makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:170/561)

Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów 157

Obiad który powstał w 20 minut a zniknął z patelni jeszcze szybciej. Delikatne polędwiczki dusiłam w bulionie warzywnym Krakus dzięki czemu mają fajny wyczuwalny smak warzyw. Sos zrobiłam z suszonymi pomidorami domowymi i pestkami dyni. Wyszło pyszne połączenie. Obowiązkowo musi być podany z pietruszką. "Obiad na kołach" można by rzec :-) 1 polędwica wieprzowa 330 g 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)plastry 2 cm, rozbijam dłonią, posypuję pieprzem, przyprawą włoską, nie solę bo bulion jest już słony. Na patelni prażę pestki dyni i wykładam na talerz. Wlewam olej, i smażę pokrojoną cebulę i czosnek. Wstawiam w tym czasie wodę na makaron i gotuję go aldente. Do cebuli dodaję polędwiczki i przesmażam z dwóch stron po około minucie, wlewam bulion warzywny, wodę

wesoła kuchnia
Makaron z bobem i pomidorami 112

Wykonanie: Bób wrzucamy do wrzątku i gotujemy 5 minut. Przelać zimną wodą, obrać. Cebulę pokroić w półksiężyce , a pomidory w kostkę. Na patelni zeszklić cebulę razem z czosnkiem, dodać bób, pomidory oraz bazylię, chwilę razem podsmażyć.   Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Do makaronu wrzucić bób z pomidorami, doprawić do smaku solą i pieprzem, przemieszać. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Łosoś na spaghetti z rukolowym pesto 112

pojemniku blendera i zmiksuj, aż powstanie sos. Oliwy z oliwek wlej tyle, ile uważasz za stosowne.  Po wstaniu makaronu zajmij się łososiem. Oczyść go z łusek, skrop sokiem z cytryny i oprósz pieprzem oraz solą, a następnie usmaż na patelni z odrobiną oliwy.  Ugotowany al dente makron odcedź, włóż z powrotem do garnka i wymieszaj z pesto

Food Square
Penne z cukinią i miętą na ostro 144

świeżej mięty - 3 suszone papryczki peperoncino - prażona dynia do posypania - olej rzepakowy do smażenia - sól, pieprz do smaku, papryka słodka, pieprz ziołowy Makaron ugotuj zgodnie z opakowaniem. Cukinię, pomidora, cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę, po 3 minutach dodaj czosnek, po chwili dodaj cukinię i podsmażaj kolejne 3 minuty. Na koniec dodaj pomidora i całość

Corner With Recipes
Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem 173

łyżki octu winnego z czerwonego wina oliwa 20 listków świeżej bazylii + bazylia do ozdoby natka pietruszki sól pieprz garść tartego parmezanu Wykonanie: Makaron ugotować al dente wg przepisu ze szczyptą soli i łyżeczką oliwy. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić ją i zalać octem winnym, dusić aż odparuje.  Dodać pomidory. Jeżeli używamy świeżych (muszą być dojrzałe

Trufelkowo
Macaroni & cheese 194

Wodę posólcie dopiero, gdy woda się zagotuje, wcześniejsze dodanie soli sprawi, że woda dłużej będzie osiągała temperaturę wrzenia.  Woda spod gotowania makaronu świetnie zagęszcza sosy, warto zostawić jej odrobinę, gdy je przygotowujecie. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy olej, następnie smażymy kiełbasę aż będzie chrupiąca. Jeśli Wasza kiełbasa ma wystarczająco dużo tłuszczu jego dodatek jest zbędny. My wybieramy zawsze taki produkt

Cooking Monster
Noodle z mięsem mielonym 163

łyżeczka cukru 2 łyżki sosu sweet - chilli 150g cienkiego makaronu ryżowego dymka i papryczka chilli do przybrania (opcjonalnie) oliwa do smażenia Przygotowanie :  Makaron ryżowy zalać gorącą wodą i odstawić aż zmięknie, następnie odcedzić. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej czosnek pokrojony w cienkie plasterki aż lekko zbrązowieje. Dodać pastę curry i chwilę przesmażyć, dodać mięso

Codzienne Gotowanie
PAPPARDELLE Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I OLIWKAMI – dietetyczne – BE FIT! 210

suszonymi pomidorami , ulubionymi, czarnymi oliwkami i karczochami. W 15 minut postał obiad, którym zajadałam się ze smakiem! Ps. fajnym dodatkiem jest odrobina kremu balsamicznego! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * makaron pappardelle – 1 duża garść * filet z kurczaka – 80 g * marynowane karczochy – 2 szt * suszone pomidory – 4 szt * czarne oliwki – 2 łyżki * oliwa z oliwek dobrej(...)smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mięso oczyszczamy, kroimy w plasterki, nacieramy oliwą z oliwek i oprószamy sola oraz pieprzem, a następnie grillujemy do miękkości ( na patelni grillowej ). Dodajemy pokrojone karczochy, suszone pomidory i oliwki. Wrzucamy ugotowany al dente makaron i podgrzewamy 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku, podajemy gorące ze świeżymi ziołami. Smacznego

