makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:137/561)

Pierś z kurczaka w sosie teriyaki 164

kurczak będzie błyszczący. Ugotowany ryż rozłożyć na talerzu, na środku wyłożyć kawałki kurczaka. Posypać sezamem i listkami kolendry. Podać np. z sałatką z makaronem ryżowym . * Do przyrządzania kurczaka w sosie teriyaki świetnie nadaje się patelnia typu wok, np. taka jak TA-KLIK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pierś kurczaka z pieczarkami i makaronem 176

piersi kurczaka 300g pieczarek 50g makaronu pełnoziarnistego przyprawy: kebab-gyros, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy olej do smażenia Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron, Gotujemy go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Między czasie na patelni z olejem smażymy umyte i pokrojone pieczarki. Smażymy, aż całkowicie nie będzie wody z pieczarek. Następnie dodajemy pierś kurczaka. Dodajemy przyprawy. Smażymy do lekko

Truskawkowa Fiesta
Farfalle z ziołami i sałatą lodową 166

dente, odcedzamy. Cebulę kroimy w wiórka, sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, szczypiorek, pietruszkę i mięte siekamy (kilka listków zostawiamy w całości). Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim cebulę z szczyptą cukru, dodajemy makaron,  szczypiorek, miętę, sałatę, pietruszkę, doprawiamy pieprzem i podgrzewamy max 2 min. Makaron podajemy z listkami mięty i pietruszki, które nie zostały pokrojone

Moniki Smakołyki
Danie obiadowe z makaronu i pieczarek dla leniwych 176

sól pieprz pół kostki masła Wykonanie: Pieczarki opłukać w zimnej wodzie pokroić w plasterki dusić na maśle tak jak na sos najlepiej na dużej patelni z solą pieprzem oraz innymi przyprawami. W międzyczasie ugotować paczkę makaronu. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na małej ilości tłuszczu. Gdy makaron będzie miękki a grzyby gotowe, dodać

Pychotkaaa
Spaghetti z cukiniowym pesto 162

czosnku pęczek bazylii 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki oliwy z oliwek 50 g parmezanu 2 łyżki tymianku sól pieprz   PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  Cukinię myjemy, kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię wraz z 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Przesmażamy na 2 łyżkach oliwy przez około 10 minut na średnim ogniu. Doprawiamy solą(...)pieprzem. Na drugiej, suchej patelni prażymy orzechy. Cukinię miksujemy z orzechami, pozostałą oliwą, parmezanem , bazylią i tymiankiem. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Odcedzony makaron mieszamy z pesto i od razu podajemy. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
SPAGHETTI ala CARBONARA – kuchnia włoska / najlepsze! 164

żółtko – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * cebula – 1 szt * parmezan – 4 łyżki * sól , pieprz * oliwa   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Makaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w kosteczkę , podsmażamy na odrobienie oliwy, ściągamy z patelni. Na pozostałym tam tłuszczu podsmażamy drobniutko posiekaną cebulę oraz zmiażdżony czosnek. W osobnym naczyniu roztrzepujemy żółtko , dodajemy do niego połowę śmietany oraz(...)łyżki parmezanu. Resztę śmietany wlewamy na patelnię , dodajemy podsmażony boczek i na bardzo wolny ogniu podgrzewając dodajemy masę śmietanową. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Podajemy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
Makaron bavette z tuńczykiem, oliwkami i pomidorkami cherry 164

pestek i pokrojonych na mniejsze części 4 łyżki oliwy extra virgin 2 ząbki czosnku garść posiekanej natki pietruszki 1/2 papryczki chili 250 g makaronu bavette Barilla  - takie spłaszczone spaghetti:) sól, pieprz   Przygotowanie: Na patelnię wlać oliwę, dodać posiekany czosnek i podgrzewać, aż zacznie pachnieć. Dodać pokrojone oliwki i porwane na kawałki anchois. Podsmażyć chwilę. Dodać pomidorki, posiekaną papryczkę

Kulinarne Inspiracje
Mini ośmiorniczki na czarnym tagliatelle i musie z bakłażana 175

kupiłam świeże młodziutkie mątwy na potrawę w greckim pomidorowym sosie malutkie macki były tak urocze i delikatne,że postanowiłam odłożyć je i zrobić je oddzielnie.Tak malutkie są gotowe z patelni w kilkanaście sekund.Można je dodać do sałatki,nadziać na szpadki i położyć na krótko na grillu,dodać do zupy czy cokolwiek innego przyjdzie do głowy. Raczej nie da się(...)bobu (może być oczywiście mrożony) na mus z bakłażana: składniki i przygotowanie tutaj Przygotowanie: Przygotować mus z bakłażana według wskazanego przepisu Makaron ugotować al dente w dużej ilości wody z dodatkiem soli Bób obrać ze skórek Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek ze zmiażdżonym czosnkiem i wrzucić na nią mini "ośmiorniczki".Obracając patelnią pozwolić zapalić się tłuszczowi na patelni

Sztuka gotowania w/g Samiry
Spaghetti bolognese 112

angielskie 3 ziarna, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, natka pietruszki posiekana lub inne ulubione zioła 2-3 łyżki, dodatkowo: parmezan do posypania, makaron spaghetti 400 g, Sposób przygotowania: Cebule siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy cebulkę i podsmażamy. Następnie dodajemy mięso, chwilkę podsmażamy, podlewamy odrobiną wody, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości.  Pomidory zalewamy wrzątkiem, moczymy(...)się rozpadać. Dodajemy koncentrat pomidorowy, wyciśnięty czosnek i przyprawiamy do smaku. Sos dodajemy  do mięsa. Dodajemy sos sojowy, posiekaną natkę pietruszki oraz pozostały czosnek. Przyprawiamy do smaku.  Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu, następnie odcedzamy i podajemy z sosem. Makaron i sos posypujemy startym parmezanem.  Smacznego

kulinarne odsłony pati
Makaron z karmelizowaną śliwką i nutą mięty 159

osobę ) śliwki ok 1 garść na porcję  2 łyżki masła  2 łyżki miodu  garść liści mięty    SPOSÓB WYKONANIA : Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu. Śliwki myjemy, osuszamy, wyciągamy pestki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy śliwki, chwilę podsmażamy do miękkości. Na tak przygotowane śliwki polewamy miód (możemy również posypać brązowym cukrem) i je chwilę karmelizujemy. Ugotowany

Basia w kuchni
CARBONARA Z KURKAMI 148

dodajemy na patelnię tuż przed wyłożenie dania na talerze. Uważajmy, aby nie podgrzewać ich zbyt mocno, ani tez nie trzymajmy na patelni zbyt długo. Ma powstać z nich  kremowy sos, a nie jajecznica. SKŁADNIKI / 2PORCJE 160 g makaronu spaghetti 25 g masła 1 cebula 3 ząbki czosnku 100 g boczku (wędzonego lub parzonego) 250 g kurek 2 jajka(...)opłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowymi ręcznikami. Większe kroimy na mniejsze kawałki. Na szerokiej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy boczek, cebulę i czosnek. Smażymy 3 minuty, na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodajemy kurki, chwilę smażymy i dolewamy 200 ml wody z gotowania makaronu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, zagotowujemy i przykrywamy pokrywką. Zmniejszamy płomień do małego

cool and minty
Wtorek: Wegetariańska lasagna w słoiku 183

Szczypta gałki muszkatołowej Sól, pieprz Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj pół litra wody, posól i wrzuć makaron. Gotuj 2 minuty krócej niż sugeruje instrukcją na opakowaniu. Makaron powinien być mocno al dente. Krok 2 Rozgrzej patelnię lub rondel, wsyp na nią szklankę groszku i 2 duże garści szpinaku. Podlej odrobiną wody gotuj mieszając aż szpinak zmięknie. Dodaj 2 duże łyżki pesto(...)Nastaw piekarnik na 180 stopni. Przygotuj 2 słoiki. Do każdego wlej odrobinę oliwy i wysmaruj wewnętrzne ścianki naczynia. Włóż na dno łyżkę pesto, a na niej pierwszą warstwę makaronu. Następnie wyłóż dużą łyżkę nadzienia, na wierzch łyżeczkę porwanej na kawałki mozzarelli i kolejną warstwę makaronu. Przekładaj na przemian makaron, nadzienie i mozzarellę. Ostatnia warstwa składać się powinna z makaronu

