rozpakowanie w pokoju ;) Składniki 2 garście listków bazylii 1 ząbek czosnku 3 łyżki orzechów nerkowca (zarumienionych na suchej patelni) 2 łyżki startego parmezanu 70 ml oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Dodatkowo 1 duża cukinia 250 g makaronu spaghetti łyżka masła Sposób przygotowania Wszystkie składniki na pesto zmiksować w blenderze na gładką(...)masę, na samym końcu doprawić solą i pieprzem. Makaron ugot ować al'dente, odcedzić, gorący wymieszać z pesto. Cukinię pokroić w ćwiartki, podsmażyć na patelni z dodatkiem masła. Kiedy będzie już miękka dodać do makaronu z pesto. Wymieszać, doprawić jeśli jest potrzeba i zajadać
pink envelopeochotę na odrobinę egzotyki na naszym talerzu proponuję Orientalną Miseczkę. Danie bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Potrzebujemy zaledwie 20 minut! Makaron ryżowy z kurczakiem curry, grzybami mun, imbirem, papryką oraz nutą limonki. Pyszne danie, które znika z patelni w mgnieniu oka 😉 Składniki: 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 3 cm kawałek imbiru 1 limonka 3 kawałki kory cynamonu(...)surowy. Następnie wlewamy sok z limonki oraz sos sojowy i dodajemy grzyby mun. Chwilę smażymy i podlewamy całość niewielką ilością wody około 1/3 szklanki. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i wrzucamy na patelnię. Całość mieszamy. Smażymy jeszcze około 2 min. i wykładamy na talerz. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Do dania możemy dodać także drobno posiekane orzeszki ziemne
Kuchnia MagdaLenygarść rukoli 100 g sera typu feta sól i pieprz 3 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę i czosnek obrać, osobno pokroić. Papryczkę oczyścić z pestek i posiekać. Cukinię pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić(...)posiekaną cebulę i chili. Gdy cebula będzie szklista dorzucić czosnek i cukinię, lekko doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć ok. 5 minut mieszając od czasu do czasu. Na patelnię z cukinią wrzucić odcedzony makaron, posiekaną bazylię, wymieszać. Danie przełożyć na talerze, posypać rukolą i serem. Można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego! Przepis dodaję do akcji
Pełny talerzmozdzierzu 1 lyzeczke kolendry.Imbir i czosnek obrac i pokroic w drobna kostke.Oblozyc dorsza nasionami kolendry,czosnkiem i imbirem.Przykryc folia i odstawic na 2 godziny ugotowac makaron wg instrukcji na opakowaniu rozgrzac olej na patelni,krotko przesmazyc pomidorki koktajlowe.Miedzy pomidorkami ulozyc dorsza skora do dolu i przesmazyc intensywnie 2-3 minuty.Wlac mleko kokosowe,dodac szczypte soli i sosu rybnego.Przykryc patelnie pokrywka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!więc tak powstało na szybko to danie, choć proste to smakiem wyborne. Wszystko robię w większej ilości i na zapas bo z patelni nie problem sobie podgrzać . No to smacznego! Składniki: Na 2-3 porcje 30 dag makaronu świderki 1 słoik jasnego sosu uniwersalnego Łowicz 10 dag salami 1/2 małej dyni 1/2 papryczki chili 1 cukinia 2 cebule(...)smaku, przykryć pokrywką poddusić aż warzywa zmiękną, wtedy dodać słoiczek sosu Łowicz doprawić curry, poddusić aż zabulgocze, wsypać ugotowany makaron , całość wymieszać z tartym serem grana padano, posypać natką, podawać prosto z patelni lub przełożyć na talerze. #lowicz Wpis dodaje do akcji konkursowej Jeden sos wiele dań
Wanilia i Kardamonpapryki żółtej 1/2 cukinii 5-6 suszonych pomidorów 100 g sera pleśniowego 250 g makaronu typu kokardki oliwa z oliwek do smażenia sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy cebulę z czosnkiem. Smażymy do zeszklenia. Filet(...)słodką, chili oraz ziołami prowansalskimi. Smażymy do momentu aż kurczak nie będzie surowy. Makaron gotujemy w osobnym garnku, w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Ugotowany makaron odcedzamy z wody i wrzucamy na patelnię z kurczakiem i warzywami. Mieszamy i smażymy około 2-3 min. Ser pleśniowy kroimy w kostkę. Na talerz wykładamy porcję makaronu razem z kurczakiem i warzywami
Kuchnia MagdaLenykilka gniazdek) 200 g śmietany kremówki 30 % 100 g słodkiej śmietanki 18 % sól Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Polędwiczkę oczyścić z błonki, umyć, osuszyć i pokroić w plastry (około 2,5 – 3 cm). Natrzeć łyżką rozgniecionego czerwonego pieprzu i solą. Na patelni rozgrzać masło klarowane i obsmażyć polędwiczki z dwóch stron. Dolać wino i dusić, aż wino odparuje (około(...)kremówkę. Chwilę gotować i dodać łyżeczkę lekko rozgniecionego czerwonego pieprzu. Gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą. Polędwiczkę ułożyć na talerzu, na około położyć warkocz z zaplecionego makaronu (warkocz można delikatnie podgrzać na patelni, uważając aby się nie rozplótł). Całość polać sosem. Smacznego
Oryginalny smakindyka szczypta soli i pieprzu 1 łyżka smalcu lub oliwy z oliwek 2 garści liści szpinaku 2 łyżki posiekanego szczypiorku biały i czarny sezam uprażony na patelni przez 1-2 minut Przygotowanie 1 Makaron gotuję pod przykryciem na średnim ogniu, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, dodając oliwę z oliwek i sól, mieszając od czasu do czasu, żeby makaron się(...)papierem, kroję na małe kawałki, posypuję solą i pieprzem. 5 Na patelni na średnim ogniu rozgrzewam smalec lub oliwę z oliwek. 6 Wrzucam indyka i podsmażam 4-5 minut aż mięso się zarumieni. 7 Dodaję marchewkę, czosnek i podgrzewam jeszcze 2-3 minuty. 8 Do mięsa dodaję ugotowany makaron i polewam sosem, podgrzewam 2 minuty. 9 Dodaję szpinak i podgrzewam
Book of spellssmaku olej do smażenia sos beszamelowy : 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 1,5 szklanki mleka, sól,gałka muszkatołowa, pieprz Ugotować płaty makaronu. Ser żółty zetrzeć na tarce. Mięso mielone podsmażyć na patelni, gdy zmieni kolor dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i ziołami włoskimi. Wszystko dusić aż woda odparuje a masa zgęstnieje. Dno naczynia żaroodpornego posmarować(...)masa mięsna + starty ser 3 warstwa płaty makaronu + masa mięsna + mozzarela pokrojona w plasterki 4 warstwa płaty makaronu + masa mięsna + starty ser 5 warstwa płaty makaronu + beszamel+ starty ser Jak przygotować sos beszamelowy: na patelni rozpuścić 2 łyżki masła, dodać 2 łyżki mąki i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Wlać 1,5 szklanki mleka doprawić solą, gałką muszkatołową
Monia miesza i gotujekolendra sos sojowy jasny olej sezamowy ocet ryżowy brązowy cukier limonka ziarna białego sezamu 2 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej olej rzepakowy do smażenia WYKONANIE Przyrządzanie moich błyskawicznych azjatyckich makaronów zawsze zaczynam od przygotowania wszystkich składników. Kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Marynujemy go w sosie sojowym i obtaczamy w 2 łyżkach mąki kukurydzianej. Dzięki mące mięso będzie bardziej delikatne. Kroimy(...)ryżowy, olej sezamowy, cukier. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju na dużej patelni lub na woku. Smażymy krótko na dużym ogniu. Zdejmujemy gdy będzie gotowe. Makaron vermicelli przygotowujemy zgodnie z instrukcją z opakowania. Dolewamy oleju na patelnię. Smażymy warzywa na dużym ogniu, krótko ponieważ mają pozostać chrupiące. Dodajemy kurczaka, wlewamy połowę przygotowanego sosu, mieszamy. Dodajemy makaron, wlewamy resztę sosu i mieszamy
OstryKęskolendra sos sojowy jasny olej sezamowy ocet ryżowy brązowy cukier limonka ziarna białego sezamu 2 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej olej rzepakowy do smażenia WYKONANIE Przyrządzanie moich błyskawicznych azjatyckich makaronów zawsze zaczynam od przygotowania wszystkich składników. Kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Marynujemy go w sosie sojowym i obtaczamy w 2 łyżkach mąki kukurydzianej. Dzięki mące mięso będzie bardziej delikatne. Kroimy(...)ryżowy, olej sezamowy, cukier. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju na dużej patelni lub na woku. Smażymy krótko na dużym ogniu. Zdejmujemy gdy będzie gotowe. Makaron vermicelli przygotowujemy zgodnie z instrukcją z opakowania. Dolewamy oleju na patelnię. Smażymy warzywa na dużym ogniu, krótko ponieważ mają pozostać chrupiące. Dodajemy kurczaka, wlewamy połowę przygotowanego sosu, mieszamy. Dodajemy makaron, wlewamy resztę sosu i mieszamy
OstryKęsprzygotować. Polecam serdecznie! Składniki: Porcja dla jednej osoby * makaron penne lub świderki (około 100g suchego makaronu na osobę) * 100g krewetek * sól, pieprz, zioła prowansalskie * 1 ząbek czosnku Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy lekko przeciśnięty przez praskę czosnek. Po 2-3 minutach dodajemy krewetki i doprawiamy przyprawami. Smażymy jeszcze przez 3-5 minut, po czym
Klasyka Gotowaniawymieszać, dodać wodę po gotowaniu makaronu i cały czas mieszać, aż sos zgęstnieje i oblepi makaron. Na koniec dodać świeżo zmielony pieprz i sól do smaku. Makaronu zbyt długo nie trzymać na patelni, gdyż będzie zbyt miękki. Jeśli chcemy zrobić carbonarę bez śmietany, to wody po gotowaniu makaronu dodać nieco więcej
Kuchcik gotujebazylii kilka orzechów nerkowca 3 łyżki oliwy z oliwek suszona papryczka chili 2 duże ząbki czosnku 1/4 szklanki tartego parmezanu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na samym początku gotujemy makaron. Orzechy nerkowca prażymy na patelni, przekładamy do blendera. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na patelni. Bazylię, czosnek, oliwę z oliwek miksujemy w blenderze razem z orzechami papryczką chili z której pozbywamy
Delusional Trine