Ostra na Słodko
Makaron z krewetkami i pesto z orzechów brazylijskich 160

oliwek, zalewamy sokiem z limonki, smażymy całość dość krótko krewetki mają być jędrne, a nie gumowate. Solimy dodajemy pieprz cytrynowy. Jak sos na patelni troszkę odparuje, krewetki łączymy z 1/3 pesto. Resztę pesto mieszamy z ugotowanym makaronem. Podajemy udekorowane bazylią! Smacznego!  Pozdrawiam cieplutko! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Zoodles z cukinii z sosem pomidorowym 142

cudo wyczarujesz w mgnieniu oka dzięki temperówce do warzyw (spiralnicy, spiralizerowi). Możesz pociętą cukinię zblanszować (obgotować przez kilka minut), podsmażyć na patelni lub podać surową. Tak właśnie zrobiłam, tylko wcześniej posoliłam zielone wstążki, by nieco zmiękły. Do cukiniowego makaronu dodaj ulubiony sos i danie na lato gotowe! Składniki: 3-4 małe cukinie 1/2 łyżeczki soli 1 cebula 1 ząbek czosnku(...)jogurt grecki Wykonanie: cukinię umyć, obciąć piętki i przepuścić przez spiralizer. Posolić, wymieszać i odstawić, by puściła wodę cebulę i czosnek obrać, następnie pokroić w drobną kosteczkę. Zezłocić na patelni, dodać pomidory oraz przyprawy i dusić około 10 minut cukinię odsączyć, ułożyć na talerzu, można przeciąć w kilku miejscach, aby ułatwić jedzenie. Na cukinię wyłożyć sos i kleks jogurtu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dyniowo - marchewkowe fusilli z indykiem 138

cebula 6 ząbków czosnku 1 filet z indyka makaron fusilli (ilość wg uznania) przyprawy: ksylitol, sól himalajska, pieprz ziołowy, papryka słodka, curry, kurkuma, garam masala Danie może i brzmi skomplikowanie, ale uwierzcie, że jest banalnie proste w przygotowaniu! Na początek cebulę siekamy w drobną kostkę i szklimy na patelni z dodatkiem 1 łyżeczki ksylitolu. Gdy będzie już pięknie zezłocona, dodajemy(...)smaki - od słodkiej marchewki, przez aromatyczne curry, ostry imbir, aż do pikantnego garam masala z nutą cynamonu ;) Idealnie komponuje się z makaronem fusilli - pełnoziarnystym, al-dente, który po ugotowaniu mieszamy z sosem dyniowo - marchewkowym. Voila!  Smacznego!! ;) Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w internetowym sklepie: www.sklep.dajar.pl aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Spaghetti z tuńczykiem, czarnymi oliwkami i kaparami 133

Przepis z książki Paolo Petroni Składniki 350 dag makaronu spaghetti 85 g tunczyka w oleju po odcedzeniu 55 g czarnych oliwek bez pestek kilka solonycj jabłuszek kaparowych 1 żąbek czosnku natka pietruszki oliwa z oliwek sól pieprz Przygotowanie Na patelni rozgrzałem 6 łyżek stołowych(...)oliwy z oliwek. Dodałem posiekany czosnek, natkę pietruszki, oliwki i kaparowe jabłuszka, smażyłem kilka minut. Tuńczyka po sączeni pokruszyłem. Wrzuciłem na patelnię, dodałem kilka łyżek wody i zmielony pieprz. Gotowałem na wolnym ogniu ok. 5 minut. Ugotowałem makaron al dente, w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu dodałem do sosu

R'n'G Kitchen
Razowe penne z indykiem i brokułem w sosie jogurtowym 147

różyczki i gotujemy na parze lub w osolonej wodzie.  Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie na dużej patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso, doprawiamy solą ,pieprzem i papryką.Do usmażonego mięsa dodajemy odcedzony makaron i jogurt wymieszany z łyżeczką gałki muszkatołowej. Mieszamy, chwilkę gotujemy. Na końcu dodajemy różyczki brokuła i razem mieszamy. Od razu podajemy. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron w sosie śmietanowym 315

szklanka śmietanki 30%, sól, pieprz,  ząbek czosnku,  szczypta startej gałki muszkatołowej,  100g startego żółtego sera.  Wykonanie Makaron ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić. Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na suchej patelni. Śmietanę zmieszać z rozkłóconymi żółtkami, startym serem, drobno posiekanym czosnkiem, oraz gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę wylać na chrupiący boczek. Mieszać

Z miłości do słodkości
Zapiekanka makaronowa z łososiem i szpinakiem 257

gorgonzoli - 50 g mozzarelli - 150 ml śmietanki 30% - garść pomidorków koktajlowych - 300 g łososia wędzonego - łyżka masła - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Makaron gotujemy w moco osolonej wodzie al'dente. Odcedzamy i prelewamy zimną wodą. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy zamrożony szpinak. Przykrywamy i czekamy aż szpinak się rozmrozi od czasu

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania