tuńczyka w oleju 1 puszkę pomidorów 15 g. kaparów w zalewie pieprz sól oliwę z oliwek nasiona kolendry 200 g. makaronu penne 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku Cebulę kroimy w drobne piórka i wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnie, po chwili dodajemy kapary w całości. W moździerzu rozgniatamy pierz(...)nasionami kolendry i czosnkiem. Po czym wrzucamy na patelnie na około 30 sekundy, następnie w dodajemy tuńczyka razem z olejem również chwile grzejąc go na patelni, a na sam koniec dodajemy pomidory. Makaron należy ugotować al dente gdyż później dodajemy go na patenie z naszym sosem. Smacznego
Full Smakuwłoskich kilka liści świeżej bazylii łyżka oliwy z oliwek sól pieprz Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie smażymy posiekaną drobno cebulkę i czosnek na łyżce oliwy z oliwek. Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana i smażymy chwilę, aż się zrumieni. Następnie na patelnię wlewamy wino oraz zawartość puszki z pomidorami i dusimy całość(...)dużym ogniu, aż płyn wyparuje a bakłażan zmięknie. Doprawiamy całość solą, pieprzem, oregano i bazylią. Tuż przed końcem duszenia dodajemy posiekane drobno orzechy włoskie. Na patelnię dodajemy również ugotowany al dente makaron, całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem makaron posypujemy drobno startym parmezanem oraz listami bazylii. Gotowe
Mango Papajapesto z orzechami włoskimi i papryką Jamie Oliver , u mnie ze sklepu Amus 250 g makaronu spaghetti Jamie Oliver , u mnie ze sklepu Amus Makaron gotujemy wg wskazówek producenta. W międzyczasie na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kosteczkę. Pod koniec dodajemy posiekane liście buraka liściowego. Gorący makaron wsypujemy do boczku z burakiem liściowym, dodajemy pesto i dokładnie mieszamy. Niezwłocznie
MamaOskarkaFilet kroimy w kosteczkę, marynujemy ok .20 minut w oleju z cytryną i bazylią oraz curry. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki oraz pora w plasterki. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy kurczaka, szklimy. Następnie dokładamy pokrojone warzywa, wszystko dokładnie mieszamy. Pod koniec dokładamy makaron. Jajka roztrzepujemy, solimy. Zalewamy nimi kurczaka z warzywami, lekko odgarniamy boki
VioletoweKucharzenieSkładniki: kilka plasterków wędzonego boczku natka pietruszki cebula ząbek czosnku pół piersi z kurczaka fix carbonara sól, pieprz makaron penne Przygotowanie: Boczek i cebulę pokroić w kostkę, kurczaka w paski. Wlać na patelnię łyżkę oleju i podsmażyć(...)boczek. Następnie dodać cebulę z kurczakiem. Czosnek dodać na końcu z solą i pieprzem. Przygotowany według przepisu na opakowaniu fix, wlać na patelnię i trzymać na ogniu, aż zgęstnieje. Ugotowany makaron wmieszać w mięso i boczek, posypać posiekaną natką pietruszki i gotowe............ Smacznego
Gaździnka warzyodlaniu makaronu przepłukuję go zimną wodą i ponownie odcedzam. Zimny makaron łączę z pokrojoną w kostkę szynką i orzeszkami które wcześniej tostuję na suchej patelni teflonowej i pesto. Smacznego Post Sałatka z makaronem, z pesto i orzeszkami piniowymi pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plnastępnie na cieniutkie paseczki i smażymy na rozgrzanej oliwie (można wcześniej lekko posolić i chwilę poczekać aż zmięknie). Pod koniec smażenia dodajemy ocet i zioła. Makaron gotujemy al dente. Na oddzielną patelnię wlewamy 1 łyżkę oliwy, wrzucamy drobno pokrojony czosnek i papryczkę chili, chwilę smażymy na małym ogniu, dodajemy passatę i podgrzewamy do momentu aż woda częściowo wyparuje. Dodajemy bakłażany
Moja Mama GotujeRada: Jeśli chili przeciśniemy przez praskę, to pozbędziemy się skórki, a ostry smak rozłoży się równomiernie w serku. Serek można podgrzać kilka sek. na patelni i dopiero wtedy połączyć z makaronem. Smacznego
