makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:64/561)

Farfalle z musztardowym kurczakiem 137

miód, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30-40 minut. Po tym czasie smażymy kurczaka na rozgrzanej patelni. Mięso łączymy z makaronem, pokrojonymi na połówki pomidorkami koktajlowymi oraz czerwoną papryką pokrojoną w kostkę. Na końcu siekamy natkę pietruszki i dodajemy do miski. Podajemy na ciepło lub zimno

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka z kurczakiem i curry 151

przyprawy do kurczaka: pieprz, sól, papryka słodka, curry oliwa Piersi z kurczaka oczyszczamy, tniemy na małe kawałki i przyprawiamy (sól, pieprz, curry, papryka słodka). Kurczaka podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Makaron gotujemy na pół miękko, mozzarellę i paprykę kroimy w kostkę. W misce mieszamy podgotowany makaron, kawałki kurczaka, kawałki mozzarelli oraz paprykę. Śmietanę mieszamy z curry, natką pietruszki

Gotowanie i blogowanie
Tagliatelle z bobem 151

tarty parmezan Przygotowanie Bób płukamy i wrzucamy do wrzątku. Gotujemy kilka minut, aż będzie gotowy do obrania. Odcedzamy i schładzamy przelewając zimną wodą. Obieramy z łupinek. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy obrany bób, wyciśnięty czosnek i odcedzony makaron. Skrapiamy wszystko oliwą mieszamy i wykładamy danie na talerz. Posypujemy tartym parmezanem.   Artykuł Tagliatelle z bobem pochodzi

I LOVE LIFE
Pasta z wędzonych szprotek 288

jajkami – mam jeszcze jedno zastosowanie. W sezonie pomidorowym jest szybkim sposobem na obiad we włoskim stylu! Ugotowany makaron (najlepiej domowe, szerokie wstążki ) przekładamy do głębokiej patelni z niewielkim dodatkiem wody po gotowaniu makaronu, dodajemy do smaku odpowiednią ilość pasty ze szprotek i mieszamy, aż sos całkowicie oblepi makaron. Podajemy ze świeżymi pomidorami – sparzonymi, obranymi ze skórki i pokrojonymi na ósemki

Karo in the Kitchen
Pappardelle z pomidorami i tuńczykiem 128

przyprawa typu kucharek, natka pietruszki do posypania 1/2 puszki kukurydzy 1 pęczek szczypiorku Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu się go, zalać makaron zimną wodą. Na rozgrzany olej na patelni dać poszatkowaną cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie dodać kukurydzę (bez zalewy) oraz pokrojony w kostkę pomidor. Dodać pokrojoną i pozbawioną zalewy paprykę. Całość(...)chwilę podsmażyć. Przyprawić wg uznania. Poszatkować szczypiorek oraz pokroić w drobną kostkę tuńczyka. Wrzucić na patelnię. Całość chwilę podsmażać i stale mieszać. Dodać makaron, wymieszać wszystko ze sobą. Przekładać na talerze, dekorując poszatkowaną natką pietruszki

Gotuję Testuję
Spaghetti Bolognese 197

pomidory krojone w puszce) 3 ząbki czosnku zioła prowanslaskie oregano papryka słodka i ostra sól i pieprz bazylia najlepiej świeża olej (oliwa) makaron spaghetti Przygotowanie:                  Na patelnię wylewamy olej (oliwę). Kroimy cebulę w kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej podsmażamy dosłownie chwileczkę. Następnie wrzucamy mięso i dodajemy przyprawy: zioła prowansalskie, oregano

Sprawdzone przepisy kulinarne
Makaron w sosie śmietanowym z warzywami 144

gotowania (KLIK) . Zalać wrzątkiem i poczekać 10-15 minut. W garnku ugotować makaron wedle zaleceń producenta. Gdy makaron i warzywa będą gotowe to należy na patelni do WOK'a rozgrzać olej. Dodajemy makaron i warzywa, podsmażamy a następnie mieszankę (woda, śmietana, posiekana natka, posiekana cebula i czosnek). Mieszać i doprawić przyprawami. Prosto, szybko i super smacznie.  Osoby dbające

ClauditteMissCooking
Makaronowa sałatka ze szpinakiem i grillowaną cukinią 246

Lekkie danie na obiad albo kolację. Sos miodowo-musztardowy świetnie zwieńcza całość potrawy Składniki na 2 porcje: pół opakowania makaronu z mąki razowej 3 garści świeżego szpinaku pół małej cukinii pół kostki sera typu bałkańskiego albo feta 3 łyżki ziaren słonecznika kilka pomidorków koktajlowych pół papryki czerwonej  1 duża cebula 1 łyżka masła zioła prowansalskie(...)sól, pieprz olej składniki na sos: 2 łyżki miodu 1 łyżka musztardy 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Nagrzewamy patelnię grillową (albo zwykłą), smarujemy powierzchnie patelni cienką warstwą oleju. Makaron gotujemy al dente i następnie wystudzamy. Cukinię kroimy w plastry, posypujemy je ziołami, solę i pieprzem a następnie smażymy z obu stron

