makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:95/561)

Pasta mediterranea . Makaron śródziemnomorski. 152

Chicken Masala  Skworcu makaron pełnoziarnisty , u mnie rurka ukośna  Czanieckie Makarony cukinia natka pietruszki sól i pieprz do smaku ser pecorino opcjonalnie rzodkiewka Ugotuj makaron al dente. Międzyczasie rozgrzej na patelni niewielką ilość oleju rzepakowego. Podsmaż cebulę w piórka z koncentratem czosnku. Dosmacz przyprawą Karahi Chicken Masala. Nabierze lekko orientalnego smaku. Wymieszaj. Dodaj białą kiełbasę, duś. Do podsmażonej

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z cukinią i suszonymi pomidorami (Fit) 176

Cukinia Ok. 12 suszonych pomidorów ( mniej więcej ¾ słoika) + odrobina oleju ze słoika Ok. 100g sera typu włoskiego lub fety Oliwa z oliwek Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy al dente według instrukcji. Na patelni rozgrzewamy nieco oleju ze słoika z pomidorami. Cukinie myjemy i ścieramy na tarce, a pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni podsmażamy cukinię, po kilku minutach

Kolizje Smaków
Zupa tajska 149

rozmrozić i usunąć ogonki. Przełożyć do miski i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir, szczyptę soli i olej. Wymieszać i odstawić na bok. Przygotować makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu.  Na rozgrzaną patelnię wrzucić krewetki i smażyć przez 5 minut.   Podgrzać bulion. W między czasie do miseczek dodać ugotowany makaron, krewetki i zalać bulionem. Dodatkowo można posypać

pink envelope
Spaghetti z passatą i bazylią 234

unosi się piękny czosnkowo-pomidorowy aromat. Smacznego:) Składniki: 280 g makaronu spaghetti szklanka passaty 5 pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku przyprawy mielone: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz cukier trzcinowy / biały - płaska łyżeczka do smaku oliwa z oliwek parmezan i bazylia do podania Przygotowanie: Rozgrzej oliwę na patelni. Czosnek obierz, pokrój drobno w kosteczkę, umyte pomidorki przekrój na pół(...)dłoniach oraz sól, pieprz i cukier, wymieszaj, chwilkę jeszcze przesmaż, po czym dodaj passatę. Przesmaż gotowy sos przez kilka chwil. W osolonym wrzątku ugotuj makaron, odcedź i dodaj do sosu na patelni, wymieszaj. Nakładaj, posyp serem i ułóż bazylię. Gotowe

Zasmakuj Kuchni
Tagliatelle z łososiem i cukinią 153

Dodajemy łososia i podsmażamy całość, aż łosoś zmieni swój kolor. Zmniejszamy ogień i dodajemy jogurt naturalny. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelnie do sosu dodajemy świeżo ugotowany makaron i całość mieszamy. Myślę, że tagliatelle z łososiem i cukinią to będzie przysmak nie tylko dla wegetarian. Sprawdźcie przepis i czekam na Wasze opinie. Smacznego! Post Tagliatelle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Stir-fry z polędwiczką, szparagami i dymką 101

Szparagi złamią się w odpowiednim miejscu. Pokrój je na ukośne 1 – 2 cm kawałki. Dymkę wraz ze szczypiorkiem pokrój w 0,5 – 1 cm kawałki. Makaron ugotuj al dente. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju z prażonych nasion sezamu. Dodaj polędwiczkę i obsmaż ją dokładnie z każdej strony. Dopraw odrobiną soli i zacną ilością białego pieprzu. Dodaj szparagi(...)szczypiorkiem (zostaw około 1 – 2 łyżek szczypiorku na koniec). Smaż około 3 minut, następnie dodaj sos sojowy, sos ostrygowy i miód. Smaż kolejne 2 minuty często mieszając. Dodaj makaron, wymieszaj jeszcze raz i wyłóż danie na talerze. Posyp pozostałym szczypiorkiem

Moja pasja smaku
Fusilli z amarantusem, mango i groszkiem cukrowym 178

zapamiętacie. Proponuję dziś żytni makaron fusilli z goździkowym amarantusem, soczystym mango i obłędnie chrupiącym cukrowym groszkiem z marchwią. Wszystko to doprawione szczyptą anyżu, imbiru czy cynamonu z miodowymi orzechami włoskimi okraszonymi świeżym rozmarynem. Będzie chrupiąco, będzie słodko, będzie bardzo bardzo zdrowo!. Użyjemy oleju który idealnie sprawdza się do przesmażania w wysokich temperaturach szczególnie na patelni typu Wok. Wysoka temperatura przyspiesza(...)łyżeczkę miodu z orzechami włoskimi i świeżymy rozmarynem. Podgrzewamy do czasu połączenia się wszystkich składników. Odstawiamy do ostudzenia 4/ Gotujemy w osolonej wodzie makaron tak żeby był al dente. Na drugim palniku rozgrzewamy olej ryżowy na patelni wok i wrzucamy groszek cukrowy wraz z marchwią i obraną i pokrojoną w paski połówką mango 5/ Doprawiamy składniki na woku szczyptą anyżu

Kuchnia PROzdrowotna
Makaron z kiełbasą i brokułami / Sausage and broccoli pasta 122

