makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:74/561)

Polędwiczka z warkoczem makaronowym i sosem z czerwonego pieprzu 206

kilka gniazdek) 200 g śmietany kremówki 30 % 100 g słodkiej śmietanki 18 % sól Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Polędwiczkę oczyścić z błonki, umyć, osuszyć i pokroić w plastry (około 2,5 – 3 cm). Natrzeć łyżką rozgniecionego czerwonego pieprzu i solą. Na patelni rozgrzać masło klarowane i obsmażyć polędwiczki z dwóch stron. Dolać wino i dusić, aż wino odparuje (około(...)kremówkę. Chwilę gotować i dodać łyżeczkę lekko rozgniecionego czerwonego pieprzu. Gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą. Polędwiczkę ułożyć na talerzu, na około położyć warkocz z zaplecionego makaronu (warkocz można delikatnie podgrzać na patelni, uważając aby się nie rozplótł). Całość polać sosem. Smacznego

Oryginalny smak
Bezglutenowy makaron z indykiem i szpinakiem 177

indyka szczypta soli i pieprzu 1 łyżka smalcu lub oliwy z oliwek 2 garści liści szpinaku 2 łyżki posiekanego szczypiorku biały i czarny sezam uprażony na patelni przez 1-2 minut Przygotowanie 1 Makaron gotuję pod przykryciem na średnim ogniu, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, dodając oliwę z oliwek i sól, mieszając od czasu do czasu, żeby makaron się(...)papierem, kroję na małe kawałki, posypuję solą i pieprzem. 5 Na patelni na średnim ogniu rozgrzewam smalec lub oliwę z oliwek. 6 Wrzucam indyka i podsmażam 4-5 minut aż mięso się zarumieni. 7 Dodaję marchewkę, czosnek i podgrzewam jeszcze 2-3 minuty. 8 Do mięsa dodaję ugotowany makaron i polewam sosem, podgrzewam 2 minuty. 9 Dodaję szpinak i podgrzewam

Book of spells
Lazania 288

smaku olej do smażenia sos beszamelowy :  2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 1,5 szklanki mleka, sól,gałka muszkatołowa, pieprz  Ugotować płaty makaronu. Ser żółty zetrzeć na tarce. Mięso mielone podsmażyć na patelni, gdy zmieni kolor dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i ziołami włoskimi. Wszystko dusić aż woda odparuje a masa zgęstnieje. Dno naczynia żaroodpornego posmarować(...)masa mięsna + starty ser 3 warstwa płaty makaronu + masa mięsna + mozzarela pokrojona w plasterki 4 warstwa płaty makaronu + masa mięsna + starty ser 5 warstwa płaty makaronu + beszamel+ starty ser Jak przygotować sos beszamelowy: na patelni rozpuścić 2 łyżki masła, dodać 2 łyżki mąki i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Wlać 1,5 szklanki mleka doprawić solą, gałką muszkatołową

Monia miesza i gotuje
Błyskawiczny makaron vermicelli z kurczakiem, fenkułem i boczniakami 217

kolendra sos sojowy jasny olej sezamowy ocet ryżowy brązowy cukier limonka ziarna białego sezamu 2 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej olej rzepakowy do smażenia WYKONANIE Przyrządzanie moich błyskawicznych azjatyckich makaronów zawsze zaczynam od przygotowania wszystkich składników. Kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Marynujemy go w sosie sojowym i obtaczamy w 2 łyżkach mąki kukurydzianej. Dzięki mące mięso będzie bardziej delikatne. Kroimy(...)ryżowy, olej sezamowy, cukier. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju na dużej patelni lub na woku. Smażymy krótko na dużym ogniu. Zdejmujemy gdy będzie gotowe. Makaron vermicelli przygotowujemy zgodnie z instrukcją z opakowania. Dolewamy oleju na patelnię. Smażymy warzywa na dużym ogniu, krótko ponieważ mają pozostać chrupiące. Dodajemy kurczaka, wlewamy połowę przygotowanego sosu, mieszamy. Dodajemy makaron, wlewamy resztę sosu i mieszamy

OstryKęs
Błyskawiczny makaron vermicelli z kurczakiem, fenkułem i boczniakami 306

kolendra sos sojowy jasny olej sezamowy ocet ryżowy brązowy cukier limonka ziarna białego sezamu 2 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej olej rzepakowy do smażenia WYKONANIE Przyrządzanie moich błyskawicznych azjatyckich makaronów zawsze zaczynam od przygotowania wszystkich składników. Kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Marynujemy go w sosie sojowym i obtaczamy w 2 łyżkach mąki kukurydzianej. Dzięki mące mięso będzie bardziej delikatne. Kroimy(...)ryżowy, olej sezamowy, cukier. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju na dużej patelni lub na woku. Smażymy krótko na dużym ogniu. Zdejmujemy gdy będzie gotowe. Makaron vermicelli przygotowujemy zgodnie z instrukcją z opakowania. Dolewamy oleju na patelnię. Smażymy warzywa na dużym ogniu, krótko ponieważ mają pozostać chrupiące. Dodajemy kurczaka, wlewamy połowę przygotowanego sosu, mieszamy. Dodajemy makaron, wlewamy resztę sosu i mieszamy

OstryKęs
Makaron z krewetkami z czosnkiem 165

przygotować. Polecam serdecznie! Składniki: Porcja dla jednej osoby * makaron penne lub świderki (około 100g suchego makaronu na osobę) * 100g krewetek * sól, pieprz, zioła prowansalskie * 1 ząbek czosnku Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy lekko przeciśnięty przez praskę czosnek. Po 2-3 minutach dodajemy krewetki i doprawiamy przyprawami. Smażymy jeszcze przez 3-5 minut, po czym

Klasyka Gotowania
Spaghetti carbonara 142

wymieszać, dodać wodę po gotowaniu makaronu i cały czas mieszać, aż sos zgęstnieje i oblepi makaron. Na koniec dodać świeżo zmielony pieprz i sól do smaku. Makaronu zbyt długo nie trzymać na patelni, gdyż będzie zbyt miękki. Jeśli chcemy zrobić carbonarę bez śmietany, to wody po gotowaniu makaronu dodać nieco więcej

Kuchcik gotuje
Makaron z bazyliowym pesto 109

bazylii kilka orzechów nerkowca 3 łyżki oliwy z oliwek suszona papryczka chili 2 duże ząbki czosnku 1/4 szklanki tartego parmezanu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na samym początku gotujemy makaron. Orzechy nerkowca prażymy na patelni, przekładamy do blendera. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na patelni. Bazylię, czosnek, oliwę z oliwek miksujemy w blenderze razem z orzechami papryczką chili z której pozbywamy

Delusional Trine
Makaron z serem 112

makaron zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Gdy makaron będzie gotowy odcedzamy go i hartujemy zimną wodą. Ja przelewam makaron dość spora ilością wody. Następnie ten makaron odsmażam na odrobinie masła na patelni - to patent moje kochanej babci - inaczej sobie tego nie wyobrażam. Na gotowy ciepły, odsmażony makaron kruszę ser w ilości w zależności od gustu i smaku

Tanio smacznie i prosto
Przegrzebki na tagliatelle z chrupiącymi stynkami, rzodkiewką i mizuną 110

olej i usmażyć stynki w głębokim tłuszczu na chrupiąco na bursztynowy kolor. Przygotować gorące talerze rozkładając na nich porcje makaronu. Jeśli zadamy sobie trud nagrzania talerzy makaron nie wystygnie tak szybko. Na patelni rozgrzać masło z olejem i ułożyć na niej przegrzebki. Dorzucić również plasterki czosnku i cebuli i wszystko delikatnie oprószyć sola i pieprzem do smaku. Nie mieszać. Pozwolić(...)przegrzebki będą smażone zbyt długie staną się gumowe. Dobrze zrobione przegrzebki powinny mieć bardzo miękkie delikatne mięso. Przegrzebki ułożyć na tagliatelle Do patelni dodać jasny sos klarowny sos rybny, przemieszać z cebulą i czosnkiem i polać po makaronie i przegrzebkach Mizunę i plasterki rzodkiewek również delikatnie wymieszać w kilku kroplach oleju lub oliwy (może byc ze smażenia byleby nie była

Sztuka gotowania w/g Samiry
Makaron z łososiem i szpinakiem 113

błonnikowego 200g koncentratu pomidorowego ząbek czosnku kilka kropel oleju ryżowego firmy Oleofarm puszka łososia we własnym sosie (około 90g) sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu na teflonowej patelni rozgrzewamy kilka kropek oleju, dodajemy rozduszony ząbek czosnku i smażymy, aż się zezłoci dodajemy makaron, koncentrat, łososia, smażymy klika minut, co jakiś czas mieszając liście

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaron ze szpinakiem i sadzonym jajkiem 142

kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy posiekany szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Dusimy do wyparowania wody, po czym łączymy z ugotowanym makaronem. Wykładamy na talerz. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, wbijamy jajko, posypujemy solą, pieprzem, ostrą papryką i chwilę smażymy. Układamy na makaronie, posypujemy startym, żółtym serem

Szefowa kuchni
Czarny makaron z szynką w pesto z rukoli 121

olej rzepakowy, sok z cytryny, doprawiamy solą do smaku, ponownie miksujemy. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. Szynkę kroimy w dużą kostkę. Na patelni podgrzewamy pesto dodajemy szynkę, gorący makaron i całość delikatnie mieszamy, tak aby pesto „przykleiło” się do makaronu. Przed podaniem doprawiamy pieprzem i dodajemy kiełki rzodkiewki. Smacznego

Moniki Smakołyki
Pasta z tuńczykiem. 161

którego fanką nigdy nie byłam, a tutaj łopsi - udało się wyczarować coś pysznego. Składniki: puszka tuńczyka puszka groszku cebula parę suszonych pomidorów śmietana 18% żytni makaron spaghetti Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy cebulę, dokładamy tuńczyka z zalewą,  dodajemy groszek (ok 3/4 puszki), suszone pomidory pokrojone w małe kawałki dolewamy śmietanę i czekam chwilę aby wszystko przeszło smakiem

Brzuszki Łakomczuszki
Moja wersja jest taka: nasze brokuły nie zostają przerobione na warzywną papkę ;) 117

jest dzisiejsza propozycja. Kupcie ulubiony, raczej niezbyt długi makaron i pół kilo brokułów. Pozostałe składniki prawdopodobnie zawsze macie w domu. Porcja jest dla czterech osób. Należy przygotować: - ok. 400g makaronu - 500g brokułów - 4 ząbki czosnku - 4-5 łyżek oliwy z oliwek - łyżeczka słodkiej papryki - pół szklanki sera typu parmezan (parmiggiano reggiano, gran padano) Obieram czosnek. Od jakiegoś czasu za sprawą(...)jędrne. Kiedy pilnuję brokułów, równocześnie w wodzie, w której gotowały się brokuły, gotuję makaron al dente. Przed odcedzeniem gotowych klusek odlewam ok. pół szklanki płynu. Dodaję makaron i wodę z niego na patelnię, mieszam delikatnie z warzywami. Posypuję większością parmezanu, mieszam. Reszta sera ląduje na stole. Każdy posypuje dodatkowo swoją porcję zgodnie z chęciami. Gotowe po ok. 20 minutach. Nieskomplikowane

I tu będę miała takie te