Bon Appetit Małgorzaty
Makaron a'la carbonara 159

żółtka 250 g serka mascarpone 3 plastry żółtego sera 1 cebula 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia Przyprawy: sól ,pieprz, oregano, bazylia Przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz boczek. Smażymy do zarumienienia(...)osobnej miseczce żółtka łączymy z serkiem mascarpone, żółtym serem (startym na grubych oczkach) i przyprawami. Gdy boczek z cebulką jest przysmażony dodajemy do niego odcedzony makaron i sos. Wszystko dokładnie mieszamy na patelni na małym ogniu przez ok. 5 minut.  insertCookd("bd4ec81d5fa970aac464abd21795d43b

Emcia Pichci
Wątróbka indycza w sosie malinowym z chili z domowym makaronem 123

następnie wyławiam i przekładam do pojemnika. Mieszkam z grubo zmieloną solą, oliwą z oliwek i bardzo drobno posiekaną natką pietruszki. Wierzcie mi lub nie ale tak przygotowany makaron smakuje wyśmienicie.  Na patelni rozpuść masło i smaż wątróbkę razem z chili i czosnkiem. Kiedy się zarumieni ściągnij ją z ognia, dodaj posiekaną cebulę i smaż chwilę. Wlej syrop, wino oraz

Mango Papaja
Makaron z tuńczykie czyli obiad w 20 minut i Small MasterChef cz.2 390

TUŃCZYKIEM Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 słoiczek przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju pieprz i sól do smaku 25 dkg ulubionego makaronu Przygotowanie Na rozgrzana patelnię wlewamy olej do którego przeciskamy czosnek. Mieszamy do momentu aż czosnek się zrumieni i dodajemy odsączonego tuńczyka. Całość mieszamy. Kiedy tuńczyk jest już ciepły i odparuje nadmiar płyny dodaję

Magiczna kuchnia Darii
Stir fry z wołowiną i prażonymi orzechami nerkowca 158

mięsa. Paprykę oczyszczamy, kroimy w podłużne paski. Obieramy marchewki i imbir i kroimy w słupki. Cebulki kroimy w ćwiartki, a czosnek w plasterki. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i zostawiamy na sicie. Na patelnię lub do woka wlewamy olej i porządnie rozgrzewamy. Wrzucamy mięso, smażymy przez 2-3 minuty, aż ładnie się przyrumieni. Nie można smażyć mięsa(...)zbyt długo, bo zrobi się twarde. Odkładamy je na talerz. Na patelnię wrzucamy marchewkę, imbir i cebulki, smażymy przez około przez 2-3 minuty. Dodajemy makaron, mięso, sos rybny, sojowy, chili, mieszamy i chwilę podgrzewamy. Na koniec dodajemy orzechy i posiekany szczypiorek z dymki. Nakładamy na talerze i podajemy

Smakowity Blog Kulinarny
tagliatelle z łososiem i szpinakiem 203

koniec smażenia delikatnie solimy łososia solimy, skrapiamy sokiem z cytryny, wkładamy do rozgrzanego piekarnika - czas pieczenia to około 15 minut wszystkie składniki razem mieszamy na dużej patelni - łososia, szpinak i makaron całość zalewamy śmietaną 30% i gotujemy przez chwilę do zgęstnienia, na koniec dodajemy świeżo zmielony pieprz, sól oraz parmezan

zobacz ich smak
WSTĄŻKI Z SZYNKĄ CZYLI OBIAD W 5 MINUT 352

trójkącik serka topionego  Zagotować wodę na makaron. Szynkę pokroić w paseczki. Brokuły ugotować na pół-twardo - nie za długo, aby nie straciły koloru. W czasie gdy makaron się gotuje, na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szynkę i czosnek. Po chwili zalać śmietanką i zagotować. Odcedzone brokuły pokroić na mniejsze kawałki i pod koniec gotowania dodać do sosu śmietanowego. Doprawić solą

KUCHARNIA
Carbonara w klasycznym wydaniu 157

200g wędzonego boczku 2 ząbki czosnku 150 ml śmietany 2 jajka 50 parmezanu makaron do spaghettii sól pieprz Carbonara w klasycznym wydaniu – przepis Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelnię dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek. Podsmażamy(...)przez chwilę, a następnie dodajemy posiekany czosnek. W misce mieszamy śmietanę, jajka i doprawiamy solą i pieprzem. Jak boczek zacznie robić się delikatnie rumiany, zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy ugotowany makaron. Dodajemy masę jajeczną i całość mieszamy uważając aby nie ścięły nam się jajka. Makaron podajemy posypany startym parmezanem. Smacznego! Artykuł Carbonara w klasycznym wydaniu pochodzi z serwisu Kulinarny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!