butelka 600 ml przecieru pomidorowego 2 szalotki 1 łyżka masła garść posiekanego lubczyku 1 płaska łyżka papryki ostrej wędzonej 1 płaska łyżka przyprawy myśliwskiej makaron spaghetti z pełnego ziarna PRZYGOTOWANIE: Na głębokiej patelni (ja zawsze używam mojego dużego woka) należy roztopić mało i poddusić na nim drobno posiekaną szalotkę. Dodawać mięso i smażyć, doprawić przyprawą myśliwską i lubczykiem. Gdy mięso
ClauditteMissCookingTofu Składniki: 100 g makaronu Pełne Ziarno Lubella Tagliatelle; 20 g Tofu (sól, pieprz, papryka wędzona); 150 g pieczarek; 50 g papryki czerwonej; 1 cebula; 100 g fasoli czerwonej z puszki; 10 listków bazylii; tymianek świeży; pieprz cayenne; 1 łyżka oliwy z oliwek. Zaczynamy. Na początku duszę na patelni z odrobiną wody cebulę pokrojoną(...)czasu aż warzywa będą miękkie. Następnie dodaję opłukaną czerwona fasolę i chwilę jeszcze trzymam na ogniu. Na oddzielnej suchej patelni przypiekam pokrojone w kostkę Tofu obtoczone przyprawami. Makaron gotuję al'dente (jest bardzo smaczny, nie skleja się), odcedzam, dodaję duszone warzywa, pozostałe przyprawy, oliwę z oliwek i wszystko mieszam. Nakładam na talerze i posypuję Tofu
Życie na widelcuprosta, wcale nie jest tak błyskawiczna do przygotowania, jak to z większością dań makaronowych bywa;) Ja przygotowywałam wszystko na jednej patelni, dlatego też najpierw trochę czasu zeszło mi na usmażenie klopsików, potem robiłam sos pomidorowy i jednocześnie gotowałam makaron. Całość zajęła mi nieco ponad godzinę czasu, choć muszę nadmienić, że nie spieszyłam się też jakoś specjalnie;) Pulpety(...)zebrać resztki sosu ze ścianek, przelewam do drugiej puszki i również potrząsam; następnie zawartość wlewam na patelnię) . Dodajemy ocet balsamiczny i gotujemy sos przez około 20 minut. Pod koniec doprawiamy cukrem, niewielką ilością pieprzu oraz dodajemy posiekane listki bazylii. W międzyczasie gotujemy makaron w osolonym wrzątku na al dente. Do sosu pomidorowego wkładamy klopsiki i podgrzewamy całość przez około
Smaki Na TalerzuLazur masła do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Brokuł umyć, podzielić na różyczki. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez 5 minut, odcedzić. Makaron ugotować al dente, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać śmietanę, zagotować. Następnie dodać ser, dokładnie wymieszać. Gdy ser się rozpuści dodać makaron, wymiesza. Zdjąć
magiczna kuchnia Kasiwrzątku z odrobiną soli (można dodać szczyptę cukru - jak kto lubi) i gotujemy około 5 - 10 minut. W tym samym czasie gotujemy makaron również al dente. Ugotowaną brukselkę odcedzamy i podsmażamy na patelni z masłem, z dodatkiem świeżego imbiru, pieprzu cytrynowego, natki pietruszki oraz soli. Doprawiamy do smaku, a na koniec podajemy z makaronem tagliatelle. Brukselka to skarbnica zdrowia. Jest
wege i kropkaczerwone ok. 150-200g pomidorków koktajlowych 150 ml białego wina oliwa papryczka chili lub peperoncino natka pietruszki sól, pieprz 3 ząbki czosnku 350g makaronu Wykonanie: Kurka czerwonego oczyścić. Czosnek obrać i rozgnieść. Na patelni rozgrzać oliwę i zbrązowić na niej czosnek – wyjąć go. Na oliwę dodać drobno poszatkowaną papryczkę. Podsmażać minutę. Włożyć na oliwę ryby. Lekko obsmażyć. Dodać(...)usmażona) – wyjąć ją z patelni i odłożyć. Umyte pomidorki przekroić na pół lub w ćwiartki i wrzucić na patelnię, na której smażyliśmy rybę. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez kilka minut aż pomidorki zmiękną. W międzyczasie gotujemy makaron i obieramy kurka i dzielimy na małe kawałki. Rozdrobioną rybę dodać do sosu, dusić razem 3 minuty. Pamiętajcie, żeby
Pociąg Do Kuchniproszku sól do smaku 1/4 pęczka natki z pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy, zostawiając 1/2 szklanki wody z gotowania makaronu do sosu. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek i obsmażamy czosnek, dodajemy pokrojne w kostkę pomidory razem z ich sokiem oraz wodę z gotowania makaronu i paprykę w proszku
