makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:121/561)

Makaron w sosie z gorgonzoli z suszonymi pomidorami, kurczakiem i szpinakiem 115

szklanki bulionu 80 gram gorgonzoli 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz świeże oregano 130 gram ulubionego makaronu tagliatelle, użyłam szpinakowego Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu al dente w dużej ilości osolonej wody. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na niej posiekaną drobno szalotkę, czosnek i pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Składniki doprawiamy(...)szczyptą soli oraz pieprzu i smażymy przez 6-7 minut, następnie dodajemy suszone pomidory oraz białe wino i bulion. Po zagotowaniu na patelnię wrzucamy rozdrobnioną gorgonzolę. Redukujemy sos do 1/3 i mieszamy ze szpinakiem. Dodajemy ugotowany makaron oraz posiekane świeże oregano. Całość doprawiam świeżo zmielonym pieprzem i podaję. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 474

pół godziny. 2. W między czasie przygotowujemy ryż. Mleko zagotowujemy razem z bulionem, cebulę drobno siekamy, przesmażamy na oleju. Do cebuli dodajemy drobno połamany surowy makaron, wsypujemy ryż i całość przesmażamy na patelni. Przyprawiamy do smaku  solą, pieprzem i cynamonem, wsypujemy rodzynki. Wszystko zalewamy mlekiem połączonym z bulionem, zagotowujemy, przelewamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego

My Culinary Art
Makaron z sosem pomidorowym. 117

Składniki: 150 g makaronu razowego 2 duże pomidory 2 łyżki kukurydzy konserwowej oregano, czosnek granulowany, papryka ostra mielona Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pomidory kroimy na małe kawałki i wrzucamy na patelnie z odrobiną oliwy, posypujemy przyprawami i smażymy do momentu, w którym powstanie sos. Makaron odcedzamy wykładamy na talerz polewamy sosem i posypujemy kukurydzą - mieszamy. Obiad gotowy

Moje-pitraszenie
Pesto z bakłażana i suszonych pomidorów 145

Bakłażan przestudzić, włożyć do kubka blendera, dodać pomidory, czosnek, pieprz i trochę oliwy od pomidorków. Wszystko dobrze zmiksować. Przed podaniem 1 łyżkę pesto podgrzać na patelni, dodać 2 łyżeczki śmietany i porcję makaronu. Podawać jako danie gorące

Gotowanie jest łatwe
Farfalle-obiadowa warjacja 84

Składniki: 300g makaronu kokardki 200 g boczku  kawałku 400g pieczarek duża,czerwona papryka 100ml śmietanki pietruszka sól pieprz 100g gorgonzoli Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kosteczkę.Dodajemy odrobinę oleju,pokrojone w plastry pieczarki i paprykę .Podsmażamy,mieszając ok 5 minut.Dodajmy śmietankę,sól,pieprz i makaron-mieszamy.Podajemy z pietruszką i pokrojoną Gorgonzolą

Wielki apetyt
Makaron w sosie grzybowym i mięsem z indyka 104

kupiłam w LIDLU 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka owoców jałowca 1 liść laurowy świeżo zmielony czarny pieprz sól himalajska do smaku PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta. Do głębokiej patelnie wrzucamy masło, czekamy aż się roztopi. Dorzucamy przyprawy i bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy po kawałeczkach mięso i jak najbardziej rozdrabniamy

ClauditteMissCooking
Makaronowa zapiekanka z patelni - frittata di pasta 381

dużym naczyniu połączyć ze sobą rozbite jajka, ser pokrojony w kostkę, tarty ser, sól do smaku, wędzony boczek pokrojony w paseczki oraz wystudzony  makaron. Wszystko szybko i dokładnie wymieszać.  Rozgrzać patelnie o średnicy 32 cm, dodać 1 łyżkę oleju z oliwek i wlać całą zawartość z naczynia. Wyrównać powierzchnię, zmniejszyć gas i smażyć pod przykryciem przez około

zielonacukinka
Penne rigate z krewetkami w oliwie 165

czerwona papryka 6-7 pieczarek oliwa z oliwy 1 łyżka sosu limonkowego lub cytrynowego vinegar, lub świeży sok z limonki świeża bazylia sól pieprz 1. Makaron gotujemy wg. przepisu, odcedzamy. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy drobno pokrojoną paprykę i pieczarki, lekko solimy. Gotowe przekładamy do miski. Na pozostałej oliwie smażymy drobno posiekany czosnek, gdy się przyrumieni dodajemy krewetki

Apetyczna babeczka
Makaron z cukinią i camembertem 231

okrągły serek camembert łyżka śmietany ewentualnie 1 łyżeczka mąki - jeśli wyjdzie zbyt rzadkie sól, pieprz do smaku oliwa do smażenia gruby makaron, świderki lub inny Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Dymkę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz - zeszklić. Pieczarki pokroić w plastry, dodać do cebuli - podsmażyć. Cukinię cieniutko poszatkować. Wrzucić do grzybów - poddusić, by zmiękła

kolorowotorcikowo
Makaron z warzywami, łososiem o nucie cytrynowej (z lekko słodko gorzkim posmakiem) 151

cytryny. Na dużej patelni rozgrzewamy masło z przekrojoną po długości trawą cytrynową. Dodajemy kalafior i całość podsmażamy ok. 2  min. Wyciągamy trawę cytrynową, a dodajemy sól i kozieradkę. Kalafior podsmażamy od czasy do czasu mieszamy, ma być al dente. Do kalafiora dodajemy marchew, przesmażamy ok. 1 min, następnie łososia, nie mieszamy! Na wierzch nakładamy gorący makaron i nie mieszając(...)zależy od grubości łososia). Dokładamy oliwek, doprawiamy pieprzem do smaku i całość delikatnie mieszamy. Przed podaniem dodajemy listki świeżej bazylii. Rada: łososia na patelni nie mieszamy, żeby zachował swój kształt. Przez to, że całość przykryjemy gorącym makaronem sprawi, że łosoś nie będzie surowy, a pozostanie soczysty i delikatny. Nie można go przesmażyć, bo będzie suchy i mniej smaczny.  Smacznego

Moniki Smakołyki
Jajka zapiekane z makaronem i pieczarkami 153

sera żółtego duża łyżka masła 6 jajek zielona pietruszka Pieczarki marchew i seler pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na oleju (najlepiej w głębokiej patelni, którą można później włożyć do piekarnika). Dodać surowy makaron, zalać wrzątkiem, przyprawić solą, pieprzem, gotować pod przykryciem 15 minut.  Ugotowany makaron powinien wchłonąć większość wody. Dodać masło i starty ser żółty, dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać

coolinarny
Bucatini z dynią i szałwiowym masłem 114

dyni piżmowej 15 liści szałwii 100 g masła 50 g parmezanu sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubomielonego 200 g bucatini lub innego makaronu, waga sucha Masło i liście szałwii umieść na patelni. Rozpuść masło i smaż, aż masło będzie lekko złote. Wyjmij liście szałwii na papierowy ręcznik. Podziel dynię na plastry i usmaż do miękkości na szałwiowym maśle

codojedzenia
Makaron z parówką i fasolą 203

puszka fasoli czerwonej 1 cebula 2 łyżki masła 3 łyżki ketchupu pikantnego szczypta tymianku i kminu pieprz i sól do smaku natka pietruszki Wykonanie: Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Masło wrzucamy na dużą patelnię, dodajemy pokrojoną w kostkę obraną cebulę i pokrojoną w plasterki parówkę, podsmażamy przez 5 min. Fasolę odcedzić przepłukać wodą dodajemy do podsmażonej cebuli z parówką, przyprawiamy

kgwjanczewo
makaron z tuńczykiem w śmietanie #MasterTuńczyk 135

makaronu * 150 ml śmietany 30% * 1 mała cebula * 3 ząbki czosnku * sól, pieprz- najlepiej świeżo zmielony * odrobina oleju * natka z pietruszki, bazylia Makaron ugotowałam wg przepisu na opakowaniu. Odsączyłam na patelnię zalewę z puszki z tuńczykiem Princes i dolałam 2 łyżki oleju. Cebulkę drobno posiekałam i zeszkliłam na rozgrzanym oleju z zalewą. Dodałam tuńczyka Princes z puszki i przeciśnięty przez

Pieprzyć z Fantazją
Pesto z Chlorellą 153

pęczek szczypiorku ok. 1 malutka łyżeczka sproszkowanej chlorelli Skworcu makaron spaghetti (ja użyłam Czanieckie Makarony seria La Italia ) Wykonanie: W pierwszej kolejności wstawiamy wodę na makaron, którą musimy osolić. Na suchej i gorącej patelni lekko rumienimy orzeszki pinii. Liście bazylii i szczypiorek siekamy. Część zieleniny wkładamy do moździerza i rozcieramy. W trakcie rozcierania dodajemy na przemian starty parmezan, posiekany czosnek

Blondynka Gotuje