piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1 duża marchew puszka pędów bambusa (225g) 4-5 łyżek oleju sezamowego 5 łyżek sosu sojowego pieprz łyżeczka cukru 4 łyżki białego sezamu PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W woku rozgrzewamy olej sezamowy. Dodajemy posiekaną dymkę i czosnek. Podsmażamy przez 2 minuty. Dodajemy mięso. Gdy się usmaży dodajemy pokrojoną w słupki paprykę(...)pieprzem, dodajemy cukier i sos sojowy. Smażymy razem na małym ogniu przez około 7 minut, aż warzywa zmiękną. W tym czasie na suchej patelni prażymy ziarna sezamu. Gotowego kurczaka podajemy na makaronie - całość posypujemy sezamem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeśmietanki -150 ml bulionu -1 łyżka oleju rzepakowego -2 ząbki czosnku -1 cebula -1 zielona papryka -koperek lub natka pietruszki Przygotowanie Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać olej. Cebulę i czosnek drobno pociekać, paprykę pokroić w małą kostkę. Wszystko razem przemsażyć. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, dodać do warzyw i smażyć(...)minut. Wątróbkę omyć, oczyścić i pokroić w małe kawałki. Wyłożyć na patelnię. Smażyć wszystko razem aż wątróbka stanie się brązowa. Dodać bulion i śmietankę. Całość dusić około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Jeżeli sos będzie za rzadki można deliaktnie zagęścić mąką. Na talerze rozłożyć makaron, Wyłożyć po porcji wątróbki z sosem. Całość posypać posiekaną natką pietruszki
Zielona Kuchniałyżki oliwy z oliwek 3-4 ząbki czosnku 250 g pomidorków cherry 2 łyżki posiekanej bazylii 2 łyżki startego parmezanu lub innego sera sól PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy obrany i rozgnieciony (dłonią) czosnek. Chwilką podsmażamy, aż się zarumieni. Wrzucamy przekrojone na połówki pomidorki. Solimy, by puściły sok. Przesmażamy
Moje Kuchenne Rewelacjedodatkiem koperku. Gdy kotlety zmiękną porządnie je odciśnij z wody. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż kotlety Dociskaj je widelcem aby wycisnąć z nich więcej wody. Podsmażaj do zarumienienia z obu stron. Podawaj z ziemniakami i z sałatką. Makaron z kotletami sojowymi w sosie pieczeniowym Składniki (na 2 porcje): 50 g kotletów(...)sojowych 200 g makaronu 1 opakowanie sosu pieczeniowego olej do smażenia Przygotowanie: Kotlety sojowe namocz w gorącym bulionie. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Gdy kotlety zmiękną porządnie je odciśnij z wody i pokrój na małe kawałki. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż kotlety. Przygotuj sos pieczeniowy wg instrukcji na opakowaniu i dodaj do kotletów. Gotowy sos z kotletami
wegujemyśmietanka odlana) - szpinak mrożony (50 g) Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Z serka wiejskiego odlać śmietanką. Mięso pokroić w kosteczkę, poddusić w głębokiej patelni razem ze szpinakiem(bez dodatku olejo). Do mięsa i szpinaku dodać ugotowany makaron, wymieszać. Przyprawić wedle uznania (sól himalajska, pieprz cytrynowy, bazylia), wymieszać. Postawić na małym ogniu, cały czas mieszając, dodawać serek wiejski, do momentu ścięcia
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasgarście "Bukietu Warzyw Kwiatowych" od Hortex (używamy tylko brokuła i marchewki) sól, pieprz do smaku oliwa/olej do smażenia makaron spaghetti (ilość na dwie osoby) 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Na patelni z oliwą/olejem przesmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, następnie dodajemy drobno pokrojoną cukinie w kosteczkę, solimy i pieprzymy całość(...)Kiedy cukinia jest już przesmażona dodajemy do niej pomidory i przecier oraz podgotowane warzywa, dolewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i przesmażamy do zgęstnienia. Gotowy sos podajemy z makaronem spaghetti :) Przepis bierze udział w konkursie na durszlak.pl
Gotowanie...to proste !innego roślinnego Przygotowanie : Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy, następnie miksujemy na gładko i doprawiamy musztardą i sokiem z cytryny Przygotowanie : Boczniaki kroimy na cienkie plasterki, podsmażamy na patelni, dodając soli, żeby puściły wodę, smażymy aż do odparowania wody, dodajemy curry, sos sojowy do smaku, pozostawiamy do ostygnięcia, kroimy porę, ogórka i dodajemy do nich jogurty lub śmietanę ryżową(...)Kremowe spaghetti ryżowe Składniki : - 250 g boczniaków - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, przyprawy - makaron ryżowy - 2-3 łyżki jogurty greckiego lub śmietany wegańskiej Przygotowanie : Podsmażamy na patelni cebulę, czosnek i boczniaki, można ewentualnie podlać je wodą lub bulionem, gdy woda lekko odparuje, dodajemy ugotowany makaron ryżowy i chwilę smażymy następnie
zdrowa vege kuchniaząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego garść świeżej bazylii (można zastąpić suszoną) mniejsza garść świeżego oregano (można zastąpić suszonym) sól, pieprz, zioła prowansalskie, chilli makaron spaghetti (ilość wedle uznania) WYKONANIE Do głębokiej patelni wlać nieco oliwy, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i włączyć palnik. Po minucie dodać mięso mielone i smażyć wszystko razem mieszając. Sos: Do misy blendera wrzucić świeżą(...)koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, zioła prowansalskie i chilli. Wszystko zblendować razem i przelać do mięsa mielonego. W międzyczasie zagotować wodę, dodać do niej nieco soli i oleju i ugotować makaron. Mięso z sosem gotować na wolnym ogniu około 10-15 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec w razie potrzeby doprawić. Makaron nakładać na talerze, polać sosem z mięsem
Passions hobbies lifepomidorowej 1 duża czerwona cebula 1/2 młodej cukinii 2-3 łyżki kukurydzy oliwki zielone oliwa z oliwek oregano, bazylia, pieprz sos sojowy Zaczynamy od wstawienia makaronu i gotujemy go al dente. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek ok. 2-3 łyżki i wrzucamy cebulę pokrojoną w grubszą kostkę. Smażymy cebule aż się zeszkli i wlewamy passatę. Dusimy na małym(...)pomidorowego. Chwile razem dusimy i dodajemy kukurydzę, oliwki i wszystko doprawiamy ziołami, pieprzem oraz delikatnie sosem sojowym. Nie solimy ponieważ passata przeważnie ma w sobie sól a do tego makaron jest również gotowany w osolonej wodzie. Mieszamy wszystko razem i chwilkę dusimy. Wyłączamy i do odsączonego makaronu dodajemy sos dobrze wszystko ze sobą mieszając, aby sos idealnie pokrył cały
vegetaniełyżeczka cukru 1/3 pęczka natki pietruszki sól pieprz Mule myjemy i odrywamy bisiory. Przekładamy na sitko i dokładnie osuszamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Dokładnie odsączamy. Cebulkę drobno siekamy, czosnek kroimy w plasterki. Rozgrzewamy dużą patelnię, wlewamy oliwę z oliwek aby zeszklić cebulkę oraz czosnek. Po kilku minutach wlewamy wino. Dodajemy pomidory, doprawić solą, świeżo mielonym(...)mule i na dużym ogniu podgrzewamy pod przykryciem aż mule się otworzą, przez około 4 minuty.Odsączamy na sitku. Muszle otwarte przekładamy do patelni z sosem, mieszamy, posypujemy posiekaną natką pietruszki i przekładamy na talerze. Makaron można wrzucić do sosu jeszcze przed dodaniem muli lub nakładać bezpośrednio na talerz. Pamiętaj aby przed gotowaniem muli, wyrzucić muszle otwarte, które nie chcą
KuchcikoweLovePRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Na wysokiej patelni podpiekamy drobno pokrojoną cebule i czosnek, następnie dodajemy mięso, pomidory, przecier, kostkę i poszatkowane pieczarki. Mieszamy i dusimy na małym ogniu około 20 minut. Kiedy płyny odparują doprawiamy sos do smaku. wsypujemy ser i mieszamy. Makaron nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy parmezanem. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliDodać oliwy z oliwek. Ostudzić lekko. Przetrzeć przez sito- pozbędziemy się pestek, łodyżek, szumowin wszelakich . Salsa będzie pyszna, gładka, lśniąca i gęsta! Gotujemy makaron al dente. U mnie chifferi rigati MALMA Odcedzamy i wrzucamy na patelnię, dodajemy sos oraz sporo tartego parmezanu. Energicznie potrząsając patelnią, mieszamy wszystko. Salsa wspaniale wśliznie się do środka kolanek, dlatego kocham tak bardzo
Z Kuchni Do Kuchniząbki czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego przyprawy: sól morska, pieprz cayenne, curry, zioła prowansalskie 1 łyżka proszku szpinakowego LYO FOOD Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż posiekaną cebulkę i czosnek. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka i przypraw. W razie potrzeby podlej odrobinką wody. Kolejno dodaj sos pomidorowy
Zdrowie na języku :Psyte śniadanie. Zresztą już o tym wspominałam tu: klik . (2 porcje) 100g makaronu 2-3 jajka szczypiorek prażona cebulka olej (ewentualnie masło) sól, pieprz Makaron ugotować (al dente) w osolonej wodzie i odcedzony przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Chwilkę podsmażyć. Jajka dokładnie rozmieszać w osobnej miseczce. Dodać prażoną cebulkę, posiekany szczypiorek i po wymieszaniu zalać makaron. Całość przemieszać
Di gotujefiletu z pstrąga łososiowego – oliwa z oliwek – sól i pieprz – 1 zielona cebulka – cytryna Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Szparagi umyć, oderwać stare końcówki, posmarować oliwą z oliwek i ugrilować na patelni grillowej*. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Łososia doprawić solą i pieprzem oraz skropić cytryną i lekko oliwą. Piec w nagrzanym piekarniku(...)łososia rwiemy na kawałki i dodajemy do makaronu. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i również mieszamy z makaronem. Wykładamy wymieszany makaron z łososiem i szparagami na talerze. Posypujemy drobno posiekaną zieloną cebulką i parmezanem. * wskazówka Jeśli nie mamy patelni grillowej szparagi możemy włożyć również do piekarnika z łososiem. Artykuł Tagliatelle z łososiem i szparagami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEpatelnię , ale można użyć surowych. Trzeba tylko pamiętać, że warzywa korzeniowe trzeba wcześniej podgotować aby nie były twarde. Ugotowany makaron dodajemy do warzyw oraz przyprawy i mieszamy. Wszystko dusimy pod przykryciem jeszcze prze z 5 minut. Zdejmujemy patelnię z ognia , dodajemy starty parmezan (około 4 garści) i mieszamy wszystko delikatnie. Trochę sera zostawiamy na potem. Gotowe danie posypujemy resztą sera
Projekty ze smakiem