ketchupu pół łyżeczki cukru (jeśli pomidory są kwaskowate) oregano sól pieprz pieprz cayenne (jeśli lubicie ostre smaki) starty parmezan paczka makaronu spaghetti Wykonanie: Zaczynamy od ugotowania makaronu :) (według wskazówek na opakowaniu). Na patelni smażymy mięso na niewielkiej ilości oliwy (lub jeśli wolicie – oleju). Kiedy mięso zacznie się rumienić dodajemy do niego wyciśnięty czosnek, posiekaną drobno cebulkę i oregano. Doprawiamy całość
MyCookBook.plpieczarkami, cebulą i marchwią) 1 łyżeczka soli 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki śmietany olej do smażenia mięsa 1. Makaron ugotować. 2. Olej rozgrzać na patelni, dodać mięso, sól i przyprawy, podsmażyć. Dodać pomidory w puszce i bulion, dusić pod przykryciem ok 15 minut. Dodać startą cukinię i dusić kolejne ok 10 minut
Kto ugości moich gości?zielona pietruszka/do dekoracji Wykonanie: -Makaron ugotować al dente. -W międzyczasie gorgonzolę rozdrobnić widelcem , wrzucić na głęboką patelnię , wlać mleko i mieszając podgrzewać do utworzenia gładkiego ,kremowego sosu. -Ugotowany makaron przecedzić i wsypać do gorącego sosu , wymieszać posypać makiem /jeśli wymaga doprawić do smaku
Zakamarki mojej kuchniziele angielskie, pół kostki rosołowej i łyżkę oleju z pestek winogron. Do wrzącej wody wkładamy makaron i gotujemy ok 12-15 minut (ja bardzo lubię gdy makaron jest miękki). SOS: Do głębokiej patelni dodajemy 3 łyżki oleju z pestek winogron, posiekaną cebulkę, posiekaną natkę zielonej pietruszki, 7 listków bazylii i 5 ząbków wyciśniętego czosnku. Smażymy i dodajemy mięsko mielone, nakładamy
ClauditteMissCookingpozostałe składniki. Powstałą masę wylewamy na makaron, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok.35min. Jakieś 10-15min przed końcem pieczenia posypujemy makaron kruszonką. Kruszonka.Masło roztapiamy na patelni. Prażymy na nim migały, aż lekko zbrązowieją. Dodajemy bułkę tartą,cynamon. i cukier
More food, love and dreamspodsmażyć na oleju. Dodać sos sojowy. Plastry ananasa oraz paprykę pokroić w kostkę i dodać do kurczaka. Doprawić do smaku chili i innymi przyprawami wg. uznania. Makaron odcedzić i wymieszać z zawartością patelni
Ze smakiem i z pasjąPrzygotowanie carbonary to sztuka- tak mowia Wlosi :) Zapraszam na moja carbonare- w ktorej wazne jest by nie zwazyc jajek. zaczynamy :) Podsmazamy bekon na patelni ok 150-200 gr Gotujemy makaron. Pamietajmy 100 gr makaronu to bedzie pozniej 1 jajko czyli 500 gr makaronu - 5 jaj Do odcedzonego makaronu dodajemy wczesniej usmazony bekon, trzymajac caly czas na malym gazie. Mieszamy
Smaki Edytyfilet z kurczaka bądź mięso z udek * przyprawa do kurczaka, sól , pieprz * ulubione świeże zioła - u mnie majeranek, bazylia, oregano, bazylia, natka pietruszki Przygotowanie : Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojonego i przyprawionego kurczaka, usmażyć na złoty kolor, dodać pokrojone w paseczki suszone pomidory. Wrzucić ugotowaną ciecierzycę. Całość wymieszać z makaronem, dodać dużo
Magiczne Życie Martysiekamy, drugą połowę pozostawiamy w całości z ogonkami. Całe krewetki nacinamy po wewnętrznej stronie, tak aby się otworzyły podczas smażenia. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy, zachowując 2-3 łyżki wody. W międzyczasie na patelni na małym ogniu roztapiamy masło razem z czosnkiem i skórką z cytryny. Doprawiamy świeżo(...)zmielonym pieprzem i solą. Dodajemy krewetki i ok. 30 sekund podsmażamy na małym ogniu. Zestawiamy z ognia i mieszamy z natką pietruszki. Odcedzony makaron wkładamy z powrotem do garnka, dodajemy odłożona wodę i podgrzany sos z patelni. Po wymieszaniu podajemy skrapiając danie sokiem z cytryny. SMACZNEGO
