makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:114/561)

Makaron z warzywami na szybko 163

przygotować. Potrzebne nam: - pół paczki makaronu z atramentem (200g) - opakowanie mrożonej mieszanki greckiej z przyprawami - puszka rozdrobnionych pomidorów - sól, pieprz - 2 łyżki oliwy Przygotowanie:  Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy przez 5-7 minut warzywa. Dodajemy przyprawy, zalewamy pomidorami z puszki i dusimy przez kolejne 5 minut. Jeśli zachodzi taka potrzeba - ponownie

W poszukiwaniu inspiracji
PAPPARDELLE Z BRUNATNYMI PIECZARKAMI 104

wędzonego boczku 1 szalotka 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 150 ml śmietanki 30 % 1 łyżka masła parmezan sól, pieprz A jak to zrobić: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na patelni podsmażyć pokrojony drobno boczek, aby wytopić z niego tłuszcz. Następnie dodać masło, posiekaną drobno szalotkę i czosnek, oraz pokrojone grzyby. Smażymy do momentu, aż pieczarki zmiękną

Kuchnia w opałach
Spaghetti z marchewki z tahini i pieczonym kalafiorem 133

piękne kolory, są pyszne, lekkie i zdrowe. Dla mnie to strzał w 10 i jestem przekonana, że ten produkt będzie hitem. Ja już zrezygnowałam z tradycyjnej pasty na rzecz makaronów z warzyw. Jestem pewna, że Ty też je pokochasz! Składniki (2 – 4 porcje): 300 g spaghetti z marchewki Fit&Easy 3 – 5 łyżek domowego sosu tahini(...)oliwy z oliwek. Ja tahini robię zwykle z 200 g sezamu + 2 – 4 łyżeczki dobrej oliwy. Zamykam w słoiku i trzymam w lodówce. Na dużej patelni rozgrzej olej kokosowy. Podsmaż na nim makaron około 5 minut. Dodaj tahini i upieczonego kalafiora. Całość dokładnie wymieszaj. Wyłóż na talerze, dodaj ulubione orzechy i liście kolendry lub natkę pietruszki. Smacznego

Moja pasja smaku
Tajska zupa rybna 246

limonki 1 łyżeczka tartego imbiru 3 łyżki sosu rybnego 1 łyżeczka cukru trzcinowego 2 łyżki oleju sos sojowy do doprawienia zupy (zamiast soli) Przygotowanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulę i lekko zrumienić. Dodać starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć. W garnku zagotować bulion, dodać zawartość patelni, czerwoną pastę curry

Oryginalny smak
Makaron alla bolognese 101

300g mięso mielone z indyka, 500g cebula, 1 duża sztuka koncentrat pomidorowy, 3 łyżki śmietanka 12%, 100g mąka pszenna, 3 łyżeczki sól ,pieprz, bazylia Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelnie wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę, chwilę smażymy, aż cebulka się zeszkli. Dodajemy mięso mielone, smażymy 10-15 minut. Po tym czasie dolewamy szklankę(...)wody, przykrywamy patelnię i dusimy mięso 15 minut. Pod koniec dodajemy koncentrat i jeszcze chwilkę dusimy. Mieszamy śmietanę z mąką i jeśli potrzeba dolewamy odrobinę wody. Wlewamy śmietanę do mięsa, krótko zagotowujemy. Doprawiamy bazylią, pieprzem i solą. Gotowym sosem zalewamy makaron

Gotowanie moimi oczami
Makaron z Sosem Śmietanowym, Serkiem Brie i Prażonymi Migdałami 205

podsmażamy na oliwie, dodajemy śmietankę, serki śmietankowe i podgrzewamy do rozpuszczenia, doprawiamy bazylią, tymiankiem, lubczykiem, pieprzem i solą (po szczypcie). Płatki migdałów podprażamy na suchej patelni do bardzo lekkiego zrumienienia. Ugotowany al dente makaron mieszamy z sosem, przekładamy na talerze, a na wierzch wykładamy pokrojone kawałki serka brie.  Posypujemy podprażonymi płatkami migdałów. Całość posypujemy mielonym pieprzem. Moje posty

Słodka Strona
Zupa grzybowa z makaronem 215

garnka, dodać makaron i doprawić solą i pieprzem do smaku. Krok po kroku przepis na zupę grzybową z makaronem 1. Pokroić cebulkę w kostkę i podsmażyć na patelni 2. Pokroić grzyby w plastry 3. Dodać grzyby do zarumienionej cebulki 4. Podsmażyć grzyby 5. Ugotować bulion 6. Dolać bulion do grzybów 7. Ugotować makaron

KuchniaWeDwoje.pl
Makaron w sosie śmietanowym z pesto, indykiem i orzechami 112

gram pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta soli i pieprzu garść orzechów włoskich świeża bazylia starty parmezan Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu al dente. Na patelni smażę posiekaną cebulę i czosnek. Dodaję pokrojone w kostkę mięso i smażę całość 3-4 minuty. Po tym czasie dodaję pokrojone na ćwiartki pieczarki i smażę(...)składniki kilka minut. Na patelnię wlewam wino, które redukuję o połowę. Pesto mieszam ze śmietaną i dodaję do sosu na sam koniec gotowania. Doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Ugotowany makaron mieszam z sosem. Podaję od razu. Przed podaniem posypuję posiekanymi orzechami, posiekaną bazylią i startym parmezanem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
.563. z kwaśną nutą || i obiad 115

butelki, więc ciężko powiedzieć) ~2 łyżki orzechów ziemnych -> posiekać Brukselki przekroić na pół, wrzucić do wrzącej, lekko (!!!) osolonej wody i gotować ok. 7 minut. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brukselki odcedzić. Patelnię teflonową lekko spryskać olejem i ułożyć brukselki rozciętą połową na patelnię, posypać je orzechami i zalać sosem sojowym. Smażyć ok. 3 minuty, potem obrócić

breakfast of dreams
Makaron z boczkiem i szparagami 188

wrzucić pokrojone szparagi i gotować je około 3-4 minuty.  Odcedzić i opłukać pod zimną wodą, dzięki czemu będą jędrne. Czosnek posiekać, wrzucić na patelnię razem z boczkiem. Podsmażyć. Ugotowane szparagi i makaron wymieszać z boczkiem. Posypać serem i wymieszać. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Spaghetti z małżami Venus 116

pootwierać, te które pozostaną zamknięte po rozmrożeniu należy wyrzucić. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W tym czasie w wysokiej patelce lub dużym garnku rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na nią przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy kilka chwil, uważając żeby go nie przypalić. Dorzucamy małże. Potrząsamy kilka razy patelnią/garnkiem, zalewamy je winem i przykrywamy. Gotujemy na średnim ogniu(...)zamknięte!!! Do małż dodajemy śmietankę i drobno posiekaną natkę, całość solimy. Znowu podgrzewamy na średnim ogniu przez 2-3 minuty, co jakiś czas potrząsając patelnią/garnkiem. Ściągamy je z ognia, dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Podajemy obsypane tartym serem. Smacznego Artykuł Spaghetti z małżami Venus pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Spaghetti z małżami Venus 124

pootwierać, te które pozostaną zamknięte po rozmrożeniu należy wyrzucić. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W tym czasie w wysokiej patelce lub dużym garnku rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na nią przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy kilka chwil, uważając żeby go nie przypalić. Dorzucamy małże. Potrząsamy kilka razy patelnią/garnkiem, zalewamy je winem i przykrywamy. Gotujemy na średnim ogniu(...)zamknięte!!! Do małż dodajemy śmietankę i drobno posiekaną natkę, całość solimy. Znowu podgrzewamy na średnim ogniu przez 2-3 minuty, co jakiś czas potrząsając patelnią/garnkiem. Ściągamy je z ognia, dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Podajemy obsypane tartym serem. Smacznego Artykuł Spaghetti z małżami Venus pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Spaghetti z pesto bazyliowym 104

Pesto bazyliowe: 1 duży pęczek bazylii 50 g orzeszków piniowych 3 ząbki czosnku 50 g parmezanu oliwę (4-6 łyżek) szczypta soli (opcjonalnie) Przygotowanie: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na suchej patelni uprażyć orzeszki pinii. W moździerzu utrzeć bazylię z orzeszkami i czosnkiem, dolewając stopniowo oliwę. Ilość oliwy zależy od rodzaju konsystencji jaką

KuchniaWeDwoje.pl
Czarny makaron z kurczakiem 127

olej!) sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę lub paski. Mięso doprawić przyprawami - przesmażyć na oliwie z oliwek. Gotowe mięsko przełożyć do miski. Po usmażeniu kurczaka,  na tej samej patelni należy zeszklić cebulę (pokrojoną w piórka), czosnek(...)niej oliwę z oliwek (ok.3 łyżki). W tym czasie kroimy ser mozarella w małą kostkę a pomidorki kroimy na 2 części. Na rozgrzaną patelnię dodajemy wszystkie przygotowane wyżej produkty i mieszamy (makaron, mięso, cebula, czosnek, chilli, ser). Na koniec dodajemy pomidorki, kilka listków świeżej bazylii i mieszamy do momentu roztopienia sera

Alutka-Gotuje
Kurczak ala tajski 126

skórkę z limonki, , czosnek, cebulę, sos rybny, cukier, chili, olej sezamowy, dodać kurczaka, przykryć i wstawić do lodówki na około 2 godziny. W międzyczasie: Przygotować makaron jajeczny wg instrukcji na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni uprażyć sezam. Na patelni lub w woku rozgrzać olej, przesmażyć kurczaka wraz z marynatą. Gdy kurczak będzie usmazony dodać paprykę i kukurydzę, przesmażyć, dodać mleka kokosowego

Codzienne Gotowanie
Szybki i zdrowy obiad - makaron z warzywami i indykiem 487

myślę, że takie danie z kaszą czy ryżem również wyszłoby bardzo smaczne. Świetnie nada się również na kolację, albo jako posiłek do lunchboxa :) Składniki (2 porcje): 150 g makaronu (u mnie bezglutenowy)  ok. 400 g filetu z piersi indyka  ok. 200 g pieczarek  1 ząbek czosnku  1 średnia cukinia  1 mały brokuł(...)delikatnie podać go wodą). Brokuł podzielić na różyczki, przepłukać zimną wodą i gotować przez około 8 minut na małym ogniu pod przykryciem. Makaron ugotować i odsączyć. Czosnek drobno posiekać, pieczarki i cukinię pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić czosnek i podsmażyć przez około minutę, dodać szpinak i smażyć aż zmięknie, po tym czasie dodać pieczarki, cukinię oraz

Healthy food explorer