też sklepów dekaracyjno-budowlanych. Ostatnio(...)kupuję na promocjach jego mały zapas Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mleka 75 g roztopionego masła (przestudzonego) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią szczypta soli Przygotowanie: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i szczyptę soli. Mieszamy delikatnie łyżką. W drugiej

Słodkie okruszki
Żeberka pieczone w coli a'la barbecue + rumiane ziemniaczki i surówka z pekińskiej. Idealny obiad na weekend 238

głowie od momentu, kiedy jedna z firm wprowadziła na rynek gotowca w proszku i bardzo mocno go reklamowała, czyli już bardzo, bardzo długo. Zastanawiałam się wtedy jak może smakować mięso przyrządzone w słodkim, kultowym, gazowanym napoju. I wiedziałam, że kiedy w końcu przyjdzie dzień kiedy zdecyduję się je wykonać to na pewno nie będzie opcja z torebki. W zeszły weekend(...)całą noc. Następnego dnia obtoczyłam delikatnie w mące i krótko obsmażyłam na odrobinie oleju (wraz z posiekaną cebulą). Przełożyłam do rękawa do pieczenia. Zalałam colą wymieszaną z łyżeczką sosu sojowego i podsmażoną cebulą. Żeberka piekłam w temperaturze 170-180 stopni przez około godzinę. Następnie wyłożyłam je wraz z sosem do naczynia żaroodpornego i przez jakieś 10 minut dopiekłam bez przykrycia

Kuchnia po mojemu
Zapiekanka ze schabem i sosem beszamelowo serowym 169

mniejsze kawałki. Na mięsie rozłożyć obsmażone pieczarki. Przygotowanie sosu – na patelni roztopić masło, dodać mąkę i szybko wymieszać. Nie czekać aż zbrązowieje. Wlać mleko, dodać pokruszoną kostkę rosołową. Mieszać aż sos się zagotuje. Doprawić do smaku solą. Dodać potarty ser i wymieszać. Zdjąć patelnię z ognia. Odłożyć trochę sera do obsypania na górze. Pieczenie – Nagrzać piekarnik

Kuchnia Pokoleń
Makaron zapiekany ze szpinakiem i kurczakiem + film 170

minut, do momentu aż mięso uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Na dno żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem przekładamy ugotowany makaron i dokładnie go rozprowadzamy. Na warstwie makaronu umieszczamy uduszony szpinak a na szpinaku układamy kawałki usmażonego kurczaka. Wierzch posypujemy startym na tarce żółtym serem. Tak przygotowane danie pieczemy w piekarniku rozgrzanym

Smakowite Dania
Pasztet z kaczki 185

przygotowane wcześniej składniki- obrane mięso z kaczki, boczek, wątróbkę, podduszoną cebulę oraz bułkę mielimy. Wbijamy jajka, dodajemy przyprawy i miksujemy na gładką masę. Wyrobiony pasztet przekładamy do foremek. Piekarnika nagrzewamy do 190⁰C. Na najniższym poziomie piekarnika zostawiamy blaszkę z jego wyposażenia , wypełnioną wodą do połowy boków. Na ruszcie ustawiamy foremki z pasztetem i pieczemy 1 godzinę. W trakcie pieczenia

Kuchnia w czekoladzie
Papryki faszerowane mięsem i pieczarkami 203

kostkę cebulę. 3. Dodaj mięso mielone i przypraw do smaku. 4. Na sam koniec dorzuć na patelnie pokrojone pieczarki i smaż 3-4min. 5. Całość połącz z ugotowaną kaszą i przypraw ostrą papryką. 6. Papryki rozkrój na pól i faszeruj przygotowanym farszem. 7. Ser zetrzyj na grubych oczkach i posyp przygotowane papryki. 8. Piecz w piekarniku w temp

FITBUuK
Pasztet tradycyjny 264

jednolita. Następnie dodaj do mięsa warzywa i namoczoną w wodzie bułkę, zmiel raz jeszcze aby składniki się połączyły. Dodaj całe jajka, około 1 łyżki soli i pieprzu, około 1 łyżki ostrej papryki. Całość dopraw sporą ilością gałki muszkatołowej. Foremki (najlepiej keksówki) wysmaruj smalcem lub masłem a następnie wysyp bułką tartą. Włóż masę mięsną i piecz pasztet w piekarniku nagrzanym

nietylkopasta.pl
„Szynka Sułtana” parzona , korzenna, wędlina kanapkowa 1168

czyli parzona , a nie pieczona czy też wędzona. Szynka ta leżakuje , w specjalnej ,aromatycznej zalewie , która nadaje jej niepowtarzalny smak , delikatny , nie nachalny, aromat orientalnych przypraw . Doskonała , krucha , soczysta , bardzo wyrazista w smaku , naprawdę polecam , bo niewiele rzeczy jest tak smakowitych , a zarazem zdrowych , bo domowych . Oczywiście czasy parzenia , trzeba traktować dość ogólnie , gdyż mięso, miewa różną grubość

Ogrodnik w podróży
PEŁNOZIARNISTA PIZZA BOLOGNESE 217

Smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory krojone z puszki, rozdrabniamy je i chwilę podsmażamy, a następnie wlewamy sok pomidorowy. Dodajemy cukier, mieszamy i trzymamy na ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto równomiernie wykładamy

Kuchnia MagdaLeny
Soczysty kurczak pieczony na soli 251

naprawdę łatwy przepis, a mięso w ten sposób przygotowane jest bardzo soczyste. Składniki: 1 cały oprawiony kurczak sól, pieprz, ulubione przyprawy 1 kg soli kamiennej Przygotowanie: kurczaka umyj, wytrzyj natrzyj go ulubionymi przyprawami oraz solą i pieprzem odstaw go na jakieś 2-3 godziny do lodówki, żeby przeszedł przyprawami do naczynia, w którym będzie pieczony kurczak, wsyp

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Dietetyczne mielone 194

mięsa; - z mięsa formujemy kotlety o okrągłym kształcie średniej wielkości - smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie - każdą stronę mielonych na średnim ogniu tak, aż się zarumienią; - ze względu na to, że mielone nie smażone są w głębokim tłuszczu - po delikatnym podsmażeniu na patelni, układamy wszystkie mielone do żaroodpornego naczynia i przed podaniem pieczemy je w piekarniku w 150 stopniach przez

MintTaste
Zapiekanka z mięsem mielonym i ziemniakami 192

kostkę cebulę. Dodajemy mięso i smażymy chwilę. Po czym dorzucamy pokrojone pieczarki i starte na tarce ogórki. Smażymy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia. Posypujemy startym żółtym serem. W garnuszku roztrzepujemy jajka ze śmietaną i przyprawami - solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Masę rozlewamy na zapiekankę. Pieczemy w piekarniku

Krokusowy Dom
z przyprawą do makaronu gołąbki z włoskiej kapusty z piekarnika... 239

dodać paprykę, kucharka, mielone mięso i wszystko dobrze wyrobić z kapusty wyciąć głąb, obgotować liście we wrzątku, z wystudzonych liści wyciąć gruby nerw i nakładać porcję farszu, zawijać gołąbki, układać w dużej brytfannie, na dnie można położyć nie potrzebne liście, wlać na gołąbki wodę i zmiksowane blenderem pomidory, piekarnik nagrzany na 210 C, gołąbki piec pod pod przykryciem

W Mojej Kuchni Lubię
Pyszny domowy rosół 241

gotującej się wody z mięsem dodajemy przygotowane warzywa, na tym etapie dodajemy listki laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarenkach. Kolejnym etapem jest spalenie cebuli, która nada smak i kolor w zupie. Jeśli macie płytkę gazową, może bezpośrednio przy płomieniu na palnik poukładać pokrojoną na plastry cebulę, lub ułożyć w piekarniku na papierze do pieczenia tuż pod grzałką

Gotuj z Mąką
Filet z indyka z makaronem sojowym 323

Szybki obiad pracy – popularny chińczyk? A może by tak przygotować swoją wersję tej potrawy. Nic trudnego… bo oprócz tego, że będzie smaczna to jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania