łyżki masła klarowanego 3 garście świeżego szpinaku 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 400 g śmietany (dałam 18%) sól pieprz szczypta płatków chilli Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić na sicie. Na patelni rozgrzać masło klarowane i zeszklić na niej cebulę pokrojoną w piórka. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek i smażyć około 1 minuty. Dodać liście szpinaku, chwilę
O kuchni z uczuciemprzecieru pomidorowego (Teraz nie wiadomo po co nazywany dumnie Passatą) Przygotowanie: 1/ Mięso przyprawiamy solą, pokruszonym liściem laurowym, zielem angielskim i na patelni przesmażamy na oleju. 2/ Gotujemy wd przepisu na opakowaniu makaron w osolonej wodzie z odrobiną oleju. 3/ Przesmażone mięso przyprawiamy lubczykiem i majerankiem i dodajemy przecier - mieszamy dokładnie i podgotowujemy chwilkę. 4/ Wykładamy makaron na talerz
Kuchnia PROzdrowotnażółtka po 1 łyżce posiekanego szczypiorku, koperku i natki pietruszki sól, pieprz ok. 200 g makaronu starty ser grana padano ewentualnie pomidor Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tuńczyka odsączamy i wkładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy posiekane zioła i chwilę podsmażamy. Śmietanę dokładnie roztrzepujemy z żółtkami, wlewamy na patelnię i podgrzewamy od czasu do czasu mieszając aż sos zacznie
Czary - gary w kuchnigotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. W tym samym czasie obieramy czosnek, większe ząbki przekrawamy na połowę. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim czosnek, dodajemy kapary i majeranek. Dodajemy gorący makaron, umyte i osuszone liście szpinaku, delikatnie mieszamy (najlepiej za pomocą widelca). Dodajemy serek Apetina i całość ponownie mieszamy, tak aby makaron obtoczony został
Moniki Smakołykiserka mascarpone, makaron rurki 250 g (taki jak do penne), masło oraz sól, pieprz i dużą, podwójną pierś z kurczaka. Od czego zacząć? Makaron należy ugotować al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na nieprzywierającej patelni na maśle zeszklić posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać pociętą w paski pierś z kurczaka. Gdy mięso nabierze białej barwy dorzucić(...)Ziemniaczana zapiekanka z kurkami Makaron to nie do końca Twoja bajka? Tradycyjną zapiekankę też można urozmaicić kurkami! 1 kg ziemniaków obierz, opłucz i pokrój w talarki. Następnie usmaż na maśle z odrobiną przypraw (koniecznie dodaj tymianek - fantastycznie podkreśla smak ziemniaków i kurek!). Gdy ziemniaki się zarumienią, przełóż je do formy, a na tej samej patelni podsmaż cebule pokrojoną w piórka
Kuchcik gotujeduża łyżka koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina łyżeczka suszonego oregano 5 łyżek mleka cukier, sól, pieprz olej roślinny do smażenia ugotowany makaron do podania starty ser do podania Przygotowanie: Rozgrzej dużą patelnię z kilkoma łyżkami oleju na dużym ogniu, dodaj cebulę i marchewkę, dopraw solą i pieprzem i smaż przez 2-3 minuty aż lekko zmiękną. Następnie dodaj(...)wymieszaj z zawartością reszty patelni. Po chwili dodaj wino, wymieszaj i gotuj aż większość odparuje, po czym dodaj pomidory z puszki i dokładnie wymieszaj z sosem. Zmniejsz ogień i gotuj aż sos zgęstnieje, przez około 15 minut. Pod koniec dodaj mleko, po czym dopraw cukrem, solą i pieprzem do smaku i podawaj z ulubionym makaronem posypane dużą ilością startego sera
karmelowycebula czosnkowa, 4 ząbki czosnku, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy grubo mielony do smaku, 10 g masła, świeży szczypiorek. Przygotowanie: Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka min. i odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim cebulę i czosnek pokrojony w drobna kostkę. Dodajemy umyte i osuszone kurki i smażymy często mieszając, aż wyparuje z nich woda. Dolewamy
Moniki Smakołykimała cukinia 2-3 ząbki czosnku imbir (około 3cm) 2 pomarańcze 400 ml przecieru pomidorowego 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki miodu kiełki na patelnie stir- fry 1 łyżka sezamu kilka listków kolendry makaron spaghetti Sposób przyrządzenia : mięso kroimy i marynujemy w 1 łyżce miodu i 2 łyżkach sosu sojowego resztę miodu mieszamy z sokiem z pomarańczy, resztą soku sojowego
zobacz ich smakwoda zacznie się gotować to włożyć makaron i gotować ok. 15 minut - sprawdzić czy jest gotowy po ok. 10-12 minutach. Lepiej, żeby makaron był bardziej twardy niż miękki. Rozgotowany będzie niesmaczny Podgrzać patelnię bez dodawania tłuszczu i przełożyć zmielone mięso. Tłuszcz sam zacznie się wytapiać z mięsa Smażyć dość długo często mieszając. Podsmażyć mocno, ale uwaga, żeby nie przypalić
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comBAKŁAŻANEM potrzebujemy : - makaron Omnomnom - fusilli - opakowanie truskawek (250g) - ząbek polskiego czosnku - 1/2 pęczka świeżej natki pietruszki - białego bakłażana - najwyższej jakości oliwę z oliwek Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu 11 minut. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek około 3 łyżki. Bakłażana kroimy na bardzo cienkie podłużne paski, układamy na talerzu solimy, po 5 minutach, smażymy na patelni
SMYKWKUCHNIMój ulubiony makaron , sos z kremówki i dużo parmezanu,pycha. 45 dag..makaronu pióra 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 150 g.kremówki 30% Sól pieprz *************************** Na patelni lub w rondelku rozpuszczamy masło.Dodajemy drobno posiekany czosnek,chwilę przesmażyć.Wlać śmietanę ,sól , pieprz oraz łyżkę parmezanu.Ugotowac makaron al'dente,odcedzić.Wymieszać makaron z sosem i posypać parmezanem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiutrzymać all dente. W miedzy czasie podsmażamy w Wok'u lub głębszej patelni na oleju kokosowym cebulkę (najlepiej w wieksze nieregularne kawałki), papryczkę chili, czosnek. Zarumieniamy. Kiedy makaron jest gotowy, dorzucamy pokrojoną w kostkę cukinie. Po minucie zalewamy mlekiem kokosowym oraz dodajemy liście
Lajtkraft food intoleranceśmietany 12% (mały kubeczek) 3 łyżeczki jogurtu naturalnego gęstego 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: Makaron ugotuj w osolonej wodzie wedle przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż na niej chwilę drobno posiekany czosnek, dodaj liście szpinaku; na początku jest ich bardzo dużo, lecz po kilku chwilach „usiądzie
Zasmakuj Kuchniśmietany 12% (mały kubeczek) 3 łyżeczki jogurtu naturalnego gęstego 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: Makaron ugotuj w osolonej wodzie wedle przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż na niej chwilę drobno posiekany czosnek, dodaj liście szpinaku; na początku jest ich bardzo dużo, lecz po kilku chwilach "usiądzie" i będzie
Zasmakuj Kuchniczosnku 100 g makaronu ryżowego 2 łyżki oleju dobrej jakości 1 łyżka posiekanego, świezego tymianku 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu naturalnego sól, pieprz, kurkuma opcjonalnie: świeża, drobno posiekana natka pietruszki, orzechy włoskie Wykonanie: Ząbki czosnku drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej. Podsmażyć ok. 30 sekund. Por pokroić w cienkie krążki. Dodać na patelnię. Podsmażać razem z czosnkiem(...)octu balsamicznego dodać miód i całość dokładnie wymieszać. Dodać do warzyw na patelni. Podkręcić gaz i zredukować ewentualny nadmiar sosu cały czas mieszając. Zdjąć patelnię z ognia, dodać drobniej pokrojony świeży tymianek. Całość wymieszać. Makaron ryżowy ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki kurkumy, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ułożyć na talerzu, na wierzch nałożyć fenkuł
gutfut