makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:111/561)

Makaron z boczkiem i szparagami 219

wrzucić pokrojone szparagi i gotować je około 3-4 minuty.  Odcedzić i opłukać pod zimną wodą, dzięki czemu będą jędrne. Czosnek posiekać, wrzucić na patelnię razem z boczkiem. Podsmażyć. Ugotowane szparagi i makaron wymieszać z boczkiem. Posypać serem i wymieszać. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Spaghetti z małżami Venus 148

pootwierać, te które pozostaną zamknięte po rozmrożeniu należy wyrzucić. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W tym czasie w wysokiej patelce lub dużym garnku rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na nią przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy kilka chwil, uważając żeby go nie przypalić. Dorzucamy małże. Potrząsamy kilka razy patelnią/garnkiem, zalewamy je winem i przykrywamy. Gotujemy na średnim ogniu(...)zamknięte!!! Do małż dodajemy śmietankę i drobno posiekaną natkę, całość solimy. Znowu podgrzewamy na średnim ogniu przez 2-3 minuty, co jakiś czas potrząsając patelnią/garnkiem. Ściągamy je z ognia, dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Podajemy obsypane tartym serem. Smacznego Artykuł Spaghetti z małżami Venus pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Spaghetti z małżami Venus 159

pootwierać, te które pozostaną zamknięte po rozmrożeniu należy wyrzucić. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W tym czasie w wysokiej patelce lub dużym garnku rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy na nią przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy kilka chwil, uważając żeby go nie przypalić. Dorzucamy małże. Potrząsamy kilka razy patelnią/garnkiem, zalewamy je winem i przykrywamy. Gotujemy na średnim ogniu(...)zamknięte!!! Do małż dodajemy śmietankę i drobno posiekaną natkę, całość solimy. Znowu podgrzewamy na średnim ogniu przez 2-3 minuty, co jakiś czas potrząsając patelnią/garnkiem. Ściągamy je z ognia, dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Podajemy obsypane tartym serem. Smacznego Artykuł Spaghetti z małżami Venus pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Spaghetti z pesto bazyliowym 152

Pesto bazyliowe: 1 duży pęczek bazylii 50 g orzeszków piniowych 3 ząbki czosnku 50 g parmezanu oliwę (4-6 łyżek) szczypta soli (opcjonalnie) Przygotowanie: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na suchej patelni uprażyć orzeszki pinii. W moździerzu utrzeć bazylię z orzeszkami i czosnkiem, dolewając stopniowo oliwę. Ilość oliwy zależy od rodzaju konsystencji jaką

KuchniaWeDwoje.pl
Czarny makaron z kurczakiem 154

olej!) sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę lub paski. Mięso doprawić przyprawami - przesmażyć na oliwie z oliwek. Gotowe mięsko przełożyć do miski. Po usmażeniu kurczaka,  na tej samej patelni należy zeszklić cebulę (pokrojoną w piórka), czosnek(...)niej oliwę z oliwek (ok.3 łyżki). W tym czasie kroimy ser mozarella w małą kostkę a pomidorki kroimy na 2 części. Na rozgrzaną patelnię dodajemy wszystkie przygotowane wyżej produkty i mieszamy (makaron, mięso, cebula, czosnek, chilli, ser). Na koniec dodajemy pomidorki, kilka listków świeżej bazylii i mieszamy do momentu roztopienia sera

Alutka-Gotuje
Kurczak ala tajski 153

skórkę z limonki, , czosnek, cebulę, sos rybny, cukier, chili, olej sezamowy, dodać kurczaka, przykryć i wstawić do lodówki na około 2 godziny. W międzyczasie: Przygotować makaron jajeczny wg instrukcji na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni uprażyć sezam. Na patelni lub w woku rozgrzać olej, przesmażyć kurczaka wraz z marynatą. Gdy kurczak będzie usmazony dodać paprykę i kukurydzę, przesmażyć, dodać mleka kokosowego