Moja smaczna kuchniagrana padano lub sera z pleśnią np. Lazur starte na tarce lub pokrojone w drobną kostkę 100 ml śmietany kremówki sól, pieprz, gałka muszkatołowa bazylia Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim drobno pokrojoną cebulę. Jak będzie zrumieniona - zalewamy ją bulionem warzywnym i dodajemy śmietanę. Chwilę podgrzewamy na niedużym ogniu po czym
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Zagotować wodę lekko osoloną. Na wrzątek wrzucić pokrojone na kawałki szparagi oraz groszek. Gotować ok. 10 minut, wyjąć łyżką cedzakową. Do tej samej wody wrzucić makaron, gotować ok 10minut, odsączyć na sicie. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić cebulę i czosnek, smażyć do zezłocenia cebulki.W miseczce roztrzepujemy łyżkę mąki z kilkoma łyżkami zimnego bulionu. Resztę bulionu wlewamy na patelnię
Walijskie Pichcenieinstrukcją na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia. Filet z kurczaka po dokładnym opłukaniu kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i gyrosem. Smażymy na patelni, następnie odcedzamy z nadmiaru tłuszczu i dodajemy do makaronu. Seler naciowy po opłukaniu kroimy w paski o szerokości ok. 0,5 cm. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy z majonezem lub jogurtem. Doprawiamy do smaku. Smacznego
KasiekGotujepesto, którego ilość należy dodać wedle uznania, ponieważ ja na przykład wchłaniam go dosyć sporo :) Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Wrzucić na patelnię, dodać przecier i przyprawy. Gotować na gładką konsystencję. Makaron polać sosem i posypać świeżą bazylią. Makaron oblepiony zielonym pesto. Ja je uwielbiam. Mogę je jeść z makaronem, chlebem, pomidorem.... Niedługo biorę się za własne
Karola gotujePRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy studzimy. Na patelni, na oleju podpiekamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodajemy szynkę i pieczarki oraz pomidory z puszki. Sos gotując mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami. Kiedy znacznie zgęstnieje zakręcamy gaz. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem, wykładamy tortellini na to wylewamy sos i lekko mieszamy z makaronem, posypujemy wierzch serem
Kulinarne Fantazje Marioliłyżeczki oleju sezamowego, sos sojowy, miód, starty imbir i pokrojoną dymkę. Wymieszać, doprawić płatkami chili. Tofu pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni z pozostałym olejem sezamowym na złoty kolor. Makaron przełożyć do miseczek posypać ziarnami sezamu i kolendrą. Danie smakuje dobrze zarówno zaraz po przygotowaniu jak i na zimno. Smacznego
Gosia gotujeMąkę rozrobić w pozostałej wodzie. Nalac do rondla - zagotować doprawić do smaku solą I trzymać na gazie około 3 min. Gotowe :) Gotujemy noodle-makaron. Wykonanie kurczaka: W woku lub na dużej patelni smażymy na rozgrzanym ogniu cebulę- około 1 min. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Smażymy około 3 min. Dodajemy grzyby, marchew I paprykę- smażymy dalsze
Smaki Edytysmaczne i oryginalne dania. Jeśli przygotujecie sobie wcześniej roladę z mięsa, szpinakiem i pieczarkami to wystarczy kilka chwil, a obiad będzie gotowy. Smacznego Składniki na 4 porcje: 10 szt. makaronu gniazdko Czaniecki, 250 g mięsa wieprzowego od szynki, 1 sucha pszenna kajzerka, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, 1 papryczka chili, 2 garści świeżego szpinaku, 1 biała cebula, 250 g pieczarek(...)plasterki i podsmażamy je na złoty kolor. Z cukinii nożykiem do obierania warzyw wycinamy po długości cienkie plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju, dodajemy cukinię, którą podsmażamy ok. 2 min. dodajemy do niej makaron czarne oliwki i całość mieszamy. Makaron z cukinią podajemy z podsmażonymi pieczarkami, roladą pokrojoną w plasterki. Całość doprawiamy pieprzem i dodajemy kilka liści
Moniki Smakołyki