makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:142/561)

Zielona sałatka 127

jogurtu greckiego sól, pieprz olej Brokuły gotuję aldente w osolone wodzie. Tak samo gotuję makaron.Cukinię kroję na plastry i przesmażam na oleju na patelni grillowej. Rukole myję i połowę większą układam na talerzu. Dodaję makaron, plastry cukinii, oliwki, kawałki łososia, połówki pomidorków. Resztę rukoli, i pokrojoną natkę pietruszki przekładam do pojemnika wysokiego i z jedną łyżką jogurtu miksuję blenderem

wesoła kuchnia
Makaron ze szpinakiem - bezglutenowy i wege :) 157

łyżeczka curry, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne, 1/3 łyżeczki pieprzu prawdziwego i ziołowego, 1 łyżka czosnku niedźwiedziego  Przygotowanie: Makaron ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu. Zalecam al dente.  Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Delikatnie podsmaż posiekaną cebulę, następnie dolej odrobinę wody, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem ok. 10 minut.  Kolejno dodaj świeży szpinak

Zdrowie na języku :P
Makaron z kurkami w sosie serowo-śmietanowym 138

często mieszając czekamy aż się rozpuści. Śmietanę lekko solimy, dodajemy łyżkę sosu serowego i mieszamy po czym mieszamy z kurkami i sosem na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem, cały czas mieszając jeszcze chwilę podgrzewamy. Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu - mieszamy. Przed podajemy posypujemy odrobiną płatków chilli. Makaron z kurkami w sosie serowo-śmietanowym  SMACZNEGO

peggiwkuchni
Pyszna zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 730

mgnieniu oka :) Jest to danie przygotowane warstwowo, na bazie makaronu z dodatkiem aromatycznych warzyw i uwieńczone pysznym sosem śmietanowo-majonezowym z dodatkiem czosnku. Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na patelni. Dodać mięso mielone, a na koniec dodać ketchup – całość przesmażyć i odstawić. Pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię, doprawić solą i pieprzem

Świat Domowej Kuchni
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 4150

ugotować według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w większe kawałki . Oprószyć mięso solą, pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzać masło i przyrumienić kurczaka. Do naczynia żaroodpornego na dno włożyć ugotowany makaron, papryki pokrojone w grubą kostkę, pieczarki pokrojone w plasterki, seler i kalarepę w kostkę oraz kurczaka. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i oregano, wymieszać

O kuchni z uczuciem
Makaron zapiekany z mięsem pod beszamelem 187

beszamelowy: 25 g masła (niecałe 2 łyżki) 25 g mąki pszennej lub kukurydzianej 400 ml mleka sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie zapiekanki: Makaron gotuję 2-3 minuty krócej niż na opakowaniu. Na patelni rozgrzewam oliwę. Warzywa myję, pieczarki i cebulę obieram. Kroję w kostkę wszystkie warzywa, czosnek, chili i cebulę drobno. Na patelni podsmażam cebulę, chili i czosnek

Zasmakuj Kuchni
Cukina nadziewana kurczakiem tikka masala i makaronem 234

gotowy. Najadłam się po uszy, dostarczając każdego z makroskładników (w postaci tej "dobrej") bez zbędnych kalorii.  Składniki: 1 średnia cukinia 1 pierś z kurczaka 5 pieczarek 3 garście makaronu świderki Pełne ziarno z orkiszem Lubelli 4 łyżki ketchupu (bez cukru, soli, konserwantów) 1 łyżeczka przyprawy garam masala (kupiona lub z tego przepisu) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki czosnku(...)temu nie musimy używać dodatkowego tłuszczu). Dodajemy ketchup, paprykę słodką, sos piri piri lub paprykę ostrą, czosnek granulowany i przyprawę garam masala. Makaron gotujemy w niesolonej wodzie al dente. Ugotowany mieszamy z kurczakiem i warzywami na patelni. Przy pomocy łyżki nakładamy farsz do cukini. Posypujemy startym cheddarem. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez

Czarnawisienka
Makaron z masłem czosnkowym i podsmażoną marchewką 143

pieprz 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich 50 g masła 3 duże ząbki czosnku 160 g makaronu  spaghetti lub bavette  (na zdjęciu) Wykonanie: Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupki.  Na dużą patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy marchewkę, całość pieprzymy, dość mocno solimy, mieszamy i podsmażamy do miękkości. Podczas podsmażania, marchewkę trzeba próbować(...)najczęściej dosalać. Gdy marchewka zmięknie, dodajemy masło, oregano i zioła prowansalskie. Całość mieszamy. Marchewkę odgarniamy na bok i bezpośrednio na patelnię dodajemy, przeciśnięte przez praskę, ząbki czosnku. Czosnek podsmażamy około 3 minuty. W międzyczasie, w osolonej wodzie, gotujemy makaron. Do marchewki dodajemy odcedzony makaron i całość mieszamy, aby masło z czosnkiem dokładnie go otoczyło. Smacznego

Smak mojego domu
Makaron, piersi z kurczaka i szpinak. 134

czosnek Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy według własnego uznania. 2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kosteczkę, doprawiamy. 3. Szpinak podsmażamy na patelni, dodajemy śmietanę oraz doprawiamy do smaku. Na sam koniec dodajemy mozzarellę. Wykładamy na talerz najpierw makaron, następnie piersi z kurczaka a na sam koniec szpinak. Jeżeli korzystasz  z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć

My World by Dagmara Rek
Makaron z botwiną i serem feta 107

dobrze radzi sobie z głodem :-) SKŁADNIKI 1 pęczek botwiny 1 opakowanie sera feta 1 łyżka masła sól, pieprz, cukier makaron koperek Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i zabezpieczamy przed wystygnięciem. Botwinę myjemy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy botwinę, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, a następnie dusimy do miękkości. Botwinę wykładamy na makaron, na wierzchu układamy kawałki

Czary - gary w kuchni
Łazanki z czerwoną kapustą 124

Kapustę szatkujemy ,przekładamy do garnka ,dodajemy liść laurowy oraz 100 ml wody i dusimy do miękkości (w razie potrzeby uzupełniamy płyn). Makaron gotujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty (osączonej z płynu). Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na łyżce masła ,razem z makaronem dodajemy do kapusty. Całość

R'n'G Kitchen
Sałatka makaronowa z pesto i grillowanym kurczakiem 484

łyżek pomidorowego pesto (ja użyłam domowego - przepis TU ) 1 pierś z kurczaka garść listków bazylii zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Pierś z kurczaka podzielić na kawałki i lekko rozbić, oprószyć ziołami prowansalskimi. Usmażyć na patelni grillowej. Gdy mięso ostygnie pokroić w kostkę.  Pomidora pokroić w cząstki, a paprykę w kostkę.  Makaron wymieszać z pesto

Pasja Smaku
Makaron z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym 111

samej pary) około 3 minuty. Po tym czasie szparagi odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Następnie kroimy je na około 3-4 cm kawałki. Makaron gotujemy al dente według czasu podanego na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy około 2 łyżki oleju, dodajemy odrobinę masła i wkładamy kurczaka. Gdy się usmaży zdejmujemy mięso z patelni i chwilowo umieszczamy w misce bądź innym naczyniu(...)patelnię, na której smażył się kurczak, wlewamy śmietanę, dodajemy połowę przygotowanej natki pietruszki i 2 spore szczypty gałki muszkatołowej. Gdy śmietana się delikatnie zredukuje, wkładamy do sosu kurczaka oraz szparagi, a moc palnika zmniejszamy do minimum. Podgrzewamy całość przez krótką chwilę, po czym zdejmujemy z palnika. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Do zredukowanego sosu dodajemy również ugotowany makaron i przekrojone

Smaki Na Talerzu
Makaron z wędzoną makrelą 143

zeszklij drobno posiekane szalotki. Następnie dodaj rodzynki wraz z wodą. Gotuj krótką chwilę, wlej wino, ocet i dodaj posiekane kapary. Pozostaw jeszcze chwilę na patelni na małym ogniu, a następnie przypraw wymieszaj z ugotowanym makaronem. Dodaj makrelę i pokrojone oliwki. Makaron wyłóż na talerze i posyp posiekaną natką pietruszki. Przypraw świeżo mielonym czarnym pieprzem

Food Square
Spaghetti a'la bolognese 102

pieprz kolorowy świeżo mielony  - bazylia - oregano - papryka kolorowa - płatki - zioła włoskie - 1 kieliszek wina czerwonego wytrawnego - 125 gram sera mozarella - garść ziaren słonecznika - makaron spaghetti Cebulę i czosnek drobno kroję, wrzucam na rozgrzaną patelnię. Po kilku minutach dodaję zmielone mięso, duszę na średnim ogniu przez kilka minut. Następnie dodaję krojone pomidory z puszki (w sezonie są to świeże pomidorki

Wielopokoleniowo

Proponowane wyszukiwania