makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:148/561)

Spaghetti z krewetkami i pomidorami 182

rozmarynu 5-6 ząbków czosnku 100-120g masła odrobina oleju rzepakowego sól,pieprz Makaron gotujemy do stopnia al'dente w osolonej wodzie (pamiętajcie, że wodę solimy tak aby smakowała jak woda morska). Pomidorki obieramy ze skórki, można je zblanszować łatwiej pójdzie.  Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, podsmażamy na niej obrane pomidorki około(...)następnie dodajemy krewetki, oczywiście czyste, pozbawione pancerzyków lub ogonków. Krewetki z pomidorkami smażymy kolejne 4-5 min. Po tym czasie na patelni ląduje czosnek i masło. Smażymy wszystko razem 3 min, dodajemy świeże zioła, makaron a na sam koniec pieprz i sól. Danie jest gotowe do podania jak tylko dodamy przyprawy i dokładnie wymieszamy makaron z sosem. Smacznego

Kuba Gotuje
Upały dokuczają ? 121

cieniutkie płatki. Wszystko mieszamy z jogurtem naturalnym, najlepiej typu greckiego. Dodajemy świeżo zmielony pieprz i odrobinę soli, polewamy dwoma łyżkami oliwy z oliwek. Makaron al dente przelewamy wodą, aby powstrzymać proces gotowania. Odstawiamy, a na dużej patelni na małym ogniu rozgrzewamy trzy łyżki oliwy z oliwek i wsypujemy sporą ilość ziół i jeden przeciśnięty ząbek czosnku . Delikatnie przesmażamy

vegetanie
Spaghetti alla carbonara 146

wędzonego boczku lub kiełbasy 2 jajka 1 mała cebula 30 g parmezanu sól, pieprz Boczek , kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Rozgrzać oliwę, wrzucić boczek i podsmażyć, zdjąć z patelni, wrzucić cebulę i smażyć . Jajka  roztrzepać  i dodać do nich starty drobno ser (część odłożyć do posypania po wierzchu) , doprawić i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Zupa Pho ga – przepis na pyszną zupę 170

gwiazdkowe 1 laska cynamonu 4 szt kardamonu 4 szt goździków 5 szt pieprzu czarnego w ziarnach łyżka posiekanego imbiru  sól do smaku  zielona cebulka  limonka  makaron chiński ja miałam taki do ramenu   Kurczaka myjemy pod zimną wodą, kroimy na cztery części i wkładamy do garnka wraz z obraną i pokrojoną na dwa kawałki marchewką, pora(...)godzinach wyjmujemy mięso, odcedzamy rosół do drugiego garnka i dopiero wtedy doprawiamy solą.  Ja tym razem kurczaka po wyjęciu obsmażyłam na patelni na rumiano i dodałam na talerzu do zupy.  Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu.  Podajemy w miskach z makaronem, pokrojoną marchewką, kurczakiem. Dobrze jest mieć kolendrę zieloną, miętę – ale niestety u mnie dzisiaj

Kuchnia na wzgórzu
Makaron penne z sosem łososiowo-pomidorowym 207

pomidorów 2 ząbki czosnku 2 łyżki siekanego koperku 150 g śmietany 12% Sposób przygotowania: 1. Zagotowujemy wodę z solą na makaron, po zawrzeniu rzucamy makaron. 2. W międzyczasie rozdrobnionego łososia rzucamy na suchą rozg rzaną patelni ę . Podsmażamy do momentu, aż straci surowy kolor i delikatnie mieszamy.  3. Do łososia dodaj emy pomidory z puszki,  dusimy, aż wyparuje

Kuchnia domowa Ani
Makaron z botwiną i łososiem 182

Składniki (na 1 porcję) - filet z łososia (ok. 100g), - porcja makaronu Tagliatelle (ok. 50g), - ½ pęczka botwiny, bez buraczków (ok. 100g), - 2 łyżki jogurtu greckiego (ok. 50g), - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g), - ząbek czosnku, - sok z cytryny, - przyprawy: sól, pieprz. Sposób przygotowania 1. Marynujemy filet z łososia bez skóry w soku z cytryny, soli i pieprzu. 2. Wyciskamy ząbek czosnku przez(...)kilka minut. 3. Botwinkę zagęszczamy jogurtem greckim i doprawiamy do smaku (nie gotujemy sosu, ponieważ może się zważyć). 4. Filet z łososia smażymy na patelni teflonowej po ok. 5 min z każdej strony. 5. Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. 6. Łososia nakładamy na makaron wymieszany z sosem botwinkowym. Tagiatelle jest bogate w: - żelazo (pochodzące ze botwinki), które odpowiada

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Danie chińskie z owocami morza 127

Dania chińskie mają to do siebie że robi się je szybko a smakują wyśmienicie. Makaron ryżowy nie trzeba nawet gotować, on mięknie na patelni a warzywa pokrojone wszystkie w takie same słupki tez nie wymagają specjalnej obróbki cieplnej. Zachęcam zatem do skosztowania mojej wersji dania chińskiego. Chińszczyzna z owocami morza. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Cukinia w cieście 164

delikatnym smakiem. Jeżeli spodoba Wam się ten przepis, koniecznie zostawcie komentarz Zapraszam po inne, wybrane przepisy z cukinią: Szakszuka z cukinią Pikantne leczo z cukinią Makaron z salami i cukinią Placuszki z cukinii z patelni Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Przepis na cukinię w cieście Drukuj przepis Czas gotowania: 10 minut Składniki 2 średniej wielkości

Kuchnia Bazylii
Makaron w sosie gorgonzola z boczkiem 140

plasterkach 150 g sera gorgonzola lub sera pleśniowego lazur 200 g słodkiej śmietanki 30% pół łyżeczki gałki muszkatołowej pieprz opcjonalnie: zioła do ozdoby makaron Przepis 1 Boczek kroimy w drobniejsze plasterki i podsmażamy na suchej patelni do zrumienienia. 2 Śmietankę podgrzewamy w rondelku oraz dodajemy do niej pokruszony ser, gałkę muszkatołową oraz odrobinę pieprzu. Gotujemy na małym ogniu kilka minut

Kuchnia Bazylii
Pieczona cukinia z makaronem i warzywami w sosie szpinakowym 165

gniazdo nasienne i kroję w kosteczkę . Marchew obieram, płuczę i również kroję w kostkę . W naczyniu żaroodpornym układam cukinię , w środek makaron, paprykę układam dookoła makaronu a marchew na środek . Przygotowuję sos : Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rozmrażam szpinak. Masło rozpuszczam, dodaję mąkę i energicznie mieszam . Następnie wlewam mleko ciągle mieszając aż powstanie gładki sos . Przyprawiam solą, pieprzem

Domowa Kuchnia u Mamy
12 pomysłów na lunch/obiad, które zrobisz w kwadrans! 154

ZUPA Z KREWETKAMI, MANGO I MLECZKIEM KOKOSOWYM! OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! KOKOSOWA ZUPA Z PULPECIKAMI RYBNYMI, MAKARONEM CHOW MEIN I LIMONKĄ! SEROWA ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z PATELNI! PRZEPIS NA FIT KOTLECIKI Z JAJEK I BROKUŁA TACOS Z TORTILLI! TAJSKA ZUPA Z BOCZNIAKÓW, KUKURYDZY Z MLECZKIEM KOKOSOWYM! WZMACNIAJĄCA ZUPA KREM, Z CHIPSEM

SMYKWKUCHNI
Pieczona cukinia z makaronem i warzywami w sosie szpinakowym 133

gniazdo nasienne i kroję w kosteczkę . Marchew obieram, płuczę i również kroję w kostkę . W naczyniu żaroodpornym układam cukinię , w środek makaron, paprykę układam dookoła makaronu a marchew na środek . Przygotowuję sos : Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rozmrażam szpinak. Masło rozpuszczam, dodaję mąkę i energicznie mieszam . Następnie wlewam mleko ciągle mieszając aż powstanie gładki sos . Przyprawiam solą, pieprzem

Domowa Kuchnia u Mamy
Razowe spaghetti z kurkami w sosie śmietanowo-ziołowym 199

średnim ogniu, często mieszając redukujemy sos, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy posiekaną natkę i 2 łyżki wody, w której gotował się makaron. Odcedzony makaron podajemy z sosem, możemy też dodać go na patelnię i wymieszać całość. Od razu podajemy. Smacznego :)    1 porcja - 565 kcal - białko - 16 g - tłuszcze - 20,5 g - węglowodany - 67 g - błonnik

Moje Kuchenne Rewelacje
Spaghetti Carbonara 381

tego czosnek. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy do tego również pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy do zeszklenia. Ugotowany makaron odcedzamy z wody i wrzucamy go na rozgrzaną patelnię. Do tego dodajemy przygotowany sos. Wszystko mieszamy ze sobą i gotujemy, aż do czasu zagęstnienia sosu. Musimy pamiętać o stałym mieszaniu. Podajemy na gorąco posypując startym

CookMag
Makaronowe kokardki z pieczarkami i kiełbasą żywiecką 253

Kiełbasę kroimy w drobną kosteczkę. Składniki podsmażamy na maśle Ghee, doprawiając wszystko słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Następnie zmniejszamy płomień na minimalny, dodajemy ugotowany makaron, szybko mieszamy. Dosypujemy posiekany szczypiorek, znów mieszamy. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy jogurt i szybko mieszamy. Podajemy od razu. S macznego

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania