mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:671/1172)

Roladki z suszonymi pomidorami i pieczarkami 171

oleju, dodałam pokrojone drobno pieczarki oraz przemielone mięso Składniki przemieszałam, dodałam szczyptę majeranku, sól i pieprz do smaku, smażyłam chwilę, do połączenia składników Lekko rozmrożony płat ciasta posmarowałam roztrzepanym jajkiem i ułożyłam na nim przestudzony farsz oraz pokrojone, osączone z oleju suszone pomidory Przykryłam żółtym serem, zwinęłam w rulon, pokroiłam i piekłam w temp. 220 stopni C do zarumienienia Uwagi

Proste Potrawy
Roladki drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej 180

góry. Lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy mięso. Smarujemy kotlety serkiem czosnkowym. Układamy po 2 kawałki ogórka i papryki pokrojonych w słupki.   Zwijamy ciasno roladki i każdą zawijamy  w dwa plastry szynki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy pod przykryciem do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Po 30 minutach odkrywamy i pieczemy jeszcze 10-15 minut z termoobiegiem

Moje Kuchenne Rewelacje
1461. Pulpety z ryżem i marchewką 613

kolor.Dodać marchewkę i chwilę podsmażyć.Mięso mielone , marchewkę z cebulą,ugotowany ryż,majonez,przyprawy  dokładnie wymieszać.Formować pulpety [ ja dodatkowo podsmażyłam]  i układać w naczyniu do zapiekania.Przygotować sos. Wszystkie składniki na sos wymieszać,doprawić i zalać pulpety.Przykryć folią aluminiową.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok. 50 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć

Moje domowe kucharzenie
Mój sposób na idealne rolady z kurczaka 375

wierz układamy porcje farszu, a następnie zawijamy mięso dokładnie do około farszu. Formujemy kształt rolady. Płatki kukurydziane mielimy w mikserze przez kilka sekund. Rolady panierujemy. Możemy je usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku. Ja osobiście preferują wersję z użyciem piekarnika. Roladki są wtedy bardziej chrupiące i nie wchłoną tyle tłuszczu. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem przez około

Mania Gotowania
Miodowo-tymiankowe udka z kurczaka 205

tymianku bardzo odpowiada. Ogólnie drób i mięsa nacierane miodem nabierają specyficznego smaku .Nie teraz to wymyślono- konserwowanie lub doprawianie miodem znane było już w prehistorycznych czasach. A do tego mój ukochany tymianek - po prostu pycha. Ułatwiłam sobie pracę piekąc razem z kurczakiem ziemniaki , które przy okazji nabierają smaku marynaty i pieczonego drobiu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Bałkańska musaka 187

nich połowę ziemniaków. Dodajemy mięso, na mięso wykładamy resztę bakłażanówi resztę ziemniaków ( każdą warstwę solimy i pieprzymy do smaku ) 5. Z masła i mąki robimy zasmażkę , zalewamy zimnym mlekiem i gotujemy. Jak sie zagotuje , zestawiamy z ognia , wlewamy  jogurt wymieszamy z jajkami i startym serem.Całośc mieszamy i zalewamy musakę.  Pieczemy 40 min. w piekarniku nagrzanym do temp

Słodkości i nie tylko
Warzywa zapiekane pod kruszonką 147

Magda Pieczona mieszanka warzywa to coś co każdy z nas zna, ale podanie ich pod smakowitą kruszonką to coś nowego. O dziwo, coś co zazwyczaj robi się na słodko, w wersji wytrawnej także świetnie się sprawdza. Taka słona, chrupiąca kruszonka świetnie łączy się z upieczonymi warzywami, które pod nią pozostają soczyste i jędrne. Przepyszna propozycja na samodzielne wege danie(...)ciekawy dodatek do mięsa lub ryby. Składniki (na 2-3 porcje): 1 mały bakłażan 1 średnia cukinia – użyłam żółtej 15 pomidorków koktajlowych 4 cebulek dymek sól i pieprz do smaku około 3 łyżki oliwy Kruszonka: 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka mąki 50g masła 100g sera feta   Nastawiamy piekarnik na 180°. Naczynie żaroodporne skrapiamy odrobiną oliwy.   Przygotowujemy

Smaczna Strona
Lazania z serkiem wiejskim 234

mielone oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Podsmażać na średnim ogniu, aż mięso stanie się złociste. Z patelni z podsmażonym mięsem mielonym odlać większość tłuszczu, który wytopił się z mięsa podczas smażenia. Następnie dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, koncentrat pomidorowy, drobno posiekaną natkę pietruszki, suszoną bazylię oraz sól (około 1/2 łyżeczki). Dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu(...)piec pod przykryciem przez około 30 - 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do lekkiego wystudzenia na około 10 minut. Inaczej będzie się rozpadać! Lazanię podawać ciepłą, udekorowaną świeżymi listkami bazylii. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób. Mozzarellę można zastąpić żółtym, łatwotopliwym serem np. goudą czy ementalerem. Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego

Gospodyni Miejska
Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej 155

Dziś przedstawiam Wam pyszny i szybki pomysł na obiad dla całej rodziny. Jeśli Wasi bliscy lubią kurczaka, to przygotujecie im chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej

Słodkie okruszki
Zupa pieczarkowa z pulpetami 197

Składniki: 2 litry wywaru z rosołu (może być bulion ) 10 pieczarek startych na tarce o grubych oczkach 2 serki topione o smaku pieczarkowym 20 dag mielonego

kgwjanczewo
Sobota w kuchni 155

lodówce, by ją pokroić i zjeść na kolację :) Pieczone awokado – koniecznie odmiana Hass, ponieważ tę można poddawać obróbce cieplnej, a skórka nie wydziela toksycznych związków. Awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę i delikatnie łyżeczką poszerzamy trochę wgłębienie po niej. Ostrożnie wbijamy jajko, doprawiamy solą i/lub ziołami, pieprzem. Pieczmy w temp. 180-200 st. C do czasu(...)zapiekamy w temp. 180 st. C przez około 15 minut. Dodatki do jajka mogą być dowolne, ważne by były zbyt duże. Może to być kawałek ryby (tak, tak, z mięsem idealnie się łączy), brokuła, dowolnych warzyw, również z puszki – groszek, kukurydza bardzo dobrze się sprawdzają; feta pokrojona w kostkę, a nawet rukola. Mini serniczki z owocami

Kucharzyca
Co można zrobić z resztek kurczaka – przepis na zupę pho 209

zdrowego, pachnącego przyprawami rosołu i wielu innych zup. Nie wyrzucamy obranych z mięsa kostek i korpusów, ale ponownie je przetwarzamy, zamieniając w smakowite dania. Po upieczeniu drobiu, obrany z mięsa szkielet zawsze wykorzystujemy do przygotowania bulionu. Czasem gotujemy na jego bazie rosół, żeby później zamrozić i przechowywać jako bazę do zup lub sosów (taka domowej roboty „kostka rosołowa”, tyle(...)selera 2 ząbki czosnku 1 cebula Korzeń imbiru wielkości kciuka 2 łyżki nasion kolendry podprażonych na patelni 3 łyżki sosu rybnego Łyżeczka brązowego cukru Pół opakowania makaronu chińskiego Kawałki pieczonego kurczaka (opcjonalnie) Sól Ostra przyprawa: chili, pieprz Zobacz też inne pomysły na to, co można zrobić z resztek kurczaka. Co można zrobić z resztek kurczaka – przepis na zupę

Niedzielny kucharz
Rolada ziemniaczana z mięsem, serem i szpinakiem / Cheesy potato roll with meat and spinach 270

obłęd! To jest przepyszne! I wcale nie jest tak trudna w przygotowaniu jak wydaje się na pierwszy rzut oka. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Rolada ziemniaczana z mięsem, serem i szpinakiem (8 porcji) Składniki: 6 ziemniaków, obranych i pokrojonych w cienkie (3 mm) plasterki 2 szklanki startego parmezanu 3 łyżeczki soli 4 łyżki oleju roślinnego 1 cebula, pokrojona(...)natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej papryki 400 g szpinaku baby 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 szklanka sera ricotta 1 szklanka startej mozzarelli Przygotowanie: Wyłóż na blaszce papier do pieczenia i posyp go równomiernie połową parmezanu. Następnie ułóż na niej plasterki ziemniaków tak by nachodziły na siebie w 1/3 wysokości i szerokości, i w taki sposób pokryły całą blaszkę. Posyp

karmelowy
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 348

dlaczego, ale większość znajomych i nieznajomych myśli, że jak prowadzę kulinarny blog, to moje dzieci na śniadanie z uśmiechem na ustach chrupią jarmuż, do szkoły Hania zabiera domowy chleb pieczony na mące kasztanowej, przekładany pastą z anchois i suszonych pomidorów, po powrocie do domu serwuję dzieciom tajskie danie z trawą cytrynową, a one piszczą z radości i krzyczą: mamusiu(...)zostało coś na jutro :) Składniki: na 4 porcje większe lub 6 mniejszych ok. 200 g makaronu penne (waga makaronu suchego) ok. 100 g startego żółtego sera 500 g mielonego mięso wieprzowo-wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 350 g passaty pomidorowej (1 kartonik) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 150 g startego sera pecorino  8-10 liści bazylii (lub bazylia suszona

bistro mama
Polędwiczka wieprzowa z bobem w cieście francuskim 267

kiedy polędwiczka się piecze można przygotować sos. Cebulę skroić w kostkę i usmażyć na tym, co pozostało po smażeniu polędwiczki. Zeszklić i oprószyć mąką. Chwilę podsmażyć po czym wlewać po trochę bulion i śmietankę. Przyprawić i dusić do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos podać razem z polędwiczką i na przykład z ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Na specjalne okazje

https:KKuchniaMniam