makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:115/561)

Risotto ze szparagami w trzech formach. I z cheddarem 211

wtedy gdy się zeszklą, wsypujemy ryż. Nigdy nie płuczemy ryżu do risotto! Ma mieć tak dużo swojej naturalnej skrobi jak to tylko możliwe. Całość dokładnie mieszamy. Szklimy ryż na patelni, na małym ogniu, mieszając i równo otaczając go w maśle – zrobi się lekko przejrzysty i błyszczący. Żeby został biały – szklijcie go krótko. Jeśli natomiast chcecie wydobyć z niego bardziej orzechowy(...)płynu – ryż musi się rozklejać powoli. Risotto jest gotowe po około 12-18 minutach, kiedy ryż jest miękki ale jeszcze odczuwalnie jędrny w środku – zupełnie jak makaron ugotowany al dente. Dodajemy wtedy na patelnię szparagowe purée, dokładnie łączymy je z ryżem i chwilę odparowujemy. Solimy, pieprzymy, wsypujemy cały starty ser i płatki szparagów, całość dokładnie mieszamy. Rozkładamy porcje na głębokie

Karo in the Kitchen
Tagliatelle z cukinii z sosem pomidorowym 151

Ostatnio bardzo często jem makaron z sosem pomidorowym, ponieważ jest to danie, którego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Tym razem jednak urozmaiciłam je, tworząc tagliatelle z cukinii . Dzięki temu danie  nabrało nowego wyglądu, a dodatkowo stało się bezglutenowe :) Tworząc to danie inspirowałam się raw food, które to miałam okazję posmakować w praskiej restauracji. I chociaż nic tutaj nie jest(...)gotujemy na małym ogniu do momentu zagęszczenia sosu. W międzyczasie szatkujemy pietruszkę. Cukinie myjemy pod gorącą wodą. Za pomocą obieraczki tworzymy grube nitki makaronu tagliatelle . Pozostały miąższ kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do sosu. Na patelni po pomidorach delikatnie podsmażamy tagliatelle z cukinii Do sosu dodajemy pietruszkę (garść zostawiamy do posypania). Nakładamy na talerz makaron z cukinii , polewamy sosem

VegUlka
Makaron orkiszowy w lekkim sosie tuńczykowym. Danie fit. 221

Następnie zmniejszamy gaz i dodajemy całego tuńczyka (odsączonego uprzednio z oleju). Mieszamy. Kolejno dodajemy ketchup, znów mieszamy. Na koniec dodajemy jogurt, szybko mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia. Tak przygotowany sos podajemy z makaronem orkiszowe piórka. Całość można delikatnie posypać koperkiem. Smacznego beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Lekki sos tuńczykowy z orkiszowym makaronem. Bić fit na wiosnę! 185

Następnie zmniejszamy gaz i dodajemy całego tuńczyka (odsączonego uprzednio z oleju). Mieszamy. Kolejno dodajemy ketchup, znów mieszamy. Na koniec dodajemy jogurt, szybko mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia. Tak przygotowany sos podajemy z makaronem orkiszowe piórka. Całość można delikatnie posypać koperkiem. Smacznego Zapraszam Was również na konkurs organizowany przez firmę Graal: Ryby – pozycja obowiązkowa w zdrowej diecie! – Zainspiruj

Słodkie okruszki
Fusilli z sosem z wędzonego kurczaka 217

pomidorów w kawałkach od Primo Gusto 1 wędzone udo z kurczaka 3 łyżki śmietany (18 lub 30%) 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku Makaron gotujemy wedle wskazówek producenta, al dente. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie mięso oddzielamy od kości i kroimy w dość dużą kostkę. Dorzucamy do zeszklonej cebuli. Całość chwilę

MamaOskarka
Rurki z klopsikami i pieczarkami w sosie śmietankowo-pieczarkowym 212

Sycące i szybkie danie z mięsnymi kuleczkami. Makaron, klopsiki wieprzowe i pieczarki łączy sos śmietankowo-pieczarkowy. składniki: 400 g makaronu rurki 250 g małych pieczarek 450 g mięsa mielonego, u mnie karkówka 1 jajko 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz słodka papryka 200 ml śmietanki 30 % 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Mieloną karkówkę przełożyć do miski. Dodać(...)Następnie wlać śmietankę oraz dodać posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem dusić aby sos zgęstniał i smaki się wymieszały, do smaku sos doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al'dente, dobrze osączyć i przełożyć na patelnię z sosem. Dokładnie wymieszać i nakładać na talerze

Monia miesza i gotuje
Zapiekanka mięsno-ziemniaczana 278

wielu potraw. Raz możemy zrobić spaghetti po bolońsku, innym razem napełnić takim farszem naleśniki, a następnie zapiec je w piekarniku, jeszcze kiedy indziej, do takiej patelni z mięsem i sosem dodać surowy makaron i poddusić – otrzymamy wówczas pyszne danie jednogarnkowe. Tym razem chciałabym podzielić się z Wami przepisem na zapiekankę mięsno-ziemniaczaną. Jeśli mamy ugotowane w mundurkach ziemniaki(...)wraz z zalewą (ja jeszcze nalewam do puszki po pomidorach niewielką ilość wody, mieszam, przelewam do drugiej puszki, zbieram wszystko to, co zostało na jej ściankach i wlewam na patelnię) . Gotujemy na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu aż sos pomidorowy wyraźnie się zredukuje. Doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Wystudzone ziemniaki

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 276

sera lazur pęczek bazylii sól pieprz olej do smażenia (chyba że mamy bardzo tłusty boczek - wtedy nie potrzebujemy dodatkowego tłuszczu) PRZYGOTOWANIE   Makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy na patelni. Dorzucamy kurczaka pokrojonego w kawałki. Smażymy  i doprawiamy solą i pieprzem.  Odcedzony makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy kurczaka z boczkiem

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak w plastrach bekonu w sosie z pomidorków daktylowych 182

Mięso myjemy, osuszamy, każdy filet przecinamy wzdłuż na trzy części, lekko rozbijamy tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Każdą część fileta owijamy plastrem bekonu. 2. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. 3. Na patelni rozgrzewany olej rzepakowy z dodatkiem oliwy z suszonych pomidorów. Mięso z bekonem obsmażamy z dwóch stron na rumiano razem drobno pokrojoną cebulą dymką, podlewamy śmietanką, dodajemy suszone

Apetyczna babeczka
Okrasa - jesteś Bogiem! 144

piekarnika na 20 minut na 220 stopni C. Makaron wrzucamy do wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy al. dente przez mniej więcej 3-4 minuty. Następnie odcedzamy i przelewamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Cukinię myjemy i kroimy w plastry o grubości 2-3 mm. ½ ząbka czosnku kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy czosnek i cukinię(...)odrobinę pieprzu, gotujemy chwilkę w celu odparowania sosu, następnie dodajemy plastry łososia wędzonego pokrojone na mniejsze kawałki (2 plastry pozostawiamy do dekoracji). Makron przekładamy na patelnię z sosem. Na talerze wykładamy cukinię, następnie makaron z sosem, dekorujemy pozostawioną papryką, kaparami (rozchylamy zewnętrzne listki na zewnątrz i uzyskujemy „różyczki”), świeżym koperkiem i resztą wędzonego łososia.  Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Spaghetti al pesto i kilka czeskich filmów 166

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ugotuj oddzielnie fasolkę i ziemniaki. Ziemniaki pokrój w paski, a fasolkę na mniejsze kawałki. Ugotuj makaron al dente. Po odcedzeniu przykryj pokrywką. Na suchej patelni podpraż pestki słonecznika (możesz odłożyć małą ilość do posypania dania). W misce zmiksuj: oliwę, żółty ser, pestki słonecznika, czosnek i bazylię. Od razu połącz

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z tortellini z pieczarkami i cebulą 443

mniejsze cząstki. Szalotki obieramy i drobno siekamy. Na małej ilości tłuszczu szklimy cebule, po czym dorzucamy do nich pokrojone pieczarki. Dusimy kilka minut, aż zmiękną. Zawartość patelni przekładamy do miski i mieszamy z makaronem. Dorzucamy posiekany szczypiorek i doprawiamy majonezem ze śmietaną w połączeniu dla nas idealnym. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie delektujemy się pysznym smakiem

Kuchenna Kontrrewolucya
DYNIOWA CARBONARA 122

tartego do makaronu (40 g), 1/4 szklanki wody z gotowania makaronu. Przygotowanie: Czosnek drobno siekam, boczek kroję w cienkie paseczki, a dynię w małą kostkę. Makaron gotuję w osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni podsmażam boczek. Kiedy się zarumieni, dodaję łyżkę oleju oraz czosnek z dynią, solę i smażę przez 10 minut co jakiś czas mieszając. Jajka roztrzepuję, dodaję

JejKuchnia
Łazanki z młodą kapustą i boczkiem 137

wykonania: 1. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, ugotować do miękkości, odcedzić z wody i ostudzić. Następnie odcisnąć z nadmiaru wody, i drobno pokroić (poszatkować). 2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. 3. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać posiekaną cebulę i lekko przyrumienić. Następnie dodać pokrojony w kosteczkę boczek i chwilę razem smażyć. Dorzucić pieczarki pokrojone w plasterki. Dusić

Kuchnia domowa Ani
CHIŃSKI KURCZAK Z KURKUMĄ 118

Przygotowanie :  Składniki marynaty mieszamy z pokrojonym w kostkę kurczakiem. Pozostawiamy w lodówce na około 2 godziny. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Na patelni, na oleju podpiekam kawałki mięsa, często je mieszając, następnie dodajemy, pokrojoną w paski paprykę, marchew, por, różyczki brokuła, mrożone warzywa i wlewamy bulion. Całość dusimy około 5 minut.  Danie doprawiamy do smaku solą

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania