świeżej mięty - 3 suszone papryczki peperoncino - prażona dynia do posypania - olej rzepakowy do smażenia - sól, pieprz do smaku, papryka słodka, pieprz ziołowy Makaron ugotuj zgodnie z opakowaniem. Cukinię, pomidora, cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę, po 3 minutach dodaj czosnek, po chwili dodaj cukinię i podsmażaj kolejne 3 minuty. Na koniec dodaj pomidora i całość
Corner With Recipesłyżki octu winnego z czerwonego wina oliwa 20 listków świeżej bazylii + bazylia do ozdoby natka pietruszki sól pieprz garść tartego parmezanu Wykonanie: Makaron ugotować al dente wg przepisu ze szczyptą soli i łyżeczką oliwy. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić ją i zalać octem winnym, dusić aż odparuje. Dodać pomidory. Jeżeli używamy świeżych (muszą być dojrzałe
TrufelkowoWodę posólcie dopiero, gdy woda się zagotuje, wcześniejsze dodanie soli sprawi, że woda dłużej będzie osiągała temperaturę wrzenia. Woda spod gotowania makaronu świetnie zagęszcza sosy, warto zostawić jej odrobinę, gdy je przygotowujecie. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy olej, następnie smażymy kiełbasę aż będzie chrupiąca. Jeśli Wasza kiełbasa ma wystarczająco dużo tłuszczu jego dodatek jest zbędny. My wybieramy zawsze taki produkt
Cooking Monsterłyżeczka cukru 2 łyżki sosu sweet - chilli 150g cienkiego makaronu ryżowego dymka i papryczka chilli do przybrania (opcjonalnie) oliwa do smażenia Przygotowanie : Makaron ryżowy zalać gorącą wodą i odstawić aż zmięknie, następnie odcedzić. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej czosnek pokrojony w cienkie plasterki aż lekko zbrązowieje. Dodać pastę curry i chwilę przesmażyć, dodać mięso
Codzienne Gotowaniesuszonymi pomidorami , ulubionymi, czarnymi oliwkami i karczochami. W 15 minut postał obiad, którym zajadałam się ze smakiem! Ps. fajnym dodatkiem jest odrobina kremu balsamicznego! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * makaron pappardelle – 1 duża garść * filet z kurczaka – 80 g * marynowane karczochy – 2 szt * suszone pomidory – 4 szt * czarne oliwki – 2 łyżki * oliwa z oliwek dobrej(...)smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mięso oczyszczamy, kroimy w plasterki, nacieramy oliwą z oliwek i oprószamy sola oraz pieprzem, a następnie grillujemy do miękkości ( na patelni grillowej ). Dodajemy pokrojone karczochy, suszone pomidory i oliwki. Wrzucamy ugotowany al dente makaron i podgrzewamy 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku, podajemy gorące ze świeżymi ziołami. Smacznego
Ostra na Słodkooliwek, zalewamy sokiem z limonki, smażymy całość dość krótko krewetki mają być jędrne, a nie gumowate. Solimy dodajemy pieprz cytrynowy. Jak sos na patelni troszkę odparuje, krewetki łączymy z 1/3 pesto. Resztę pesto mieszamy z ugotowanym makaronem. Podajemy udekorowane bazylią! Smacznego! Pozdrawiam cieplutko! Smacznego
SMYKWKUCHNIcudo wyczarujesz w mgnieniu oka dzięki temperówce do warzyw (spiralnicy, spiralizerowi). Możesz pociętą cukinię zblanszować (obgotować przez kilka minut), podsmażyć na patelni lub podać surową. Tak właśnie zrobiłam, tylko wcześniej posoliłam zielone wstążki, by nieco zmiękły. Do cukiniowego makaronu dodaj ulubiony sos i danie na lato gotowe! Składniki: 3-4 małe cukinie 1/2 łyżeczki soli 1 cebula 1 ząbek czosnku(...)jogurt grecki Wykonanie: cukinię umyć, obciąć piętki i przepuścić przez spiralizer. Posolić, wymieszać i odstawić, by puściła wodę cebulę i czosnek obrać, następnie pokroić w drobną kosteczkę. Zezłocić na patelni, dodać pomidory oraz przyprawy i dusić około 10 minut cukinię odsączyć, ułożyć na talerzu, można przeciąć w kilku miejscach, aby ułatwić jedzenie. Na cukinię wyłożyć sos i kleks jogurtu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cebula 6 ząbków czosnku 1 filet z indyka makaron fusilli (ilość wg uznania) przyprawy: ksylitol, sól himalajska, pieprz ziołowy, papryka słodka, curry, kurkuma, garam masala Danie może i brzmi skomplikowanie, ale uwierzcie, że jest banalnie proste w przygotowaniu! Na początek cebulę siekamy w drobną kostkę i szklimy na patelni z dodatkiem 1 łyżeczki ksylitolu. Gdy będzie już pięknie zezłocona, dodajemy(...)smaki - od słodkiej marchewki, przez aromatyczne curry, ostry imbir, aż do pikantnego garam masala z nutą cynamonu ;) Idealnie komponuje się z makaronem fusilli - pełnoziarnystym, al-dente, który po ugotowaniu mieszamy z sosem dyniowo - marchewkowym. Voila! Smacznego!! ;) Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie: www.sklep.dajar.pl aakuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Przepis z książki Paolo Petroni Składniki 350 dag makaronu spaghetti 85 g tunczyka w oleju po odcedzeniu 55 g czarnych oliwek bez pestek kilka solonycj jabłuszek kaparowych 1 żąbek czosnku natka pietruszki oliwa z oliwek sól pieprz Przygotowanie Na patelni rozgrzałem 6 łyżek stołowych(...)oliwy z oliwek. Dodałem posiekany czosnek, natkę pietruszki, oliwki i kaparowe jabłuszka, smażyłem kilka minut. Tuńczyka po sączeni pokruszyłem. Wrzuciłem na patelnię, dodałem kilka łyżek wody i zmielony pieprz. Gotowałem na wolnym ogniu ok. 5 minut. Ugotowałem makaron al dente, w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu dodałem do sosu
R'n'G Kitchenróżyczki i gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie na dużej patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso, doprawiamy solą ,pieprzem i papryką.Do usmażonego mięsa dodajemy odcedzony makaron i jogurt wymieszany z łyżeczką gałki muszkatołowej. Mieszamy, chwilkę gotujemy. Na końcu dodajemy różyczki brokuła i razem mieszamy. Od razu podajemy. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeszklanka śmietanki 30%, sól, pieprz, ząbek czosnku, szczypta startej gałki muszkatołowej, 100g startego żółtego sera. Wykonanie Makaron ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić. Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na suchej patelni. Śmietanę zmieszać z rozkłóconymi żółtkami, startym serem, drobno posiekanym czosnkiem, oraz gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę wylać na chrupiący boczek. Mieszać
Z miłości do słodkościgorgonzoli - 50 g mozzarelli - 150 ml śmietanki 30% - garść pomidorków koktajlowych - 300 g łososia wędzonego - łyżka masła - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Makaron gotujemy w moco osolonej wodzie al'dente. Odcedzamy i prelewamy zimną wodą. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy zamrożony szpinak. Przykrywamy i czekamy aż szpinak się rozmrozi od czasu
Cook&Lovepieprz natka pietruszki ( wedle uznania, u mnie 1/3 pęczka) świeża bazylia ( kilka listków) 1/2 opakowania makaronu spaghetti SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wstawić wodę na makaron i lekko jąosolić. Boczek pokroić w drobną kostkę i wrzucić na suchą, rozgrzaną patelnię. Smażyć do momentu, aż tłuszcz się wytopi, a boczek zarumieni i stanie się lekko chrupki. Do boczku dorzucić cebulkę pokrojoną w kostkę. Smażyć
DefinicjaSmakuSkładniki 1 kalafior 1 pierś z kurczaka (opcjonalnie) 1-2 ząbki czosnku ok 200-250 g makaronu 1 "kopiasta" łyżka masła 1 "kopiasta" łyżka mąki pszennej ok 300 ml mleka 100 g cheddara + dowolna ilość do posypania zapiekanki posiekana natka pietruszki masło klarowane do smażenia 1-2 łyżki musztardy francuskiej trochę oliwy/dobrego oleju dobra sól, pieprz(...)później jeszcze trochę w piekarniku. Jeśli wybraliście wariant z mięsem pokrójcie pierś z kurczaka i czosnek. Na patelni rozgrzejcie masło klarowane, wrzućcie do niego pokrojoną pierś razem z czosnkiem, posypcie solą i świeżo zmielonym pieprzem, chwilę przesmażcie i odstawcie. Upieczony kalafior, makaron, pierś z kurczaka i natkę pietruszki wymieszajcie razem z sosem. Przełóżcie do wysmarowanej masłem formy do zapiekania, posypcie
OliveandThymekremówki 30% 3 serki topione śmietankowe (każdy po 100 g ) 5 ząbków czosnku sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa, Wykonanie: 1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu na al'dente. 2. W głębokiej patelni lub woku, na małym ogniu rozmrażamy szpinak, kiedy szpinak będzie już miękki a woda wyparuje, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy śmietanę
Mój pomysł na