Jeżeli czytaliście poprzedni post, wiecie, że jajek mi zabrakło, więc makaron gotowy będzie...a szkoda. Czego użyłem? -300 gram wołowiny na moich oczach u rzeźnika zmielonej -kilka dużych boczniaków -makaron -parmezan starty świeżo -karmelizowane, suszone pomidorki -wino białe półwytrawne -sól, pieprz -oregano, czosnek niedźwiedzi, cebula suszona -cebula -czosnek -oliwa -masło klarowane Oliwę rozgrzewamy, dorzucamy łyżkę masła. Wrzucamy posiekaną cebulę(...)osobnej patelni, po dwóch minutach solimy. Podsmażamy jeszcze minutkę. Uważam, że im mniej doprawione boczniaki, tym lepsze, dlatego tylko używam soli. Makaron gotujemy na ząb. Po odcedzeniu NIE zalewamy go zimną wodą, skrapiamy tylko oliwą, następnie przekładamy na patelnię z mięsem, dodajemy boczniaki i mieszamy podrzucając patelnią. Wykładamy na talerz, posypujemy parmezanem. Smacznego
BaRepaspatelnię pokrojoną w plastry paprykę i pomidory suszone. Do całości dodajemy również pomidory krojone i przyprawy. Po ok. 2 minutach na patelnię dodajemy również serek i szpinak. Całość gotujemy jeszcze ok. 5-6 minut. Następnie dorzucamy makaron i podajemy z pomidorkami koktajlowymi i bazylią
rabarbarowoboczku 1/2 szklanki śmietany 30% 2 jajka 30g parmezanu oliwa z oliwek makaron do spaghetti sól pieprz Domowe spaghetti carbonara – przepis Makaron do spaghetti gotujemy al dente. Boczek kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. W misce mieszamy jajka, śmietanę, starty parmezan wraz ze szczyptą soli oraz pieprzu. Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!botwiny 400 ml śmietany (dałam 18 %) 3 jajka 4 łyżki startego sera grana padano 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz papryka ostra Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić na sicie i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną botwinę bez buraków. Smażyć mieszając, lekko posolić i popieprzyć. Całość wyłożyć na makaron. Szparagi pokroić na mniejsze
O kuchni z uczuciemsól pieprz 10 czarnych oliwek 6 suszonych pomidorów dwie łyżki startego żółtego sera kilka listków bazylii kilka pestek słonecznika W osolonej wodzie gotujemy makaron al dente. Cukinię kroimy w plastry i grillujemy na patelni grillowej z łyżką oliwy z oliwek, doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. W kielichu blendera umieszczamy grillowaną
Mango Papajafilet z kurczaka z zielonym pesto i jogurtem greckim. A do tego pełnoziarnisty makaron penne. Składniki: filet z kurczaka olej do smażenia duża łyżka jogurtu typu greckiego duża łyżka zielonego pesto pół szklanki wody sól, pieprz Przygotowanie: mięso umyj i pokrój z małe kawałki na patelni rozgrzej olej i wrzuć(...)nią pokrojone mięso, posól, popieprz i smaż do zarumienienia się mięsa w misce wymieszaj jogurt, pesto i wodę, a następnie dodaj do mięsa na patelnię, duś razem pod przykryciem ok 5 minut najlepiej smakuje z makaronem pełnoziarnistym ugotowanym al dente Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujekurczaka myjemy, kroimy w kosteczkę, podlewamy odrobiną oliwy i przyprawiamy przyprawą gyros. Dla takiej ilości spokojnie możecie wykorzystać całą torebkę. Kurczaka podsmażamy na patelni. Nie musicie już używać oleju, bo dodaliśmy go do marynaty. Makaron gotujemy al' dente. W miseczce przygotowujemy sos z czosnku, ketchupu, majonezu i śmietany. Ser żółty ścieramy na tarce (na dużych oczkach). Ogórka i paprykę konserwową
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szklanki śmietanki 30-36% 1 łyżka soku z cytryny 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól i pieprz Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedź i odstaw. Na dużej patelni rozgrzej olej, włóż mięso, podsmaż do ładnego zarumienienia, dopraw solą i pieprzem po czym przełóż na talerz. Dodaj do patelni masło, włóż cebulę wraz(...)kurkami i podsmaż do zeszklenia cebuli. Wlej do patelni wino i gotuj aż jego połowa odparuje, po czym wlej śmietankę i dodaj mięso. Doprowadź do wrzenia i dopraw sokiem z cytryny i solą i pieprzem do smaku. Wmieszaj do sosu makaron i podawaj danie posypane szczypiorkiem. Smacznego! English version Pork and chanterelle pasta (4 servigs) Ingredients: 250 g favorite pasta
karmelowymakaronu spaghetti 1 mały słoiczek czarnych oliwek 1 mała papryczka chili pół pęczka świeżej bazylii stary Parmezan lub Grana Padano sól pieprz Przygotowanie: Makaron spaghetti gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i szklimy pokrojoną w kosteczkę cebulę, czosnek, papryczkę. Dodajemy pokrojone pomidory, sól, pieprz i dusimy aż sos zgęstnieje. Następnie dodajemy przekrojone
Oryginalny smakchrupiącej cukinii nadał bardzo oryginalnego i aromatycznego smaku. Było pysznie. Składniki: 50 g makaronu spaghetti 100 ml kremówki 30% 1 żółtko 80 g cukinii pokrojonej w spaghetti 50 g boczku wędzonego 1 mała cebula 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka oleju sól pieprz Przygotowanie: Na patelnię wlać olej i podgrzać. Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i podsmażyć około(...)długo, żeby cukinia się nie rozgotowała a była lekko chrupiąca. Do śmietany dodać żółtko doprawić solą, pieprzem i dokładnie rozmieszać, wlać na patelnię i mieszając doprowadzić do wrzenia. Dodać ugotowany w osolonej wodzie makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, wymieszać i podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Ala piecze i gotujecebuli 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 1 mała cukinia kilka listków bazylii 2 łyżki startego żółtego sera sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić w durszlaku. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę i rozgniecione ząbki czosnku. Dodać pokrojoną w półplasterki cukinię. Smażyć przez chwilę, następnie dodać pokrojone w paski
Pasja Smakuduża cebula; 125 g surowego, wędzonego boczku; 250 g kiełbasy śląskiej (u mnie drobiowa); 1 łyżka vegety; Olej do smażenia; Szczypta ostrej papryki w proszku; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron łazanki ugotować w lekko osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Przelać zimną wodą, aby się nie posklejał. Kapustę umyć, osuszyć, wyciąć głąb i drobno poszatkować. Przełożyć do garnka(...)wrzucić cebulę i krótką chwilę podsmażać. Do lekko podsmażonej cebuli dodać pokrojone pieczarki i razem podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na patelnię z cebulą i pieczarkami dodać podsmażony boczek, kiełbasę, ugotowaną kapustę i makaron. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką do smaku. Zdjąć z ognia. Podawać na ciepło. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi
Gospodyni Miejskazielonego się mieni. To ja też na zielono danie przygotowałam, zielną bazylię na pesto zmiksowałam, z makaronem zmieszałam i tylko chipsy z salami dla kontrastu dodałam. Składniki: 200 g makaronu spaghetti, 100 g salami w plasterkach, pesto z bazyli: 2 garście świeżej bazylii, 2 łyżki orzeszków piniowych, 1 mały ząbek czosnku, 50 g startego parmezanu sok z cytryny do smaku(...)konsystencji. Dolewamy olej, dodajemy ser i ponownie miksujemy. Na sam koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i mieszamy. Salami podgrzewamy na suchej patelni, tak długo, żeby były chrupiące (ale nie suche). Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. Makaron mieszamy z pesto, dodajemy salami, posypujemy igiełkami tymianku i dokładamy majeranek. Smacznego :) PS. Zapraszam
Moniki Smakołykipieprz, sucha natka pietruszki oliwa świeży parmesan Wykonanie: Myjemy piersi z kurczaka , osuszamy ręcznikami papierowymi, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i pietruszką, smażymy na patelni na oliwie z dwóch stron. Możemy też zgrillować. W międzyczasie gotujemy makaron, zgodnie z instrukcją na opakowaniu oraz brokuły- od zagotowania 2-3 min. Kroimy paprykę w większą kostkę, a pomidorki na pół. Do odcedzonego makaronu
Smaki Edytykilka łyżek oliwy z oliwek do smażenia pieprz sól Wykonanie: Makaron gotujemy al dente, w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Makaron przekładamy do miski, polewamy oliwą extra vergine i mieszamy. Sezam wrzucamy na suchą patelnię i chwilę prażymy. Od szparagów odłamujemy końcówki, które wyrzucamy. Tak przygotowane szparagi myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy na kawałki o długości około(...)szparagi pieprzymy i solimy do smaku. Zdejmujemy je z patelni, gdy są miękkie, ale jeszcze chrupkie. Na tą samą patelnię dolewamy trochę oliwy i podsmażamy cukinię. Cukinię podczas podsmażania również solimy do smaku. Wszystkie składniki sałatki łączymy i mieszamy: makaron, szparagi, cukinię, sezam. Smacznego
Smak mojego domumąki 100ml bulionu 100ml białego wina 150g boczku 3 cebule, pokrojone w krążki sól, pieprz biały Przygotowanie: W osolonej wodzie gotujemy makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni aż wytopi się tłuszcz. Następnie dodajemy do niego cebulę i smażymy na złoty kolor. Na drugiej patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy
Smakowity Blog Kulinarny