Codzienne Gotowanie
Szybki i zdrowy obiad - makaron z warzywami i indykiem 543

myślę, że takie danie z kaszą czy ryżem również wyszłoby bardzo smaczne. Świetnie nada się również na kolację, albo jako posiłek do lunchboxa :) Składniki (2 porcje): 150 g makaronu (u mnie bezglutenowy)  ok. 400 g filetu z piersi indyka  ok. 200 g pieczarek  1 ząbek czosnku  1 średnia cukinia  1 mały brokuł(...)delikatnie podać go wodą). Brokuł podzielić na różyczki, przepłukać zimną wodą i gotować przez około 8 minut na małym ogniu pod przykryciem. Makaron ugotować i odsączyć. Czosnek drobno posiekać, pieczarki i cukinię pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić czosnek i podsmażyć przez około minutę, dodać szpinak i smażyć aż zmięknie, po tym czasie dodać pieczarki, cukinię oraz

Healthy food explorer
Makaron zasmażany z kiełbasą 201

pokroić w kostkę. Warzywa pokrojone w kostkę zeszklić na dużej patelni na odrobinie oleju. Dodać kiełbasę i podsmażyć przez 10 minut. Następnie dorzucić paprykę, kukurydzę, groszek i dusić pod przykryciem przez 5 minut. Na koniec dodać ugotowany makaron i całość podsmażyć przez 10 minut od czasu do czasu mieszając(...)mleku. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać posiekany szczypiorek. Zalać składniki na patelni i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem przez 10 – 15 minut (do czasu aż całość stężeje). Krok po kroku: 1. Ugotować makaron i groszek 2. Podsmażyć cebulę 3. Dodać kiełbasę 4. Dorzucić resztę warzyw 5. Wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
MAKARON W SOSIE JOGURTOWO-CZOSNKOWYM - z grzybami, szynką parmeńską i tymiankiem 235

łyżki na porcję) sól do smaku świeżo mielony czarny pieprz do smaku 2 łyżki oliwy PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente (!), odcedzamy. Wkładamy z powrotem do garnka, trzymamy w cieple. Krok 2. Na większej patelni na oliwie podduszamy posiekaną cebulę (nie rumienimy), gdy się zeszkli dodajemy szynkę parmeńską i mieszając smażymy jeszcze 2-3 minuty. Krok(...)około 5 minut, aż cały płyn odparuje. Krok 4. Jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem, tartym parmezanem i listeczkami tymianku otartymi z gałązek - wlewamy na patelnię, mieszamy i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku i mieszamy z makaronem w garnku. Porcje makaronu wykładamy na ogrzane talerze, posypujemy tartym parmezanem i dekorujemy gałązkami świeżego tymianku. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 215

cebuli. Jak całość nam się podgrzeje, dodajemy tuńczyka (odsączonego z zalewy) i podgrzewamy na wolnym ogniu. Dodajemy ugotowany al dente makaron. Najlepiej dodajcie makaron łyżką cedzakową prosto z wody, nic się nie stanie jak na patelnię dostanie się odrobina wody. Całość mieszamy i przekładamy na talerze. Jeśli lubimy możemy posypać makaron startym parmezanem . Smacznego! Post Makaron z tuńczykiem i suszonymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grillowany łosoś i tagliatelle z zielonym pesto 244

krótszej obróbki termicznej. Podobnie robi się ceviche – pochodzącą z Peru sałatkę z surowych owoców morza marynowanych w soku z cytrusów z dodatkiem ostrej papryczki. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzaną patelnię – zwykłą lub grillową – kładziemy zamarynowane kawałki łososia. Smażymy po około 3 minuty z każdej ze stron. Po usmażeniu zdejmujemy rybę z patelni i pozwalamy

Jacob Tastes
Makaron alla carbonara 165

makaronu (np. rurki) * 20 dag boczku * szklanka śmietany kremówki * 15 dag żółtego sera * 3 żółtka * sól, pieprz * natka pietruszki Sposób przygotowania : Makaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w cienkie paski i podsmażamy na patelni na chrupko. Podsmażone mięso zalewamy kremówką. Podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy makaron. Mieszamy. Ściągamy z ognia i szybko mieszamy z serem startym

