makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:107/561)

Makaron ze szpinakiem 229

kulek szpinaku Bonduelle * szczypta gałki muszkatołowej * 100 g śmietany18% * ząbek czosnku * sól, pieprz Makaron wrzucam na wrzątek, gotuję al dente. W  czasie gdy makaron się gotuje wkładam zamrożone kulki szpinaku  na patelnię na baaardzo delikatny ogień. Mieszam aż się rozmrozi, doprawiam, na końcu dodaję ok. 100 g śmietany, mieszam, dodaję  wyciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek

Zdrowa Kuchnia Sowy
Czarny makaron z krewetkami 111

następnie pancerz. Naciąć wzdłuż grzbietu i usunąć taką ciemną nitkę - jelito. Czosnek obrać, posiekać. Chili opłukać, pokroić w cienkie plasterki (pestki usunąć). W międzyczasie przygotować makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić czosnek i chili. Podsmażyć na średnim ogniu przez 2 minuty. Czosnek lekko się zezłoci, ale nie powinien brązowieć. Dodać wino, doprowadzić do wrzenia. Wrzucić

Pełny talerz
Makaron ze szpinakiem i serem feta 272

wedle uznania (dla 1 os.) feta - 2 plastry grubości 1cm. jogurt typu greckiego - 2 łyżki 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz gałka muszkatołowa Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić zamrożony szpinak. Mieszać co jakiś czas aż szpinak się rozmrozi. Następnie do szpinaku przecisnąć przez praskę czosnek. Dodać jogurt grecki, sól, pieprz

Anielska Kuchnia Ani
Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym 376

bazylii parmezan do posypania 4 porcje ulubionego makaronu CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misce umieszczamy mięso, jajko, bułkę tartą, doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę i formujemy ok. 20 równych klopsików wielkości orzecha włoskiego. Wszystkie składniki na sos dokładnie ze sobą mieszamy. 2. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy. Klopsiki smażymy w dwóch(...)dusimy przez 15 minut. Zdejmujemy pokrywkę i gotujemy jeszcze około 7 minut. W między czasie makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. 3. Na talerze wykładamy makaron, na nim kładziemy klopsiki i polewamy sosem z patelni. Całość posypujemy posiekanymi listkami świeżej bazylii i parmezanem. Podajemy od razu. Smacznego

My Culinary Art
Makaronowe kotlety z mięsem i warzywami 240

się nie zmarnowało! Wędliny … mięso … warzywa … makaron … i wszystko to , na co tylko macie ochotę! W pół godziny możemy się cieszyć pysznym obiadem! SKŁADNIKI: KOTLETY: - makaron ( ja użyłam łazanek ) – 200 g – dowolna wędlina – 100 g – papryka czerwona – 100 g – cebula – 1 szt – pieczarki – 50 g – jajko(...)Dodajmy przyprawy i mieszam na małym ogniu aż sos zgęstnieje. KOTLETY : Uwaga! Wszystkie składniki muszą być bardzo drobno pokrojone ( inaczej kotlety będą się rozpadać! ) Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy , studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy drobno posiekaną cebulkę oraz oczyszczone i pokrojone pieczarki. Smażymy razem do momentu aż pieczarki zmiękną i puszczą wodę a cebulka ładnie się

Ostra na Słodko
Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą 422

ząbki czosnku 200 g szpinaku (użyłam mrożonego, rozdrobnionego) 200 g gorgonzoli 400 ml. śmietanki 18% sól pieprz Przygotowanie: 1. Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody. 2. Makaron ugotować al dente. 3. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojonego w kosteczkę kurczaka, posolić go i smażyć na dużym ogniu, aż się lekko zarumieni. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilkę

Oryginalny smak
Makaron z warzywami (na szybko) 191

olej Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i wrzucić warzywa. Dodać przyprawy (ilość wg gustu) i dusić pod przykryciem około 20 minut. W międzyczasie makaron zalać wrzątkiem z odrobiną soli. Gdy zmięknie - odcedzić. Przełożyć na patelnię, wymieszać i doprawić do smaku

Di gotuje
Bardzo serowa zapiekanka makaronowa 420

Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 500 g przecieru pomidorowego; 1 puszka całych pomidorów wraz z zalewą (waga 400 g); 250 g makaronu Rigatoni; 200 g sera ricotta; 350 g startej mozzarelli; 1/4 szklanki startego parmezanu; 1 jajo; 1 pęczek natki pietruszki; 1 łyżka oleju; 2 ząbki czosnku; 1 średnia cebula; 1 łyżeczka suszonego oregano(...)ugotowany, przestudzony makaron oraz odlaną i wystudzoną porcję sosu pomidorowego z mięsem (2 szklanki). Wymieszać. Do naczynia do zapiekania (żaroodpornego) przełożyć połowę makaronu (wymieszanego z masą serową i sosem mięsnym), na to położyć połowę pozostałego na patelni sosu mięsnego, a na sos równomiernie wysypać połowę pozostałej, startej mozzarelli. Następnie powtórzyć warstwę makaronu (wymieszanego z masą serową i sosem mięsnym

