makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:140/561)

Sos z tuńczyka do makaronu 146

żółtka po 1 łyżce posiekanego szczypiorku, koperku i natki pietruszki sól, pieprz ok. 200 g makaronu starty ser grana padano ewentualnie pomidor Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tuńczyka odsączamy i wkładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy posiekane zioła i chwilę podsmażamy. Śmietanę dokładnie roztrzepujemy z żółtkami, wlewamy na patelnię i podgrzewamy od czasu do czasu mieszając aż sos zacznie

Czary - gary w kuchni
Spaghetti z serkiem, szpinakiem i kaparami z nutą czosnkową 137

gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. W tym samym czasie obieramy czosnek, większe ząbki przekrawamy na połowę. Na  dużej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim czosnek, dodajemy kapary i majeranek. Dodajemy gorący makaron, umyte i osuszone liście szpinaku, delikatnie mieszamy (najlepiej za pomocą widelca). Dodajemy serek Apetina i całość ponownie mieszamy, tak aby makaron obtoczony został

Moniki Smakołyki
3 pomysły na dania z kurkami w roli głównej 121

serka mascarpone, makaron rurki 250 g (taki jak do penne), masło oraz sól, pieprz i dużą, podwójną pierś z kurczaka. Od czego zacząć? Makaron należy ugotować al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na nieprzywierającej patelni na maśle zeszklić posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać pociętą w paski pierś z kurczaka. Gdy mięso nabierze białej barwy dorzucić(...)Ziemniaczana zapiekanka z kurkami Makaron to nie do końca Twoja bajka? Tradycyjną zapiekankę też można urozmaicić kurkami! 1 kg ziemniaków obierz, opłucz i pokrój w talarki. Następnie usmaż na maśle z odrobiną przypraw (koniecznie dodaj tymianek - fantastycznie podkreśla smak ziemniaków i kurek!). Gdy ziemniaki się zarumienią, przełóż je do formy, a na tej samej patelni podsmaż cebule pokrojoną w piórka

Kuchcik gotuje
Szybki makaron bolognese / Quick pasta bolognese 194

duża łyżka koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina łyżeczka suszonego oregano 5 łyżek mleka cukier, sól, pieprz olej roślinny do smażenia ugotowany makaron do podania starty ser do podania Przygotowanie: Rozgrzej dużą patelnię z kilkoma łyżkami oleju na dużym ogniu, dodaj cebulę i marchewkę, dopraw solą i pieprzem i smaż przez 2-3 minuty aż lekko zmiękną. Następnie dodaj(...)wymieszaj z zawartością reszty patelni. Po chwili dodaj wino, wymieszaj i gotuj aż większość odparuje, po czym dodaj pomidory z puszki i dokładnie wymieszaj z sosem. Zmniejsz ogień i gotuj aż sos zgęstnieje, przez około 15 minut. Pod koniec dodaj mleko, po czym dopraw cukrem, solą i pieprzem do smaku i podawaj z ulubionym makaronem posypane dużą ilością startego sera

karmelowy
Makaron z serowymi kurkami 183

cebula czosnkowa, 4 ząbki czosnku, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy grubo mielony do smaku, 10 g masła, świeży szczypiorek.   Przygotowanie: Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka min. i odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulę i czosnek pokrojony w drobna kostkę. Dodajemy umyte i osuszone kurki i smażymy często mieszając, aż wyparuje z nich woda. Dolewamy

Moniki Smakołyki
makaron po chińsku 252

mała cukinia 2-3 ząbki czosnku imbir (około 3cm) 2 pomarańcze 400 ml przecieru pomidorowego 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki miodu kiełki na patelnie stir- fry 1 łyżka sezamu kilka listków kolendry makaron spaghetti Sposób przyrządzenia : mięso kroimy i marynujemy w 1 łyżce miodu i 2 łyżkach sosu sojowego resztę miodu mieszamy z sokiem z pomarańczy, resztą soku sojowego

zobacz ich smak
Ekspresowe spaghetti po bolońsku 149

woda zacznie się gotować to włożyć makaron i gotować ok. 15 minut - sprawdzić czy jest gotowy po ok. 10-12 minutach. Lepiej, żeby makaron był bardziej twardy niż miękki. Rozgotowany będzie niesmaczny Podgrzać patelnię bez dodawania tłuszczu i przełożyć zmielone mięso. Tłuszcz sam zacznie się wytapiać z mięsa Smażyć dość długo często mieszając. Podsmażyć mocno, ale uwaga, żeby nie przypalić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Fusion w kolorach #omnomnom FUSILLI Z TRUSKAWKAMI I BIAŁYM BAKŁAŻANEM niczym ulotne marzenie... 136

BAKŁAŻANEM potrzebujemy : - makaron Omnomnom - fusilli - opakowanie truskawek (250g) - ząbek polskiego czosnku - 1/2 pęczka świeżej natki pietruszki - białego bakłażana - najwyższej jakości oliwę z oliwek Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu 11 minut. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek około 3 łyżki. Bakłażana kroimy na bardzo cienkie podłużne paski, układamy na talerzu solimy, po 5 minutach, smażymy na patelni

SMYKWKUCHNI
PENNE Z SOSEM LIGURSKIM 131

Mój ulubiony makaron , sos z kremówki i dużo parmezanu,pycha. 45 dag..makaronu pióra 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 150 g.kremówki 30% Sól  pieprz *************************** Na patelni lub w rondelku rozpuszczamy masło.Dodajemy drobno posiekany czosnek,chwilę przesmażyć.Wlać śmietanę ,sól , pieprz oraz łyżkę parmezanu.Ugotowac makaron al'dente,odcedzić.Wymieszać makaron z sosem i posypać parmezanem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zucchini fusilli time 177

utrzymać all dente.  W miedzy czasie podsmażamy w Wok'u lub głębszej patelni na oleju kokosowym cebulkę (najlepiej w wieksze nieregularne kawałki), papryczkę chili, czosnek. Zarumieniamy. Kiedy makaron jest gotowy, dorzucamy pokrojoną w kostkę cukinie. Po minucie zalewamy mlekiem kokosowym oraz dodajemy liście

Lajtkraft food intolerance
Tagliatelle z tuńczykiem, szpinakiem i groszkiem 152

śmietany 12% (mały kubeczek) 3 łyżeczki jogurtu naturalnego gęstego 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: Makaron ugotuj w osolonej wodzie wedle przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż na niej chwilę drobno posiekany czosnek, dodaj liście szpinaku; na początku jest ich bardzo dużo, lecz po kilku chwilach „usiądzie

Zasmakuj Kuchni
Tagliatelle z tuńczykiem, szpinakiem i groszkiem 188

śmietany 12% (mały kubeczek) 3 łyżeczki jogurtu naturalnego gęstego 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: Makaron ugotuj w osolonej wodzie wedle przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż na niej chwilę drobno posiekany czosnek, dodaj liście szpinaku; na początku jest ich bardzo dużo, lecz po kilku chwilach "usiądzie" i będzie

Zasmakuj Kuchni
Makaron ryżowy z fenkułem i porem 144

czosnku 100 g makaronu ryżowego 2 łyżki oleju dobrej jakości 1 łyżka posiekanego, świezego tymianku 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu naturalnego sól, pieprz, kurkuma opcjonalnie: świeża, drobno posiekana natka pietruszki, orzechy włoskie Wykonanie: Ząbki czosnku drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej. Podsmażyć ok. 30 sekund. Por pokroić w cienkie krążki. Dodać na patelnię. Podsmażać razem z czosnkiem(...)octu balsamicznego dodać miód i całość dokładnie wymieszać. Dodać do warzyw na patelni. Podkręcić gaz i zredukować ewentualny nadmiar sosu cały czas mieszając. Zdjąć patelnię z ognia, dodać drobniej pokrojony świeży tymianek. Całość wymieszać. Makaron ryżowy ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki kurkumy, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ułożyć na talerzu, na wierzch nałożyć fenkuł

gutfut
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i kalafiorem 257

śmietany 18% - 2 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz - 10 dag sera żółtego - płaska łyżeczka ziół prowansalskich - łyżeczka przyprawy oregano Sposób przygotowania: Makaron gotujemy na pół twardo. Odcedzamy. Mięso mielone smażymy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy drobno pokrojone 2 ząbki czosnku.  Pieczarki kroimy w kawałki i smażymy na maśle z dodatkiem oleju. Doprawiamy solą i pieprzem

Pan i Pani Smith w kuchni
Weekend u Mamy: Spaghetti ze szpinakiem i fetą 217

śmietanki 30% 1 opakowanie sera feta, pokruszonego szczypta soli świeżo mielony pieprz 400 g makaronu spaghetti CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.  2. Na dużej głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez chwilę. Dodajemy pomidory i smażymy 10 minut, aż pomidory całkowicie się rozpadną. Dodajemy

My Culinary Art
Pesto szpinakowe 277

ząbki czosnku Ok. 100 ml oliwy Ok. 50g twardego sera żółtego Sól, świeżo mielony pieprz Makaron spaghetti porcja dla czterech osób Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Na patelni prażymy orzechy włoskie. Czosnek obieramy i umieszczamy w wysokim naczyniu. Dorzucamy orzechy i blenderujemy. Szpinak dokładnie myjemy, osuszamy i siekamy na mniejsza części. Wrzucamy

Kolizje Smaków