makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:108/561)

Spaghetti po bolońsku z groszkiem. 159

mała puszka groszku konserwowego bazylia, oregano lub inne suszone zioła np. prowansalskie sól pieprz 1 łyżeczka cukru olej do smażenia      Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.      Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy jeszcze minutę, dodajemy mięso mielone i smażymy około

Rozpustne gotowanie
Spaghetti z groszkiem i marchewką 160

półwytrawnego wina oliwa z oliwek (np. Develey ) sól pieprz oregano bazylia zioła prowansalskie ziele angielskie liść laurowy pieprz w kulkach ulubiony ser do posypania spaghetti Wykonanie: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Krótko smażyć, dodać mięso mielone. Gdy mięso się zarumieni zalać winem(...)Dodać pomidory z puszki, ziele, pieprz w kulkach, liść laurowy. Po ok 10 minutach dodać marchewkę i groszek (można z zalewą wg uznania - będzie lepszy sos). Przyprawić wg uznania. Makaron wymieszać z sosem i posypać serem (np. parmezanem). I gotowe! :) Smacznego

Trufelkowo
"Crema di zucca" Krem z dyni z razowym makaronem, kosteczkami prazonego bakłazana i parmezanem 178

minut. Po tym czasie zmiksuj i jeśli będzie za gęste dolej mleka i łyżkę octu. Sprawdź czy jest dobrze doprawione. 2. Nastaw makaron penne i ugotuj al dente. 3. Na patelni rozgrzej resztę oleju i na gorący wrzuć kostki bakłażana, posól je i smaż żeby z każdej strony był zrumieniony. 4. Na dno talerza wyłóż krem

AZgotuj!
Makaron z mięsem i pomidorami 187

bazylii 2 czubate łyżeczki oregano 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól i pieprz do smaku 30 g startego sera Grana Padano (można pominąć) 220 g makaronu tagliatelle Wykonanie: Danie przygotowujemy w dużej patelni z pokrywką. Cebulę kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na oliwie do zmięknięcia.  Dodajemy mięso i razem podsmażamy około 10 minut. Pomidory obieramy ze skórki(...)używamy pomidory z puszki, dodajemy również sos. Dodajemy bazylię, oregano i czosnek. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i całość dusimy godzinę. Gdy sos jest gotowy, w osolonej wodzie gotujemy makaron tagliatelle. Pilnujemy, aby był al dente. Makaron odcedzamy i przekładamy do sosu. Całość mieszamy i chwilkę razem podgrzewamy. Makaron z sosem przekładamy na talerze i posypujemy startym serem. Smacznego

Smak mojego domu
Słodkie spaghetti z batatem 159

pierwszej kolejności obieramy wszystkie warzywa ze skórki. Batata kroimy w kostkę, marchew w plastry, cebulę w piórka, a czosnek drobno siekamy.  Makaron zagotowujemy, a batata gotujemy osobno do lekkiej miękkości. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy ze sobą cebulę, czosnek i marchewkę.  Gdy marchewka będzie już nieco miękka, a cebula się zeszkli, dodajemy posiekane zioła - pietruszkę i bazylią(...)Wszystko mieszamy ze sobą.  Ugotowanego batata dodajemy na patelnię i podsmażamy.  Po chwili dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy oraz powidła. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.  Makaron łączymy z sosem, dodajemy jeszcze świeżej bazylii i pietruszkę i pałaszujemy ze smakiem :)  Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Makaron z serem i kiełbasą 165

dobre :) makaron np. świderki lub muszelki kawałek białego sera (twarogu) kawałek cienkiej kiełbasy (np. podlaska) sól pieprz cebula (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ugotować makaron i odcedzić. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dorzucić do niej pokrojoną w piórka cebulę (ja tego nie zrobiłam, ale z cebulką jest pyszne). Makaron wyłożyć na talerz, wymieszać z podsmażoną kiełbaską, posypać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Makaron razowy z twarogiem, szpinakiem i brukselką 146

odsączenia na sitku, które następnie położyć na garnku z gotującą się wodą od brukselki - aby warzywka zbytnio nie wystygły .   W międzyczasie gotowania makaronu i brukselki, rozmrozić w mikrofali brykiety szpinakowe. Na rozgrzanej patelni i łyżeczce oliwy podsmażyć pokrojony w kosteczkę czosnek, dodać rozmrożony szpinak, przyprawić do smaku i chwile smażyć.  Następnie wkruszyć twaróg, wymieszać z resztą zawartości patelni

Grunt to przepis!
Kolorowe penne i Drogówka 186

bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ugotuj makaron al dente. W oddzielnym garnku ugotuj różyczki brokułu. Ser feta pokrój w kostkę. Odcedź fasolkę. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Podsmaż drobno pokrojone cebulę i czosnek.   Wrzuć makaron, fasolkę i posyp ziołami (ostrożnie z solą – feta jest dość słony). Podsmaż jeszcze chwilę, ciągle mieszając. Przełóż na talerze. Na wierzchu ułóż różyczki brokułu

Qlinarnie i Qlinarnie
Sos brokułowy z makaronem 272

duży brokuł, śmietana, serek topiony śmietankowy, kostka rosołowa drobiowa, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 2 duże cebule, 3-4 żabki czosnku, pomidory, makaron. Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, rozgrzewamy ją. Wrzucamy na nią mięso i smażymy. 2. W osolonej wodzie gotujemy makaron do miękkości. Tak samo brokuł, dzielimy

Kuchnia Pełna Pasji
Wykwintne czosnkowe krewetki z natką pietruszki i chili na makaronie 177

ogonków - nie przejmujmy się, one są tylko do dekoracji. Paprykę kroimy w jak najmniejszą kosteczkę, natkę siekamy, a czosnek kroimy w jak najcieńsze plasterki. Przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni roztapiamy 20g masła wraz z czosnkiem. Gdy masło całkowicie się roztopi, zmniejszamy ogień, a na patelnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę i kładziemy krewetki na jednym boku, smażymy(...)krewetki na drugą stronę, posypujemy chili i smażymy ok. 1,5-2 minuty. Na koniec dodajemy 20g masła, posiekaną natkę pietruszki, delikatnie, lecz dokładnie mieszamy i podajemy wraz z makaronem. Opcjonalnie skrapiamy sokiem z cytryny. Jemy ze smakiem, nie zjadając ogonków.  Smacznego

Be Fit Be Strong
Zapiekanka włoska z makaronem 259

puszka pomidorów krojonych 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ząbki czosnku kulka mozzarelli około 10 listków świeżej bazylii sól, pieprz, papryka słodka, suszona bazylia, oregano 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojonego na kawałki fileta, którego wcześniej obsypujemy przyprawami (papryką, bazylią i oregano). Smażymy do zarumienienia. 3. Na patelnię dodajemy

Szefowa kuchni
Zapiekanka z kurczakiem i dynią 180

śmietany 18 % – olej rzepakowy – tymianek – sól i pieprz, papryka ostra i słodka, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Makaron gotować przez kilka minut na lekko twardy w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st. C. Dynię obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni aż będzie miękka. Odłożyć do miski. Na rozgrzanej patelni zeszklić pokrojoną cebulę. Kurczaka umyć i pokroić(...)smażyć na złoty kolor. Wymieszać z wcześniej podsmażoną dynią. Przygotować formę na zapiekankę. U mnie owalna o długości 24 cm. Wykładamy do niej makaron, następnie kurczaka z dynią. Szpinak opłukać i podsmażyć na patelni z wyciśniętym czosnkiem przez kilka minut aż zmięknie. Wykładamy na kurczaka jako kolejną warstwę zapiekanki. Ser feta miksujemy ze śmietaną na gładką masę i wylewamy

I LOVE LIFE
LAZANIA 166

osolonej wodzie. Cebulę i marchew kroimy w drobną kostkę, dodajemy mięso mielone i podsmażamy na oliwie. Przyprawiamy do smaku. Dodajemy jajko i mieszamy. Następnie zdejmujemy patelnię z ognia. Naczynie żaroodporne wykładamy jedną warstwą makaronu, na którą nakładamy część mięsa i sosu beszamelowego, następnie kolejną warstwę makaronu itd. Na koniec całość posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem 173

tymianku 1/2 łyżeczki bazylii sól, pieprz olej do smażenia 1/4 szklanki wody Sposób przygotowania Makaron gotujemy al dente. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, rozmarynem i tymiankiem. Smażymy na niewielkiej ilości oleju kilka minut. Kiedy kurczak będzie gotowy przekładamy go do miseczki. Na patelnię wrzucamy szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Dorzucamy pokrojony w drobną kosteczkę czosnek(...)wszystko razem mieszamy. Do szpinaku dodajemy serek i wodę, mieszamy do połączenia się składników. Smażymy ok. minutę, wrzucamy kurczaka i ugotowany makaron. Ponownie mieszamy i smażymy jeszcze chwilę. Gotowe! Mostek radzi Pamiętajcie, aby kurczak w momencie wrzucania na patelnię był w temperaturze pokojowej. Zimny kurczak nie usmaży się równomiernie i część może być przesuszona, a część niedopieczona. 4.14 Mostek

Mostek w kuchni
Pierś z kurczaka marynowana w sosie sojowym, czyli nasze danie a'la chińskie 187

dania, pewnie nie jednej osobie się one przydadzą. My, do przygotowania tego obiadu, użyliśmy multicookera, którym zabawiamy się od jakiegoś czasu. Ale równie dobrze, można użyć tradycyjnych garnków i patelni :) Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego pieprz do smaku duża garść orzechów włoskich 3 selery naciowe 3 marchewki oliwa z oliwek Pierś kurczaka(...)minut podsmażamy na oliwie marchew i seler naciowy, po tym czasie dorzucamy kurczaka z całym sosem z marynowania, a na ostatnie 5 minut wrzucamy ugotowany wcześniej makaron (albo to samo robimy na zwykłej patelni). Podajemy posypany pozostawionymi orzechami i w razie czego polewamy odrobiną sosu sojowego. Multicooker ma jednak tę przewagę, że niczego nie musimy mieszać, pilnować itp. Tylko pamiętać

Marder&Marder Manufacture