Gospodyni Miejska
Shakshuka obiadowa z makaronem i szpinakiem 114

pene)  - 1 mała cebulka - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka oleju roślinnego - sól, pieprz, ostra papryka - do smaku - opcjonalnie: szczypiorek do podania Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebulkę drobno siekamy i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy ją do miękkości. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do smażącej się cebuli. 3. Szpinak(...)myjemy i wrzucamy na patelnię. Dusimy, aż zmniejszy swoją objętość. Wtedy dodajemy passatę pomidorową i przyprawy. Wszystko mieszamy. Dodajemy ugotowany makaron. 4. Do gorącego makaronu z sosem wbijamy 3 jajka. Gotujemy kilka minut, aż jajka się zetną. Można użyć przykrywki. Posypujemy szczypiorkiem, pietruszką lub innymi ziołami wedle uznania.  Jak podoba Wam się ten przepis? My jesteśmy zachwycone jego prostotą

two broke sisters
Zupa dyniowa z imbirem i prażonym makaronem ryżowym 160

ząbki czosnku 2 szalotki 400 ml mleka kokosowego 1 litr bulionu warzywnego 1 łyżeczka curry w proszku sól biały pieprz 2 łyżki oleju Dodatkowo: prażony makaron ryżowy* pestki dyni prażone na suchej patelni listki kolendry Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, czosnek i starty na tarce imbir. Po chwili dodajemy puree z dyni i zalewamy bulionem

Smakowity Blog Kulinarny
Spaghetti carbonara 154

porcje makaronu spaghetti 2 żółtka 2 jajka 100 g boczku parmezan sól pieprz Makaron gotujemy, al'dente . Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Jajka i żółtka mieszamy z połową parmezanu, do smaku sól i pieprz. Do makaronu dodajemy boczek, i sos, mieszamy i podgrzewamy do momentu kiedy sos jajeczno serowy się ogrzeje ale jeszcze nie zetnie. Przed podaniem

Gotowanie jest łatwe
Makaron z cukinią i boczkiem 143

bardzo szybkie danie. Doskonale sprawdzi się w gorące dni. Starta na tarce cukinia puszcza dużo soku, dzięki czemu na patelni tworzy się delikatny warzywny sos. 1 duża cukinia 150 g surowego boczku 2 marchewki 3 ząbki czosnku 250 g makaronu (np. rurki) sól i pieprz do smaku Makaron gotujemy al dente, przelewamy zimną wodą i odstawiamy. Boczek kroimy w drobną(...)Cukinię myjemy dokładnie i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Tak samo postępujemy z marchewkami. Na rozgrzanej patelni wytapiamy tłuszcz z boczku. Gdy boczek się zarumieni dodajemy cukinię, marchewki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy wszystko razem przez kilka minut. Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Doprawiamy lekko solą i pieprzem. Gotowe

Dieta bez mleka
Sałatka z pesto, smażonymi szparagami i mozarellą 116

zupy). Wrzucić szparagi na rozgrzaną patelnię, posypać solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem i smażyć, aż szparagi będą al dente. Tak przygotowane szparagi zdjąć z patelni i pokroić w niewielkie (centymetrowe) kawałki. Przestudzony makaron wymieszać z 3-4 łyżkami pesto, dodać pokrojone szparagi. Wierzch sałatki posypać porwaną mozarellą. * Do sałatki można dodać pokrojone drobno kabanosy, będzie wtedy bardziej "treściwa". * Sałatka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Makaron z kalmarami w sosie maślanym 140

połowy cytryny - 2-3 chochle wody z gotowania makaronu - świeży szczypiorek - sól i pieprz do smaku - 2 czubate łyżki masła - 1 łyżkę oleju 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła z oliwą, a następnie podsmażamy przez minutę posiekany czosnek i papryczkę chili. 3. Kolejne na patelni lądują mrożone kalmary, które podsmażamy do czasu

Bez Cebuli
Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą 175

opakowanie - 0,5 kapusty kiszonej ( jeśli kapusta jest bardzo kwaśna to przelać ja wodą ) - średnia cebula - 30 dag kiełbasy podwawelskiej - sól i pieprz - oliwa Ugotować makaron w osolonej wodzie . Kapustę pokroić drobno. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i wrzucić pokrojoną kapustę. Podsmażyć ok. 5 minut. Następnie zalać 2 szkl. wody i dusić ok. 2o minut. W międzyczasie kroimy cebulę(...)kiełbasę w kosteczkę . Na oddzielnej patelni podsmażamy je i wrzucamy do kapusty. Pod koniec duszenia zwiększyć  gaz , żeby woda odparowała z kapusty .Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładamy wcześniej ugotowany makaron . Chwilę podgrzewamy z makaronem i podajemy gorący . Do udekorowania można użyć natki pietruszki . Smacznego

Różne smaki w kuchni