makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:161/561)

Menu na tydzień: Gotowanie match&mix 132

cebulką, a potem ugotowany z dodatkiem tymianku i liścia laurowego – 20 minut 7. Przygotowujemy makaron ryżowy – zalewamy zwykłą wodą i odstawiamy na 10 minut 8. Z garnka parowego wyciągamy warzywa, do wody po kukurydzy wrzucamy tagliatelle – 10 minut 9. Z patelni ściągamy pomidorki, wlewamy oliwę, wrzucamy czosnek, a potem krewetki – 5 minut 10. Na wytartą(...)sucha patelnię i ponownie rozgrzaną wkładamy polędwiczki z oregano i smażymy na ostrym ogniu – 3 minuty 11. Ściągamy polędwiczki i smażymy drugą partię – z papryką wędzoną 12. Odlewamy wodę z makaronu ryżowego. Odcedzamy tagliatelle prosto do garnka z makaronem ryżowym, który dzięki temu zabiegowi jest po chwili gotowy. 13. Wyłączamy ogień pod ryżem. 14. Studzimy składniki i pakujemy

Niedzielny kucharz
Makaron zapiekany pod beszamelem z kurczakiem, szparagami i szpinakiem 143

wykorzystania całej ilości mleka. Sos powinien być gęsty i bez grudek. Na koniec doprawiam go szczyptą gałki muszkatołowej, solą i pieprzem. Makaron gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Szparagom odrywam drewniałe końce i kroję drobniej. Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek i smażę na niej szparagi 2 minuty. Pierś kurczaka kroję w kostkę. Szpinak myję. W misce mieszam

Mango Papaja
Makaron z wędzonym pstrągiem łososiowym i szpinakiem (fit) 193

łyżki serka kremowego (jeśli nie zależy nam na niskokaloryczności dania można zastąpić mascarpone) Odrobina oleju  Cytryna Przyprawy: świeżo mielony pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Przy odcedzaniu warto zostawić około ½ szklanki. W między czasie rozgrzewamy patelnie z odrobiną oleju. Rybę kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy na patelni. Szpinak myjemy, odrywamy ogonek liściowy i siekamy. Dodajemy

Kolizje Smaków
Świderki a'la Carbonara made by Ewa. Pożywny obiad gotowy w 30 minut 213

gram) 1 opakowanie ulubionego makaronu (u nas świderki) 1-2 cebule sól, świeżo mielony pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Makaron wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości (al dente). W tym czasie posiekaną cebulę podsmażamy na patelni. Dodajemy do niej pokrojony w kostkę boczek i przyrumieniamy. Starty ser żółty mieszamy z żółtkami i śmietaną. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kiedy makaron

Kuchnia po mojemu
Spaghetti Carbonara 141

dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Żółtka i parmezan wymieszać ze śmietaną. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni, pod koniec dodając wyciśnięty ząbek czosnku. Boczek powinien być rumiany i chrupiący. W dużej misce wymieszać makaron z przygotowanym sosem i boczkiem, doprawić zmielonym pieprzem i podawać. Danie można udekorować pietruszką

wyzwania kuchenne
Carbonara po mojemu 323

śmietany 18 lub 30% Wstaw wodę, gdy się zagotuje posól i włóż makaron, gotuj w/g instrukcji na opakowaniu.Podczas  gdy woda , a potem makaron w niej się gotuje pokrój boczek w drobną kosteczkę, podsmaż na gorącej patelni, jeżeli jest za mało tłuszczu w nim, daj kapkę oleju. Wlej połowę śmietany do podsmażonego boczku i na małym ogniu odparuj, mieszaj

Pasje Jolki
Pasta z łososiem w sosie śmietanowo – koperkowym wg Aleex 97

cebula • 2 ząbki czosnku • 2 pełne łyzki posiekanego koperku (może być mrożony) • sok z cytryny do smaku • olej • sól • biały pieprz Sposób przygotowania: 1. Makaron gotować według przepisu na opakowaniu. 2. W tym czasie na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i podsmażyć cebulę drobno pokrojoną w kostkę. 3. Do cebuli dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Zeszklić. 4. Dodać wędzonego łososia(...)smaki się połączyły, a sos by lekko zgęstniał (nadal będzie dość rzadki i tak ma być). Przygotowanie sosu powinno zająć nam ok. 15 minut. Tyle czasu gotował się mój makaron. 8. Makaron odcedzić, nie przelewać go zimną wodą! Z powrotem przełożyć do garnka. Wlać gorący sos, wymieszać. 9. Porcje pasty przełożyć na talerz. Podawać po przyrządzeniu. Po kilku minutach stygnięcia

W mojej kuchni
Zupa ze świeżych grzybów, zupa grzybowa 118

Cebul\u0119 szklimy na patelni na ma\u015ble. \r","Dorzucamy grzyby i razem dusimy ok 10 min.\r","Podlewamy grzyby bulionem, zagotowujemy i wrzucamy w\u0142oszczyzn\u0119 pokrojon\u0105 lub start\u0105.\r","Dodajemy przyprawy.\r","Po 15 minutach, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostk\u0119.\r","Jak ziemniaki b\u0119d\u0105 prawie mi\u0119kkie, dodajemy makaron.\r","Gotujemy(...)jarzynowy) 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 3 ziemniaki 2 garstki łazanek lub innego makaronu 2 ziela angielskie, 2 listki laurowe sól, pieprz do smaku 2 łyżki masła natka ewentualnie śmietana do podania Sposób przygotowania Grzyby myjemy i kroimy. Cebulę szklimy na patelni na maśle. Dorzucamy grzyby i razem dusimy ok 10 min. Podlewamy grzyby bulionem, zagotowujemy i wrzucamy włoszczyznę

Mieszam w Garnku
Lasagne ze szpinakiem i łososiem 118

połączenie jest naprawdę boskie. Składniki: masło mleko mąka gałka muszkatołowa ( u mnie Kamis) sól łosoś świeży szpinak 2 ząbki czosnku płaty makaronu lasagne oliwa z oliwek ser Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy na patelni i mieszamy z mąką,gdy masa będzie gęsta dodajemy  mleko,redukujemy i znowu dodajemy mleka.Sos beszamelowy powinien być konsystencji gęstej śmietany i idealnie gładki.Zasada jest(...)makaronu.Następnie układamy warstwę szpinaku na to pokrojonego w plastry łososia,sos beszamelowy i znowu makaron.Następnie sos beszamelowy i ser. Zapiekamy ok godziny w temperaturze 180 stopni.Aż makaron będzie idealnie miękki. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Domowe spaghetti bolognese 122

duży ząbek czosnku * 2 łyżeczki suszonej bazyli * pół łyżki pieprzu, łyżeczka soli * 1/4 łyżeczki papryki słodkiej * makaron muszelki (lub spaghetti, świderki itd) Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, po czym przelewamy go wodą. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek i podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy jeszcze około 2 minut

Klasyka Gotowania
Risotto makaronowe z groszkiem 170

smaku, pieprz zielony do smaku, kiełki brokułu,   20 g startego sera żółtego. Przygotowanie: Cebulę kroimy w paski, pora w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulkę z porami. Wlewamy wino, wsypujemy makaron i energicznie mieszamy (tylko tyle, żeby wino odparowało). Całość zalewamy gorącym bulionem, ok. 3 cm powyżej makaronu. Całość dusimy na małym ogniu, ciągle mieszając

Moniki Smakołyki
TAGLIATELLE ALE CARBONARA 133

żółtka 300 ml śmietany kremówki 1 ząbek czosnku parmezan oliwa sól morska pieprz świeżo mielony Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody na al dente, może to być również spagetti . Szynkę kroimy na kawałki, nie za małe aby nie zginęły nam w sosie. Na patelni rozgrzewamy oliwę i zrumieniamy szynkę. Dolewamy połowę(...)śmietany i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wszystko chwilę dusimy. Do pozostałej śmietany dodajemy żółtka oraz starty ser. Mieszamy i wlewamy na patelnię. Nie dopuszczamy do wrzenia, bo sos się zważy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem Makaron łączymy z sosem i nakładamy na talerze. Na każdą porcję posypujemy parmezan i świeżo zmielony pieprz. Oryginalne spagetti carbonara nie zawiera śmietanki

KuchcikoweLove
Makaron z tuńczykiem i pomidorami 202

Składniki, 4 porcje: ok 400 - 500 g tuńczyka w zalewie 1000 g przecieru pomidorowego 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 500 g makaronu spaghetti sól i pieprz do smaku 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec smażenia dodać drobno posiekany czosnek. Dodać przecier pomidorowy, gotować

cooklife
Spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów 135

czosnku sól i pieprz do smaku łyżka cukru lub gęstego octu balsamicznego garść świeżych ziół – oregano i bazylii parmezan do posypania 250g makaronu spaghetti   Pomidory myjemy i kroimy w większą kostkę. Na zimną patelnię wlewamy oliwę, wyciskamy na nią czosnek i odrobinę solimy, po czym włączamy ogień i smażymy czosnek aż stanie się złocisty. Do czosnku dodajemy pokrojone(...)odparował i lekko zgęstniał. Na sam koniec gotowania dodajemy umyte, posiekane zioła, cukier lub ocet balsamiczny, sól i pieprz do smaku.   W międzyczasie gotowania się sosu, gotujemy makaron al dente, w dobrze osolonej wodzie.   Do gotowego sosu dodajemy odcedzony makaron, mieszamy i przekładamy porcję na talerz. Przed samym podaniem posypujemy parmezanem.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Makaron penne z pesto i kurczakiem 148

słonecznika lekko prażymy na suchej patelni , uważając by się nie przypaliły.  Pietruszkę wraz z czosnkiem , suszonymi pomidorami oraz pestkami słonecznika dokładnie blendujemy. Dodajemy łyżeczkę soku ze świeżo wyciśniętej cytryny , doprawiamy solą i pieprzem , na koniec wszystko zalewamy oliwą i wszystko razem blendujemy. Tak przygotowane polskie pesto idealnie będzie pasować jako dodatek do pieczywa, makaronów czy kluseczek.  Składniki(...)przepisu na opakowaniu  aldente. Po ugotowaniu odcedzamy , zostawiając przy tym 1/4 szklanki wody spod makaronu. Filety z kurczaka kroimy w grubszą kostkę, przyprawiamy go przyprawami i zalewamy 1/4 szklanki sosu sojowego. Odstawiamy na parę minut , w tym czasie przygotowujemy pesto. Na patelni wok podsmażamy na odrobinie tłuszczu  fileta z kurczaka , po usmażeniu przekładamy go na ręcznik jednorazowy

Aromatyczne Podróże

Proponowane wyszukiwania