makaron - 33044 przepisów (strona:360/2203)

Makaron z mortadelą i warzywami 49

Makaron z dodatkiem mortadeli i kilku smażonych na oliwie warzyw. MAKARON Z MORTADELĄ SKŁADNIKI 200 gramów razowego makaronu penne; 150 gramów dobrej jakościowo mortadeli; 150 gramów różnego koloru świeżych papryk; dymka; świeży szczaw; mała puszka zielonego groszku; sól, pieprz; przepis na makaron z mortadelą i warzywami Artykuł Makaron z mortadelą i warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Makaron z sardynkami i fenkułem 35

Makaron z dodatkiem smażonych sardynek oraz fenkuła i kaparów. MAKARON Z SARDYNKAMI SKŁADNIKI 200 gramów makaronu penne; kilka świeżych sardynek (w zależności od wielkości i apetytu); mała bulwa fenkuła (kopru włoskiego); kapary; oliwa z oliwek; pieprz; przepis na makaron z sardynkami i fenkułem Artykuł Makaron z sardynkami i fenkułem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Makaron z karczochami z pomidorami 30

Makaron z dodatkiem świeżych pokrojonych drobno i duszonych karczochów z dodatkiem suszonych pomidorów. MAKARON Z KARCZOCHAMI SKŁADNIKI 250 gramów makaronu penne lub innego; 4 duże karczochy; 2 cytryny; szklanka białego, wytrawnego wina; 2 ząbki czosnku; 1 mała cebula; kilka suszonych pomidorów w oliwie; sól, pieprz; przepis na makaron z karczochami z pomidorami Artykuł Makaron z karczochami z pomidorami pochodzi

Kuchnia Tomka
Makaron z dorszem w sosie szpinakowym 28

Pieczony dorsz wymieszany z makaronem z dodatkiem duszonego szpinaku z czosnkiem. MAKARON Z DORSZEM W SOSIE SZPINAKOWYM SKŁADNIKI 300 gramów makaronu penne; surowy dorsz o wadze 500 gramów; 350 gramów mrożonego szpinaku; 4 ząbki czosnku; 1 łyżka gęstej, kwaśnej, 18% śmietany; 1-2 łyżki masła; 50 gramów sera dojrzewającego; przepis na makaron z dorszem w sosie szpinakowym Artykuł Makaron

Kuchnia Tomka
Makaron z indykiem z cukinią 38

Makaron wymieszany z podsmażonymi kawałkami mięsa z indyka wraz z cukinią i papryczką chili. MAKARON Z INDYKIEM Z CUKINIĄ SKŁADNIKI 300 gramów pełnoziarnistego makaronu penne; 300 gramów fileta z indyka; 1 cukinia; 1 czerwona papryczka chilli; Twoja ulubiona przyprawa do drobiu; natka pietruszki; parmezan lub grana padano; przepis na makaron z indykiem z cukinią Artykuł Makaron z indykiem z cukinią

Kuchnia Tomka
Makaron z łososiem wędzonym na śmietance 38

Makaron wymieszany z łososiem wędzonym krótko smażonym z szalotką z dodatkiem słodkiej śmietany. MAKARON Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM SKŁADNIKI 250 gramów makaronu pappardelle; 150 gramów łososia wędzonego na zimno; 200 gramów 30 % słodkiej śmietanki; 1 szalotka; świeżo zmielony pieprz; garść liści szpinaku albo rukoli (opcja); przepis na makaron z łososiem wędzonym Artykuł Makaron z łososiem wędzonym na śmietance pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka
Spaghetti z pieczonymi warzywami i mascarpone 40

czasu do czasu muszę przyjąć porządną porcję makaronu. Przygotowałam sos z tego, co miałam w lodówce. Polecam😊 Składniki: makaron spaghetti lub inny ulubiony 1/2 cukinii pomidorki koktajlowe kilka pieczarek oliwa z oliwek  2 ząbki czosnku  sól zioła kuchni włoskiej  2 łyżki serka mascarpone parmezan Sposób przygotowania: 1. Pomidorki przepołowić, cukinię pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Czosnek(...)umieścić w naczyniu żaroodpornym, polać troszkę oliwą, dodać soli i ziół.  2. Naczynie umieścić w piekarniku, piec w temperaturze 180*C przez 15-20 minut. W międzyczasie ugotować makaron. 3. Warzywa wyjąć z piekarnika, wymieszać. Dodać serek mascarpone, trochę parmezanu. Dodać odcedzony makaron. Wymieszać.  4. Makaron z sosem rozłożyć na talerze. Posypać parmezanem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Makaron z boczkiem fenkułem i kaparami 39

Drobno krojony boczek wędzony smażony z cebulą, fenkułem i kaparami a następnie wymieszany z makaronem. MAKARON Z BOCZKIEM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu penne; 50 gramów boczku surowego wędzonego lub specku; mały fenkuł z natką; 2 łyżki kaparów; plaster wędzonej słoniny; parmezan lub Grana Padano; pieprz; przepis na makaron z boczkiem fenkułem i kaparami Artykuł Makaron z boczkiem fenkułem i kaparami

Kuchnia Tomka
Makaron z szynką parmeńską i serem 26

Ugotowany makaron polany oliwą czosnkową i podany z miękkim serkiem, szynką parmeńską oraz listkami bazylii. MAKARON Z SZYNKĄ SKŁADNIKI 250 gramów makaronu tagliatelle lub pappardelle; główka czosnku; 100 gramów szynki parmeńskiej; 200 gramów sera stracchino lub ricotty; garść liści bazylii; 50 gramów sera parmigiano reggiano; sól, pieprz; przepisu na makaron z szynką parmeńską i serem Artykuł Makaron z szynką parmeńską

Kuchnia Tomka
Makaron z pesto z rukolą 38

Makaron podany z sosem przygotowanym z sera owczego, świeżej rukoli oraz oliwy. MAKARON Z PESTO Z RUKOLĄ SKŁADNIKI 100 gramów świeżego makaronu wstążki (tagliatelle) 400 gramów świeżej rukoli kawałek sera owczego (np. pecorino, grawiera) oliwa z oliwek extra vergine suszone płatki chili sól przepis na makaron z pesto z rukolą Artykuł Makaron z pesto z rukolą pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Tomka
Makaron z pesto szpinakowym 28

Makaron podany z pesto przygotowanym z sera, oliwy, liści szpinaku, awokado i czosnku. MAKARON Z PESTO SZPINAKOWYM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu spaghetti 300 gramów liści szpinaku 2-3 łyżki startego sera owczego np. pecorino 3-4 łyżki oliwy extra vergine 2-3 ząbki czosnku połowa awokado trochę sera feta sól, pieprz przepis na makaron z pesto szpinakowym Artykuł Makaron

Kuchnia Tomka
Makaron razowy z tuńczykiem 34

Poznaj ciekawy przepis na makaron razowy z dodatkiem szparagów i tuńczyka. MAKARON RAZOWY Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI 250 gramów makaronu razowego; około 12 sztuk zielonych szparagów; 150 gramów tuńczyka w oliwie; dymka; 1 ząbek czosnku; 1 cytryna; natka pietruszki; parmezan; sól, pieprz; przepis na makaron razowy z tuńczykiem Artykuł Makaron razowy z tuńczykiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Spaghetti z anchois, kaparami, oliwkami i chili 44

Przepis na włoskie spaghetti alla puttanesca – makaron z anchois, kaparami, pomidorami, oliwkami i chili. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji:  1-3 osób Trudność przygotowania:  łatwe SKŁADNIKI : 150 g makaronu spaghetti 400g krojonych pomidorów 5 filetów anchois 3 ząbki czosnku 1/3 szklanki czarnych oliwek 1,5 łyżki kaparów 1/3 łyżeczki płatków chili 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżki(...)oliwy sól pieprz natka pietruszki 1. W garnku zagotować wodę, posolić i ugotować makaron al dente. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy delikatnie czosnek pokrojony w półplasterki. Dodajemy pokrojone fileciki anchois oraz oliwki pokrojone na pół. Smażymy chwilę i dodajemy kapary. 3. Teraz wlewamy pomidory. Dodajemy oregano, chili i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec

karolgotuje
Spaghetti z brokułami i suszonymi pomidorami 38

Smaczne danie z makaronem spaghetti, brokułami, suszonymi pomidorami w śmietanowo serowym sosie. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji:  1-3 osób Trudność przygotowania:  łatwe SKŁADNIKI : 300g makaronu spaghetti 1 mały brokuł 1 szalotka 1 ząbek czosnku  8 suszonych pomidorów w oleju 300ml śmietanki 30%  50 sera parmezan   sól   pieprz 2 łyżki oleju(...)suszonych pomidorów 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Brokuła dzielimy na różyczki i wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 3 minuty i przekładamy na durszlak. Możemy go zaghartowac przelewając zimną wodą. 2. Szalotkę kroimy drobno, siekamy również czosnek. Pomidory kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej po pomidorach i smażymy szalotkę z czosnkiem. Po chwili dodajemy pokrojone

karolgotuje
Makaron z dynią, suszonymi pomidorami i żurawiną 35

więcej i więcej…Robiłam to danie już kilka razy i najlepiej smakuje, gdy użyjecie żurawiny z oleju z suszonymi pomidorami, ale zwykła suszona też się nadaje :) 200 g makaronu, najlepiej pappardelle lub tagliatelle 3-4 kopiaste łyżki pure z dyni 1 łyżka kremowego twarożku 1 łyżka oliwy 3-4 łyżki startego sera cheddar 100 g suszonych pomidorów w ziołach(...)żurawiną (jeśli macie pomidory bez dodatków, to użyjcie dodatkowo 2 łyżki suszonej żurawiny) szczypta gałki muszkatołowej szczypta soli spora szczypta świeżo mielonego pieprzu natka pietruszki zielone tabasco do smaku Makaron gotujemy al dente. W tym czasie na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy pure z dyni oraz twarożek i mieszamy do połączenia. Do mieszanki dodajemy żurawinę, pokrojone na mniejsze kawałki plastry suszonych

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania