makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:155/561)

Przykładowy jadłospis odchudzający 1700 kcal #2 122

Porcja) Cebula – 200 g (2 x Sztuka) Pomidory z puszki (krojone) – 400 g (4 x Porcja) Makaron penne (pełnoziarnisty) – 180 g (2.57 x Szklanka) Czas przygotowania: 30 minut   1. Cebulę podduś na patelni ze zmielonym mięsem. 2. Dodaj pomidory. Gotuj aż sos się lekko zredukuje i dopraw ziołami do smaku. 3. Zjedz z ugotowanym makaronem. PODWIECZOREK

Powiedz dietom nie
Makaron ryżowy z warzywami 169

chili, zioła prowansalskie, włoszczyzna suszona,  Wykonanie: 1. Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, odstawiamy.  (Makaron można podzielić na mniejsze części)  2. Do woka lub głębokiej patelni wkładamy mrożonki, i dusimy aż do całkowitego rozmrożenia, jeśli używamy świeżych warzyw, podlewamy je wodą i dusimy aż całkowicie zmiękną. Kiedy warzywa będą(...)kostkę.  3. Do warzyw dodajemy olej sezamowy i smażymy,dodajemy przyprawy i sos sojowy (około 2 łyżki) wedle uznania i smaku.  4. Do warzyw wsypujemy wcześniej ugotowany makaron ryżowy. Całość dokładnie mieszamy i ewentualnie jeszcze doprawiamy.  Smacznego

Mój pomysł na
Proste i pyszne sajgonki z warzywami i mięsem 175

sztuk małego papieru ryżowego 3 łyżki sosu sojowego 0,5 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka natki pietruszki 1/4 pora 200 g makaronu sojowego lub ryżowego 10 suszonych grzybów mun (gotowane około 6-7 min) Przygotowanie: Na patelni zeszklić drobno posiekaną cebulkę, dodać drobno posiekany czosnek, imbir, startą ta drobnych oczkach tarki marchewkę, oraz pokrojonego w cieńke paski pora. Smażyć przez(...)makaron, jajko i wymieszać. Papier ryżowy wkładać na około 15 sekund do ciepłej wody, wykładać na deskę. Na naleśnik układać około 1-2 łyżek farszu. Naleśnik zawinąć na nadzienie dociskając farsz, następnie boki naleśnika zawijać do środka, a na końcu całość zwinąć w rulonik. Smażyć na około 3-4 mm warstwie oleju w woku lub na patelni z każdej strony

cooklife
Makaron z halibutem, pomidorkami i cukinią 121

pokrojoną w plastry cukinię i całość smażę kilka minut. Doprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Rybę kroję w kostkę a pomidory na pół. Na patelnię wrzucam pokrojone składniki smażę 3-4 minuty. Na koniec dodaję ugotowany makaron i natkę pietruszki. Podaję od razu.  Smacznego, Klaudia! Obserwujcie mnie również na Instagramie: https://www.instagram.com/klaudiapieniazek/ oraz wrzucajcie moje przepisy z #mangopapaja

Mango Papaja
Błyskawiczne linguine ze świeżymi pomidorami, oliwkami i bazylią 129

garść liści bazylii sól, pieprz, duża szczypta kozieradki 2-3 łyżki oliwy extra virgin 2 porcje (około 150g) pełnoziarnistego makaronu linguine lub spaghetti Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na patelni delikatnie podprażyć przez chwilę orzeszki, odłożyć na bok. Szalotkę posiekać w cienkie półplasterki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Na patelni użytej wcześniej(...)minuty. Czosnek posiekać w cienkie paseczki – wrzucić na patelnię wraz z 1/2 łyżeczki soli, przesmażyć przez minutę. Następnie zwiększyć ogień, dodać pokrojone pomidory i smażyć około 3-4 minuty. Oliwki pokroić w cienki plasterki, dodać do potrawy, wymieszać, doprawić pieprzem, kozieradkę i ewentualnie dodatkowo solą. Wrzucić ugotowany i odcedzony makaron, podprażone orzeszki – całość dokładnie wymieszać, przesmażyć przez pół minuty

Even Better Food
Kurczak z suszonym pomidorem, rukolą, słonecznikiem i mozzarellą 136

papryki mielonej słodkiej   1/3 szklanki śmietany 30% szczypta kurkumy sól pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego makaron spaghetti razowe Lubella 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Filety myjemy, kroimy w paski.Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy na niego kurczaka, podsmażamy, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, słodką paprykę, kurkumę i słonecznik. Smażymy do momentu, aż kurczak będzie usmażony(...)suszone oregano, mieszamy, dodajemy przekrojone na pół kulki mozzarelli, smażymy dosłownie chwilkę (jak mozzarella zacznie się topić). Dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na talerze, dodajemy makaron. Smacznego

kruche babeczki
Lasagne z cukinią, pieczarkami i serem pleśniowym 203

wodą, dodatkiem ziół, soli i pieprzu. Wkruszyć ser i gotować do jego rozpuszczenia. Zostawić około 2/3 szklanki płynu w cukinii, ponieważ płyn wsiąknie w makaron, przez co będzie miękki. Zdjąć z ognia, na tej samej patelni podsmażyć posiekaną w kostkę cebulę, pokrojone w kostkę pieczarki, dodając pod koniec posiekany czosnek. Wymieszać z cukinią. Sos beszamelowy: Masło stopić w rondelku, dodać(...)Mieszać aż sos będzie gładki, bez grudek. Wlać słodką śmietankę, dodać zioła, sól i pieprz i po zagotowaniu wyłączyć. Wykonanie: Układać lazanię w formie warstwami, zaczynając od płatów makaronu. Następnie wyłożyć farsz cukiniowy, znów makaron, farsz, makaron, farsz, aż do wyczerpania sosu. Jako ostatnią warstwę układamy makaron. Całość polać beszamelem, posypać startym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego

Czerwień i błękit
SPÓŹNIONE SPAGHETTI Z CZOSNKIEM I CUKINIĄ 193

umyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie paseczki - ja używam do tego specjalnej "obieraczki-krajaczki". Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki.   Makaron wrzucić do osolonej wody i ugotować al dente. Odcedzić. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić czosnek i smażyć do momentu aż nabierze delikatnie złotego koloru , dodać pokrojoną w paseczki cukinię i podsmażać ok. 5 minut, doprawiając

KUCHARNIA
Makaron w pomidorach z kurczakiem 118

mięsa -3 pomidory+bazylia -100 g pieczarek  -łyżka tłuszczu do smażenia -łyżeczka masła klarowanego do duszenia pieczarek Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. 2. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy wedle uznania i smażymy. Zdejmujemy z patelni. 3. Pieczarki kroimy drobno i dusimy na maśle klarowanym. 4. Pomidory kroimy w kostkę (możecie uprzednio sparzyć i obrać ze skórki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kurki, magiczna fasola, musztarda i miód - taki mały "cud", Arla Apetina 120

himalajska - różowy pieprz - 2 szczypty otartej gałki muszkatołowej - garść fasolki fioletowej  - 70 ml wody - makaron wysokiej jakości najlepiej z mąki durum WYKONANIE: - grzyby umyj i obierz delikatnie - fasolkę umyj i obetnij końcówki - czosnek obierz i posiekaj drobno, bądź przeciśnij przez praskę - przygotuj patelnię i garnek - w garnku ugotuj w osolonej wodzie fasolkę, tajemnica jej magicznych właściwości się wyjaśni(...)gotowania około 20-25 minut) - na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, masło, dodaj posiekany czosnek i kurki, całość podsmażaj około 2 minuty, następnie patelnię przykryj pokrywką i duś około 13-15 minut. - w tym czasie możesz ugotować makaron, postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu - do podsmażonych grzybów dodaj ugotowaną i pokrojoną na mniejsze części fasolkę, chwilę podsmaż i dodaj śmietanę, wodę

SMYKWKUCHNI
Spaghetti z wędzonym łososiem w śmietanowym sosie 159

pełnoziarnisty do spaghetti sól, pieprz 2 łyżki masła 1/4 pęczka zielonej pietruszki 1. Na początku wlać wodę, lekko osolić i gdy zacznie wrzeć dodać makaron. Gotować go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na patelni (na średnim ogniu) rozpuścić masło.  2. Na rozpuszczonym maśle przesmażyć posiekany ząbek czosnku. Gdy lekko zmieni kolor - dodać śmietanę, mleko, pokrojone suszone pomidory(...)koniec dodać posiekaną zieloną pietruszkę i rozdrobnionego wędzonego łososia. Posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko ze sobą wymieszać i chwilę trzymać na ogniu.  4. Ugotowany makaron przelać zimną wodą i od razu przełożyć na talerze. Przygotowanym sosem polać makaron, ewentualnie całe danie posypać posiekaną pietruszką. Od razu podawać

Ugotować
Farfalle z kurczakiem, mascaropne, pomidorami i słodkim sosem chili 302

serka mascarpone 1 puszka pomidorów włoskich, pokrojonych 1 cebula 400 g kurczaka 5 łyżek sosu słodkiego chili (lub więcej)  sól pieprz Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.  Mięso umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę.  Kurczaka pokroić na kawałki o długości 3-4 cm, doprawić solą i pieprzem.  Wrzucić na patelnię i usmażyć. Gotowego kurczaka przełożyć(...)minut, dodać serek i połączyć delikatnie za pomocą łyżki, gotować na małym ogniu 5 minut. Wrzucić usmażonego kurczaka i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ugotowany makaron polać sosem, podawać. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Makaron Mie z warzywami 153

bulionu warzywnego 1 ząbek czosnku 2 cebulki dymki 1 papryczka chili 250 g makaronu Mie 300 g chińskiej kapusty pak choi 3 średniej wielkości marchewki 1 mały brokuł ½ czerwonej papryki 1 czerwona cebula 3 łyżki oleju sezamowego Sezam upraż na suchej patelni do momentu, aż delikatnie się zarumieni. Zdejmij z patelni i odłóż na bok. Teraz przygotuj sos: obierz imbir(...)Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Cebulę posiekaj w piórka. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju sezamowego. Wrzuć marchew oraz cebulę i podsmaż 2-3 minuty. Następnie dorzuć, brokuł, paprykę, kapustę pak choi i smaż kolejne 3 minuty. Dolej pikantny sos i całość podduś jeszcze 2 minuty. Na koniec dodaj makaron i podgrzej. Sałatkę podawaj posypaną sezamem. 4 porcje

Roślinna - blog wegański
Paski z polędwiczek wieprzowych w sosie śmietanowym z rozmarynowym tagliatelle 159

Lubię makaron i sosy śmietanowe i polędwicę. Co z tego, że tuczą. Lubię i już. Poza tym, że lubię węglowodany, uwielbiam świeże zioła. Mam nadzieję, że jak wrócę do domu, nie okaże się, że M. zabił to, co wyhodowałam na parapecie... ;) To danie ma przyjemnie delikatny, imbirowy smak. Sos jest aksamitny. Na samo wspomnienie cieknie mi ślinka. Och... PASKI POLĘDWICZEK(...)oliwek - 2 gałązki świeżego rozmarynu - 115 gram masła Przygotowanie rozmarynowego tagliatelle: W garnku gotujemy lekko osoloną wodę z 2 łyżkami oliwy i rozmarynem. Wrzucamy makaron. Gotujemy al dente. Polewamy rozpuszczonym masłem lub podsmażamy chwilkę na patelni.  Podajemy z polędwiczkami i sosem śmietanowym. Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i pieczarkami 171

pominąć ) * cebula * pół papryki * pomidor sparzony i obrany ze skórki * łyżeczka przecieru pomidorowego * sól * pieprz * łyżeczka majeranku * łyżeczka słodkiej papryki * olej do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kroimy w kosteczkę cebulę i dodajemy do podsmażonej wędliny. Kolejno kroimy pieczarki oraz paprykę w kostkę i dodajemy na patelnię gdy Cebula zmięknie. Podsmażamy(...)jajka i dodajemy je do startego na tarce sera. ( jeśli ktoś robi bez dodatku jajek ściera tylko ser na tarce). Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron oraz podsmażoną wędlinę z warzywami. Mieszamy. Dodajemy 2/3 startej porcji sera i ponownie mieszamy. Na koniec wykładamy pozostały ser na wierzch zapiekanki. Pieczemy około 25 minut. SMACZNEGO! Zapraszam na mój

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania