makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:137/561)

Zapiekanka świderkowa z pieczarkami, oliwkami,  papryką i ... serem 166

połówki. Makaron ugotowałam we wrzącej, osolonej wodzie. Czas gotowania wg zaleceń producenta. Odcedziłam i przełożyłam do miski. 2 łyżki masła rozgrzałam na patelni. Wrzuciłam pieczarki i smażyłam chwilę na średnim ogniu. Oprószyłam pieprzem i dodałam do makaronu razem z dwiema łyżkami masła. Do makaronu wsypałam również starty ser i wszystko razem wymieszałam. Pod wpływem ciepła ser zaczął się topić

Kuchnia u Krysi
Cannelloni z kurczakiem barbecue 424

emmentaler 120 ml creme fraiche lub gęstej kwaśnej śmietany 120 ml słodkiej śmietany 120 ml mleka  garść natki pietruszki około 10 rurek makaronu cannelloni (nieugotowanego) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka drobno kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy sos barbecue i podsmażamy około 5 minut tak aby włókna mięsa się oddzieliły. Następnie dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i całość dokładnie mieszamy

Delusional Trine
Makaron z pesto i łososiem 217

Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy wg instrukcji na opakowaniu. Łososia kroimy na małe kawałki. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki na pesto wkładamy do jednej miski i miksujemy na gładką masę. Makaron i łososia przekładamy do jednego naczynia, dodajemy pesto i przekrojone na pół pomidory. Mieszamy, aż pesto rozprowadzi się równomiernie na makaronie

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z wędzonym łososiem i kremowym serkiem 290

odlejemy makaron – zachowujemy ok. 8 łyżek gorącej wody z gotowania (to ważne) – dodajemy wodę do serka i mieszamy do połączenia. Sam makaron można przelać bardzo krótko zimną wodą, aby się nie rozgotował. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku i rozdrobnionego w palcach wędzonego łososia. Podsmażamy 1-2 minuty (nie dłużej). Dodajemy serek rozcieńczony

Poezja smaku
Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem 182

być mrożony) 20 dag sera żółtego 1/2 pojemnika śmietany 18% 2 jajka 2-3 ząbki czosnku sól pieprz kilka łyżek oleju Wykonanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Świeży szpinak myję, osuszam i podsmażam na patelni na oleju dodając do niego roztarty czosnek oraz sól do smaku. Formę do zapiekania smaruję masłem i układam na przemian makaron ze szpinakiem

Bea(u)ty kitchen
Noodle curry z kurczakiem i warzywami 398

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 3 porcje: 250 – 300g makaronu chińskiego typu noodle 40-45 dag piersi z kurczaka Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną Hortex (saszetki z ziołami nie używamy) + kilka różyczek mrożonego kalafiora i brokuła Ok. 1,5-2 łyżki curry   (u mnie(...)Brokuły i kalafior podzielić na mniejsze części, gdy różyczki są dość duże. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pierś z kurczaka, podsmażyć chwilę. Następnie doprawić ok. ¾ łyżki curry i opcjonalnie pieprzem oraz dodać warzywa. Smażyć do miękkości kilka minut. W między czasie przygotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu – zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut pod przykryciem. Makaron dodać

Fabryka pomysłów
Makaron z cukinią 189

sera żółtego startego na tartce lub parmezanu (opcjonalnie)  sól i pieprz do smaku Do posypania: starty ser świeży pieprz posiekana mięta   Wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazówki na opakowaniu. Olej rozgrzewamy na dużej patelni i wrzucamy cebulę, czosnek i płatki chili. Smażymy ok 3 min. Dodajemy na patelnię plastry cukinii i posypujemy świeżo startym pieprzem i solą Smażymy

Apetyt na Zielone
Makaron z cukinią w sosie miętowo-cytrynowym. 238

sera żółtego startego na tartce lub parmezanu (opcjonalnie)  sól i pieprz do smaku Do posypania: starty ser świeży pieprz posiekana mięta   Wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazówki na opakowaniu. Olej rozgrzewamy na dużej patelni i wrzucamy cebulę, czosnek i płatki chili. Smażymy ok 3 min. Dodajemy na patelnię plastry cukinii i posypujemy świeżo startym pieprzem i solą Smażymy

Apetyt na Zielone
Penne z łososiem 183

boski tak dobrego włoskiego dania w polsce jeszcze nigdy i nigdzie nie jadłam. Zakupy:  opakowanie makaronu penne koszt ok. 2,50 zł, opakowanie mrożonego szpinaku koszt ok. 3 zł, łosoś za 250 gram koszt ok. 7 zł. Przygotowanie:  Szpinak daję na patelnię i na bardzo małym ogniu go podgrzewam aby się rozmroził dodaję troszkę oliwy z oliwek. Żeby(...)trzeba jednak troszkę uważać gdyż jest on bardzo delikatny i jeśli go przegotujemy to poprosty nam się rozwali. W garnku gotuję makaron tak, żeby był al dente. Gdy szpinak już się rozmrozi i będzie doprawiony dodaję na patelnię 1- 2 łyżki śmietany. Mieszam wszystko razem i gotowe. Podsumowanie: Więc podsumowując drugie danie koszt całej  potrawy z przyprawami wynosi

Tanio smacznie i prosto
Muffinki makaronowe 184

garnka wlać wodę, dodać do niej łyżkę soli. Gdy woda zaczyna się gotować wsypać makaron. Gotować przez trzy do czterech minut na małym ogniu. Makaron wyłożyć na durszlak, przelać zimną wodą. Przełożyć do miski. Na patelnię wylać oliwę. Dodać do niej przeciśnięty ząbek czosnku, kapary oraz odsączonego tuńczyka. Przesmażyć na małym ogniu przez dwie minuty. Po dwóch minutach dodać śmietanę

mecooks
Bezglutenowe muffinki makaronowe 172

garnka wlać wodę, dodać do niej łyżkę soli. Gdy woda zaczyna się gotować wsypać makaron. Gotować przez trzy do czterech minut na małym ogniu. Makaron wyłożyć na durszlak, przelać zimną wodą. Przełożyć do miski. Na patelnię wylać oliwę. Dodać do niej przeciśnięty ząbek czosnku, kapary oraz odsączonego tuńczyka. Przesmażyć na małym ogniu przez dwie minuty. Po dwóch minutach dodać śmietanę

mecooks
Bezglutenowy makaron z warzywami i jogurtem. Lżejszy obiad. 334

moich znajomych (będących na diecie bezglutenowej). Polecamy! Oferta Sotelli jest naprawdę ciekawa. Osobiście mam przyjemność przetestować kilka produktów. Składniki: 3 garście bezglutenowego makaronu penne Sotelli 1/2 czerwonej cebuli 3 garście dowolnych warzyw na patelnię (użyłam miksu różnych – zielona fasolka, brokuły, kukurydza, marchew) około 2 łyżki oleju kokosowego sól i pieprz do smaku posiekana natka pietruszki opcjonalnie ulubione przyprawy

Słodkie okruszki
Zielona sałatka 153

jogurtu greckiego sól, pieprz olej Brokuły gotuję aldente w osolone wodzie. Tak samo gotuję makaron.Cukinię kroję na plastry i przesmażam na oleju na patelni grillowej. Rukole myję i połowę większą układam na talerzu. Dodaję makaron, plastry cukinii, oliwki, kawałki łososia, połówki pomidorków. Resztę rukoli, i pokrojoną natkę pietruszki przekładam do pojemnika wysokiego i z jedną łyżką jogurtu miksuję blenderem

wesoła kuchnia
Makaron ze szpinakiem - bezglutenowy i wege :) 184

łyżeczka curry, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne, 1/3 łyżeczki pieprzu prawdziwego i ziołowego, 1 łyżka czosnku niedźwiedziego  Przygotowanie: Makaron ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu. Zalecam al dente.  Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Delikatnie podsmaż posiekaną cebulę, następnie dolej odrobinę wody, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem ok. 10 minut.  Kolejno dodaj świeży szpinak

Zdrowie na języku :P
Makaron z kurkami w sosie serowo-śmietanowym 169

często mieszając czekamy aż się rozpuści. Śmietanę lekko solimy, dodajemy łyżkę sosu serowego i mieszamy po czym mieszamy z kurkami i sosem na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem, cały czas mieszając jeszcze chwilę podgrzewamy. Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu - mieszamy. Przed podajemy posypujemy odrobiną płatków chilli. Makaron z kurkami w sosie serowo-śmietanowym  SMACZNEGO

peggiwkuchni
Pyszna zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 763

mgnieniu oka :) Jest to danie przygotowane warstwowo, na bazie makaronu z dodatkiem aromatycznych warzyw i uwieńczone pysznym sosem śmietanowo-majonezowym z dodatkiem czosnku. Makaron ugotować na półtwardo, odcedzić. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na patelni. Dodać mięso mielone, a na koniec dodać ketchup – całość przesmażyć i odstawić. Pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię, doprawić solą i pieprzem

Świat Domowej Kuchni
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 4180

ugotować według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w większe kawałki . Oprószyć mięso solą, pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzać masło i przyrumienić kurczaka. Do naczynia żaroodpornego na dno włożyć ugotowany makaron, papryki pokrojone w grubą kostkę, pieczarki pokrojone w plasterki, seler i kalarepę w kostkę oraz kurczaka. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i oregano, wymieszać

O kuchni z uczuciem
Cukina nadziewana kurczakiem tikka masala i makaronem 263

gotowy. Najadłam się po uszy, dostarczając każdego z makroskładników (w postaci tej "dobrej") bez zbędnych kalorii.  Składniki: 1 średnia cukinia 1 pierś z kurczaka 5 pieczarek 3 garście makaronu świderki Pełne ziarno z orkiszem Lubelli 4 łyżki ketchupu (bez cukru, soli, konserwantów) 1 łyżeczka przyprawy garam masala (kupiona lub z tego przepisu) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki czosnku(...)temu nie musimy używać dodatkowego tłuszczu). Dodajemy ketchup, paprykę słodką, sos piri piri lub paprykę ostrą, czosnek granulowany i przyprawę garam masala. Makaron gotujemy w niesolonej wodzie al dente. Ugotowany mieszamy z kurczakiem i warzywami na patelni. Przy pomocy łyżki nakładamy farsz do cukini. Posypujemy startym cheddarem. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez

Czarnawisienka
Makaron z masłem czosnkowym i podsmażoną marchewką 168

pieprz 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich 50 g masła 3 duże ząbki czosnku 160 g makaronu  spaghetti lub bavette  (na zdjęciu) Wykonanie: Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupki.  Na dużą patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy marchewkę, całość pieprzymy, dość mocno solimy, mieszamy i podsmażamy do miękkości. Podczas podsmażania, marchewkę trzeba próbować(...)najczęściej dosalać. Gdy marchewka zmięknie, dodajemy masło, oregano i zioła prowansalskie. Całość mieszamy. Marchewkę odgarniamy na bok i bezpośrednio na patelnię dodajemy, przeciśnięte przez praskę, ząbki czosnku. Czosnek podsmażamy około 3 minuty. W międzyczasie, w osolonej wodzie, gotujemy makaron. Do marchewki dodajemy odcedzony makaron i całość mieszamy, aby masło z czosnkiem dokładnie go otoczyło. Smacznego

Smak mojego domu
Makaron, piersi z kurczaka i szpinak. 163

czosnek Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy według własnego uznania. 2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kosteczkę, doprawiamy. 3. Szpinak podsmażamy na patelni, dodajemy śmietanę oraz doprawiamy do smaku. Na sam koniec dodajemy mozzarellę. Wykładamy na talerz najpierw makaron, następnie piersi z kurczaka a na sam koniec szpinak. Jeżeli korzystasz  z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć

My World by Dagmara Rek
Makaron z botwiną i serem feta 141

dobrze radzi sobie z głodem :-) SKŁADNIKI 1 pęczek botwiny 1 opakowanie sera feta 1 łyżka masła sól, pieprz, cukier makaron koperek Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i zabezpieczamy przed wystygnięciem. Botwinę myjemy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy botwinę, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, a następnie dusimy do miękkości. Botwinę wykładamy na makaron, na wierzchu układamy kawałki

Czary - gary w kuchni
Łazanki z czerwoną kapustą 151

Kapustę szatkujemy ,przekładamy do garnka ,dodajemy liść laurowy oraz 100 ml wody i dusimy do miękkości (w razie potrzeby uzupełniamy płyn). Makaron gotujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty (osączonej z płynu). Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na łyżce masła ,razem z makaronem dodajemy do kapusty. Całość

R'n'G Kitchen
Sałatka makaronowa z pesto i grillowanym kurczakiem 518

łyżek pomidorowego pesto (ja użyłam domowego - przepis TU ) 1 pierś z kurczaka garść listków bazylii zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Pierś z kurczaka podzielić na kawałki i lekko rozbić, oprószyć ziołami prowansalskimi. Usmażyć na patelni grillowej. Gdy mięso ostygnie pokroić w kostkę.  Pomidora pokroić w cząstki, a paprykę w kostkę.  Makaron wymieszać z pesto

Pasja Smaku