makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:79/561)

MAKARON Z PIECZONYM KALAFIOREM, PARMEZANEM I NATKĄ PIETRUSZKI 179

czasie pieczenia kalafiora posiekajcie drobno czosnek i, osobno, natkę pietruszki. Zetrzyjcie parmezan i, jeśli dodajecie, imbir. Ugotujcie makaron zgodnie ze wskazówkami zawartymi na opakowaniu. Kiedy makaron będzie się gotował, rozgrzejcie na patelni masło i, uważając, aby się nie przypalił, przysmażcie na nim czosnek. Do czosnku z masłem dodajcie ugotowany makaron, posypcie natką pietruszki, parmezanem, (startym imbirem) i upieczonymi różyczkami kalafiora

OliveandThyme
Makaron zapiekany pod beszamelem 315

cebula 1 łyżka masła klarowanego 150 g sera mozzarella Sos beszamelowy 250 ml mleka 2 łyżki masła 50 g mąki  pszennej gałka muszkatołowa sól pieprz Makaron ugotować, odcedzić na sicie. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulkę. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i chwilę smażyć. Do naczynia włożyć ugotowany makaron, podsmażoną kiełbaskę i ugotowanego i podzielonego na różyczki brokuła

O kuchni z uczuciem
Makaron z pstrągiem i roszponką 151

śniadaniowego śmietankowego (sprawdźcie ilość tłuszczu) *spora garść roszponki *mieszanka prażonych ziaren  Euforia Ziarenkowo *sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu filet solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny na rozgrzaną teflonową patelnię wykładamy filet (skórą(...)dołu), smażymy pod przykryciem, żeby wypiekł nam się w środku, rumienimy z obu stron usmażony filet obieramy ze skóry, kruszymy na mniejsze kawałki  na patelnię wrzucamy ponownie kawałki ryby, dodajemy makaron, serek i smażymy mieszając, aż ryba i serek oblepi makaron przyprawiamy wg. smaku przekładamy wszystko do miski, dorzucamy roszponkę, mieszamy przekładamy porcję na talerz, na wierzch wysypując mieszankę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Jak zrobić rozgrzewającą zapiekankę bez mięsa? 239

pozostałe warzywa ścieramy na tarce, na największych oczkach "łezkach" i dodajemy do cebuli i czosnku. Tak przygotowane warzywa oprószamy kurkumą, tymiankiem, estragonem i ostrą papryką. Gotujemy makaron, a w tym czasie na patelni z olejem podsmażamy warzywa tak, aby zmiękły. Do wcześniej przygotowanej formy przekładamy 1/2 warzywnej masy, dodajemy odcedzony makaron i ponownie warzywną masę, na sam wierzch układamy plasterki

Moja smaczna kuchnia
Makaron z tuńczykiem i sosem pomidorowym z bakłażanem 156

wolnym ogniu. Sos należy zblendować. SKŁADNIKI NA DANIE  1 szklanka makaronu penne MALMA 3 pomidory 1 papryczka chilli 1 puszka tuńczyka czerwona cebula łyżka masła Makaron ugotować według zaleceń producenta. Na patelni roztopić masło i dodać do niego posiekaną cebulę, pokrojone w plasterki chilli i pomidory (przekroiłam na 8 części). Podsmażamy tak aby pomidory zmiękły, dodajemy tuńczyka. Podsmażamy około

ClauditteMissCooking
Makaron Chow Mein z kurczakiem, warzywami i sosem hoisin 314

mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu około 5 minut, całą zawartość patelni przerzucamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni C, w celu podtrzymania temperatury. Do woka znów nalewamy 1 łyżkę oleju, pokrojony czosnek i dymkę wrzucamy na gorący tłuszcz, dodajemy kawałki papryk, marchew, pędy bambusa, fasolkę. Makaron Chow Mein zalewamy wrzącą wodą na 3-4 minuty, następnie(...)dodajemy do warzyw, dolewamy bulion, 3 łyżki sosu hoisin, całość mieszamy. 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej dodajemy do małej ilości wody, mieszamy, dodajemy na patelnię, mieszamy. Na patelnię dodajemy posiekany szczypiorek z dymki, makaron, całość mieszamy i chwilę podsmażamy. Na sam koniec dodajemy 2 łyżki sosu sojowego, posypujemy uprażonym sezamem i możemy serwować nasze danie

Smakowity Blog Kulinarny
Pikantne pappardelle z papryką i cukinią 196

papryki oraz poszatkowaną w półplasterki cukinię. Smażymy wszystko kilka minut, należy kontrolować, aby nie przegotować warzyw, powinny być jędrne. Doprawiamy solą, papryką chili oraz listkami tymianku. Na patelnię z warzywami wrzucamy odcedzony makaron i wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z wiórkami parmezanu i  kieliszkiem białego wina:)   Partnerem "Włoskiego tygodnia" jest marka Barilla

Kulinarne Inspiracje
Kokardkowa zapiekanka makaronowa 502

się nie przypalił. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zdejmujemy z ognia. Kokardkowa zapiekanka makaronowa – przepis na zapiekankę Zaczynamy od ugotowania al dente makaronu. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni szklimy drobno posiekaną cebulę, dodajemy drobno posiekany czosnek i mięso mielone. Całość podsmażamy doprawiając w międzyczasie solą i pieprzem. Jak mięso będzie już podsmażone dodajemy passatę pomidorową

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z tuńczykiem i pomidorkami 180

fileciki anchovy 200g pomidorków wiśniowych puszka tuńczyka w oleju (180g) 1 łyżka drobnych kaparów sok z połowy cytryny 100g rukoli sól, pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać nieco oliwy, najlepiej z tuńczyka, w razie potrzeby dodać innej i przesmażyć na niej pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek, papryczkę chili i fileciki anchovy. Chwilę przesmażyć

Codzienne Gotowanie
Spaghetti z suszonymi pomidorami 145

centymetra). W podobne paski pokroiłem wyciągnięte z oliwy suszone pomidory. Na zimną patelnię dodałem 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokrojone salami i suszone pomidory. Całość zalałem 5 łyżkami oliwy. Można użyć do przygotowania sosu oliwy, w której znajdowały się pomidory, albo też zwyczajnej oliwy z oliwek. Makaron wrzuciłem do wrzącej wody i gotowałem według przepisu na opakowaniu(...)ugotowany był al'dente. Na trzy minuty przed zakończeniem gotowania makaronu zacząłem smażyć suszone pomidory, czosnek i salami na dość dużym ogniu. Po ugotowaniu makaronu odcedziłem go i dodałem na patelnię, gdzie znajdował się sos. 25 dużych listków świeżej bazylii dość grubo posiekałem i również dodałem do sosu. Wyłączyłem gaz pod patelnią i całość dokładnie wymieszałem. Po nałożeniu na talerze

Wyprawy kulinarne
Sałatka z brokułem. 369

kroimy na cienkie paski i smażymy na maśle klarowanym z dodatkiem przypraw, pod koniec smażenia dodajemy cebulę pokrojoną w piórka-szklimy, nasiona słonecznika prażymy na suchej patelni, sałatkę układamy warstwami: - kurczak + makaron - różyczki brokuła - 1/2 fety - ogórek zielony posypany szczypiorkiem + pomidory przekrojone na pół - pozostała 1/2 fety całość polewamy sosem czosnkowym i tuż przed podaniem posypujemy prażonym słonecznikiem

Kuchnia Beaty
Muszle faszerowane serem i szpinakiem 161

mozzarella kulka 250 g szpinaku mrożonego 5 ząbków czosnku ½ cebuli 1 łyżeczka masła 2 łyżki oleju lub oliwy z bazylią zioła prowansalskie pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Ma patelni roztopić masło i wrzucić posiekaną cebulę, czosnek i szpinak (szpinak można wcześniej rozmrozić, ale nie jest to konieczne). Wszystko razem smażyć przez około

KuchniaWeDwoje.pl
Szybki makaron w lekkim jogurtowo-koperkowym sosie 240

łyżki naturalnego jogurtu 1 łyżka posiekanego koperku szczypta soli ziołowej olej do smażenia 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie przygotowujemy resztę składników. Na patelni podsmażamy starty na małych oczkach(...)ząbek czosnku, następnie dodajemy pokrojone w półplasterki (wcześniej obrane, bez ogonka) pieczarki. Całość doprawiamy pieprzem i niedużą ilością zwykłej soli. Mieszamy, podsmażamy. Następnie dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i chwilę zostawiamy na małym ogniu. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy jogurt wymieszany z posiekanym koperkiem, szybko mieszamy. Całość doprawiamy jeszcze solą ziołową i pieprzem, mieszamy próbujemy. Podajemy od razu. Smacznego

Słodkie okruszki
Makaron z kurczakiem, warzywami w sosie pomidorowym oraz z fasolką / Pasta with chicken, vegetables in tomato sauce and string-b 139

Preparation: Przygotowanie: ok. 50 min, pieczenie: ok. 20 min, ilość porcji: 4   Makaron gotujemy al dente (na moje naczynie żaroodporne zużyłam prawie całe opakowanie makaronu 500 g). Mięso smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy do mięsa szczyptę soli, przyprawę do kurczaka, czosnek i mieszamy. Całość dusimy około 20 minut. Boczek kroimy i smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni(...)układamy makaron, potem kurczaka i warzywa (groszek i soczewicę). Potem znowu układamy warstwę z makaronu. Całość polewamy sosem pomidorowym, posypujemy startym serem i boczkiem. Potrawę wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 20 minut. Jako dodatek przygotowujemy fasolkę. Smażymy ją na oliwie na rozgrzanej patelni, przyprawiamy solą, cukrem, papryczką i pieprzem. Całość mieszamy i dusimy około 10 minut. Gotową

Projekty ze smakiem