makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:72/561)

Tagliatelle ze szpinakiem 195

świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oliwy extra vergine 100 ml śmietany 18% Pieprz, sól Opis przygotowania: Na początku gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Szpinak dokładnie myjemy. Kroimy, ale na niezbyt(...)drobno. Szpinak wrzucamy na patelnię i smażymy aż zwiędnie. Dodajemy do tego śmietanę oraz makaron (makaron najlepiej dodać bezpośrednio z garnka). Razem z dodaniem makaronu, dodajemy również odrobinę wody, w której gotował się makaron. Wszystko razem mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość smażymy jeszcze przez kilka minut

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Warzywa w sosie śmietanowo-curry 131

pieczarek - puszka pędów bambusa - 1 czerwona papryka - mała śmietana 18 volt - sos sojowy - sos tabasco - łyżka oleju - przyprawy: kumin, curry, pieprz, sól, mieszanka do potrwa chińskich - makaron Warzywa myjemy, kroimy i podduszamy na patelni, po 20 minutach dodajemy śmietanę oraz przyprawy. Podajemy z makaronem. Pycha

upichcona
Grillowany schab w bułce z makaronu 301

mini burgery z salsą z pomidorów i czerwonej cebuli Domowy hamburger warzywny Przyznam Wam, że ta wersja jest bardzo smaczna i sycąca. Przepis na Grillowany schab w bułce z makaronu, porcja dla 2 osób: 4 gniazdka nitki Malma 1 jajko 1 plaster schabu wieprzowego 4 plastry ogórka 1 pomidor koktajlowy kilka listków sałaty lodowej suszone pomidory z czosnkiem i bazylią(...)ugotowaniu odsączamy je, wkładamy do obręczy metalowych, dociskamy i odstawiamy do przestygnięcia. Jajko mieszamy z suszonymi pomidorami, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelni skropionej olejem ustawiamy obręcze z makaronem, polewamy roztrzepanym jajkiem. Smażymy gniazdka z obu stron, aż makaron lekko się zarumieni. Zdejmujemy obręcze z makaronowych „bułek”. Usmażone „bułki” układamy na ręczniku papierowym. W między czasie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekanka z wędzonym kurczakiem 195

patelnie 3 łodygi selera naciowego 8 pieczarek 2 łyżki masła klarowanego 400 g słodkiej śmietany (dałam 30%) 50 g żółtego sera 2 jajka sól pieprz Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki. Dodać mieszankę warzywną, seler naciowy pokrojony w kawałki, doprawić solą, pieprzem i smażyć do miękkości warzyw. Mięso

O kuchni z uczuciem
Makaron z kurkami i kurczakiem w sosie śmietanowym 92

filet z kurczaka - 1, podwójny śmietana 30% - 1/2 szklanki koperek - 1 mały pęczek parmezan - 2 duże garści, tartego olej - 1 łyżka sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotuj al denete w dużej ilości osolonej wody. Na patelni rozgrzej masło wraz z olejem i podsmaż na tłuszczu drobno posiekaną cebulkę wraz z czosnkiem przez kilka minut. Dodaj dokłanie oczyszczone (w razie potrzeby przekrojone(...)filet z kurczaka - 1, podwójny śmietana 30% - 1/2 szklanki koperek - 1 mały pęczek parmezan - 2 duże garści, tartego olej - 1 łyżka sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotuj al denete w dużej ilości osolonej wody. Na patelni rozgrzej masło wraz z olejem i podsmaż na tłuszczu drobno posiekaną cebulkę wraz z czosnkiem przez kilka minut. Dodaj dokłanie oczyszczone (w razie potrzeby przekrojone

Pogotujmy.pl
Makaron z jarmużem i suszonymi pomidorami 220

czosnku – ok 5 kawałków suszonych pomidorów – oliwa z oliwek – sól i pieprz   Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Jarmuż opłukać pozbyć się twardych łodyg i zalać wrzącą wodą na kilka sekund. Wrzuć go na rozgrzaną patelnię, dodaj wyciśnięty czosnek(...)podsmaż wszystko przez kilka minut. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone suszone pomidory i dopraw solą i pieprzem. Skrop delikatnie oliwą z oliwek i wymieszaj wszystko na patelni dodając pod koniec ugotowany makaron . Wykładaj danie od razu na talerze i posyp startym parmezanem. Artykuł Makaron z jarmużem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Smażony makaron z kurczakiem – na szybko 587

wodę, wyłączyć gaz i wrzucić makaron na 4 minuty. My wrzucamy go tylko na 2 maksymalnie 3 minuty. Warto wcześniej go połamać, będzie łatwiejszy do jedzenia. Odcedzamy makaron i wrzucamy go na patelnie, dodając 2 łyżki sosu sojowego i 2-3 łyżki oleju sezamowego. Smażymy go cały czas mieszając, do momentu, aż zacznie się lekko przypalać. Makaron wrzucamy do warzyw

KasiaiKrzysiu.pl
Kokardki z kielbaska 140

pietruszki Wstawiamy wodę na makaron, solimy, ale nie dodajemy do niej oleju. Kiełbaski obieramy ze skórki i koimy w kostkę. Podsmażamy na dużej patelni aż do zrumienienia na oleju z pomidorów. Do gotującej się wody wrzucamy makaron, pilnując, aby się nie rozgotował. Pomidory kroimy w takiej samej wielkości kostkę, co kiełbasa. Dodajemy na patelnię, kiedy kiełbasa nabierze już złotego odcienia

Kuchnia od dwojga
Szybkie chińskie danie 192

jasnego, - 5 łyżek oleju rzepakowego, - przyprawa chińska 5 smaków, - szczypta soli morskiej, - szczypta pieprzu cayenne, - szczypta słodkiej papryki, - szczypta majeranku,  - nitki chilli, - opakowanie makaronu ryżowego. Sposób przygotowania: - mieszankę warzyw chińskich wsypujemy na rozgrzaną patelnię, na którą wcześniej trzeba wlać 3 łyżki oleju, - kroimy paprykę i cebulę i dodajemy je do warzyw - następnie doprawiamy solą morską oraz przyprawą "5 smaków(...)sojowego, - pierś z kurczaka kroimy w cienkie paseczki i doprawiamy przyprawą "5 smaków"  i słodką papryką, - warzywa przesypujemy do garnka i smażymy na patelni pierś z kurczaka, - usmażonego kurczaka dodajemy do warzyw i mieszamy, - makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - gotowy i ugotowany dodajemy do warzyw i kurczaka oraz mieszamy - najlepiej na patelni dodatkowo wszystko razem podgrzewając

MintTaste
kolorowe muszelki z kurczakiem 164

szklanki makaronu kolorowe muszelki duża pierś z kurczaka 200 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól himalajska pieprz bazylia oregano łyżka oleju zielone papryczki i czerwone papryczki chilli (można pominąć) Papryki pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki, cebulę posiekać. Mięso pokroić w niewielkie kostki. Na głębokiej patelni rozgrzać olej(...)jeszcze chwilę. Na końcu można dodać plasterki papryczek. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na środku talerza ułożyć potrawkę mięsną w wokół makaron. Można także wymieszać makaron z potrawką jeszcze na patelni

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Razowy makaron z cukinią 96

rozgrzaną patelnię, dodać wyciśnięty czosnek i podsmażyć wszystko przez kilka minut. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone suszone pomidory i doprawić opcjonalnie solą i pieprzem. Wymieszaj wszystko na patelni dodając pod koniec ugotowany makaron. Wykładaj danie od razu na talerze. Przed podaniem posyp startym parmezanem. Artykuł Razowy makaron z cukinią pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Farfalle a la caprese 137

makaron farfalle około 250 g duża cebula ząbek czosnku puszka krojonych pomidorów mozzarella około 300 g pomidorki koktajlowe 6 sztuk sól pieprz oregano parmezan liście bazylii Ugotować makaron w osolonej wodzie. Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlać pomidory. Przyprawić. Wrzucić kawałki mozzarelli i mieszać do rozpuszczenia się sera. Dodać do sosu makaron i dokładnie

Karola gotuje
Obiad w 15 minut, makaron ze szpinakiem, orzeszkami i parmezanem 189

kokardki - paczka szpinaku świeżego - 4 ząbki czosnku - 150 ml śmietany 18% - 4 łyżki serka śmietankowego o smaku łososia - sól, pieprz - 10 łyżek startego parmezanu - oliwa z oliwek Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmaż posiekany czosnek, dodaj orzechy i zrumień je. Dodaj szpinak, przesmaż dosłownie 1 - 2 minuty, dodaj śmietankę, serek i przyprawy. Całość wymieszaj dodaj ugotowany makaron

SMYKWKUCHNI
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z CUKINIĄ W SOSIE ŚMIETANOWYM 225

czosnek – 2 ząbki * dobry żółty ser – 150 g * masło – 2 łyki * śmietana 30% – 300 ml * sól, pieprz , gałka muszkatołowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek – przesmażamy. Trzymając na wolnym ogniu dodajemy śmietanę i starty ser żółty, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wrzucamy makaron, dokładnie mieszamy

Ostra na Słodko