Blondynka Gotujełyżki soli ziołowej około 1 łyżki masła 60 g makaronu ryżowe muszelki 1 łyżeczka sosu sojowego 5 większych pieczarek 1/2 zielonej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek OLEOFARM 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki mąki pieprz i sól Przygotowanie: Połowę piersi kroimy w paski, a następnie te kroimy na pół. Na patelni rozgrzewamy masło. Układamy nasze kawałki mięsa i posypujemy(...)ziołową. Mieszamy tak, aby każdy kawałek mięsa był obtoczony w przyprawie. Kurczaka smażymy na małym ogniu, co jakiś czas obracając. Usmażonego kurczaka zdejmujemy z patelni i odstawiamy na chwilę na bok. W garnku gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy w paseczki, a następnie na pół. Połowę papryki kroimy w drobną kostkę. W międzyczasie w 1/3 szklanki
Słodkie okruszkiLubicie dania jednogarnkowe? Ja bardzo . Takie pyszności robi się bardzo szybko a co najważniejsze nie potrzebujemy do tego tylko jednego garnka lub patelni , co bardzo oszczędzam nam czas. Dziś polecam danie jednogarnkowe Orientalne Curry z makaronem Lubella ,na mleczku kokosowym z dodatiem warzyw i kurczaka. Składniki dla 4 osób: 2 filety z kurczaka 20 dag mrożone mieszanki(...)sosu sojowego ciemnego Przygotowanie: Filety z kurczaka dokładnie myję, osuszam, kroję w kostkę. Doprawiam przyprawami. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Dodaję mięso. Smażę na rumiano. Następnie dodaję mrożoną chińską mieszankę warzyw. Mieszam. Dodaję mleczko kokosowe oraz 50 ml wody. Mieszam. Dodaję makaron Lubella. Zmniejszam ogień i duszę ok 10 min aż makaron zrobi się al'dente. Posypuję natką pietruszki
Gotowanie Patkiszczypta soli szczypta czarnego pieprzu Przygotowanie Ugotuj makaron al dente w dużej ilości słonej wody. W dużej misce połącz za pomocą trzepaczki sól, pieprz i jajko. Dodaj pokrojony drobno ser i wymieszaj. Odłam twarde końce szparagów, łodygi dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój na około 4 cm kawałki. Rozgrzej olej na głębokiej patelni, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj szparagi(...)minuty. Następnie dodaj przekrojone na pól pomidorki i szpinak. Trzymaj na ogniu kilka minut aż szpinak zwiędnie, a pomidorki będą miękkie. Cały czas mieszaj. Dodaj na patelnię mieszaninę jajka z serem i odcedzony makaron. Wszystko dokładnie wymieszaj, pogrzewając jeszcze chwilę. Podawaj od razu, możesz posypać świeżymi ziołami (np. bazylią lub tymiankiem). Wskazówki W celu pozbycia się zdrewniałych końców, lekko złam
Powiedz dietom nieduża cebula 3 duże ząbki czosnku 100 g sera camembert 4 łyżki mascarpone 4 łyżki oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz gałka muszkatołowa sól (ewentualnie) WYKONANIE: Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, wrzuć na nią cebulę pokrojoną w kostkę. Podsmaż lekko. Do cebuli dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, szybko i dokładnie zamieszaj, dołóż(...)wcześniej opłukane pod woda). Podduś całość na patelni przez około 4 - 7 minut aż szpinak będzie miękki, ale nie będzie się całkowicie rozpadał. Teraz dodaj pokruszony na kawałki ser camembert i mascarpone. Posyp pieprzem i zetrzyj na tarce odrobinę gałki muszkatołowej (lub dodaj mielonej). Zamieszaj wszystko dokładnie, do rozpuszczenia się sera. Odcedzony makaron umieść w naczyniu, dołóż do niego gotowy
Słodko-Słony Świat IlonyJeśli to konieczne dzielimy je na mniejsze części. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, by się nie skleił. Przestudzony makaron i brokuła wrzucamy do miski. Rozgrzewamy suchą patelnię i prażymy na niej nasiona słonecznika. Jeśli zaczną intensywnie strzelać trzeba zmniejszyć gaz. Gdy nasionka się zarumienią przesypujemy je do miski z brokułem i makaronem. Dodajemy
Dieta bez mlekaCzaniecki, 300 ml kremówki, 2 żółtka, 100 g wędzonego boczku, 1 cebula, natka pietruszki, sól marska Kamis, pieprz czarny Kamis. Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc tłuszczu. Dodajemy drobno prokrojony boczek wędzony i cebulkę. Podsmażamy, aż boczek będzie chrupiący. Następnie w miseczce mieszamy kremówkę z żółtkami. Dodajemy makaron
Aga w kuchni