Makaron razowy z avocado, jajkiem, szczypiorkiem - smacznie, kolorowo, zdrowo.

Makaron razowy z avocado, jajkiem, szczypiorkiem - smacznie, kolorowo, zdrowo.

Makaron razowy z avocado, jajkiem, szczypiorkiem - smacznie, kolorowo, zdrowo.

Oj jak dawno mnie nie było.....ale moja kuchnia znów otwarta i gotująca. Kto śledzi mojego bloga,wie, że uwielbiam makarony. Dawno nie pisałam  przepisu z makaronem, więc dziś podrzucam kolejną wersje smakową. Makaron razowy z avocado, jajkiem sadzonym, szczypiorkiem oraz pieprzem cytrynowym.Całość jest wymieszana na oliwie z czosnkiem. Szybko, kolorowo, smacznie i zdrowo. O dobrodziejstwie avocado chyba każdy słyszał, a pomyśleć, że dawno temu avocado nie przechodziło mi przez gardło. Jak smak się zmienia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.