makaron - 33044 przepisów (strona:359/2203)

Spaghetti z pieczonymi warzywami i mascarpone 47

czasu do czasu muszę przyjąć porządną porcję makaronu. Przygotowałam sos z tego, co miałam w lodówce. Polecam😊 Składniki: makaron spaghetti lub inny ulubiony 1/2 cukinii pomidorki koktajlowe kilka pieczarek oliwa z oliwek  2 ząbki czosnku  sól zioła kuchni włoskiej  2 łyżki serka mascarpone parmezan Sposób przygotowania: 1. Pomidorki przepołowić, cukinię pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Czosnek(...)umieścić w naczyniu żaroodpornym, polać troszkę oliwą, dodać soli i ziół.  2. Naczynie umieścić w piekarniku, piec w temperaturze 180*C przez 15-20 minut. W międzyczasie ugotować makaron. 3. Warzywa wyjąć z piekarnika, wymieszać. Dodać serek mascarpone, trochę parmezanu. Dodać odcedzony makaron. Wymieszać.  4. Makaron z sosem rozłożyć na talerze. Posypać parmezanem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Makaron z boczkiem fenkułem i kaparami 49

Drobno krojony boczek wędzony smażony z cebulą, fenkułem i kaparami a następnie wymieszany z makaronem. MAKARON Z BOCZKIEM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu penne; 50 gramów boczku surowego wędzonego lub specku; mały fenkuł z natką; 2 łyżki kaparów; plaster wędzonej słoniny; parmezan lub Grana Padano; pieprz; przepis na makaron z boczkiem fenkułem i kaparami Artykuł Makaron z boczkiem fenkułem i kaparami

Kuchnia Tomka
Makaron z szynką parmeńską i serem 38

Ugotowany makaron polany oliwą czosnkową i podany z miękkim serkiem, szynką parmeńską oraz listkami bazylii. MAKARON Z SZYNKĄ SKŁADNIKI 250 gramów makaronu tagliatelle lub pappardelle; główka czosnku; 100 gramów szynki parmeńskiej; 200 gramów sera stracchino lub ricotty; garść liści bazylii; 50 gramów sera parmigiano reggiano; sól, pieprz; przepisu na makaron z szynką parmeńską i serem Artykuł Makaron z szynką parmeńską

Kuchnia Tomka
Makaron z pesto z rukolą 50

Makaron podany z sosem przygotowanym z sera owczego, świeżej rukoli oraz oliwy. MAKARON Z PESTO Z RUKOLĄ SKŁADNIKI 100 gramów świeżego makaronu wstążki (tagliatelle) 400 gramów świeżej rukoli kawałek sera owczego (np. pecorino, grawiera) oliwa z oliwek extra vergine suszone płatki chili sól przepis na makaron z pesto z rukolą Artykuł Makaron z pesto z rukolą pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Tomka
Makaron z pesto szpinakowym 40

Makaron podany z pesto przygotowanym z sera, oliwy, liści szpinaku, awokado i czosnku. MAKARON Z PESTO SZPINAKOWYM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu spaghetti 300 gramów liści szpinaku 2-3 łyżki startego sera owczego np. pecorino 3-4 łyżki oliwy extra vergine 2-3 ząbki czosnku połowa awokado trochę sera feta sól, pieprz przepis na makaron z pesto szpinakowym Artykuł Makaron

Kuchnia Tomka
Makaron razowy z tuńczykiem 50

Poznaj ciekawy przepis na makaron razowy z dodatkiem szparagów i tuńczyka. MAKARON RAZOWY Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI 250 gramów makaronu razowego; około 12 sztuk zielonych szparagów; 150 gramów tuńczyka w oliwie; dymka; 1 ząbek czosnku; 1 cytryna; natka pietruszki; parmezan; sól, pieprz; przepis na makaron razowy z tuńczykiem Artykuł Makaron razowy z tuńczykiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Spaghetti z anchois, kaparami, oliwkami i chili 64

Przepis na włoskie spaghetti alla puttanesca – makaron z anchois, kaparami, pomidorami, oliwkami i chili. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji:  1-3 osób Trudność przygotowania:  łatwe SKŁADNIKI : 150 g makaronu spaghetti 400g krojonych pomidorów 5 filetów anchois 3 ząbki czosnku 1/3 szklanki czarnych oliwek 1,5 łyżki kaparów 1/3 łyżeczki płatków chili 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżki(...)oliwy sól pieprz natka pietruszki 1. W garnku zagotować wodę, posolić i ugotować makaron al dente. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy delikatnie czosnek pokrojony w półplasterki. Dodajemy pokrojone fileciki anchois oraz oliwki pokrojone na pół. Smażymy chwilę i dodajemy kapary. 3. Teraz wlewamy pomidory. Dodajemy oregano, chili i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec

karolgotuje
Spaghetti z brokułami i suszonymi pomidorami 49

Smaczne danie z makaronem spaghetti, brokułami, suszonymi pomidorami w śmietanowo serowym sosie. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji:  1-3 osób Trudność przygotowania:  łatwe SKŁADNIKI : 300g makaronu spaghetti 1 mały brokuł 1 szalotka 1 ząbek czosnku  8 suszonych pomidorów w oleju 300ml śmietanki 30%  50 sera parmezan   sól   pieprz 2 łyżki oleju(...)suszonych pomidorów 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Brokuła dzielimy na różyczki i wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 3 minuty i przekładamy na durszlak. Możemy go zaghartowac przelewając zimną wodą. 2. Szalotkę kroimy drobno, siekamy również czosnek. Pomidory kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej po pomidorach i smażymy szalotkę z czosnkiem. Po chwili dodajemy pokrojone

karolgotuje
Makaron z dynią, suszonymi pomidorami i żurawiną 42

więcej i więcej…Robiłam to danie już kilka razy i najlepiej smakuje, gdy użyjecie żurawiny z oleju z suszonymi pomidorami, ale zwykła suszona też się nadaje :) 200 g makaronu, najlepiej pappardelle lub tagliatelle 3-4 kopiaste łyżki pure z dyni 1 łyżka kremowego twarożku 1 łyżka oliwy 3-4 łyżki startego sera cheddar 100 g suszonych pomidorów w ziołach(...)żurawiną (jeśli macie pomidory bez dodatków, to użyjcie dodatkowo 2 łyżki suszonej żurawiny) szczypta gałki muszkatołowej szczypta soli spora szczypta świeżo mielonego pieprzu natka pietruszki zielone tabasco do smaku Makaron gotujemy al dente. W tym czasie na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy pure z dyni oraz twarożek i mieszamy do połączenia. Do mieszanki dodajemy żurawinę, pokrojone na mniejsze kawałki plastry suszonych

Mienta blog
Makaron z sosem bolognese 57

Magda Uwielbiam makaron z sosem bolognese, bo ten sos, pachnący, aromatyczny, wprost cudowny, jest dla mnie kwintesencją comfort food – po takim daniu od razu robi się ciepło na sercu. Tak się właśnie czuję po tym daniu, bo oprócz tego że mam mój ukochany sos, fajny drobny makaron, który zjada się sam, to jeszcze grubą warstwę rozpuszczonego, ciągnącego się sera(...)mniam… Składniki (na 3 duże porcje): 300g drobnego makaronu – użyłam macaroni 400g mielonej wołowiny 2 średnie marchewki 1 duża cebula 2 łodygi selera naciowego 1 duży ząbek czosnku 2 szklanki passaty pomidorowej łyżeczka koncentratu pomidorowego po łyżeczce suszonego oregano i bazylii 2 liście laurowe 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego sól i pieprz do smaku pół szklanki

Smaczna Strona
Łazanki z kiszoną kapustą, boczkiem i suszonymi pomidorami 839

łazankach z kiszoną kapustą, boczkiem i suszonymi pomidorami. W zamrażalniku miałam kawałek boczku, który został mi po ostatnim gotowaniu bigosu. W szafce znalazłam upchnięty głęboko makaron łazanki, o którym zupełnie zapomniałam. W lodówce natomiast miałam otwarty słoik kiszonej kapusty i suszonych pomidorów. Długo nie musiałam myśleć nad tym co z tym wszystkim zrobić. Łazanki wyszły pyszne, jak zawsze. Mi naprawdę(...)smakuje właściwie każda ich wersja. Klasyczna, wegetariańska, z pieczarkami i bez. Na dole wrzucę Wam parę moich pomysłów na obiad z tym rodzajem makaronu. Na pewno znajdziecie coś dla siebie. W ogóle myślałam, że dodatek suszonych pomidorów nie zrobi jakiegoś wielkiego łał. Myślałam bardziej o średnim zachwycie. Finalnie jednak te suszone pomidory smakowały mi najbardziej i najchętniej ładowałam na widelec

Kardamonovy
Mac and cheese ze szpinakiem 50

wygląd Was nie zrazi Dziś podaję wersję ze szpinakiem, zapieczoną pod warstwą pokruszonego chleba (bardzo polecam ten krok), ale taką zapiekankę można też podać pod razu po wymieszaniu makaronu z sosem (zobacz bazowy przepis na mac and cheese ) 300-350 g drobnego makaronu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 4 łyżki masła 4 łyżki mąki pszennej 2 i 1/2 szkl(...)świeżego szpinaku 150 g sera żółtego np gouda lub gruyere 100 g sera cheddar 50 g parmezanu 2-3 kromki chleba tostowego gałka muszkatołowa sól, pieprz Makaron gotujemy wg instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedzamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek drobno siekamy. Na patelni lub w dużym garnku rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy cebulę i na małej mocy palnika smażymy

Smaki Na Talerzu
Makaron z dynią i kurczakiem 60

zeszłym roku odkryłam przepis na makaron z dynią, szpinakiem, suszonymi pomidorami oraz fetą , i tak mi to danie zasmakowało, że postanowiłam przygotować podobne, tyle, że w wersji mięsnej. Połączenie dyni i kurczaka w śmietanowym sosie okazało się strzałem w dziesiątkę. Gotowe danie posypałam wędzonym twarogiem, który idealnie się tutaj wpasował. Jedliśmy to danie, a pochwałom nie było końca Wersja(...)tartego parmezanu 1-2 łyżki posiekanej natki mielona papryka słodka i ostra zioła prowansalskie mielony imbir sól, pieprz około 1/3 wędzonego twarogu – opcjonalnie olej/masło klarowane makaron spaghetti (u nas trochę ponad 200 g) Oczyszczone mięso kroimy na cienkie paseczki. Oprószamy mieloną papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem. Skrapiamy łyżką oleju, dokładnie mieszamy i odstawiamy na około

Smaki Na Talerzu
Bun cha Hanoi 48

się na Gia Ngu, w dzielnicy Hoan Kiem, oczywiście w Starej Dzielnicy Hanoi. Bun cha Hanoi to danie składające się z dwóch rodzajów wieprzowiny w postaci klopsów i kawałkach. Makaronu wermiszelowego ryżowego, warzyw i oczywiście sosu do maczania, który jest niezbędny w tym daniu. To mój powrót do kuchni wietnamskiej , którą swego czasu odwiedziłem kulinarnie jakoś czas temu(...)rybny 5 -7 łyżek Sos ostrygowy 5-7 łyżek Warzywa Marchewka Mango zielone ( w originale papaya zielona) Ogórek zielony Sól odrobina Cukier 2 łyżeczki Sok z limonki Dodatki Makaron ryżowy cienki 500 gram Sałata lodowa Sałata masłowa ( w originale liście bananowca) Kiełki Kolendra Mięta Olej roślinny Made with LogoLicious Add Your Logo App Naczynia od Aleforma Ceramics , których użyłem przy

RafalCook
MAKARON Z EMULSJĄ ZE SZPINAKU I PISTACJAMI 55

Pyszne, kolorowe i zdrowe danie z makaronu oraz zielonej emulsji ze świeżego szpinaku. Podane z charakterystycznymi dla kuchni włoskiej dodatkami: burratą, bazylią i pomidorkami cherry. Nie gotujcie sosu zbyt długo, gdyż straci intensywną barwę. Pomidorki można pokroić na połówki i serwować bez podpiekania.  _____________________________________________________________                    SKŁADNIKI / 2 PORCJE(...)makaronu, np fusilli, bucatini 1 mała niewoskowana cytryna 50 g tartego parmezanu 5 łyżek oliwy garść listków bazylii 100 g listków szpinaku, opłukanych Sól, pieprz 40 g łuskanych pistacji 2 ząbki czosnku, obrane 150 ml śmietany 30 % DO PODANIA: burrata ( najlepiej w temperaturze pokojowej), konfitowane pomidorki cherry * , pokruszone pistacje, listki bazylii ________________________________________________________________ WYKONANIE Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją

cool and minty