Dziś przedstawiam pomysł na obiad na dni, kiedy musi być a nie mamy czasu, lub zwyczajnie mamy lenia;) Bardzo smaczny makaron z kiełbasą i brokułami w sosie serowym, zrobiony tylko w jednej patelni z pewnością się sprawdzi. Pyszny i sycący, a co najważniejsze- łatwy w przygotowaniu i szybki, bo gotowy w 20 minut! A i zmywania znacznie mniej, zapraszam(...)startego sera żółtego 1/4 szklanki startego parmezanu do podania Przygotowanie: Rozgrzej olej w dużej i głębokiej patelni na średnim ogniu, dodaj kiełbasę i smaż przez 3-4 minuty do ładnego zarumienienia. Następnie dodaj cebulę i czosnek i podsmaż do zeszklenia. Dodaj bulion mleko, makaron i brokuły i dopraw solą i pieprzem. Doprowadź całość do wrzenia, przykryj i gotuj na małym

karmelowy
Carbonara ze szparagami 152

makaronu do spaghetti pęczek zielonych szparagów 2 ząbki czosnku 150 g boczku 2 jajka odrobina natki pietruszki sól pieprz 30g parmezanu Carbonara ze szparagami – przepis Makaron gotujemy al dente. Na głębokiej patelni podsmażamy boczek, tak aby wytopić z niego tłuszcz. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych końcówek, odcinamy główki, a łodygi ścieramy na tarce. Czosnek również ścieramy na tarce. Do podsmażonego boczku(...)czosnek. Smażymy ok. 4-5 minut. W misce roztrzepujemy jajka z odrobiną soli, pieprzu, drobno posiekaną natką pietruszki i startym na tarce parmezanem. Do boczku i szparagów dodajemy ugotowany makaron (najlepiej bezpośrednio z wody, odrobina skropi, która dostanie się z wody zagęści nam całość). Mieszamy i zestawiamy z ognia. Dodajemy roztrzepane jajka i całość dokładnie mieszamy. Makaron możemy podać udekorowany

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron penne z porem w sosie śmietanowo serowym 192

sparzonego pora, i dodajemy do kurczaka razem z serem. Czekamy aż ser się rozpuści, i zdejmujemy z ognia. Dodajemy śmietanę, mieszamy i gotowe. Odcedzony makaron penne zostawiamy w garnku, i do niego dodajemy zawartość patelni.  Dokładnie mieszamy wszystko w garnku. We Włoszech właśnie tak podaje się makaron - dokładnie wymieszany z sosem, i jestem tego zwolenniczką :) *Kilkukrotnie próbowałam użyć innego

Pora na pora
Makaron penne z porem w sosie śmietanowo serowym 196

sparzonego pora, i dodajemy do kurczaka razem z serem. Czekamy aż ser się rozpuści, i zdejmujemy z ognia. Dodajemy śmietanę, mieszamy i gotowe. Odcedzony makaron penne zostawiamy w garnku, i do niego dodajemy zawartość patelni.  Dokładnie mieszamy wszystko w garnku. We Włoszech właśnie tak podaje się makaron - dokładnie wymieszany z sosem, i jestem tego zwolenniczką :) *Kilkukrotnie próbowałam użyć innego

Pora na pora
Spaghetti w pesto z chipsami z salami 162

łyżki soku z cytryny, dodajemy ser, doprawiamy solą, pieprzem i ponownie miksujemy. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al. dente i odcedzamy. Na patelni podgrzewamy chipsy z salami z rozkruszonymi papryczkami chili. Gorący makaron mieszamy z pesto. Na talerzu układamy makaron, dodajemy chipsy z salami, ziarna kapary i marynowaną papryczkę. Całość doprawiamy pieprzem i  ozdabiamy świeżym oregano

Moniki Smakołyki
Spaghetti Frutti di Mare 91

duże (może ktoś mi poda dokładne nazwy, ponieważ nie czuję się specjalistą w dziedzinie rodzajów krewetek) po 4 sztuki 4 małże bazylia oregano zielona pietruszka Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na patelnię wrzucić obrane i przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Podsmażyć na oliwie. Wrzucić mniejsze krewetki i zalać winem. Dorzucić dokładnie oczyszczone mule. Dusić około minuty. W tym czasie(...)krewetki do małych i zalać pomidorami. Dokładnie wymieszać. Dodać po szczypcie ziół tak, aby nie zdominowały dania. Część czasu sos gotował się bez przykrywki, ale później na chwilę przykryłam patelnię, aby owoce morza doszły. Ciężko jest mi określić czas przygotowywania sosu, ponieważ robiłam to bardzo intuicyjnie. Patrzyłam kiedy małże się otwierają, a krewetki nabierają koloru. Cały czas próbowałam jaki jest

Karola gotuje
Sos mięsny do makaronu 99

tarce parmezan  a do tego oczywiście włoskie wino - może być nawet... bezalkoholowe :)  Sos mięsny do makaronu - przygotowanie Na dużym ogniu, na 1-2 łyżkach oleju podsmażam mięso do chwili, aż woda odparuje, a wołowina zacznie przybierać brązowy kolor. Na drugiej patelni, na pozostałym oleju, stale mieszając podsmażam przez minutę posiekany czosnek i imbir. Kiedy zaczną wydzielać aromat dodaję(...)wody, jeśli zbyt rzadki odparowuję nadmiar płynu. Przed podaniem posypuję parmezanem i łyżką świeżo posiekanej kolendry *** Jeżeli wołowina jest bardzo tłusta, to mięso smażę na suchej patelni bez dodatku oleju. Sos mięsny do makaronu

Cztery Fajery
Kurczak z makaronem ryżowym 106

papryka zielona – ale poszłam na łatwiznę, stąd mrożone chińskie warzywa) 4 łyżki sosu sojowego ciemnego 4 łyżki prażonej cebuli 2 łyżki białego sezamu 1 opakowanie makaronu ryżowego olej sezamowy sól pieprz Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim fileta pokrojonego w kostkę. Dodajemy mieszankę chińskich warzyw mieszamy. Dodajemy cebulę i sezam a także sos sojowy. Mieszamy. Makaron ryżowy

MojaQchnia.pl