makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:86/561)

Teść też RAZ ugotować potrafił.... 186

dente czy nie. A MALMA wie co robi i z czego robi..a ja wiem dlaczego ten właśnie makaron jest ECCELLENTE..e basta ! Odcedzamy nasze dwa makarony . Wrzucamy je na dużą patelnię, dodajemy wcześniej podsmażone ziemniaki i poddajemy lekkiej obróbce termicznej, na maśle, dodajemy świeżego koperku i mieszamy potrząsając energicznie patelnią.  Dodajemy już gotowy międzyczasie sos. Wykładamy wszystko

Z Kuchni Do Kuchni
Tele-spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym i ziarnami 216

suszonych pomidorów- bo jest super przyprawiony -łyżeczka, nawet mniej ostrego oleju z papryczek -bazylia Wykonianie jest proste. Nastaw wodę na spaghetti,jak zacznie się gotować -to wrzuć makaron i gotuj. Międzyczasie na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj pokrojonego w paseczki bakłażana oraz cebulę w piórka, dodaj również kawaleczki suszonego pomidora, postrzępioną bazylię i posyp przyprawą od Skworcu- suszone pomidory

Z Kuchni Do Kuchni
Wegetariański obiad z makaronem 470

Polsoja.  Możesz je pokroić ,albo w talareczki albo w kosteczkę, to już jak lubisz. Podsmaż lekko. Dodaj nastęnie bazy do całości, goroszek konserwowy . Do całości dodaj makaron i wymieszaj delikatnie potrząsając patelnią. Dopraw suszonymi pomidorami z czarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim od Skworcu. Pokrój tofu marynowane Polsoja w kosteczkę – połącz z całością, dodaj listki bazylii... I wegetariańska uczta gotowa! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Orzechowy makaron z jabłkami 237

opakowaniu. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka przełożyć do rondelka, posypać cukrem - smażyć 5 minut. Pod koniec smażenia dodać cynamon. Na patelni rozgrzać olej z miodem, wsypać makaron i tarte orzechy. Wymieszać. Smażyć do podgrzania składników. Gotowy makaron wykładać na talerze, na wierzchu kłaść jabłka. Można dodać łyżkę jogurtu naturalnego. Smacznego

kolorowotorcikowo
Pomysł na wegetariański obiad z Polsoja 269

aromat białej kiełbaski, postanowiłam ją zgrillować. Jako , że na 11 pietrze raczej trudno o grilla, użyłam patelni do grillowania. Podobny efekt, tyle, że bez dymu i we własnym domu nawet jeśli pada. Potrzebnymi składnikami są -vege kiełbaski białe Polsoja -suszone pomidory -oliwki -jajo -makaron ugotowany,zimny -dużo koperku -oliwa(...)oliwek, sól morska Nastaw wody i ugotuj makaron,trzeba go następnie wychłodzić. Międzyczasie rozgrzej grill i ugrilluj Vege Kiełbaski białe Polsoja . Wymieszaj makaron z jednym jajem,  ..dodaj soli  morskiej i dużo koperku. Na patelni dobrej jakości daj kroplę oliwy z oliwek i usmaż omlet z jaja i makaronu. Wyłóż na talerz, ale tylko połowę...i posyp koperkiem

Z Kuchni Do Kuchni
Kokardki z łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi w sosie gorgonzola 251

straci. Wypróbujcie! Polecam gorąco:) 400 g makaronu kokardki #Lubella 200 g świeżego szpinaku gałązka pomidorków koktajlowych 400-500 g łososia 100-120g gorgonzoli 1,5 szkl. śmietanki 30% sól, pieprz gałka muszkatołowa tarty parmezan do posypania Pozbawionego skóry łososia doprawiamy z obu stron pieprzem i solą. Smażymy na patelni(...)średnio rozgrzanym oleju (jeśli Wasza ryba jest duża, przekrójcie ją na pół). Odkładamy na talerz. Gdy lekko przestygnie rozdrabniamy na mniejsze części przy pomocy widelca. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelnię po smażeniu łososia wlewamy śmietanę (ewentualny nadmiar oleju odlewamy). Do podgrzanej kremówki dodajemy połamaną na kawałki gorgonzolę. Sos mieszamy do czasu rozpuszczenia się sera. Doprawiamy gałką

Smaki Na Talerzu
Kokardki z łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi w sosie gorgonozla 212

straci. Wypróbujcie! Polecam gorąco:) 400 g makaronu kokardki #Lubella 200 g świeżego szpinaku gałązka pomidorków koktajlowych 400-500 g łososia 100-120g gorgonzoli 1,5 szkl. śmietanki 30% sól, pieprz gałka muszkatołowa tarty parmezan do posypania Pozbawionego skóry łososia doprawiamy z obu stron pieprzem i solą. Smażymy na patelni(...)średnio rozgrzanym oleju (jeśli Wasza ryba jest duża, przekrójcie ją na pół). Odkładamy na talerz. Gdy lekko przestygnie rozdrabniamy na mniejsze części przy pomocy widelca. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelnię po smażeniu łososia wlewamy śmietanę (ewentualny nadmiar oleju odlewamy). Do podgrzanej kremówki dodajemy połamaną na kawałki gorgonzolę. Sos mieszamy do czasu rozpuszczenia się sera. Doprawiamy gałką

Smaki Na Talerzu
MAKARON CHOW MEIN SMAŻONY Z WOŁOWINĄ I GROSZKIEM CUKROWYM 385

Szybkie i świetne danie z jednej patelni. Idealne, gdy nie mamy czasu lub ochoty na spędzanie w kuchni zbyt wiele czasu. Cieniutkie nitki pszennego makaronu podsmażone z paseczkami marchewki i czosnku. Z chudą wołowiną  i pysznym, chrupiącym groszkiem cukrowym. Całość doprawiona sosem sojowym, tartym imbirem, sokiem z limonki i olejem sezamowym.  Do tego dania najlepiej sprawdzi się polędwica(...)udźca lub rostbef. Mięso kroimy w poprzek włókien na bardzo cieniutkie paseczki. Podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni, krótko, tylko do czasu, aż zmieni kolor z różowego na brązowy. Wykładamy na talerz i podsmażamy pozostałe składniki. Zalewamy sosem sojowym i na koniec dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy i podajemy.  SKŁADNIKI / 2 porcje 125 g makaronu chow mein 200 g polędwicy wołowej

cool and minty
Makaron w stylu azjatyckim z grillowaną polędwiczką 200

makaronu soba 1 cebula 1/2 papryczki chilli 100 g różyczek brokuła 150 g zielonej fasolki 1/3 szklanki sosu teriyaki 1/3 szklanki wody 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego 2 łyżeczki cukru brązowego 3 łyżki niesolonych orzeszków ziemnych (lekko posiekane) 1 łyżka oleju sezamowego Polędwiczkę pokroić na plasterki, zalać sosem teriyaki i dostawić na 60 min. Na patelni rozgrzać(...)czasie dodać na patelnie wymieszane ze sobą sos sojowy, wodę, ocet ryżowy oraz brązowy cukier. Zagotować. Dodać orzeszki ziemne, wymieszać. W miedzy czasie na patelni grillowej zgrillować polędwiczkę, po 2 minuty z każdej strony. Odstawić. Makaron ugotować przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzić, przełożyć na patelnie i wymieszać. Przełożyć na talerz, na wierzchu dania położyć polędwiczki. Smacznego! Przepis pochodzi

Moja Galeria Smaku
Wołowina po Tajsku 213

Paprykę i pieczarki obieramy, kroimy w drobne paseczki, kukurydzę dzielimy na mniejsze kawałki. Dymkę siekamy tylko zieloną część. W międzyczasie przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją (najlepiej zalać go wrzątkiem na 5 min pod przykryciem). Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju sezamowego i wrzucamy zamarynowaną wołowinę wraz z pozostałą marynatą. Dusimy wszystko na średnim ogniu 30 min po czym dodajemy pokrojone(...)nadmiar wody odparuje a sos się zredukuje.  Dodajemy resztę sosu sojowego i ostrygowego , paprykę słodką i biały pieprz oraz sól do smaku. Odcedzony makaron mieszamy z łyżką oleju sezamowego i dodajemy na patelnię . Wszystko mieszamy i posypujemy zieloną częścią dymki. Smażymy jeszcze 5 min i gotowe. Możemy dla mocniejszego smaku i aromatu dodać więcej sosu sojowego i ostrygowego

Niezły Młynek
MAKARON Z CUKINIĄ I PEPERONI 186

spróbować ;)) świeże listki bazylii od 3 do 5 łyżek śmietany 30% (opcjonalnie) ulubiony makaron ugotowany al dente świeżo mielony pieprz, sól oliwa z oliwek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Cukinię kroimy w długie wstążki za pomocą nożyka do obierania ziemniaków. Żółtą paprykę kroimy cienko w paseczki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy posiekany czosnek, następnie dodajemy wstążki cukinii oraz paseczki żółtej papryki(...)peperoni, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, opcjonalnie dodajemy kilka łyżek śmietany. Na koniec dodajemy posiekane listki bazylii. Chwilę jeszcze dusimy na patelni pod przykryciem. Podajemy z ulubionym makaronem al dente

wege i kropka
Makaron z serem taleggio i suszonymi pomidorami 281

szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml   Sposób przygotowania: Makaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Ser taleggio obrać ze skóry, pokroić na mniejsze kawałki.  Suszone pomidory odsączyć z zalewy (niezbyt dokładnie) i drobno posiekać. Na patelni, na małym ogniu, rozpuścić masło. Do rozpuszczonego masła wlać śmietankę, wymieszać i całość podgrzać(...)sosu serowego dodać pokrojone, suszone pomidory oraz łyżkę oleju ze słoika z pomidorami i wymieszać. Zestawić z ognia. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na patelnię z sosem wsypać gorący, odcedzony makaron i dokładnie wymieszać. Makaron podawać gorący, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 dorosłych osób. "Taleggio to maślany, delikatny, półmiękki

Gospodyni Miejska
Spaghetti ze świeżymi pomidorami 178

czerwone) 1 łyżka kaparów 1 średniej wielkości cebula olej do smażenia 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli liście świeżej bazylii (duża garść) Dodatkowo: 2 porcje makaronu do spaghetti Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklić niezbyt drobno pokrojoną cebulę. Dodać sól i wyciśnięty czosnek. Zamieszać i dodać pokrojone pomidory. Smażyć co chwilę mieszając. Pod koniec smażenia dodać posiekaną bazylię i kapary

Bullio
Szybki makaron ryżowy z warzywami 158

cukinii 2 pomidory 1 papryka 1 cebula 1 zą bek czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki garść kolendry 1 łyżka oleju kokosowego garść pietruszki zielonej 100 g makaronu ryżowego pieprz, sól Przygotowanie: Na patelni na oleju kokosowym podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy paprykę, jak lekko zmięknie dodajemy pomidor i cukinię (również pokrojone w kostkę)oraz sprasowany czosnek. Całość doprawiamy

Łycha smaków
Penne alla puttanesca 224

tuńczyka w oleju 1 puszkę pomidorów 15 g. kaparów w zalewie pieprz sól oliwę z oliwek nasiona kolendry 200 g. makaronu penne 2 czerwone cebule 2 ząbki czosnku Cebulę kroimy w drobne piórka i wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnie, po chwili dodajemy kapary w całości. W moździerzu rozgniatamy pierz(...)nasionami kolendry i czosnkiem. Po czym wrzucamy na patelnie na około 30 sekundy, następnie w dodajemy tuńczyka razem z olejem również chwile grzejąc go na patelni, a na sam koniec dodajemy pomidory. Makaron należy ugotować al dente gdyż później dodajemy go na patenie z naszym sosem. Smacznego

Full Smaku