mnie owsiane) 2 łyżki mąki ziemniaczanej sok z cytryny zioła i przyprawy (sól, pieprz, majeranek, bazylia, curry) Sposób przygotowania: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Brokuła pokrój na małe różyczki i ugotuj go w osolonej wodzie. Na patelni podsmaż pokrojoną cebulę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki. Z selera naciowego usuń włókna. Pokrój go na krążki i dodaj na patelnię. Całość podlej(...)około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Dolej trochę wody, jeśli wyparuje. Po tym czasie dodaj brokuła oraz makaron. Całość wymieszaj i dopraw ulubionymi przyprawami. Na koniec mleko owsiane (możesz użyć innego) rozmieszaj z mąką ziemniaczaną i wlej je na patelnię. Wymieszaj wszystkie składniki i duś jeszcze przez kilka minut. Gotowe Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę
Via Gustopęczek natki pietruszki - łyżka masła - łyżka oliwy - sól i pieprz do smaku - łyżka soku z cytryny - 8-10 gniazd makaronu tagliatelle Makaron gotuję al'dente w dużej ilości osolonej wody z odrobiną oliwy. Cebulę i czosnek siekam. Na patelni rozgrzewam łyżkę masła i oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzucam cebulę i czosnek. Smażę chwilę często mieszając. W tym czasie kroję grzyby(...)zgęstnieje. Dodaję natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Uważamy z solą, ponieważ ser też jest słony. Do sosu dodaję makaron dokładnie mieszam. Jeżeli po ugotowaniu zdążył już ostygnąć, podgrzewamy aż stanie się gorący. Zestawiamy patelnie z ognia, dodajemy żółtka i ser. Dokładnie mieszamy i wykładamy na talerze. Posypujemy natką pietruszki i serem. Smacznego
Cook&Lovepaski 1 łyżka oleju roślinnego 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 350 g makaronu typu spaghetti 1 czerwona papryka, pokrojona w cienkie paski 1 marchewka, starta na tarce 2 dymki, posiekane 3 łyżki posiekanych liści kolendry (plus ekstra do podania) 1/4 szklanki uprażonych na suchej patelni orzeszków ziemnych, posiekanych Składniki na sos: 1/4 szklanki masła orzechowego 1/4 szklanki gorącej wody(...)srirarcha, tabasco …) sok z 1/2 limonki lub cytryny Przygotowanie: Umieść wszystkie składniki sosu w miseczce i dokładnie wymieszaj. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedź (zachowaj 1 szklankę wody z gotowania). W międzyczasie rozgrzej na dużej patelni na średnim ogniu olej, włóż kurczaka i podsmaż do zarumienienia. Dodaj paprykę, marchewkę, kolendrę i czosnek i podsmaż, mieszając, przez
karmelowycytrynowej to świetna propozycja dla fanów azjatyckiej kuchni. Składniki: 300g fileta z łososia 1 ogórek 10 rzodkiewek 2 marchewki 75g mieszanych kiełków 15g prażonej cebulki 80g orzeszków ziemnych 80g makaronu chińskiego 5 łyżek posiekanej świeżej kolendry oliwa z oliwek sól pieprz Cytrusowy winegret: sok z połowy limonki 4 łyżki soku z cytryny 8 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli(...)paseczki (julienne), ogórka umyć, przekroić wzdłuż na połowę, a następnie pod kątem na paseczki. Rzodkiewki pokroić w półplasterki. 3. Orzeszki uprażyć na rozgrzanej suchej patelni, a następnie posiekać na grubsze kawałki. 4. Makaron chiński ugotować według przepisu na opakowaniu. 5. Cytrusowy winegret: Do słoika przełożyć wszystkie składniki winegretu, słoik zakręcić, a następnie potrząsając słoikiem energicznie wymieszać
Szalona Kuchnia EwelinyObiad w 15 minut ? To możliwe. Niezwykle szybki makaron, to danie, którym zaskoczycie rodzinę lub niespodziewanych znajomych. Robi się migiem, a smakuje niczym wytworne danie. I wcale nie trzeba być mistrzem patelni, żeby je przygotować. Myślę, że laik z dwiema lewymi rękami, tez da sobie radę ;) Do mojego dania podałam wodę Sanpellegrino z limitowanej edycji z etykietą Real Foodie(...)oliwek 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 50 ml śmietanki 30% oliwa z oliwek sól, pieprz natka pietruszki ser dojrzewający Wykonanie: Makaron ugotować al dente, wg wskazówek na opakowaniu. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Na patelni na 2 łyżkach oliwy, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać rozgniecione ząbki czosnku. Po chwili dodać mięso z indyka, usmażyć. Szynkę
kolorowotorcikowogotujemy na al dente w osolonej i lekko osłodzonej wodzie. Odcedzamy. Studzimy. Połowę wrzucamy partiami do rozdrabniacza do warzyw lub rozgniatamy widelcem, resztę odkładamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy posiekany na plasterki czosnek. Po chwili dodajemy śmietanę, a gdy się zagotuje, dodajemy ser żółty i mozzarellę. Podgrzewamy całość aż do rozpuszczenia się
Smaki Na Talerzuząbki czosnku sól pieprz oregano bazylia oliwa z oliwek Makaron z sosem pomidorowym i pesto – przepis W międzyczasie kiedy będzie się nam gotował makaron (powinien być al dente), przygotujemy sos pomidorowy. Na patelni, na odrobinie oliwy szklimy posiekany czosnek. UWAGA: wrzucajcie czosnek na zimną oliwę, inaczej bardzo szybko się Wam przypadli i oliwa stanie się gorzka. Do zeszklonego czosnku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ząbki czosnku sól pieprz oregano bazylia oliwa z oliwek Makaron z sosem pomidorowym i pesto – przepis W międzyczasie kiedy będzie się nam gotował makaron (powinien być al dente), przygotujemy sos pomidorowy. Na patelni, na odrobinie oliwy szklimy posiekany czosnek. UWAGA: wrzucajcie czosnek na zimną oliwę, inaczej bardzo szybko się Wam przypadli i oliwa stanie się gorzka. Do zeszklonego czosnku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!drobno w kosteczkę. Cały boczku kroimy w cienkie paski. 300 g makaronu gotujemy w osolonej wodzie. Małym nożem wycinamy różyczki brokułu , następnie kroimy je na mniejsze kawałki (można użyć również mrożone brokuły :)). Do garnka z wrzącą, osoloną wodą wrzucamy różyczki brokułu i gotujemy bez przykrycia. Na patelnię (bez tłuszczu) dodajemy boczek, smażymy, mieszamy. Do boczku na patelni dodajemy cebulę(...)całe jajka, mieszamy widelce, następnie dodajemy sól i pieprz. Małe pomidorki kroimy w ćwiartki. Wyciągamy z wody ugotowane brokuły. Ugotowany i odcedzony makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy śmietaną, dodajemy pomidorki, boczek i cebulę z patelni i odcedzone brokuły. Mozzarellę kroimy na kosteczkę, dodajemy do zapiekanki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na sam wierzch ścieramy
Kredowe MenuDawno już nie jadłam ziemniaków. Jakoś tak, nie są mi po drodze. Na obiad wolę przygotować ryż lub makaron. Kiedy jeszcze mieszkałam z rodzicami, ziemniaki były praktycznie codziennie na obiad, do schabowego, mielonego czy kurczaka. Ja postanowiłam przygotować je inaczej. Przygotowałam ziemniaczane ravioli. Oto przepis... Dla 2 bardzo głodnych osób Potrzebujemy: Na farsz 150g mielonej wołowiny 1 cebula(...)uwaga, ziemniaki należy utłuc zaraz po ugotowaniu, nie na drugi dzień bo będą grudki. Danie jest również bardzo dobre na drugi dzień, można odgrzać na patelni lub w mikrofali. Przepis pochodzi z książki "Makaron" Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/szparagów 1 szklanka zielonego groszku (świeżego lub mrożonego) 1 łyżka masła sól pieprz skórka otarta z cytryny parmezan lub grana padano natka pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, około 5 minut. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy łodygi szparagów, pokrojone w 1 cm kawałki. Po około 5 minutach dodajemy główki szparagów, groszek i podlewamy 100 ml wody
Smakowity Blog Kulinarnymłodszy bób, tym mniej czasu potrzebuje na ugotowanie). Następnie obieramy go ze skórek. W drugim garnku gotujemy wodę, po zagotowaniu której dodajemy makaron i gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Potem dodajemy obrany bób i chwilę podsmażamy, po czym dodajemy śmietanę i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
psgotujemymięso mielone z udźca indyka 60 dkg. - pomidory krojone bez skórki puszka - czosnek 3 ząbki - makaron świderki 40 dkg. ( ale możę być każdy inny jaki nam smakuje ) - domowa wegeta - kminek mielony - bazylia suszona lub świeża - śmietana 12% - mąka Wykonanie Mięso mielone podsmażam na rozgrzanej patelni teflonowej, mieszam, dodaję przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiam wegetą. Kiedy mięso jest lekko(...)pomidory z puszki wraz z sosem, mieszam, doprawiam kminkiem mielonym i bazylią. W garnuszku rozrabiam śmietanę z łyżką mąki i wodą. Mieszaninę wlawam na patelnię z sosem mięsnym i gotuję jeszcze jakieś trzy minuty. Makaron gotuję w/g przepisu na opakowaniu, odcedzam wykładam na talerze i polewam obficie sosem mięsnym. Gotowe, smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródpiri piri sól olej 60g zimnego masła No dobrze w pierwszej kolejności wstawiam wodę na makaron. Gdy zacznie się gotować solę i wrzucam makaron. Makaron gotujemy baaardzo al dente (dojdzie on jeszcze trochę na patelni). W międzyczasie obieram krewetki. Odrywam łeb, zdejmuję skorupę, wyciskam z ogona (nie wyrzucam obierek!!!). Następnie nakrawam krewetki wzdłuż "kręgosłupa" od zewnętrznej strony i usuwam czarny(...)pichcę na małym ogniu aż wszystko przejdzie swoim smakiem (ok. 10-15min). Biorę drugą patelnię i króciutko podsmażam krewetki na oleju z rozgniecionymi ząbkami czosnku (dosłownie 1-2min). Następnie zalewam winem i odparowuję. Wyjmuję czosnek. Wcześniej przygotowany sos wlewam przez sitko. Dorzucam makaron (można również wlać trochę wody z gotowania makaronu). Dodaje drobniutko posiekaną papryczkę, solę i pieprzę
Brzuszki Łakomczuszkipieprz 200 g pomidorków koktajlowych kilka listków świeżej bazylii Pomidorki przekroić na pół. Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać dużą patelnię z olejem i usmażyć kurczaka. W międzyczasie ugotować makaron, dobrze osączyć. Do usmażonego kurczaka dodać makaron oraz pesto i dokładnie wymieszać. Nastepnie dodać pokrojone pomidorki i jeszcze raz wymieszać. Nałożyć na talerze, posypać posiekaną
Monia miesza i gotuje