Każdy kto korzysta z nowych social mediów chyba zna filmik o tym jak zrobić szybki makaron z pieczonych warzyw. Nie wcale taki on szybki ale na pewno smaczny i dość łatwy w przygotowaniu, nie brudzimy zbyt wielu naczyń a potrawa w zasadzie robi się sama. Podam Wam poniżej dokładne proporcje. Mięso możecie oczywiście wykluczyć lub zastąpić tofu(...)chili łyżka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek 300 g piersi z indyka plus łyżka oliwy z oliwek, po szczypcie soli i pieprzu 200 g makaronu parmezan do smaku (ile lubicie) Pomidory myję i kroję na mniejsze kawałki, cebulę i czosnek obieram, kroję na pół. W naczyniu żaroodpornym układam warzywa: pomidory, czosnek i cebulę. Warzywa polewam
Mango PapajaMakaron z dodatkiem startej cukinii oraz z szynką dojrzewającą, dojrzałymi figami i mozzarellą. MAKARON Z CUKINIĄ SKŁADNIKI 200 gramów makaronu tagliatelle (cienkie wstążki); 80 gramów szynki dojrzewającej; 2-3 bardzo dojrzałe figi; 100 gramów sera mozzarella; 1 duża cukinia; sól, pieprz; przepis na makaron z cukinią szynką i figami Artykuł Makaron z cukinią szynką i figami pochodzi z serwisu Kuchnia
Kuchnia TomkaMakaron z dodatkiem mortadeli i kilku smażonych na oliwie warzyw. MAKARON Z MORTADELĄ SKŁADNIKI 200 gramów razowego makaronu penne; 150 gramów dobrej jakościowo mortadeli; 150 gramów różnego koloru świeżych papryk; dymka; świeży szczaw; mała puszka zielonego groszku; sól, pieprz; przepis na makaron z mortadelą i warzywami Artykuł Makaron z mortadelą i warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaMakaron z dodatkiem smażonych sardynek oraz fenkuła i kaparów. MAKARON Z SARDYNKAMI SKŁADNIKI 200 gramów makaronu penne; kilka świeżych sardynek (w zależności od wielkości i apetytu); mała bulwa fenkuła (kopru włoskiego); kapary; oliwa z oliwek; pieprz; przepis na makaron z sardynkami i fenkułem Artykuł Makaron z sardynkami i fenkułem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaMakaron z dodatkiem świeżych pokrojonych drobno i duszonych karczochów z dodatkiem suszonych pomidorów. MAKARON Z KARCZOCHAMI SKŁADNIKI 250 gramów makaronu penne lub innego; 4 duże karczochy; 2 cytryny; szklanka białego, wytrawnego wina; 2 ząbki czosnku; 1 mała cebula; kilka suszonych pomidorów w oliwie; sól, pieprz; przepis na makaron z karczochami z pomidorami Artykuł Makaron z karczochami z pomidorami pochodzi
Kuchnia TomkaPieczony dorsz wymieszany z makaronem z dodatkiem duszonego szpinaku z czosnkiem. MAKARON Z DORSZEM W SOSIE SZPINAKOWYM SKŁADNIKI 300 gramów makaronu penne; surowy dorsz o wadze 500 gramów; 350 gramów mrożonego szpinaku; 4 ząbki czosnku; 1 łyżka gęstej, kwaśnej, 18% śmietany; 1-2 łyżki masła; 50 gramów sera dojrzewającego; przepis na makaron z dorszem w sosie szpinakowym Artykuł Makaron
Kuchnia TomkaMakaron wymieszany z podsmażonymi kawałkami mięsa z indyka wraz z cukinią i papryczką chili. MAKARON Z INDYKIEM Z CUKINIĄ SKŁADNIKI 300 gramów pełnoziarnistego makaronu penne; 300 gramów fileta z indyka; 1 cukinia; 1 czerwona papryczka chilli; Twoja ulubiona przyprawa do drobiu; natka pietruszki; parmezan lub grana padano; przepis na makaron z indykiem z cukinią Artykuł Makaron z indykiem z cukinią
Kuchnia TomkaMakaron wymieszany z łososiem wędzonym krótko smażonym z szalotką z dodatkiem słodkiej śmietany. MAKARON Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM SKŁADNIKI 250 gramów makaronu pappardelle; 150 gramów łososia wędzonego na zimno; 200 gramów 30 % słodkiej śmietanki; 1 szalotka; świeżo zmielony pieprz; garść liści szpinaku albo rukoli (opcja); przepis na makaron z łososiem wędzonym Artykuł Makaron z łososiem wędzonym na śmietance pochodzi z serwisu
Kuchnia Tomkaczasu do czasu muszę przyjąć porządną porcję makaronu. Przygotowałam sos z tego, co miałam w lodówce. Polecam😊 Składniki: makaron spaghetti lub inny ulubiony 1/2 cukinii pomidorki koktajlowe kilka pieczarek oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku sól zioła kuchni włoskiej 2 łyżki serka mascarpone parmezan Sposób przygotowania: 1. Pomidorki przepołowić, cukinię pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Czosnek(...)umieścić w naczyniu żaroodpornym, polać troszkę oliwą, dodać soli i ziół. 2. Naczynie umieścić w piekarniku, piec w temperaturze 180*C przez 15-20 minut. W międzyczasie ugotować makaron. 3. Warzywa wyjąć z piekarnika, wymieszać. Dodać serek mascarpone, trochę parmezanu. Dodać odcedzony makaron. Wymieszać. 4. Makaron z sosem rozłożyć na talerze. Posypać parmezanem. Smacznego
Kuchnia domowa AniDrobno krojony boczek wędzony smażony z cebulą, fenkułem i kaparami a następnie wymieszany z makaronem. MAKARON Z BOCZKIEM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu penne; 50 gramów boczku surowego wędzonego lub specku; mały fenkuł z natką; 2 łyżki kaparów; plaster wędzonej słoniny; parmezan lub Grana Padano; pieprz; przepis na makaron z boczkiem fenkułem i kaparami Artykuł Makaron z boczkiem fenkułem i kaparami
Kuchnia TomkaUgotowany makaron polany oliwą czosnkową i podany z miękkim serkiem, szynką parmeńską oraz listkami bazylii. MAKARON Z SZYNKĄ SKŁADNIKI 250 gramów makaronu tagliatelle lub pappardelle; główka czosnku; 100 gramów szynki parmeńskiej; 200 gramów sera stracchino lub ricotty; garść liści bazylii; 50 gramów sera parmigiano reggiano; sól, pieprz; przepisu na makaron z szynką parmeńską i serem Artykuł Makaron z szynką parmeńską
Kuchnia TomkaMakaron podany z sosem przygotowanym z sera owczego, świeżej rukoli oraz oliwy. MAKARON Z PESTO Z RUKOLĄ SKŁADNIKI 100 gramów świeżego makaronu wstążki (tagliatelle) 400 gramów świeżej rukoli kawałek sera owczego (np. pecorino, grawiera) oliwa z oliwek extra vergine suszone płatki chili sól przepis na makaron z pesto z rukolą Artykuł Makaron z pesto z rukolą pochodzi z serwisu Kuchnia
Kuchnia TomkaMakaron podany z pesto przygotowanym z sera, oliwy, liści szpinaku, awokado i czosnku. MAKARON Z PESTO SZPINAKOWYM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu spaghetti 300 gramów liści szpinaku 2-3 łyżki startego sera owczego np. pecorino 3-4 łyżki oliwy extra vergine 2-3 ząbki czosnku połowa awokado trochę sera feta sól, pieprz przepis na makaron z pesto szpinakowym Artykuł Makaron
Kuchnia TomkaPoznaj ciekawy przepis na makaron razowy z dodatkiem szparagów i tuńczyka. MAKARON RAZOWY Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI 250 gramów makaronu razowego; około 12 sztuk zielonych szparagów; 150 gramów tuńczyka w oliwie; dymka; 1 ząbek czosnku; 1 cytryna; natka pietruszki; parmezan; sól, pieprz; przepis na makaron razowy z tuńczykiem Artykuł Makaron razowy z tuńczykiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaPrzepis na włoskie spaghetti alla puttanesca – makaron z anchois, kaparami, pomidorami, oliwkami i chili. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 1-3 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : 150 g makaronu spaghetti 400g krojonych pomidorów 5 filetów anchois 3 ząbki czosnku 1/3 szklanki czarnych oliwek 1,5 łyżki kaparów 1/3 łyżeczki płatków chili 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżki(...)oliwy sól pieprz natka pietruszki 1. W garnku zagotować wodę, posolić i ugotować makaron al dente. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy delikatnie czosnek pokrojony w półplasterki. Dodajemy pokrojone fileciki anchois oraz oliwki pokrojone na pół. Smażymy chwilę i dodajemy kapary. 3. Teraz wlewamy pomidory. Dodajemy oregano, chili i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec
karolgotuje