makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:121/561)

Spaghetti bolognese 182

ząbki czosnku 4-5 łyżek sosu sojowego 1/3 łyżeczki ostrej papryki 2,5 łyżki oregano pieprz do smaku Spaghetti gotujemy w sporej ilości osolonej wody. Gdy makaron będzie al dente odcedzamy go. Na patelni podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy mięso mielone i smażymy. Następnie dodajemy przyprawy – sos sojowy, ostrą paprykę, oregano i pieprz. W międzyczasie kroimy pomidory

Dieta bez mleka
Omlet z makaronem i owocami lata 176

kilka listków * miód- do polania Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie (koniecznie al dente!) i ostudzić. Jajka roztrzepać z cukrem trzcinowym oraz mąką, dodać ostudzony makaron i wylać mieszankę na rozgrzaną, dużą patelnię z masłem klarowanym, przykryć (koniecznie) przykrywką i smażyć- na bardzo małym ogniu- 8/10 minut (a najlepiej do momentu, aż masa się zetnie). Podawać ze świeżymi owocami, skropić

Kraina Miodem Płynąca
JABŁKA KARMELIZOWANE W CYDRZE Z TAGLIATELLE 171

lekki , słodki obiad  z przepysznym i jabłuszkami i cydrem  1 op.makaronu tagliatelle 3 łyżki cukru trzcinowego 3 obrane jabłka 150 ml.cydru odrobina wody ****************************** Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozpuścić cukier ,podgrzewać , aż stanie się złocistobrązowy.Następnie obrane i pokrojone w kostkę jabłka dodać do karmelu.Gotować 5 minut by owoce trochę się zarumieniły , po czym

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Spaghetti bolognese 103

dobrego mięsa mielonego dwie małe puszki pomidorów lub jedna duża dwa ząbki czosnku średnia cebula bazylia oregano sól pieprz Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją producenta. Makaronu nie płukać! Mięso mielone podsmażyć na patelni. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory z puszki zmiksować i wlać do mięsa. Gotować na małym ogniu przez jakieś 15 minut

Pysznie & Pięknie
Makaronowy omlet z dynią i mięsem 131

olejem, posolić, popieprzyć i upiec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 15 minut.   Usmażone mięso i dynie zblendować razem, dodać pastele, rozbełtane jajka i makaron. Wszystko razem dokładnie wymieszać, wyłożyć na patelnie, przykryć pokrywką i smażyć przez 20 minut na bardzo małym ogniu.   Omlet można podawać od razu prosto z patelni lub schłodzić, następnie wyłożyć

Jadło i czytadło
Najprostszy makaron z dynią 139

masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki utartego parmezanu Dodatkowo: makaron penne dla dwóch osób Cebulę drobno posiekać. Dynię pokroić w małą kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Dodać cebulę, wyciśnięty czosnek i suszone oregano. Cebulę zeszklić i dodać pokrojoną dynię. Całość zalać bulionem, dodać sól i gotować na patelni

Bullio
Najprostszy makaron z dynią 174

masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki utartego parmezanu Dodatkowo: makaron penne dla dwóch osób Cebulę drobno posiekać. Dynię pokroić w małą kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Dodać cebulę, wyciśnięty czosnek i suszone oregano. Cebulę zeszklić i dodać pokrojoną dynię. Całość zalać bulionem, dodać sól i gotować na patelni

Bullio
Makaron z cukinią i salami 190

startą na tarce o grubych oczkach cukinię. Przyprawić do smaku i smażyć jeszcze ok 5-10 minut. Na koniec dodać keczup, całość wymieszać. W międzyczasie ugotować makaron, odcedzić i wymieszać z sosem na patelni. Całość smażyć jeszcze ok 2 minuty

Smakołyki Asi
Bezglutenowe świderki z kurkami i talarkami kiełbasy w sosie pomidorowym z fetą 135

suszony pomidor masło klarowane 2 marynowane papryki 250 g kurek listki bazylii do smacznej dekoracji przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, majeranek, papryka ostra i słodka Wykonanie: Makaron ugotujcie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzejcie masło, wrzućcie pokrojonego w kostkę suszonego pomidora, fasolkę, pokrojoną w cienkie paski paprykę marynowaną, cebulkę w piórka i kurki przekrojone na pół. Duście kilka minut

Zasmakuj Kuchni
Pulpeciki drobiowe z cukinią i pomidorami 211

sparzone i obrane ze skórki. Przyprawić, a kiedy pomidory zaczną puszczać sok, dodać pulpeciki i chwilę dusić. Tak przygotowane pulpeciki można podać, np z ryżem lub makaronem. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , Mięsa , Obiad Tagged: cukinia , indyk , pomidory

https:KKuchniaMniam
Makaron w sosie z gorgonzoli z suszonymi pomidorami, kurczakiem i szpinakiem 124

szklanki bulionu 80 gram gorgonzoli 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz świeże oregano 130 gram ulubionego makaronu tagliatelle, użyłam szpinakowego Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu al dente w dużej ilości osolonej wody. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na niej posiekaną drobno szalotkę, czosnek i pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Składniki doprawiamy(...)szczyptą soli oraz pieprzu i smażymy przez 6-7 minut, następnie dodajemy suszone pomidory oraz białe wino i bulion. Po zagotowaniu na patelnię wrzucamy rozdrobnioną gorgonzolę. Redukujemy sos do 1/3 i mieszamy ze szpinakiem. Dodajemy ugotowany makaron oraz posiekane świeże oregano. Całość doprawiam świeżo zmielonym pieprzem i podaję. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 482

pół godziny. 2. W między czasie przygotowujemy ryż. Mleko zagotowujemy razem z bulionem, cebulę drobno siekamy, przesmażamy na oleju. Do cebuli dodajemy drobno połamany surowy makaron, wsypujemy ryż i całość przesmażamy na patelni. Przyprawiamy do smaku  solą, pieprzem i cynamonem, wsypujemy rodzynki. Wszystko zalewamy mlekiem połączonym z bulionem, zagotowujemy, przelewamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego

My Culinary Art
Makaron z sosem pomidorowym. 124

Składniki: 150 g makaronu razowego 2 duże pomidory 2 łyżki kukurydzy konserwowej oregano, czosnek granulowany, papryka ostra mielona Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pomidory kroimy na małe kawałki i wrzucamy na patelnie z odrobiną oliwy, posypujemy przyprawami i smażymy do momentu, w którym powstanie sos. Makaron odcedzamy wykładamy na talerz polewamy sosem i posypujemy kukurydzą - mieszamy. Obiad gotowy

Moje-pitraszenie
Pesto z bakłażana i suszonych pomidorów 150

Bakłażan przestudzić, włożyć do kubka blendera, dodać pomidory, czosnek, pieprz i trochę oliwy od pomidorków. Wszystko dobrze zmiksować. Przed podaniem 1 łyżkę pesto podgrzać na patelni, dodać 2 łyżeczki śmietany i porcję makaronu. Podawać jako danie gorące

Gotowanie jest łatwe
Farfalle-obiadowa warjacja 88

Składniki: 300g makaronu kokardki 200 g boczku  kawałku 400g pieczarek duża,czerwona papryka 100ml śmietanki pietruszka sól pieprz 100g gorgonzoli Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kosteczkę.Dodajemy odrobinę oleju,pokrojone w plastry pieczarki i paprykę .Podsmażamy,mieszając ok 5 minut.Dodajmy śmietankę,sól,pieprz i makaron-mieszamy.Podajemy z pietruszką i pokrojoną Gorgonzolą

Wielki apetyt
Makaron w sosie grzybowym i mięsem z indyka 109

kupiłam w LIDLU 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka owoców jałowca 1 liść laurowy świeżo zmielony czarny pieprz sól himalajska do smaku PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta. Do głębokiej patelnie wrzucamy masło, czekamy aż się roztopi. Dorzucamy przyprawy i bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy po kawałeczkach mięso i jak najbardziej rozdrabniamy

ClauditteMissCooking
Makaronowa zapiekanka z patelni - frittata di pasta 388

dużym naczyniu połączyć ze sobą rozbite jajka, ser pokrojony w kostkę, tarty ser, sól do smaku, wędzony boczek pokrojony w paseczki oraz wystudzony  makaron. Wszystko szybko i dokładnie wymieszać.  Rozgrzać patelnie o średnicy 32 cm, dodać 1 łyżkę oleju z oliwek i wlać całą zawartość z naczynia. Wyrównać powierzchnię, zmniejszyć gas i smażyć pod przykryciem przez około

zielonacukinka
Penne rigate z krewetkami w oliwie 171

czerwona papryka 6-7 pieczarek oliwa z oliwy 1 łyżka sosu limonkowego lub cytrynowego vinegar, lub świeży sok z limonki świeża bazylia sól pieprz 1. Makaron gotujemy wg. przepisu, odcedzamy. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy drobno pokrojoną paprykę i pieczarki, lekko solimy. Gotowe przekładamy do miski. Na pozostałej oliwie smażymy drobno posiekany czosnek, gdy się przyrumieni dodajemy krewetki

Apetyczna babeczka
Makaron z cukinią i camembertem 236

okrągły serek camembert łyżka śmietany ewentualnie 1 łyżeczka mąki - jeśli wyjdzie zbyt rzadkie sól, pieprz do smaku oliwa do smażenia gruby makaron, świderki lub inny Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Dymkę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz - zeszklić. Pieczarki pokroić w plastry, dodać do cebuli - podsmażyć. Cukinię cieniutko poszatkować. Wrzucić do grzybów - poddusić, by zmiękła

kolorowotorcikowo
Makaron z warzywami, łososiem o nucie cytrynowej (z lekko słodko gorzkim posmakiem) 168

cytryny. Na dużej patelni rozgrzewamy masło z przekrojoną po długości trawą cytrynową. Dodajemy kalafior i całość podsmażamy ok. 2  min. Wyciągamy trawę cytrynową, a dodajemy sól i kozieradkę. Kalafior podsmażamy od czasy do czasu mieszamy, ma być al dente. Do kalafiora dodajemy marchew, przesmażamy ok. 1 min, następnie łososia, nie mieszamy! Na wierzch nakładamy gorący makaron i nie mieszając(...)zależy od grubości łososia). Dokładamy oliwek, doprawiamy pieprzem do smaku i całość delikatnie mieszamy. Przed podaniem dodajemy listki świeżej bazylii. Rada: łososia na patelni nie mieszamy, żeby zachował swój kształt. Przez to, że całość przykryjemy gorącym makaronem sprawi, że łosoś nie będzie surowy, a pozostanie soczysty i delikatny. Nie można go przesmażyć, bo będzie suchy i mniej smaczny.  Smacznego

Moniki Smakołyki
Jajka zapiekane z makaronem i pieczarkami 167

sera żółtego duża łyżka masła 6 jajek zielona pietruszka Pieczarki marchew i seler pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na oleju (najlepiej w głębokiej patelni, którą można później włożyć do piekarnika). Dodać surowy makaron, zalać wrzątkiem, przyprawić solą, pieprzem, gotować pod przykryciem 15 minut.  Ugotowany makaron powinien wchłonąć większość wody. Dodać masło i starty ser żółty, dokładnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać

coolinarny
Bucatini z dynią i szałwiowym masłem 129

dyni piżmowej 15 liści szałwii 100 g masła 50 g parmezanu sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubomielonego 200 g bucatini lub innego makaronu, waga sucha Masło i liście szałwii umieść na patelni. Rozpuść masło i smaż, aż masło będzie lekko złote. Wyjmij liście szałwii na papierowy ręcznik. Podziel dynię na plastry i usmaż do miękkości na szałwiowym maśle

codojedzenia
Makaron z parówką i fasolą 209

puszka fasoli czerwonej 1 cebula 2 łyżki masła 3 łyżki ketchupu pikantnego szczypta tymianku i kminu pieprz i sól do smaku natka pietruszki Wykonanie: Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Masło wrzucamy na dużą patelnię, dodajemy pokrojoną w kostkę obraną cebulę i pokrojoną w plasterki parówkę, podsmażamy przez 5 min. Fasolę odcedzić przepłukać wodą dodajemy do podsmażonej cebuli z parówką, przyprawiamy

kgwjanczewo
makaron z tuńczykiem w śmietanie #MasterTuńczyk 142

makaronu * 150 ml śmietany 30% * 1 mała cebula * 3 ząbki czosnku * sól, pieprz- najlepiej świeżo zmielony * odrobina oleju * natka z pietruszki, bazylia Makaron ugotowałam wg przepisu na opakowaniu. Odsączyłam na patelnię zalewę z puszki z tuńczykiem Princes i dolałam 2 łyżki oleju. Cebulkę drobno posiekałam i zeszkliłam na rozgrzanym oleju z zalewą. Dodałam tuńczyka Princes z puszki i przeciśnięty przez

Pieprzyć z Fantazją
Pesto z Chlorellą 162

pęczek szczypiorku ok. 1 malutka łyżeczka sproszkowanej chlorelli Skworcu makaron spaghetti (ja użyłam Czanieckie Makarony seria La Italia ) Wykonanie: W pierwszej kolejności wstawiamy wodę na makaron, którą musimy osolić. Na suchej i gorącej patelni lekko rumienimy orzeszki pinii. Liście bazylii i szczypiorek siekamy. Część zieleniny wkładamy do moździerza i rozcieramy. W trakcie rozcierania dodajemy na przemian starty parmezan, posiekany czosnek

Blondynka Gotuje
Tagliatelle z awokado 231

feta - oregano/bazylia Przygotowanie : 1. Makaron gotować około 15 minut w osolonej wodzie.  2. Ser fera pokroić w kostkę, nastepnie podsmażyć na patelni aż do stopienia.  3. Awokado pokroić w kostkę.  4. Do ugotowanego makaronu dodać ser, awokado i posypać przyprawą.  Smacznego

Kuchenne innowacje
Owoce morza w sosie śmietanowym 187

owoce do miseczki i zalać wrzącą wodą. Zostawić na 30 sek, następnie zlać wodę. Polać sokiem z cytryny i wymieszać. Odstawić Przygotowanie makaronu – ugotować makaron według opisu na opakowaniu. Przygotowanie sosu – na patelnię wlać olej i dodać posiekaną drobno cebulkę, posiekane papryczki chilli i czosnek. Smażyć na małym ogniu aż wszystko zmięknie i lekko się ze złoci. Następnie

Kuchnia Pokoleń
Polsko-włoska pikanteria z rumuńską nutką 128

grana padano czarne oliwki, żadnych specjalnych doznań smakowych, ale kolor czarny idelanie pasuje i dodaje charakteru całości kawałek czerwonej papryki na dekorację pokrojonej w kosteczkę makaron penne MALMA Do szerokiego rondla lub na patelnie dajemy uduszone wcześniej pieczarki. Dodajemy liście szczawiu. Następnie ziemniaczki, marchewkę oraz kabanosy, bądz kiełbasę i boczek. Mieszamy i dusimy pod przykryciem. Dodajemy sos pomidorowy lub koncentrat

Z Kuchni Do Kuchni