Farfalle z sosem a’la bolognese

Farfalle z sosem a’la bolognese

Farfalle z sosem a’la bolognese

Przepis na : obiad

Zwykłe spaghetti? Stanowczo nie! Farfalle z sosem a’la bolognese Na 4 porcje: 500 g mięsa mielonego, dowolnego, jednak wołowe lub wołowo-wieprzowe będzie najlepsze 700 g passaty, sosu pomidorowego 400 g fasoli czarnej (z puszki) 125 g miękkiej mozzarelli 400 g makaronu farfalle przyprawy: czosnek, zioła prowansalskie, oregano, sól Mięso podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu, zalewamy passatą, dodajemy fasolę. Doprawiamy do smaku ziołami i czosnkiem oraz solą. Pod koniec gotowania dodajemy podzieloną na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, makarony, makaron, fasola, mięso, mielone, sos do makaronu, mięso mielone, sos pomidorowy, spaghetti, zupa pomidorowa, dania z makaronem, makaron na obiad, obiad z makaronem, obiad, spaghetti bolognese, sos spaghetti, makaron z serem, sos mięsny, makaron z patelni, dania mięsne, dania bez mięsa

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.