Moniki Smakołykiutartego parmezanu 2 łyżki natki pietruszki Do podania 300 g makaronu, bucatini lub spaghetti 1 ząbek czosnku 200 g pomidorków koktajlowych 1 łyżka natki pietruszki 2 łyżki oliwy Filety z piersi kurczaka natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zrumień na rozgrzanym maśle po obu stronach, wyjmij z patelni na talerz i trzymaj w cieple. Oczyść pieczarki i pokrój(...)pieprzem. Na koniec wsyp parmezan i gotuj przez 5 minut. Włóż kawałki kurczaka i gotuj jeszcze przez 5 minut. Posyp pietruszką przed podaniem. Ugotuj makaron al dente i odcedź z wody. Rozgrzej oliwę na patelni. Wrzuć pomidorki i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Smaż aż pomidorki lekko popękają ale wciąż będą w całości. Dodaj makaron, pietruszkę i wymieszaj. Podaj kurczaka
codojedzeniaspaghetti 1 szt. papryczki chili 1 szt. zielonej papryczki peperoni garść natki pietruszki 5 ząbków czosnku 1/4 szkl. oliwy z oliwek sól parmezan do posypania PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować według przepisu. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać drobno posiekany czosnek. Przygotować papryczki i je również drobniutko pokroić, wrzucić na patelnię. Całość chwilkę smażyć – uwaga, by nie przypalić czosnku, będzie gorzki! Dodać
zabawa smakiemśrednia cebula - 2 ząbki czosnku - ziarna sezamu/ słonecznika (u mnie oba) - dwie łyżki sosu sojowego - sól (u mnie czosnkowa), pieprz, bazylia 1. Nasiona prażymy na suchej patelni uważając aby ich nie spalić. 2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ważne, żeby był al'dente). 3. Czosnek i cebulę siekam, podsmażam na oleju z pomidorów. Dodaję do miski z ugotowanym(...)wcześniej makaronem. 4. Kurczaka kroję w niewielką kostkę solę, smażę na tłuszczu, który został po smażeniu cebuli i czosnku, w razie potrzeby dolewam więcej. Ważne jest aby filet równomiernie rozłożyć na patelni, a mieszanie ograniczyć do minimum, tak aby kurczak zamknął się na zewnątrz, a całą swoją soczystość zatrzymał w środku. 5. Pomidory kroję w kostkę 6. Wszystkie składniki
Cook&Lovewraz z cebulą pokroić w kostkę i podsmażyć. Wlać połowę śmietany i podgrzewać, aby sos się zredukował. Do pozostałej śmietany dodajemy żółtko, mieszamy i wlewamy na patelnie* . Doprawić do smaku.Sos połączyć z makaronem. I przez chwilę podgrzewać. Przed podaniem zetrzeć trochę sera. * Podczas gotowania sosu z żółtkiem nie można go doprowadzić do wrzenia, ponieważ sos może się zwarzyć
Garnkowe fanaberiechwili dodajemy na patelnie kurczaka pokrojonego w kostkę oraz cukinie pokrojoną w pól plastry. Smażymy około 5 minut tak by cały kurczak był usmażony. Ugotowany makaron odcedzamy i łączymy z kurczakiem i cukinią z patelni, dodajemy śmietanę i potarty ser. Doprawiamy gałką, solą i pieprzem. Wszystko przekładamy do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i zapiekamy w piekarniku (180°C) przez około
Przysmaki KarolkiCebula Ząbek czosnku Łyżka oliwy Łyżka śmietany kremówki 30% Łyżeczka mąki pszennej Szczypiorek Przyprawy: łyżeczka mielonego cynamonu, posiekany rozmaryn, liść laurowy, ½ łyżeczki cukru, sól, pieprzDodatkowo: Makaron dla 3 osób ugotowany al dente Na sporej patelni rozgrzewamy olej. Nogi z kaczki oprószamy solą i pieprzem. Kiedy patelnia się nagrzeje obsmażamy mięso z każdej strony na złoty kolor. Przekładamy na talerz(...)około 2 godzin, mieszając co jakieś pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy kaczkę na talerz i delikatnie oddzielamy od kości. Umieszczamy ponownie na patelni, dodajemy śmietanę i gotujemy kolejne 10 minut. W między czasie gotujemy makaron zostawiając pół szklanki wody z makaronu. Do sosu dodajemy makaron i gotujemy chwilkę. Jeśli sos okażę się zbyt suchy dolewamy wodę z makaronu. Wykładamy
Kolizje Smakówpieprz i sól Przepis 1 Cukinię myjemy i robimy z niej makaron za pomocą nożyka/spiralizera. W garnku gotujemy wodę i wrzucamy cukinię na 2-3 minuty do posolonego wrzątku, aby zmiękła. Po wyłożeniu na durszlak przelewamy zimną wodą. 2 Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kiedy się lekko(...)zrumieni dodajemy czosnek i zalewamy śmietanką. Następnie dodajemy ser i czekamy, aż się rozpuści i sos zgęstnieje. 3 Dodajemy do sosu cukinię i dokładnie mieszamy na patelni, aby pokryła się sosem. 4 Makaron podajemy posypany serem, kaparami i pieprzem. Według mnie boczek jest na tyle słony, że nie należy doprawiać dania solą. Artykuł Makaron z cukinii z boczkiem i kaparami
Kuchnia Bazylii