makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:118/561)

MAKARON RAZOWY Z MIĘSEM WOŁOWYM W SOSIE POMIDOROWYM 48

porcje) - makaron razowy – (200 g) - mięo mielone wołowe (400 g) - pomidor – 3 szt. (300 g) - cebula czerwona (100 g) - pieprz, sól himalajska, oregano Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Mięso przyprawić wedle uznania i poddusić na patelni pod przykryciem z pokrojoną cebulą. Pomidory sparzyć wrzątkiem, usunąć skórkę, pokroić w kosteczkę. Dodać  do mięsa. Ugotowany makaron wymieszać z mięsem. Poddusić jeszcze

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i włoskim salami spianata 280

wytrawnego białego wina (opcjonalnie) 250 ml śmietany 30% szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku starty parmezan (do posypania) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron gotujemy al dente według wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, przesmażamy na nim szpinak. 3. Dodajemy salami spianata oraz suszone pomidory pokrojone w cienkie paski i chwilę smażymy. 4. Dodajemy drobno posiekany czosnek, chwilę(...)smażymy, a następnie podlewamy winem (opcjonalnie). 5. Gdy nadmiar płynu odparuje zalewamy patelnię śmietanką, gotujemy do czasu, aż sos zgęstnieje. 6. Na koniec doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Mieszamy makaron z sosem, a gotowe danie posypujemy startym parmezanem. Smacznego

W kuchni Katie
Spaghetti z groszkiem i kozim serem 198

jogurtu naturalnego 1/4 bulionu warzywnego 100 g koziego sera kremowego 1 szklanka groszku, rozmrożonego skórka otarta z 1/2 cytryny natka pietruszki sól, pieprz Wstawić makaron do gotowania. Boczek pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię, włożyć boczek, smażyć chwilkę, aż się wytopi. Cebulę i czosnek posiekać. Dodać do boczku, podsmażyć. Zalać winem, jogurtem, śmietaną i bulionem. Zredukować o połowę. Dodać groszek oraz

Moja Galeria Smaku
Co gotować w październiku? 124

Wlej wtedy bulion i śmietankę. Gotuj sos przez 10 minut.Następnie dodaj do sosu klopsiki i wymieszaj. Ugotuj spaghetti al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wrzuć ugotowany makaron. Dodaj posiekaną pietruszkę, szpinak i startą skórkę z cytryny. Wymieszaj. Podaj makaron z klopsikami w sosie. Smacznego!   The post Co gotować w październiku? appeared first

codojedzenia
makaron z tuńczykiem w pomidorach 101

makaronu * 1 puszka tuńczyka w oleju * 1 mała cebulka * 2-3 ząbki czosnku * zioła prowansalskie * puszka krojonych pomidorów * sól, pieprz Nastawiłam wodę na makaron. W tym czasie odsączyłam olej z tuńczyka na patelnię. Dodałam drobno posiekaną cebulkę i poddusiłam, następnie tuńczyka z puszki. Przecisnęłam przez praskę czosnek i wszystko kilka minut razem bulgotało. Wspomnę, że w tym czasie gotował się

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka makaronowa z kurczakiem i suszonymi pomidorami 2020

odstawić do wystygnięcia. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć na dwóch łyżkach oleju. Suszone pomidory pokroić w paski. Pestki podprażyć na suchej patelni. Z podanych składników przygotować dressing.  Do miski wrzucić makaron, kurczaka, pomidory i pestki. Zalać dressingiem i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki, żeby sałatka się przegryzła i podawać

wyzwania kuchenne
Spaghetti z makaronem z dyni piżmowej 175

kilka godzin do lodówki (mięso przejdzie wszystkimi przyprawami) PASTA z riccoty i szpinaku : Rozgrzewamy patelnie z oliwa z oliwek dodajemy riccotę,szpinak drobno posiekane  i czosnek często mieszając do czasu aż wyjdzie nam masa połączona w całość jeśli chcemy rozrzadzić podlejmy odrobiną wody. MAKARON Z DYNI PIŻMOWEJ: POSIADAM MASZYNKĘ DO TAKICH SPECYFIKÓW ale wiem że można kupić gotowe makarony(...)skórki,blenduje dodaję czosnek,suchą bazylię,oregano,troszkę cukru i w garnuszku redukuję całość  KONIEC: Mięso formuje w kulki nie wielkie podsmażam na patelni często przewracając ,zalewam sosem pomidorowym,i duszę okolo 30 minut. Makaron wrzucam do osolonej wody i gotuję około 20 min  świerza bazylia do dekoracji   SMACZNEGO KOCHAN

Viola cooks with passion
ŚWIDERKI PEŁNOZIARNISTE ZE SZPARAGAMI I ZIELONYMI OLIWKAMI 128

minut od chwili zagotowania (pamiętajmy, że pełnoziarniste  wyroby musimy gotować kilka minut dłużej). W czasie gotowania makaronu, przygotowuję szparagi. Obieram je cieniutko,  kroję na 3 części. Cebulę obieram i drobno siekam, obrany czosnek przeciskam przez praskę. Na głębokiej patelni rozgrzewam tłuszcz, wrzucam cebulę i szklę ją, pod koniec dodając czosnek, mieloną kolendrę(...)estragon. Wrzucam szparagi  i przesmażam je, aż staną się elastyczne i miękkie - około 8 minut na średnim ogniu, co chwila mieszając zawartość patelni, by nic się nie przypaliło. Pod koniec wsypuję  oliwki, makaron i całość podsmażam razem jeszcze kilka minut. Mieszam całość z mielonym lnem, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Makaron z papryką i boczkiem w serowym sosie. A'la carbonara, szybki obiad. 167

mnie drobiowy 150 ml. - śmietanka 30%  150 ml - serek topiony kremowy 100 gr. - ser żółty 15 dkg - gałka muszkatołowa, domowa wegeta Wykonanie Makaron gotuje w  osolonej wodzie  z dodatkiem łyżki oleju. Na patelni obsmażam pokrojony w większą kosteczkę boczek, kiedy się wytopi i lekko zrumieni dodaję pokrojoną w kostkę paprykę. W osobnym rondelku podgrzewam bulion, do gorącego(...)żółty, cały czas mieszam, na końcu wlewam śmietankę i jeszcze dosłownie chwilkę gotuję. Tak przygotowany sos wlewam na patelnię z boczkiem i papryką, doprawiam gałką muszkatołową i wegetą. Mieszam. Jeśli jest za gęsty to dodaje troszkę przegotowanej, gorącej wody. Gorący makaron wykładam na talerze i polewam aromatycznym, również gorącym sosem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
„Chińczyk” 350

wrzucić makaron. Po 3 minutach odcedzić. Dokładnie opłukać zimną wodą i odsączyć. Podzielić na 2 lub nawet 3 partie i kolejno smażyć na patelni z rozgrzanym masłem, podlewając pod koniec sosem sojowym, aż makaron nabierze bursztynowego koloru.  Brokuł podzielić na różyczki i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Marchewkę, pietruszkę

Food Square
Filet kurczaka z warzywami w sosie z ryżem lub makaronem 279

cukinią i brokułem smażymy na kilku kroplach oleju przyprawiając curry, chilli, mieszanką do gyrosa lub innymi przyprawami wg uznania. W między czasie  gotujemy makaron / ryż. Gdy kurczak będzie usmażony, a warzywa miękkie, na patelnie dodajemy kilka łyżek śmietany, tak by pokryły wszystkie składniki. Całość przyprawiamy maggi. Podajemy przyozdobione natką pietruszki bądź koperkiem z ryżem lub makaronem, smacznego

Taste Of My Day
Maccheroni z krewetkami 196

strukturze - ja użyłem makaronu maccheroni, ale równie dobrze może to być tagiatelle czy mafalde. Ze zwykłym spaghetti też będzie smakowało :) Przygotowanie dania rozpocząłem od wstawienia makaronu w dużej ilości osolonej wody. Następnie na patelni rozgrzałem 4 łyżki oliwy i delikatnie podsmażyłem na niej pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Następnie dodałem na patelnię obrane ugotowane krewetki. Smażyłem przez około minutę

Wyprawy kulinarne
Pesto alla Genovese 157

jakości. 1/2 szklanki parmezanu  sól oliwa z oliwek makaron spaghetti (ja użyłam Czanieckie Makarony seria La Italia ) Wykonanie: Na początku wstawiamy wodę na makaron, którą musimy osolić. Na suchej i gorącej patelni lekko rumienimy orzeszki pinii. Siekamy liście bazylii, po czym wkładamy część do moździerza i rozcieramy, w trakcie rozcierania dodajemy na przemian starty drobno parmezan, posiekany czosnek, orzechy

Blondynka Gotuje
Makaron z sosem serowym 188

makaron * 2 plasterki wędzonego boczku (opcjonalnie) * zioła prowansalskie * sól i pieprz * 200g startego żółtego sera * 2 łyżki mąki * około pół szklanki mleka * 3 łyżki masła Makaron gotujemy al dente. Masło powoli rozpuszczamy na patelni, po czym dosypujemy mąkę i mieszamy trzepaczką aż zrobi się coś podobnego do ciasta. Dolewamy na patelnie mleko i mieszamy trzepaczką, aż zatrzepka się dokładnie zmiesza

Klasyka Gotowania
Zapiekanka makaronowa z sosem serowym 183

makaron * 2 plasterki wędzonego boczku (opcjonalnie) * zioła prowansalskie * sól i pieprz * 400g startego żółtego sera * 2 łyżki mąki * około pół szklanki mleka * 3 łyżki masła Makaron gotujemy al dente. Masło powoli rozpuszczamy na patelni, po czym dosypujemy mąkę i mieszamy trzepaczką aż zrobi się coś podobnego do ciasta. Dolewamy na patelnie mleko i mieszamy trzepaczką, aż zatrzepka się dokładnie zmiesza

Klasyka Gotowania