Niedzielny kucharz
DIETETYCZNY MAKARON Z ŁOSOSIEM I JARMUŻEM 184

łyżka pestek dyni 1 łyżka suszonej żurawiny 3 łyżki oliwy z oliwek  sól, pieprz do smaku orzechy nerkowca  pestki dyni  Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przekładamy do miski.  Na patelni na oleju podpiekamy pokrojonego w kostkę łososia. Dodajemy jarmuż i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dolewamy odrobinę wody i dusimy aż łosoś będzie miękki

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron z łososiem i szpinakiem 123

serka (może być Almette lub inny) sól świeżo zmielony pieprz parmezan Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy zostawiając kila łyżek wody. Do makaronu dodajemy serek i mieszamy. Powstanie coś na zasadzie sosu. Na patelni rozpuszczamy masło. Dusimy opłukany i posiekany grubo szpinak ( od liści szpinaku odrywam łodyżki, by zostały same listki). Gdy szpinak zmięknie dodaję pokrojonego w grubą

MojaQchnia.pl
Lasagne z boczkiem, szpinakiem i cukinią - przepis 155

domem, dostaje na wynos taki pojemniczek wyciągnięty dzień wcześniej z zamrażarki. Obiad jak znalazł. Lasagne z boczkiem, szpinakiem i cukinią Składniki: (blaszka o wymiarach 29x36 cm) ok. pół opakowania makaronu lasagne 300 gram boczku wędzonego puszka kukurydzy (opcjonalnie puszka fasoli czerwonej) 3 cukinie Masa szpinakowa: 2 opakowania szpinaku liściastego mrożonego pół kostki sera białego 3 ząbki czosnku (wyciśnięte) 2 łyżki(...)zależnie od upodobań). Lasagne z boczkiem, szpinakiem i cukinią Wykładamy kolejną warstwę makaronu i cukinię na sam wierzch również do przykrycia całości makaronu.   Lasagne z boczkiem, szpinakiem i cukinią Zalewamy beszamelem, który zdążył nam zgęstnieć na patelni. Możemy posypać tartym serem żółtym, ale nie jest to konieczne.    Lasagne z boczkiem, szpinakiem i cukinią Pieczemy 45 - 50 minut

Pyza i Surówka
"Flaczki" z kurczaka 151

pora 1/4 selera 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 2 łyżki przyprawy do flaczków majeranek sól, pieprz 1 łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej makaron wstążka ząbkowana Makarony Babuni Udka zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, ściągamy szumy.  Do gorącej wody z udkami wkładamy w całości marchewki, pietruszkę, opalona cebulkę, rozgniecione ząbki czosnku, kawałek selera, por w całości, liście laurowe(...)włókien. Wrzucamy z powrotem do zupy. Doprawiamy przyprawą do flaczków, majerankiem, solą i pieprzem. Na patelnie z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę. Mieszamy ją na patelni z odrobiną zupy i przelewamy do garnka. Zagotowujemy. Makaron gotujemy wg wskazówek producenta. Podajemy z gorącą zupą. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Spaghetti z krewetkami i groszkiem 216

ząbki czosnku  3 łyżki oliwy 200 g mrożonego groszku 1 pęczek bazylii otarta skórka z cytryny sok z połowy cytryny sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Makaron ugotuj al dente wg. przepisu  na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i dodaj posiekaną papryczkę i czosnek. Smaż do zarumienienia, dodaj krewetki. Podsmażaj 3-4 minuty intensywnie mieszając. Dodaj pomidorki przekrojone na połówki

Moje Kuchenne Rewelacje
Zapiekanka z tortellini i kurczakiem gyros 175

ząbek czosnku Sól, pieprz Przyprawa gyros Oliwa Wykonanie: Pierś pokroić w paski, posypać przyprawą gyros, dodać 2 łyżki oliwy lub oleju i wymieszać. Podsmażyć na patelni. W między czasie ugotować al-dente tortellini i makaron. Warzywa mrożone (np. mieszanka brokuł, marchewka, kukurydza, fasolka itp.) rozmrozić i lekko podsmażyć na oleju z dodatkiem soli. Sos śmietanowo- serowy: Do śmietany wbić jajko

Tradycyjna Kuchnia