Pobite gary Barbary
Makaron proteinowy z tuńczykiem i zieloną fasolą + recenzja 220

smaku łyżeczka oleju rzepakowego firmy Oleofarm Sposób przygotowania: Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie, aż zmięknie/lub się rozmrozi gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu na teflonowej patelni rozgrzewamy olej, a następnie dodajemy rozduszony ząbek czosnku i smażymy aż się zbrązowi wrzucamy odcedzonego tuńczyka, chwilę podsmażamy, dodajemy około 1/4 szklanki wody w miseczce dokładnie mieszamy(...)szklanki wody, żółtko, skrobię, jogurt patelnię z tuńczykiem odkładamy na chwilę z ognia i cały czas mieszając dodajemy jogurtową mieszankę wstawiamy z powrotem na mały ogień, ciągle mieszając smażymy, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać dodajemy fasolkę, ser żółty, mieszamy, przyprawiamy wg. smaku na koniec wrzucamy makaron i jeszcze chwilę podsmażamy, aż sos ładnie oblepi makaronowe wstążki ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pappardelle w sosie śmietanowym ze szpinakiem i pieczarkami 210

pieczarek 2-3 garście młodego szpinaku 1 duży ząbek czosnku 2-3 "gniazdka" makaronu pappardelle albo tagliatelle sól pieprz grubo mielony albo młotkowany 1 łyżeczka masła 1 łyżka oleju rzepakowego 3/4 szklanki gęstej śmietany 12% lub 18%   Przygotowanie: Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej z masłem. Dodać pieczarki i podsmażyć na złoto doprawiając solą(...)szpinakiem, żeby się nie zważyła). Wymieszać wszystko dokładnie, doprawić solą i pieprzem, a następnie postawić na wolnym ogniu i podgrzewać przez chwilę. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić i dodać na patelnię. Wymieszać z sosem i podawać od razu

Kulinarne Inspiracje
Domowa Carbonara 163

opakowaniu, Boczek podsmażamy, gdy ładnie się przyrumieni zdejmujemy go z patelni, a na tłuszczu, który pozostał na dnie podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Na patelnię, do zeszklonej cebuli dorzucamy boczek. Dodajemy ugotowany i dobrze odsączony makaron, podsmażamy wszystko około 1 minuty. Wlewamy masę jajeczną i mieszamy aż sos lekko zgęstnieje. Po wyłożeniu na talerz posypujemy natką pietruszki. Po wypróbowaniu tego przepisu

Studencka Micha
Makaron z cukinią i pieczarkami 146

trochę natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotujemy makaron spaghetti. Cukinię i pieczarki kroimy w ćwiartki. Z chili wyrzucamy nasiona i kroimy drobniutko. Wrzucamy na patelnię i smażymy aż warzywa są miękkie. Dodajemy jogurt i ugotowany makaron, doprawiamy kurkumą, pieprzem i solą. Dodajemy rozrobioną skrobię, parmezan i natkę pietruszki, smażymy jeszcze przez chwilę aż zrobi nam się gęsty

Delusional Trine
MAKARON Z SOSEM PESTO 134

słońcu pomidory - następnym razem spróbuję.  Makaron najlepiej gotować al dente w lekko osolonej wodzie  z dodatkiem oleju, który zapobiega jego sklejaniu. Na patelni podsmażyłam na oliwie z oliwek starte trzy ząbki czosnku. Dodałam makaron i sos. Wszystko wymieszałam. Po nałożeniu na talerz  posypałam danie parmezanem. Można go zastąpić innym drobno startym i twardym serem. Smacznego

potrawyregionalne
Spaghetti w sosie cebulowym z rukolą w 15 minut 201

się makaron ojej rzepakowy do smażenia 2 cebule 2 ząbki czosnku sól pieprz 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej świeża rukola ok. 20 dag pomidorów koktajlowych 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. 2. Na głębokiej patelni obsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodajemy przyprawy, smażymy razem na złoty kolor. Wlewamy śmietanę, ścieramy gałkę muszkatołową, chwilkę razem dusimy, dodajemy wodę

Apetyczna babeczka
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami 233

porcje: duża pierś z kurczaka 200 g makaronu kilkanaście suszonych pomidorów z zalewy 200 ml śmietany do sosów cebula świeża bazylia sól, pieprz Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni podgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulkę. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i dorzucić do cebuli. Suszone pomidory pokroić w paski i również dodać na patelnię

wyzwania kuchenne